Liga prvakov

PSV v evropskih tekmovanjih Atletica še ni premagal, a danes mu zadostuje že remi

Madrid, 15. 03. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Atletico in PSV se bosta danes ob 20.30 v prenosu na Kanalu A in VOYO borila za četrtfinalno vozovnico Lige prvakov, ko je v Madridu na sporedu povratna tekma osmine finala. Prvi obračun se je končal z 0:0, Atletico ima danes na svoji strani prednost domačega terena, goste pa veseli, da se v postavo vrača napadalec Luuk De Jong.

Griezmann je zabil na zadnjih štirih tekmah Atletica v La ligi in bo prvo ime v napadu Madridčanov tudi danes.
Griezmann je zabil na zadnjih štirih tekmah Atletica v La ligi in bo prvo ime v napadu Madridčanov tudi danes. FOTO: AP
Atletico Madrid, ki se je prvič v zgodovini trikrat zapored uvrstil v izločilne boje Lige prvakov, povratno tekmo osmine finala Lige prvakov s PSV-jem pričakuje zelo dobro razpoložen. Po remiju na prvi tekmi (0:0) pred tremi tedni so colchonerosi nanizali štiri zaporedne zmage, nazadnje so na domačem Calderonu s 3:0 odpravili Deportivo. Še več: na minulih treh tekmah španske lige se jim je odprlo tudi v napadu, saj so prav na vsaki zabili tri gole. Vloga favoritov je na strani Atletica, a dejstvo je, da so si Nizozemci na domačih tleh priigrali kar ugoden rezultat, saj jim za napredovanje ob doseženem zadetku zadošča že remi. To je zanje dober podatek, če vemo, da v evropskih tekmovanjih PSV še nikoli ni premagal Atletica (dva poraza, en remi).

 

Tvorec preporoda Atletica je zagotovo karizmatični argentinski trener Diego Simeone, ki je Madridčane s taktično in disciplinirano igro popeljal med najboljša evropska moštva. Colchonerosi so neugoden nasprotnik predvsem na domačem Calderonu, kjer so pod Simeonevim poveljevanjem na zadnjih 14 tekmah Lige prvakov kar enajstkrat zmagali, dvakrat remizirali in le enkrat izgubili.

Diego Simeone, tvorec preporoda madridskega Atletica.
Diego Simeone, tvorec preporoda madridskega Atletica. FOTO: AP

Simeone pred tekmo opozarja, da bo PSV ob povratku kaznovanega napadalca Luuka de Jonga precej nevarnejši, še posebej iz protinapadov. "Največja vrlina PSV-ja je protinapad, z zelo dobrim prehodom iz obrambe v napad. Smo zelo različni ekipi, čeprav so številke obeh moštev zelo podobne. Zamišljam si zelo pomembno tekmo, z dvema različnima sistemoma. Tekma bo dobra," je opozoril Simeone in razkril, da bo najverjetneje zaigral s postavitvijo 4-3-3. In če bo Oblak prejel zadetek ali dva? "Najpomembneje je zabiti gol več kot nasprotnik," je bil kratek trener Atletica, ki tokrat ne bo mogel računati na poškodovana Stefana Savića in Tiaga. Na drugi strani bo trener PSV-ja Phillip Cocu pogrešal kaznovanega Gastona Pereiro.

Atletico in PSV sta se na stadionu Vicenteja Calderona v preteklosti že srečala, in sicer so se zmage (2:1) novembra 2008 pred praznimi tribunami veselili nogometaši Atletica.

Liga prvakov, povratna tekma osmine finala (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30):

Atletico Madrid – PSV /0:0/

/izid prve tekme/

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
15. 03. 2016 18.44
Torej če je 0-0 PSV napreduje?
kameltrajbar
15. 03. 2016 15.05
+1
..bi reku...da atletiko z lahkoto..:)
JJZGEODPRASKAKATJO
15. 03. 2016 13.07
-2
dons bo atletiko zgubu kvota 9 zihrca
idiu3krasne
15. 03. 2016 17.56
to je isto kot bi stavil da ti zmagaš v matematiki proti dojenčku...dojenček zmaga ziher.
nemeJungat
15. 03. 2016 10.51
+2
bumbarji!!! če bo 0:0 so podalški in nato penali. In to ste napisali v drugem članu, nevek kako ste tukaj tako zabluzili :P
šmajser1
15. 03. 2016 11.13
+2
idiu3krasne
15. 03. 2016 09.55
+3
Oblačno danes...
nogometjemrtev
15. 03. 2016 08.10
-4
Oprosti oblak bom za psv