Liga prvakov

Bayern z navdahnjeno predstavo zmlel Barcelono: osem golov v mreži Kataloncev

Lizbona, 14. 08. 2020 21.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V nogometni poslastici četrtfinala Lige prvakov se je Bayern znesel nad Barcelono. Bavarski ponos je Katalonce zmlel s končnih 8:2 in se zanesljivo uvrstil v polfinale Lige prvakov. Glavni junak tekme je bil Thomas Müller, ki se je izkazal z dvema zadetkoma in podajo. Svoje so z zadetki dodali še Ivan Perišić, Serge Gnabry, Joshua Kimmich, Robert Lewandowski in Philippe Coutinho (dva gola). Barcelona je nazadnje osem zadetkov prejela leta 1946.

Trener Barcelone Quique Setien je malce presenetil z začetno postavitvijo, saj je ta bila bolj defenzivna, kot smo jo bili vajeni od blaugrane na preteklih tekmah. Tako sta na klopi ostala takšna imena, kot so Antoine Griezmann, Ousmane Dembele, Ivan Rakitić in Ansu Fati. V boj od prve minute je Setien poslal sledečo enajsterico: Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Clement Lenglet, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Sergi Roberto, Arturo Vidal, Luis Suarez in Lionel Messi. Na drugi strani Hans-Dieter Flick, trener Bavarcev, ni presenetil in v ogenj poslal standardno enajsterico: Manuel Neuer, Alphonso Davies, David Alaba, Jerome Boateng, Joshua Kimmich, Thiago Alcantara, Leon Goretzka, Serge Gnabry, Thomas Müller, Ivan Perišić in Robert Lewandowski. Morda edina rošada v primerjavi s preteklimi pomembnimi tekmami je bila ta, da je namesto Kingsleyja Comana začel Hrvat Perišić.

Čeprav se je glede na postavitev vsaj na začetku tekme pričakovalo malce bolj previdno igro, pa temu ni bilo tako. Potem ko je Neuer že v drugi minuti s skrajnimi močmi odbijal pred enim od Barceloninih nogometašev, pa je šok za Katalonce prišel v četrti minuti, ko sta Müller in Lewandowski izpeljala dvojno podajo, ter Stegna pa je z levico presenetil Müller, ki je sicer malce slabo zadel žogo, a ravno toliko dobro, da je povedel Bayern v vodstvo. 

A veselje Bavarcev ni trajalo dolgo, saj je že v sedmi minuti Alaba ob nespretnem posredovanju žogo s 'pol-lobom' poslal v lastno mrežo. Katalonci so tako hitro vzpostavili ravnotežje, le dve minuti pozneje pa bi lahko povedli prek Suareza, ki je sam prišel pred Neuerja, a se je Nemec izkazal z obrambo. V 10. minuti so Katalonci zadeli še okvir vrat, in sicer je okvir vrat zadel Lionel Messi – ta je sicer podajal proti Busquetsu, a je ta zgrešil žogo, ta pa je nato zletela v vratnico. V 20. minuti je krasen samostojen prodor uprizoril argentinski virtuoz Messi, ki pa dokaj zlahka prišel do strela, nato pa je streljal preveč po sredini, tako da Neuer ni imel težkega dela. Ravno, ko je Barcelona prevladovala na zelenici, se je do zadetka dokopal Bayern. Perišić je po polprotinapadu z leve strani sam, kar malce sebično, streljal proti golu Barce, a njegov strel je bil tako zelo natančen, da je tudi s pomočjo vratnice matiral Nemca v vratih Kataloncev in Bayern je 22. minuti znova vodil (2:1).

 V 27. minuti so Bavarci prišli do nove lepe priložnosti, a se je z obrambo Lewandowskemu z neposredne bližine s fantastično reakcijo izkazal Ter Stegen. Ta pa je bil nemočen slabo minuto pozneje, ko je Gnabry presprintal Lengleta in sprožil 's kolena' ter matiral rojaka v vratih Barcelone. Bayern je v 28. minuti vodil že s 3:1. Šok se na stadionu Luz v Lizboni še ni polegel, že je prišel nov: tri minute pozneje sta hitro in izjemno natančno akcijo izpeljala Kimmich in Müller. Po podaji prvega je Müller z bližine z izjemno reakcijo poslal žogo za hrbet ter Stegna. Na semaforju je po pol ure igre pisalo že 4:1 v korist Nemcev. To je bil tudi končni izid prvega polčasa.

Tudi v drugem polčasu – Setien je v igro namesto Roberta poslal Antoineja Griezmanna – je prvi do nevarnega strela v okvir vrat prišel Bayern. Strelec drugega zadetka Perišić je bil nevaren v 49. minuti, ko je sprožil s kakšnih 20 metrov po hitri akciji z levico, in dobro zadel, a je ta strel šel ravno v naročje Ter Stegna. Ta je žogo z nekaj težavami uspel ukrotiti. Čeprav je bil Bayern bolj nevaren na začetku drugega polčasa, pa so se prvi do zadetka dokopali Katalonci. Po hitrem protinapadu in podaji Jordija Albe je Luis Suarez na robu kazenskega prostora poskrbel za lepo preigravanje Jeroma Boatenga in natančen zaključek ter tako znižal zaostanek Kataloncev na 2:4. 

Bavarci ničesar niso želeli prepustiti naključju, zato so znova prevzeli pobudo na zelenici, premoč pa so kronali z zadetkom Kimmicha v 63. minuti tekme. A ne Kimmich, večino dela je opravil vsega 19-letni kanadski bočni branilec Alphonso Davies, ki je osmešil obrambo Barcelone, nato pa še natančno podal do Kimmicha, ki je s pravočasnim vtekanjem poskrbel za petardo v mreži Kataloncev.

Bayern je v 82. minuti znova zatresel mrežo Barcelone: rezervist in nekdanji igralec Barce Philippe Coutinho je podajal z leve strani, z glavo pa je žogo v gol preusmeril Robert Lewandowski, najboljši napadalec te sezone Lige prvakov. Za Poljaka je to bil še 14. zadetek v tej sezoni najelitnejšega evropskega tekmovanja, s čimer se je le še utrdil v vodstvu najboljših strelcev.

A to še ni bilo konec za nocoj: tudi bivši oz. posojeni nogometaš Barce ga je moral dati: Coutinho je poskrbel za sedmico v mreži Kataloncev, ko je v padcu našel prostor med Lengletom, Piquejem in Ter Stegnom. Z lepo podajo ga je tokrat zaposlil eden od glavnih junakov te tekme – Thomas Müller. 

Da je bil poraz za Barcelono še bolj boleč, je poskrbel Coutinho, ki je bil po vstopu v igro željan dokazovanja proti ekipi, ki v njem ni prepoznala talenta: s spretno reakcijo pred vrati Barce je z neposredne bližine s težkega položaja z levico presenetil nepripravljenega Ter Stegna. 

8:2 je bil tudi končni izid tekme v Lizboni. Bayern se bo v polfinalu pomeril z boljšim v zadnjem četrtfinalnem paru: zmagovalcem tekme med Manchester Cityjem in Lyonom. Barcelona je nazadnje osem zadetkov prejela leta 1946, in sicer v osmini finala kraljevega pokala proti Sevilli (8:0).  

Najbolje ocenjeni igralec tekme Barcelona - Bayern
Najbolje ocenjeni igralec tekme Barcelona - Bayern FOTO: Sofascore.com

Liga prvakov, tretji četrtfinale v Lizboni:
Barcelona – Bayern* 2:8 (1:4)
Alaba 7./ag, Suarez 57.; Müller 4., 25., Perišić 22., Gnabry 28., Kimmich 63., Lewandowski 82., Coutinho 85., 89.

*potnik v polfinale

Postavi:
Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; S. Roberto (Griezmann/46.), Busquets (Fati/70.), De Jong, Vidal; Messi in Suarez.
Bayern: Neuer; Kimmich, Boateng (Süle/76.), Alaba, Davies (Hernandez/84.); Goretzka (Tolisso/84.), Thiago; Gnabry (Coutinho/75.), Müller, Perišić (Coman/67.);  Lewandowski.

Statistika tekme Barcelona - Bayern
Statistika tekme Barcelona - Bayern FOTO:

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.06

Video: zadnji zadetek na tekmi za zgodovinskih 8:2 v režiji Coutinha

23.05

Video: Coutinho za 7:2

22.59

Posojeni in odpisani Coutinho kaznoval Barco

Že dolgo je jasno, da Barcelona na Philippeja Coutinha ne računa več, zato je bil Brazilec proti še vedno "svojemu" klubu dodatno motiviran. Po vstopu v igro mu je uspelo zabiti kar dva zadetka, kar je še dodatna sol na katalonske rane. Te so danes globoke kot že dolgo ne ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
22.59

Kimmich najbolje ocenjeni nogometaš obračuna

Statistiko zagotavlja Sofascore.com.

22.58

Statistika srečanja

Zagotavlja jo Sofascore.com.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (466)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pako-san
16. 08. 2020 11.40
-5
Po igri je bla Barca boljsa,tud vec priloznosti imela....a kaj ko jih je sodnik spet zafrknil
Frel
16. 08. 2020 13.50
+5
to je sarkazem ane? Skomina odsodil korektno edino zekane si je zaslužil rdeči karton (iz dveh rumenih). barca je pa tako slabo igrala, da bi še nk spodnji duplek dobil manj golov. torej Bayern oškodovan, rdeči karton ni kar tako. dobro da so barco tako zrešetali da se navijači barcelone naslednjih 10 let nimajo pravice oglašati.
ehjaehja
16. 08. 2020 19.10
+1
barcelona=8lona fantje dejte si to zapomniti:)
Nimasmisla
15. 08. 2020 21.00
+6
Zakaj perišića ker je polovica yeh komentatorjev hrvatov.ki živijo v slo
noire
15. 08. 2020 18.37
+12
Ne vem zakaj poudarjate Perišića, Coutinhja pa ne, ki je dal 2 gola? Kar nekaj...
patoninho
15. 08. 2020 15.33
+29
Spoštovani navijači barce a ste vi mislili da bodo večno na vrhu?Vsak klub ima padce in vzpone pa tudi Messija so prebrali kako igra. Tako da barca kot klub ni več to kar je bil in velika napaka je v klubu ta ker vse stavijo na Messija in ker on odloča kdo bo igral kdo pa ne kadar so prestopi in to je čista resnica.Povem vam tudi da barca še nekaj let ne bo to kar je bila.Zdaj pa komentirajte kar želite.
Frel
16. 08. 2020 13.51
-1
barca je bila na vrhu izključno zaradi sodnikov in ničesar drugega!!!! 2009, 2012 so bile zgodovinske kraje, v laligi pa sploh ne bom našteval kako pa kaj.
ledr
15. 08. 2020 14.32
+11
Glede na letos videno težko rečemo, da je bilo to včeraj nepričakovano. Res morda malo prehudo ampak nikakor ne nepričakovano. To žalost od nogometa, ki jo že celo sezono kaže Barca je takšen stroj, kot je trenutno Bayern, pač raztrgal. Jaz sem že zadnjič rekel, da bi bilo bolje, da nas izloči Napoli, ker Bayern nas bo osramotil. In točno to se je zgodilo. Skoraj točno, ker nas ni osramotil ampak ponižal! Vzrok seveda ni Bayern in včerajšnja tekma. Vzrok je v kadrovski politiki Barcelone zadnjih nekaj let. Včeraj se je recimo videlo, koliko je dejansko vreden Semedo, pa da ne omenjam čisto vseh ostalih totalno zgrešenih nakupov zadnjih let... Še posebaj me boli glava, ko vidim, kakšne (mlade) igralce imajo druge ekipe, kaj pa ima Barca??? Grozno, grozno.
pako-san
16. 08. 2020 11.37
-2
CURVANORD Zanetti
15. 08. 2020 13.36
+8
Bo treba naredit remont ekipe nosilce igre prodat, pa mlade v igro dat
cripstoned
15. 08. 2020 11.54
+37
bayern je bil tako zaposlen z zadetki da so enega po nesreci dali se samemu sebi...
265004
15. 08. 2020 12.05
+6
samomojemnenje
15. 08. 2020 17.42
-4
Tokrat se strinjam, da je dobra šala. Cripsi, od kje si jo prepisal?
grozjak
15. 08. 2020 11.29
+15
Katastrofa, ampak, pravi navijači upamo na bolje, ceprav se nam obeta MU....kar naenkrat ne pogrešam več sportklubov na telekomu......
metallica-one
15. 08. 2020 11.27
+22
Mislim da se morajo zamisliti kam so padli. Tu so potrebne velike spremembe. Nemski stroj pa veliki kandidat za naslov ampak ena tekma in zgodi se lahko karkoli.
jodr
15. 08. 2020 10.51
+17
Kaj sem včeraj rekel, da se bo zgodilo( petarda, pol ducata) in ste se nekateri zelo smejali?
Cesar Millan - Vodja krdela
15. 08. 2020 11.07
+15
Ne jodr jaz se nisem smejal rekel pa sem ,da bo Bayeren napolnil vsaj 7.golov a dali so jih 8.+1 nesrečni ali srečni avtogol !!!!! Čestitke bayernu in mojemu sosedu ,ki je dobil sina !!! In ob čestitki rekel tvoj sin bo nogometaš in to mu tudi od srca želim !!!!
grozjak
15. 08. 2020 11.31
+6
Vseeno je bilo nadrealno...gledal sem a komaj verjel....
brabusednet
15. 08. 2020 10.49
+23
Sem sprva mislu,da igrajo Olimpija in Bayern.Ubogi revčki Španski.
grozjak
15. 08. 2020 11.32
+3
Ubogi vsi, ki bojo še naleteli na tak bayern kot je bil včeraj....tud chelsea so naravnost posilili....
Paštašutar
15. 08. 2020 14.53
+5
Ja,sam so jim v DVEH tekmah dali samo SEDEM golov!!
Chaparral M
15. 08. 2020 10.31
+31
Nogomet? Pa to je hokejski rezultat!
Definbahija
15. 08. 2020 10.23
+21
Ko sisem na koncu pri Var odlocitvi vidu Skomino v pogovoru z Italijani. "Zarad tega gola, al ga priznamo al ne bo isto😂"
kojnusar
15. 08. 2020 10.19
+14
se sodnik jim ni mogel pomagati. res groza. apmak, dobra kosarka.
derek angelus
15. 08. 2020 10.11
+16
takole pobi farso so izlocli italijani anglezi in nemci.kdo jih bo nasljedno leto? en iz slovenske lige al ferskih otokov? :D
tv1206802
15. 08. 2020 10.03
+12
Kollerik ne z vezalkami samomora delat
Kollerik
15. 08. 2020 12.58
-2
Konan
15. 08. 2020 10.02
+18
Jim noben trener na svetu ne pomaga,treba je igralce menjat in to vec kot polovico,pa kaj se ta pique pa suarez sploh delajo v klubu,sami so si krivi,tud messi,kaj pa picijo nek klub prijateljev,tega noben klub na svetu ne dela
Konan
15. 08. 2020 09.54
+16
Ne vem kaj se messi gre glede te lojalnosti do kluba ce pa vidi da je vedno slabse,saj mu ne bo noben zameril ce gre drugam,res ga ne razumem,a se res misli pustiti ponizevati se naprej v tem klubu
Campeones34
15. 08. 2020 09.49
+55
Cestitke Bayernu za atomsko predstavo, res neverjetna igra. Barca pa glave gor, lahk bi se slabse koncal vceraj, bli ste zreli za ene 12 komadov pokasirat, tako da ni tako hudo
jodr
15. 08. 2020 10.52
+7
modelx
15. 08. 2020 09.48
+7
vsaka stvar je za kaj dobra. upam, da tudi pri barci.