Liga prvakov

Salzburg s preobratom do minimalne prednosti po prvem dejanju

Tel Aviv, 22. 09. 2020 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., J.K.
Komentarji
5

Zaradi številnih okužb z novim koronavirusom v taboru telavivskega Maccabija je domača zasedba prvo tekmo play-offa nogometne Lige prvakov odigrala močno zdesetkana, brez kar devetih članov udarne postave. Po prvem polčasu je celo kazalo na presenečenje, saj so Izraelci tesno vodili, v nadaljevanju pa so favoriti s Solnograškega le prišli do rezultatskega zasuka in končne zmage (2:1). Povratna tekma bo čez teden dni v Salzburgu.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Maccabi - Salzburg
    04:37
    Vrhunci tekme Maccabi - Salzburg
  • Salzburg povedel z 2:1
    01:01
    Salzburg povedel z 2:1
  • Salzburg izenačil na 1:1
    01:52
    Salzburg izenačil na 1:1
  • Gol Maccabija za 1:0
    01:06
    Gol Maccabija za 1:0

Avstrijski prvak Salzburg lovi drugo zaporedno uvrstitev v skupinski del Lige prvakov. 

Prenos tekme play-offa Lige prvakov med kijevskim Dinamom našega Benjamina Verbiča in belgijskim Gentom v sredo zvečer na Kanalu A in VOYO ob 20.30.

Po uspehu, na katerega so na Solnograškem čakali kar 25 let, ko so še kot Casino Salzburg izpadli v močni skupini s kasnejšima finalistoma Ajaxom in AC Milanom, so z goli izjemnega Norvežana Erlinga Haalanda v minuli sezoni do konca grozili branilcu naslova Liverpoolu in Napoliju. Ostali so brez preboja v osmino finala, čeprav so imeli do zadnjega kroga celo priložnost, da končajo evropsko pot Liverpoolčanov, ki jih je nato že na prvi stopnički izločilnih bojev ustavil Atletico Madrid. Do minule sezone je bilo za Salzburžani kar enajst neuspešnih poskusov uvrstitve v skupinski del najelitnejšega evropskega tekmovanja, zdaj pa lahko varovancem ameriškega trenerja Jesseja Marscha uspe ž(š)e drugič zapored. Nogometaši iz Solnograškega so gostovanje v Izraelu vzeli zelo resno, enako resno tudi vlogo favorita, ki se jim je ponujala sama od sebe po številnih odsotnostih v domači zasedbi.

Statistika tekme Maccabi Tel Aviv - RB Salzburg.
Statistika tekme Maccabi Tel Aviv - RB Salzburg. FOTO: Sofascore.com

Avstrijci so tako zagrozili že v uvodnih mi utah, ko je bila izraelska obramba nekajkrat na preizkušnji, a se je vsaj na začetku uspešno (u)branila). Nato pa so gostitelji, 'ne krivi ne dolžni', povedli že v svoji prvi pravi akciji. Po lepi podaji Eylona Almoga je v polno z lobom zadel Dan Biton (1:0). Izraelci so izvedli zares učinkovito akcijo in jo tudi uspešno kronali z lepim zadetkom. Salzburžane je gol predramil, niso psihično padli, pač pa so še resneje pogledovali proti domačim vratom in na vsak način želeli čim prej izenačiti. Najbolj nevaren v gostujočem taboru je bil prihajajoči madžarski zvezdnik Dominik Szoboszlai, a ga je, vsaj v prvem delu, v obup spravljal odlični domači vratar Daniel Tenenbaum, brez dvoma prvo ime izraelskega prvaka v prvem polčasu. Slednji je gotovo najbolj zaslužen, da je bil Maccabi po prvem polčasu v rezultatski prednosti. Izid prvega polčasa je bil zares presenetljiv, saj v domači vrsti ni bilo v kadru kar devet nogometašev, ki bi gotovo konkurirali za nastop v udarni enajsterici.

Salzburžani so že v uvodnih minutah nadaljevanje le uspeli izenačiti. Enajstmetrovko je priigral Zambijec Patson Daka, uspešen izvajalec strela z bele pike pa 19-letni Madžar Szoboszlai (1:1). Nekaj sreče je imel strelec avstrijskega gola Dominik Szoboszlai, saj se je domači vratar žoge dotaknil, a je s pomočjo vratnice vseeno končala v mreži. Že nekaj minut kasneje pa popoln rezultatski zasuk. Po hitri akciji in asistenci Sekouja Koitaja je bil v naletu Japonec Masaja Okugava in rdeče bike popeljal v prvo vodstvo na tekmi (1:2). Če so bili po prvem polčasu v taboru Salzburžanov še zelo zaskrbljeni, pa je bilo že sredi drugega polčasa povsem jasno, da bodo imeli serijskih avstrijski prvaki iz Solnograškega odlično izhodišče pred povratno tekmo v Salzburgu. Gostitelji so se sicer na vse pretege trudili, da bi prišli vsaj do izenačenja, a so bili vseeno bližje zadetku gostje iz Avstrije, vendar jih je še naprej v obup spravljal razpoloženi domači vratar Tenenbaum in končalo se je z minimalno, a nadvse dragoceno gostujočo zmago.

Statistika Cicana Stankovića, najkoristnejšega igralca tekme Maccabi Tel Aviv - RB Salzburg.
Statistika Cicana Stankovića, najkoristnejšega igralca tekme Maccabi Tel Aviv - RB Salzburg. FOTO: Sofascore.com

Izidi, kvalifikacije za Ligo prvakov, play-off, prve tekme:

Maccabi Tel Aviv ‒ Salzburg 1:2 (1:0)
Biton 9.; Szoboszlai 49./11m, Okugava 57.

Krasnodar ‒ PAOK  2:1 (1:1)
Claesson 39./11m, Cabella 70.; Pelkas 32.
Dimitrios Pelkas (PAOK) je v 7. minuti zapravil enajstmetrovko.

Slavia Praga ‒ Midtjylland  0:0

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

90'+4

Konec tekme!

Salzburg je po preobratu premagal telavivski Maccabi, a je imel glede na stanje z okužbami v izraelski ekipi veliko več dela od pričakovanj. Pred povratnim dvobojem na Solnograškem ni še nič odločenega ... Hvala za vašo pozornost in lep večer vam želim, jutri bomo skupaj pospremili obračun belgijskega Genta in ukrajinskega Dinama Kijeva, kjer igra slovenski reprezentant Benjamin Verbič. Z vami sem bil Jan Krstovski. Lahko noč!

90'+3

Vratnicaaaaa!

Salzburg po strelu Okaforja na pragu višjega vodstva, toda po lepi akciji in strelu z roba 16-metrskega prostora je Izraelce in njihovega vratarja rešila vratnicaaaa!

90'+3

Smo že v zadnji minuti sodnikovega podaljška. Prekršek globoko na polovici Maccabija, ki ima prosti strel.

90'+2

V prvi minuti sodnikovega dodatka igralnega časa brez razburjenj. Lahko Maccabiju uspe veliki met?

90'+1

Začetek sodnikovega dodatka

Spremljali bomo še najmanj tri minute igre.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

chegevara1906
22. 09. 2020 21.37
-3
Dosegli gol iz nič??? Si videl akcijo?? 💯😎🤴
olimpija007
22. 09. 2020 21.14
+3
Palestinski prvak
User653082
22. 09. 2020 20.46
+14
To se prenaša, reprezentanco, Maribor in Olimpije pa ne. Smešno.
mike1968
22. 09. 2020 20.56
+5
hirajem
22. 09. 2020 08.12
-6
Solnograd seveda!