Liga prvakov

Atletico z jasnim sporočilom prvakom na prvi tekmi: gol Saula za zmago na Wandi

Madrid, 18. 02. 2020 22.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Atletica so na domačem stadionu v Madridu na prvi tekmi osmine finale Lige prvakov presenetili branilce naslova, nogometaše Liverpoola. Z golom Saula Nigueza so slavili z 1:0. Atletico Madrid je z izjemno taktiko povsem zaustavil aktualne prvake, potem ko je v uvodnih minutah presenetil z močno ofenzivo, prišel do zadetka, nato pa z granitno obrambo povsem onemogočil aktualne prvake iz Liverpoola. Ti bodo odgovor Špancem poskušali podati na Anfieldu.

"Nismo nehali verjeti vase, vztrajati, trdo delati. Čeprav so nas številni že odpisali, smo trdo delali in hodili po naši poti. Ne razmišljamo v prihodnost, le iz tekme v tekmo. Danes nam je uspel izjemen posel, bili smo to, kar znamo biti. Na srečo smo zadeli zgodaj, nato pa kot ekipa opravili zelo dobro delo," je po tekmi povedal junak tekme Saul Niguez. Ta je bil zadetka, do katerega se je dokopal že v četrti minuti tekme, zelo vesel. "Bil sem lačen igre, zadnje čase sem bil pod plazom kritik, danes sem imel to srečo, da sem lahko pomagal ekipi. Vzdušje na stadionu je bilo izjemno, spominjalo me je na tiste stare noči na Calderonu," je polaskal danes zares glasnim domačim navijačem na Wandi Metropolitano.

Temperamentni trener Diego Simeone se je odločil, da na morda za Atlete kar tekmo sezone uvodoma pošlje Jana Oblaka, Šimeta Vrsaljka, Stefana Savića, Felipeja, Renana Lodija, Kokeja, Thomas Parteya, Saúla Nigueza, Thomasa Lemarja; Angela Correo in Alvaro Morato.

Na drugi strani je Jürgen Klopp v začetnih enajst uvrstil praktično vse igralce z lanskega finala proti Tottenhamu, ki je bil odigran prav na Wandi Metropolitano. Z izjemo Joëla Matipa, ki ga je nadomestil mladi osrednji branilec Joe Gomez.

Atleti so v tekmo vstopili izjemno odločno in prevladovali od samega začetka. Potem ko so stisnili branilce naslova na svojo polovico, so po prekinitvi hitro zadeli. Po izvajanju kota, iz katerega je podal kapetan Koke, je žoga srečno prišla do Saula Nigueza, ki je bil ob pravem času na pravem mestu in hladno matiral nemočnega Alissona že v četrti minuti tekme. V nadaljevanju je Liverpool prevzel pobudo na zelenici, a njihova premoč je bila jalova. Prvi strel redsev proti vratom Atletica je prišel šele v 29. minuti, ko je poskusil Andrew Robertson, a bil pri strelu iz ugodnega položaja močno nenatančen. Najlepšo priložnost je Liverpool dobil v 36. minuti tekme, ko se je Salah sam znašel kakih 12 metrov od Oblakovih vrat, a ob poskusu nastreljal branilca domače zasedbe Felipeja. Tudi domači so si v nadaljevanju, čeprav so bili osredotočeni na branjenje, imeli svoje priložnosti. Predvsem Alvaro Morata v 25. minuti bi lahko sprožil bolje, ko je z leve strani z desnico skušal najti pot v mrežo Liverpoolovega gola, a je ob tem le nastreljal sicer dobro postavljenega Alissona.

V drugem polčasu smo spremljali podobno igro kot v veliki večini prvega. Liverpool je prevladoval, si skušal ustvariti kakšno resnejšo priložnost, a jim je to disciplinirana obramba Atletica dovolj dobro mešala štrene, da so gostje še kar tavali v temi. Hitro je sicer do priložnosti z glavo prišel Salah, a je njegov poskus v 53. minuti letel malce mimo Atleticovih vrat, zdi pa se, da bi bilo bolje, če bi Egipčan v tem primeru sprožil na oddaljeno vratnico. V 72. minuti je streljal ob sicer dobro postavljeni obrambi še kapetan Jordan Henderson in bil še bliže zadetku, a tudi on meril mimo Oblakovih vrat. Je pa bila obramba domačih tudi v tem primeru dobro postavljena, tako da bi tudi ob natančnejšem poskusu Hendersona žoga težko prečkala golovo črto. Klopp se je ob malo uporabnih žogah Liverpoolovih napadalcev odločil za presenetljivi menjavi: najprej je že ob polčasu iz igre potegnil Sadia Maneja, ki se je sicer ravno vrnil po poškodbi, nato pa je v 72. minuti iz igre potegnil še Salaha. V napadu sta tako priložnost dobila Divock Origi in Alex Oxlade-Chamberlain, ki pa jima ni uspelo spreobrniti rezultata. Liverpool je tudi do konca tekme le jalovo napadal in ob tem neslavno ostal brez enega samega strela v okvir Oblakovih vrat. Atletico je tako šele druga ekipa v zgodovini, ki je zdržala brez strela v okvir gola Liverpoola pod Kloppovo taktirko. Prvemu in do danes edinemu je to uspelo Napoliju oktobra 2018 na San Paolu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga prvakov, osmina finala, prva tekma:
Atletico Madrid - Liverpool 1:0 (1:0)
Saul 4. 

/povratna tekma bo 11. marca v Liverpoolu/

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

90+4'

Konec tekme, zmaga Atletica!

Zmaga za Atletico Madrid. Liverpool, ki ga krasi izjemen napad, je na Wandi ostal brez strela v okvir vrat. Neverjetno!

80'

Poškodba Hendersona

Zaradi poškodbe kapetana Jordana Hendersona je bil gostujoči trener Klopp primoran v menjavo, v igro je vstopil James Milner.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
77'

V igro vstopa še Costa

Tretja menjava pri Atletih. Ob navdušenju navijačev na Wandi je v igro vstopil napadalec Diego Costa. Ta je zamenjal Angela Correo. Seveda z jasnim ciljem. Gre za robustnega in skočnega nogometaša, ki lahko odlično odigra tudi v obrambi ob prekinitvah.

73'

Priložnost za Liverpool

Nemudoma po menjavi so redsi prišli do priložnosti, poskusil je Henderson, a je njegov poskus ob dobro postavljeni obrambi letel za las mimo Oblakovih vrat. Zdi se, da četudi bi sprožil natančneje, bi nastreljal le kakšnega od Atleticovih branilcev.

72'

Nova presenetljiva menjava Kloppa

Tokrat je iz igre potegnil kar morda glavnega zvezdnika Salaha, namesto katerega je vstopil Oxlade-Chamberlain.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (188)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mp46..
19. 02. 2020 16.17
+2
Povratna tekma bo čist nekj drucga, Oblak se bo hočš močš napapal☹️
grozjak
20. 02. 2020 07.11
-1
AtleticoSLO
19. 02. 2020 15.02
+1
Zanimivo kako hejtajo igro Atletov...zanimivo da navijači Atletica so pa drugačnega mnenja...ali pa mnenje drugih profile...kako ima lahko klub navijače??? hahah pa klub ima navijače pa če bi počeli še najbolj noro stavr...že sami igralci in morajo biti simpatizerji da so tam....kaj dela ego ko nam ni po godu.
grozjak
20. 02. 2020 07.12
Ko si navijač, potem ti je prva zmaga...in to imate🤗
AtleticoSLO
19. 02. 2020 13.13
+5
NEVRJETNO ...še vedno nerazumem kako jim je ratal Livepool pustiti na 0....naj mi ne zamerijo a vceraj je biko hujse, kot barca 70+ posesr pa biti strela...se barci rata strel....BTW ne hejtam Liverpoola kwr mi je pri srcu..a tako sem vceraj videl tekmo
Roglič šampion
19. 02. 2020 13.58
-1
Iz srca privoščim atletom napredovanje... Včeraj pa zaslužena zmaga... Simeone je taktično nadigral kloppa
Kollerik
19. 02. 2020 14.40
-1
AtleticoSLO
19. 02. 2020 14.54
+2
Bi rekel da je bil Klopp presenečen s taktiko….ampak Atleti vedno nasprotnika čakajo da stori napako...in večeraj so jo že v 4. minuti...najbolj kar me pri Atletih moti je ruziko izenačenja...garant bi mogl bit 2-0 in potem stopit na žogo oz.se braniti
Roglič šampion
19. 02. 2020 18.14
+1
Težka bo na anfieldu... Toda atletico ima velike možnosti po zmagi na wandi... Če dosežejo zadetek bo imel Liverpool neverjetno težko nalogo... Doseči 3 gole proti najboljši obrambi na svetu
grozjak
20. 02. 2020 07.13
Zato so tekme lige prvakov tako zanimive in nepredvidljive...
Roglič šampion
19. 02. 2020 11.39
+2
Zapirac ima povsem prav... Atleti s tako igro pač ne bojo prejeli 4 golov na anfieldu... Igrajo obrambno bolje kot barca, ki pa roko na srce na anfieldu takrat sploh ni bila v podrejenem položaju... Pač smola... Atletico bunker pa je precej težje prebiti kot barcin... Sploh zato, ker barca ni vajena igrati bunkra
navi54
19. 02. 2020 10.57
+2
Tekma za pozabit.Videlo se je ,da Liverpool ni igral na polno,pa vendar je prevladoval v posesti žoge.Atletico pa s takim načinom igre nima možnosti za uspeh.Pač Simeone je ukazal igranje bunkerja,kar pa nam gledalcem ni všeč.
Bigbadjohn
19. 02. 2020 10.18
-1
Povsem možno je, da bo na Anfieldu vse drugače- mogoče bo padal dež, kar se na Otoku pogosteje dogaja kot na celini.
FCL
19. 02. 2020 10.00
+1
Vsem hejterjem prvakov lep pozdrav a ne. Dejstvo je, da moraš proti Liverpoolu igrati bunker, če ne želiš zgubiti, da prvaki pač niso vajeni igrati proti zidu, zato niti ne streljajo proti golu, da bo na drugi tekmi VSE drugače, da tudi, če zgubijo ne bo tragedije, ker v zadnjih treh letih so osvojili toliko kot Altletico in še marsikateri klub ni nikoli itd., itd. Zdaj pa udrihajte naprej a ne, pa lep dan 😂.
ehjaehja
19. 02. 2020 10.02
-3
samo eno vprašanje,boš sprejel če se Liverpool ne uvrsti naprej ali ne? Nevem zakaj zganjaš tak cirkus strela niste imeli v okvir gola pa bunker gor al dol.
FCL
19. 02. 2020 10.03
+3
Preberi še enkrat kaj sem napisal, imaš odgovor že gor.
ehjaehja
19. 02. 2020 10.05
-3
torej v primeru izpada pričakujem ismrene čestitke Atletiku saj si napisal da nič hudega:)
FCL
19. 02. 2020 10.07
+4
Seveda, privoščim tudi Oblaku da osvoji kaj, čeprav z Atleticom to ne bo nikoli, žal.
laycan
19. 02. 2020 10.08
+0
Pač si pričakoval da se bo atletiko posral, in da se po fcl, sprehodil po wandi metropolitana, ampak, temu ni bilo tako. In zdaj izlivas svoje frustracije, saj bo.
ehjaehja
19. 02. 2020 10.10
+2
FCL
19. 02. 2020 10.11
+3
Zafrustrurani ste vsi vi, meni je jasno, da Liverpool večno ne bo zmagoval, dejstvo pa je, da so prvaki, lani finalisti, letos ang prvaki, svetovni klubski prvaki itd...Atletico pa? Razumem vaše frustracije, ampak žal ne bo bolje a ne 😉
laycan
19. 02. 2020 10.14
+0
Meni je čist vseeno za tvoj Liverpool, ali pa za atletiko, samo z nekim hejterjem pa si malo Mimo nabil.
DR.Fejsbuk
19. 02. 2020 10.54
+5
FCL, saj se ti bo posvetilo, da si se z pametnjakoviči in nogometnimi vsevedi zapletel v kolovrat njihovih neumnih argumentov, ki jih vlečejo iz ne vem kod!
er0nixx
19. 02. 2020 13.58
+1
Kak ste ponosni na dejstvo da je atletiko imel dva strela v okvir s tem pa en totalno posrečen gol... Lepo je da ste z malim zadovoljni ker VELIKEGA ne boste dobili.. Prav fascinantni ste. ANFIELD.... Vsi so padli, pa ni bilo... važno koliko so vodili.
Štanjkol
19. 02. 2020 15.18
To da si ti hejter je edina stvar ki jo je pravilno zapisal LOL
Roglič šampion
19. 02. 2020 21.12
-1
FCL glede na to da smo tu navijači barce in reala večinoma, ne moremo biti zafrustrirani, glede na to koliko več smo oboji osvojili od Liverpoola v zadnjih 10 letih
Carrasco
19. 02. 2020 09.57
+4
Taktično so jih uničili ni lahko če je zadaj toliko igralcev treba je tudi nekaj sreče včasih atletico jo je včeraj mel tud pri golu in pri strelu Salaha ko se je žoga odbila v kot
dark horse
19. 02. 2020 09.53
-1
Zatvaralo ti slavni hišni stavni analitik koliko boš pa stavil na te svoje napovedi ko vse veš kako bo? Pa ne po tekmi ampak pred tekmo. Lpool če zadane v prvih 15 min doma jih bo odprl kot konzervo,tako slabo ne morejo 2x igrati. Tako kot lani proti barci tema v Nou Campu potem pa preporod
grozjak
19. 02. 2020 09.43
+5
Vidim, da je zapirko že v elementu in mu tudi ko igra liverpool, barca ne da spati....
ehjaehja
19. 02. 2020 09.47
-3
kaj pa vam barca fenom dela v glavi je neverjetno.. zgleda da je poraz 4:0pustil velike travme. Človek samo pove da če se bo Atletiko branil da ne bo fasal4komade kot barca na anfieldu pa ste že užaljeni.
DR.Fejsbuk
19. 02. 2020 09.54
+1
Morda veš, koliko jih je Real fasal od Ajaxa sredi madrida! Ne verjamem, ker si podatek potlačil v najglobji kot zanikanja svoje lubenice!
romantika umira
19. 02. 2020 09.56
+2
zapirač pusti te paciente ki se majo za navijače barce pri miru vidiš da živijo v svojem svetu in so občutljivi kot ženska med menstro. z nami odraslimi navijači blaugrane si dopisuj oni pa naj se med sabo provocirajo in lažejo da ni nič zgodilo!
DR.Fejsbuk
19. 02. 2020 10.03
+0
grozjak
19. 02. 2020 10.06
+3
Martin? Navijač barce? Zapirko mu je normaln? In odrasel? Ta je pa močna, ejga......
Lessihinav?ek
19. 02. 2020 10.15
-1
Bolj vam liverpool meda miru.mislim da poleg Reala,rome,atletica,in Liverpola
Lessihinav?ek
19. 02. 2020 10.16
-1
Ste takoj proti njimi,me zanima za koga ste včeraj navijali
ehjaehja
19. 02. 2020 10.19
-1
creal nesmeš pisati imena tega kluba vidiš da so nervozni.otročaji se hočejo takoj prerekati in iščejo dlako v jajcu saj so ljubosumni da debata teče lepše brez njih👑
Kollerik
19. 02. 2020 14.43
+1
martinček je realčić, preštrihan pod barcino barvo.... vendar ga zlobna neumnost izdaja venomer in na vsakem koraku, da je pač belec...
PieBaracus
19. 02. 2020 09.09
+13
Tako bi lahko bil tudi jst v vratih, cudno da niste napisal Oblak nepremagan
aciviica
19. 02. 2020 09.08
+4
Kako jasno sporočilo,no!!! S tem bunkerjem(žalost od nogometa),ne bo nkamor prišel.... Ne more lpool dve tekmi tako igrat ,da neb imel strela v okvir vrat! Bo Jurgi že našel rešitev za ta bunker!
Maxx365
19. 02. 2020 09.15
+15
Res žalostna tekma, v 90+ minutah samo dva strela na gol obeh ekip. Totalno negledljivo.
DaDo77
19. 02. 2020 09.32
+5
No ja, nič ni žalostno, Atletico je odigral vrhunsko obrambno predstavo in če bi se kaj spoznal na nogomet bi vedel da je tudi obramba del igre in je enako pomembna kot napad, sploh na domačih tekmah kjer je zelo pomembno da ne prejmeš gola. Je pa sramotno za Liverpool da niso uspeli ustreliti v okvir, luzerji rdeči. Največja žalost od nogometa je bilo lansko finale LP, kjer je tudi igral Liverpool(tudi v 3. slo ligi so bolj zanimive tekme)... Najbolj smešno pa je kako sedaj vsi pametujete kako bo na Anfieldu vse drugače, no počakajmo pa bomo videli
Maxx365
19. 02. 2020 09.50
+6
Prav si ugotovil, da je obramba tudi del igre. Ampak del, ker o napadu včeraj razen tistega gola iz prvih minut ni bilo ne duha ne sluha. Gledalci, ki nismo taki vrhunski poznavalci nogometne igre kot si ti, pač gledamo nogomet zaradi igre, potez, akcij, predvsem pa golov.
Kollerik
19. 02. 2020 14.44
Mislim, da se je Liverpool le malce bolj ogreval za naslednjič. Je pa treba priznati srčnost in borbenost atletov.... zaslužena zmaga ATM, ni kaj.
Lima33
19. 02. 2020 09.07
+0
Čestitam Atleticu za zmago in upam da na povratni zabijejo še kakšnega, domov pa oddidejo brez strela v okvir... Totalno antipatičen je tale Liverpool... 👋👋
aciviica
19. 02. 2020 09.10
+6
Mal se ti pa je odpeljalo Lima! Nisem njihov fen,ampak daleč od antipatičnosti kluba so!!!
MadmonK
19. 02. 2020 09.25
+0
Že več desetletji sem navijač Liverpoola sinoči sem pa večinoma gledal tekmo iz Dortmunda - ne ker je Liverpool izgubljam ampak zato ker uživam v igranju nogometa obeh ekip in v Dortmundu sta obe ekipi igrali NOGOMET !
brodarko
19. 02. 2020 09.05
+2
To je bil Helenio Herrera.
brodarko
19. 02. 2020 09.05
+3
Tole igro Atletika je žalostno gledat, pa tudi če osvojijo pokal. En argentinski trener je že v 60-tih letih z bunkerjem uničeval italijanski nogomet in je imel pri tem veliko uspeha. Zdaj s tako igro nadaljuje Simeoni. Ne bom je več gledal.
Roglič šampion
19. 02. 2020 09.04
+5
No če pa atleti za bijejo na anfieldu, pa zna bit že velik problem to za liverpool
AtleticoSLO
19. 02. 2020 09.00
+7
Izjemno je ti da bo po vsrj vrjetnosti Atletico manj zdestkan kot vceraj...kljub poskodba smo Liverpool vceraj premagal in smo Atleti lahko pozitivni....
AtleticoSLO
19. 02. 2020 08.56
+11
REKEL BOM SAMO...VRHUNSKA TAKTIČNA PRIPRAVA SIMEONEA...pa naj vam gre vza nos ali ne...a uspelo mu je nekaj kar že dolgo ni nobenemu...AUPA ATLETI
DR.Fejsbuk
19. 02. 2020 09.15
+3
Jaz sem že zaradi tebe vesel, da so zmagali! ;))
AtleticoSLO
19. 02. 2020 13.09
+3
09ZarMan10
19. 02. 2020 08.46
+1
Vrhunska igra Atletica proti Liverpoolu. Le tako se jih da premagati. Po drugi strani pa nisem navdušen, da ekipe s takšnim pristopom na koncu uspejo iztržiti dober izid. Problem tiči v samem načinu igre. Več, kot bo vrhunskih ekip z obrambno taktiko igre, več bo ne gledljivih tekem, kot je bila včerajšnja. V Liverpoolu upam, da dobijo vsaj "ducat" golov in dokažejo svojo dominacijo v kvaliteti igre.
KavčStrokovnjak
19. 02. 2020 09.31
+4
Treba je priznati, da je taktika uspela. Ni bilo protinapadov, dobro so zapirali prostor in s požrtvovalno igro ter borbenostjo preprečevali nevarne podaje pred gol. Komplimenti celotnemu štabu Atletov.
Mererrek
19. 02. 2020 08.39
+7
0 strelov na gol Liverpoola haha v Angliji pa prednost 20 točk - Bravo Atletico in Simeone izločite tega Kloppa ki se ima za nekaj več
Maxx365
19. 02. 2020 08.51
+6
Verjetno si mislil 0 strelov na gol Atletica.
Lessihinav?ek
19. 02. 2020 10.24
-1
Bolečina je še vedno velika 4:0 ahahahahhahahahahhaha