Liga prvakov

Uspešen začetek Reala ob lovu na četrti zaporedni naslov: Na Santiagu Bernabeu klonila Roma

Madrid, 19. 09. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V tekmi skupine G se je branilec zadnjih treh naslovov v elitni evropski druščini Real Madrid pomerili s polfinalistko minule sezone Lige prvakov, AS Romo. Galaktiki so bili podjetnejši večji del tekme, prvič zatresli mrežo Rimljanov v 45. minuti po zaslugi Isca, zmago pa sta z zadetkoma kronala še Gareth Bale in Mariano (3:0).

Več videovsebin
  • Gol Isca Alarcona na tekmi Real Madrid - Roma
    01:08
    Gol Isca Alarcona na tekmi Real Madrid - Roma
  • Gol Garetha Bala na tekmi Real Madrid - Roma
    01:17
    Gol Garetha Bala na tekmi Real Madrid - Roma
  • Gol Mariana Diaza na tekmi Real Madrid - Roma
    01:21
    Gol Mariana Diaza na tekmi Real Madrid - Roma
  • Vrhunci tekme Real Madrid - Roma
    03:02
    Vrhunci tekme Real Madrid - Roma
  • Vrhunci sredinih tekem prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov
    24:40
    Vrhunci sredinih tekem prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov

V tekmi skupine G sta moči merila dva lanskoletna polfinalista. Aktualni prvaki iz Madrida so na Santiago Bernabeu gostili AS Romo, ki jo je v polfinalu minule Lige prvakov izločil Liverpool, redsi pa so v finalu klonili prav proti Realu. Tekma z Rimljani je bila za kraljevi klub prva evropska preizkušnja po odhodu dveh pomembnih členov, Cristiana Ronalda in Zinedina Zidana. Po slabi popotnici, v zadnjem krogu španskega prvenstva so galaktiki le remizirali z Athletic Bilbao, so varovanci Julena Lopeteguija nujno potrebovali zmago.

Nicolo Zaniolo je vknjižil svoj prvenec v elitni Ligi prvakov, pri zgolj 19 letih.
Nicolo Zaniolo je vknjižil svoj prvenec v elitni Ligi prvakov, pri zgolj 19 letih. FOTO: AP

To je bilo razvidno tudi na zelenici, saj so bili domači podjetnejši velik del prvega polčasa. Že v samem začetku so zapretili po podaji Tonija Krossa, s katero je Nemec zaposlil Garetha Balea, ta pa je le za las zgrešil vrata Robina Olsena. Kraljevi klub je še naprej stopnjeval pritisk. V kazenskem prostoru Rimljanov se je znašel Luka Modrić, pred vrati našel Isca, vendar je strel Španca obranil gostujoči čuvaj mreže. Olsen je tudi v nadaljevanju imel veliko dela. Sergio Ramos je nevarno pretil po predložkih iz kota ter v skoku z glavo kar nekajkrat nevarno ogrozil mrežo gostov.

V vrstah belega baleta je bil nevaren tudi Bale, ki je pokazal veliko željo po zadetku. Na drugi strani si je Roma zagotovila le malo priložnosti. Eno lepših je zapravil Cengiz Under, ki pa je streljal visoko nad prečko. Konec polčasa je spet pripadel domačim, po natančnem predložku Krossa je visoko skočil Ramos, vendar z glavo streljal tik pod prečko. Trud Lopeteguijevih varovancev se je le izplačal v 45. minuti, s prostega strela se je priložnost ponudila Iscu, ki ni omahoval, temveč z močnim strelom poslal žogo čez živi zid naravnost v mrežo Olsena.

Kraljevi klub je bil nevarnejši tako v prvem, kot tudi drugem polčasu.
Kraljevi klub je bil nevarnejši tako v prvem, kot tudi drugem polčasu. FOTO: AP

Tudi v drugi polčas so podjetneje vstopili domači, ki pa so si privoščili nevarno napako, v 49. minuti so si Rimljani izborili protinapad, Under je ukanil Ramosa in sprožil strel, vendar se je v vratih izkazal Keylor Navas. Slednji je dobil priložnost pred Thibautom Courtoisom, pridobitvijo poletnega prestopnega roka. Tehtnica se je spet prevesila na stran belega baleta, ta se je odzval s hitrim protinapadom,

Luka Modrić je podal do Karima Benzemaja, ta pa je žogo pospremil do Balea, a slednji pri zaključku ni bil dovolj natančen za povišanje prednosti. Prav Valižan je že nekaj minut po akciji spet prišel do priložnosti pred vrati Olsena, prestregel je podajo in jo usmeril v mrežo, a je njegovo namero še pravočasno preprečil požrtvovalni gostujoči vratar. Žoga se je od njegovih rokavic odbila v vratnico. Šved se je ponovni izkazal tudi v 55. minuti, ko je proti njegovim vratom streljal Modrić, a je poskus pravočasno odbil čuvaj Romine mreže.

Strelec drugega zadetka za galaktike Gareth Bale.
Strelec drugega zadetka za galaktike Gareth Bale. FOTO: AP

Pritisk Reala pa je le obrodil sadove v 58. minuti, po sijajni podaji hrvaškega veznega igralca, ki je opazil prostega Balea, je Valižan le prišel do strela s katerim je podvojil vodstvo domačih. Živahno je bilo tudi po odhodu Balea, na zelenico je prišel Mariano, ki je že v prvi akciji zaposlil Krossa.

Nemec je ustrelil proti vratom, a Olsen se je znova izkazal z izjemno obrambo. Šved je ta večer resnično blestel. Ubranil je tudi neverjeten strel Marca Asensia, slednji se je fantastično poigral z italijansko obrambo in usmeril žogo proti vratom, a gostujoči vratar je pravočasno preprečil njegovo namero.

Liga prvakov, skupinski del, 1. krog:

Skupina G

Real Madrid ‒ AS Roma 3:0 (1:0)
Isco 45., Bale 58., Mariano 90+2

Postavi:

Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modrić, Isco, Bale, Benzema.

Roma: Olsen; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov, Zaniolo, De Rossi, Nzonzi, Ünder, Džeko, El Shaarawy.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.50

Zmaga galaktikov

Konec tekme na Santiagu Bernabeu, zmaga Reala s 3:0.

92'

Goool!

Marcelo je podal do Mariana, slednji pa je z roba kazenskega prostora ustrelil petardo proti vratom Olsena za 3:0 .

88'

Roma skuša zmanjšati zaostanek

Priložnost tudi na drugi strani. Pred vrati Navasa je podajo sprejel Džeko, ki je žogo usmeril proti levi vratnici, a se je domači čuvaj mreže izkazal z izjemno obrambo.

80'

Asensio blizu

S pravo mojstrovino se je pred vrata Rome prebil Asensio, streljal, a se je z izjemno obrambo spet izkazal Asensio.

73'

Nov poskus galaktikov

V igro je namesto Balea vstopil Mariano in že ob prvi akciji odigral pomemben člen. S podajo je zaposlil Kroosa, ki pa je sprožil nevaren strel proti Olsenu, vendar se je Šved znova izkazal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (206)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
20. 09. 2018 15.30
-1
Roma odpihnila barco in njihovega ljubljenčka spremenila v duheca KRALJEVI KLUB pa je odpihnil Romo. neprecenljivo:)
idiu3krasne
20. 09. 2018 15.12
-6
hahaha Asensio tako opevani ...od junaka do bedaka ...kao no look shot...kot ga poznamo od ronaldinha...in golman brani ...hahaha zapirači in odpirači pa špricajo na take zgube...
laycan
20. 09. 2018 15.15
+8
real je odpihnil romo,roma pa je odpihnila barco.
idiu3krasne
20. 09. 2018 21.10
+1
Barca pa odpihnila Real....3. na vasi ...sramota...
ehjaehja
20. 09. 2018 14.33
+3
galaktiki spet igrajo galaktično v svoji galaksiji HALA MADRID!!!💪❤❤❤👑
fafajonka
21. 09. 2018 09.48
+1
Biser,.....prav veliko let pa nimaš, kajne?
ledr
20. 09. 2018 13.20
+11
Spet se je pokazalo, da je Real z odhodom Ronalda veliko pridobil. Čeprav seveda niti slučajno nisem navijač tega nekoč fašističnega kluba, sem na tem portalu veliko krat pisal, da je Ronaldo za Real težava. To sta vsekakor v največji meri občutila Bale in Benzema. Pa tudi vsi ostali člani ekipe, ker so morali na čisto vsaki tekmi igrati samo za in na Ronalda. Sedaj, ko ga ni, je igra Reala veliko lepša. Kaj lepša, njihova igra je sedaj odlična! In zelo gledljiva.
Štanjkol
20. 09. 2018 19.34
-2
Ne samo da si navijač, ti končuješ na Real LOL
zabuko
20. 09. 2018 11.16
+13
Lepo je bilo videti Modriča spet nasmejanega, kar se je poznalo v igri. Odlično.
Anticripstoned
20. 09. 2018 10.06
-16
Sodnik odločil tekmo. sem parkrat pogledal posnetek. Derossi ni napravil prekrška nad Iscom. Sploh ne za rumeni karton. Iz prostega zadel za 1:0. potem razpad sistema. Čestitke Perezu še enkrat za sodnike. Imam pa zanj eno prošnjo. Če ima kaj viška evrčkov naj plača sodnikom da mali popazijo na CR5,5. Se mi prou smili
Mungos2
20. 09. 2018 09.41
+5
Hala Madrid !!!
mariomandzukic
20. 09. 2018 09.08
-7
vceraj ko je trener zamenjal Realovega playmakera Modrica,je cel Bernabeu zacel skandirat Lukita zlata zoga.,.drgace pa tko kot sem ze vceri napisal,Real igra velik lepse,boljse brez Ronalda on sploh ni bil kljucni nogometas Madrizanov,kot je marsikdo mislil.kljucna sta Modric in Ramos.drgace pa jaz letos stavim na Barcelono,ki je za mene prvi favorit,na drugo mesto bi dal Juve in Real,na tretje pa Bayern in Man city.Psg,Liverpool,United,Atletico letos nimajo sanse
Ka pa mislis
20. 09. 2018 09.31
+9
Luka je znal odigrat se boljse tekme. Imel je 3, 4 napacne podaje precno po sredini, katere vcasih ni delal. Za podajo pri 2 golu pa fenomenalno.
laycan
20. 09. 2018 17.09
+3
ej hrvatek,se ti ne zdi,da si malo odveč na tem portalu,in da nobenega ne zanima tvoje mnenje.
Campeones36
20. 09. 2018 09.02
+10
Roma bi ob boljšem večeru Reala pokasirala včeraj vsaj 8 komadov. Dobesedno so jih posilili.
Živjo
20. 09. 2018 08.19
+7
Ceprav mi ni bilo vsec, ko je CR zapustil Real se mi zdi, da veliko lepše igrajo brez njega. Na stil Barcelone, ampak vseeno bolj dinamično in hitreje, da te ne uspava. Hala Madrid!
Štanjkol
20. 09. 2018 08.11
+3
Malo sem pogledal komentarje pod prvenstveni remi Reala in videl da je kris kros uspel oddati celo 2 komentarja, tle pa je včeraj oddal 57 komentarjev. Bravo Hala Madrid!
alien8potnik
20. 09. 2018 07.52
+8
imam občutek, da bo rm realiziral več prostih strelov, kot v pretekli dekadi ;) isco, bale itn.
Štanjkol
20. 09. 2018 08.02
-2
LOL zadnji komentar včeraj tvoj, danes prvi komentar tvoj, zdaj pa brž v razred LOL
alien8potnik
20. 09. 2018 07.41
+0
resnično me preseneča nova podoba reala. zares gledljiva igra. ne vem, ali bodo zdržali ta nivo, a zaenkrat - krasno. pravo veselje jih je gledat. za mariana sem pa itak vedel, ta fant je težki potencial. ko so ga poslali v francijo, sem bil res jezen na pereza. na srečo se je vrnil. bale prerojen. benz tudi. isco itak. asensio fenomenalen. se viniciousa priključijo in bo noro.
Štanjkol
20. 09. 2018 07.54
-4
mariomandzukic
19. 09. 2018 22.59
-22
kot so spanski strokovnjaki poudarjali,po odhodu Ronalda v Juventus.Ronaldo je sijajen golgejter,ampak je nadomestljiv.edini nogometas Reala,ki je nedotakljiv,nedonamestljiv je grande Luka Modric.zasluzene ovacije Bernabeua za njihovega ljubljenca Luke Modrica
alien8potnik
20. 09. 2018 07.50
+12
nihče ni nenadomestljiv. luko bo nasledil ceballos. ali kdo drug. in bo prav tako dober. spomni se, ko je luka prišel, ni bil nič posebnega sprva. zdaj je seveda maestro. a tudi drugi bodo, ki bodo prišli za njim.
mariomandzukic
20. 09. 2018 09.15
-12
Ceballos in bo prav tako dober???daj Alien ustav se mal in poglej,ksne oslarije pises.Ceballos sigurno nebo nasledil Luke,zato kr nima tega potenciala.mogoce bo ksno sezono starter,ampak na dolgi rok tesko,kr kot pravim nima te kvalitete in potenciala.to da bo prav tako dober,pa je ze smesno.se velik vecji talenti,bodo tesko tako dobri kot Luka,kr taksen kot je on se ne rojeva vsako leto ampak enkrat na 10-15 let.Luka bo z nagrado Fifa player in pa zlato zogo vpisan v zgodovino kot eden izmed top 3 vezistov vseh casov.Ceballos top 3 nebo niti v svoji generaciji
Mungos2
20. 09. 2018 09.46
+7
mario, umiri se malo ! Luka je res dober, vendar ni nosilec igre. Pozabljaš ostale igralce. Igralci igrajo kot ekipa . Vsi so enakovredni, vsak ima svojo vlogo.
alien8potnik
20. 09. 2018 13.25
+4
ceballos je bil najboljši igralec evropskega prvenstva U21. daj, res, no. poglej ga, ceballosa, pri svoji mladosti je že zdaj zelo blizu. spomni se, kako je luka igral prvi dve sezoini pri rm. niti približno tako, kot igra zdaj. včeraj pa si je privoščil ene par grobih napak (ki jih običajno ne dela).
DirtySanchez
19. 09. 2018 22.58
+9
roma adijo, real je pa danes igral skoraj ampak res skoraj tako dobro kot Maribor v soboto !!
Janezcesnik
20. 09. 2018 08.13
-1
Znaci za prvo slovensko ligo 😂😂😂to je pa vse😂
ehjaehja
19. 09. 2018 22.57
-9
DAME IN GOSPODJE TO SO GALAKTIKI!!! HALA MADRID!!!❤❤❤❤💪💪👑
Houdor
19. 09. 2018 22.58
+4
DirtySanchez
19. 09. 2018 22.59
+8
Janezcesnik
20. 09. 2018 08.14
-2
alien8potnik
19. 09. 2018 22.56
+8
lepa, lepa igra reala. tako duhovito in kolektivno jih še nisem videl igrati. in - kakšni goli. eden lepši od drugega. bravo!
Sunflower0
19. 09. 2018 22.50
+23
Ja,temu se reče ekipa.Kako bolj uživam ob temu kot ob tistem z Ronaldom.Pa tudi,če ne osvojimo ničesar.Super
alien8potnik
19. 09. 2018 22.57
+6
cripstoned
19. 09. 2018 22.50
-1
diaaaaaaz......real ima vrhunske mladenice...psg, city, barca pa lahko porabijo se dodatne milijarde pa ne bodo imeli mladenicev....kaj sele polfinale lige prvakov....najveci ostajajo najvecji pa ceprav ronalda...
crpistoned
19. 09. 2018 22.51
-11
Štanjkol
20. 09. 2018 07.56
+0
A real pa ni zapravljal za njih? Vse to je produkt realove mladinske šole? Daj ne pribijaj in si hitro poišči pomoč
ares1976
20. 09. 2018 14.17
+0
Real je na Odriozola, Viniciusa i Mariana skesirov 97 miljonov... In koliko ti fantje igrajo.. 😂
Houdor
19. 09. 2018 22.47
-3
tejlor navas pa danes rešuje rejal…… če bi bil un kloven od Kurtuaja v golu bi bilo sedaj 2:2
cripstoned
19. 09. 2018 22.49
+7
Ka pa mislis
19. 09. 2018 22.51
+8
blo bi 3-2 za ReJal.... kaj vse vidis tukaj....
crpistoned
19. 09. 2018 22.51
-6