Liga prvakov

Barcelona z minimalno prednostjo pred povratnim obračunom na Camp Nouu

Manchester, 10. 04. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na kultnem Old Traffordu je bil odigran prvi del četrtfinalne poslastice v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu med Manchester Unitedom in Barcelono. Slednja je pred povratnim obračunom na Camp Nouu prišla do minimalne prednosti brez prejetega zadetka, za kar je v 13. minuti tekme poskrbel Luis Suarez ob pomoči domačega branilca Luka Shawa (0:1).

Stara evropska rivala sta se po osmih letih znova srečala v izločilnih bojih najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, kjer pa je do zdaj bila dvakrat boljša Barcelona (v letih 2009 in 2011), ki je tudi nocojšnji prvi četrtfinalni obračun na kultnem Old Traffordu dobila z minimalnih 1:0 brez prejetega zadetka in si s tem priigrala ugoden izhodiščni položaj pred povratnim obračunom na Camp Nouu.

Luis Suarez je ob pomoči branilca Manchester Uniteda Luka Shawa dosegel zmagoviti zadetek za Barcelono na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov.
Luis Suarez je ob pomoči branilca Manchester Uniteda Luka Shawa dosegel zmagoviti zadetek za Barcelono na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov. FOTO: AP

V uvodnih 20 minutah so imeli gostje popoln nadzor nad dogajanjem, kar je v 13. minuti, kot se je izkazalo po zaključnem žvižgu glavnega sodnika dvoboja Gianluce Rocchija, v obliki zmagovitega zadetka potrdil Luis Suarez ob pomoči domačega branilca Luka Shawa, od katerega se je žoga po strelu z glavo Urugvajca odbila v mrežo gostiteljev. Podajalec je bil Lionel Messi, ki je kasneje utrpel neugoden udarec Chrisa Smallinga, zaradi česar je moral argentinski virtuoz na kratko izven igrišča, da ga je gostujoča zdravniška služba usposobila za nadaljevanje tekme. Še najnevarnejši so bili 'rdeči vragi' v uvodu obračuna, natančneje v 5. minuti, ko je po prekršku Sergia Busquetsa nad agilnim Scottom McTominayjem Rocchi dosodil prosti strel, ki ga je izvedel Marcus Rashford, a je žoga končala nad prečnikom vrat Manchester Uniteda.

POSTAVI

Domači po začetnem šoku in prejetemu zadetku vzpostavili ravnotežje na zelenici Old Trafforda. V 26. minuti je Paul Pogba z leve strani z roba kazenskega prostora poslal visok predložek v sredino, kjer je skušal najvišje skočiti Romelu Lukaku, a je žoga preletela odličnega belgijskega reprezentančnega napadalca. Priložnost za izenačenje je tako splavala po vodi. Deset minut pozneje je znova zapretila 'Blaugrana', ko je Jordi Alba s svoje igralne polovice poslal globinsko visoko podajo proti Suarezu, ki ob domačemu branilcu ni uspel priti do zaključnega strela, je pa zato do slednjega po odbiti žogi prišel vtekajoči Phillipe Coutinho, ki je sprožil močan strel, toda Unitedov čuvaj mreže David De Gea je odlično posredoval in preprečil drugi zadetek v svoji mreži. Pred odhodom na odmor je do lepe priložnosti prišel domači branilec Shaw, ki se je ob nenatančnem strelu z glavo zelo slabo odzval na visok predložek z desne strani izkušenega branilca Ashleyja Younga.

Alba in Suarez blizu povišanju prednosti
Čeprav je imel v nadaljevanju obračuna Manchester United nekoliko večjo posest žoga, pa si konkretnejših priložnosti za dosego zadetka ni uspel priigrati. Razen v zaključku tekme, ko so v 83. minuti domači z globinsko podajo iskali Anthonyja Martiala, ki je pred tem zamenjal nerazpoloženega Romeluja Lukakuja, toda v zadnjem trenutku je pred napadalcem 'rdečih vragov' žogo v kot izbil prisebni Gerard Pique.

TEKMA

Lepši priložnosti sta na drugi strani za povišanje vodstva Kataloncev imela najprej znova Luis Suarez, ki je po natančni dvojni podaji z Nelsonom Semedom v 62. minuti prišel do zaključnega strela, a je zadel le zunanji del mreže Manchestrovih vrat. Le štiri minuti pozneje je po levi strani lepo prodrl Jordi Alba, ki je na koncu sprožil močan strel, a je bil odlični španski vratar De Gea vnovič na pravem mestu. Rezultat se do zaključnega žvižga Gianluce Rocchija ni več spremenil, povratni obračun čez teden dni pa bo podal končni odgovor o tem, kateri od obeh velikanov si bo priigral polfinalno vstopnico elitne lige prvakov.  

Liga prvakov, četrtfinale, prva tekma, izid:
Manchester United - Barcelona 0:1 (0:1)
Suarez 13.

PARI

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

90'

Konec tekme na Old Traffordu

Nogometaši Barcelone z minimalno prednostjo brez prejetega zadetka (0:1) pričakujejo povratni obračun na Camp Nouu.

83'

Pique v zadnjem trenutku

Manchester pritiska za izenačenje. V 83. minuti so domači z globinsko podajo iskali Anthonyja Martiala, ki je pred tem zamenjal Lukakuja, toda v zadnjem trenutku je pred napadalcem 'rdečih vragov' žogo v kot izbil Gerard Pique.

66'

Tudi Alba nenatančen

Domači vratar David De Gea je bil znova odlično postavljen ob prodoru in zaključnemu strelu z leve strani Jordija Albe.

62'

Suarez mimo vrat

Barcelona je v 62. minuti prišla do lepe priložnosti, ko je Semedo na robu kazenskega prostora z desne strani poslal globinsko podajo do vtekajočega Suareza, ki pa je meril mimo leve vratnice domačih vrat.

46'

Manchester odločno po izenačenje

Domači so v drugi polčas krenili odločneje kot na začetku srečanja, ko je Barcelona že takoj po uvodnem sodnikovem žvižgu prevzela pobudo. United skuša prek obeh bočnih položajev priti v priložnost za izenačenje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (234)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tanjav
11. 04. 2019 21.13
+7
mmickica zelo dober komentar
mmickica
12. 04. 2019 12.09
+3
Kollerik
11. 04. 2019 14.46
+14
Popolna prevlada Barce. Bravo tudi Pique! Na koncu je že vse skupaj izgledalo kot kakšen trening Blaugrane na zelenici nemočnega MU. Izvrstni De Gea rešil MU pred še kakšnim zadetkom. Smilling pa si bo verjetno moral spremeniti svoj priimek v Crying...saj lahko računa na posebej prisrčno "dobrodošlico" na Camp Nou....
Diebaumaister
11. 04. 2019 11.07
-2
Na povratni tekmi upam, da začne v prvi postavi Dembele namesto Coutihna, ker je igra na levem krilu prepočasna, igra Coutihna pa enostavno nima "soka" po domače povedano.
pogledd
11. 04. 2019 10.24
+19
Se je Manchester Unitedu že kdaj zgodilo, da bi na Old Traffordu ostal brez strela v okvir vrat nasprotnika? To pove veliko o Barceloni, njeni moči, ki je tekmo odigrala rutinirano, zrelo, toliko kot je potrebovala. Messi je imel asistenco za gol, Suarez ga je ob pomoči Shawa zadel, Pique je držal obrambo, ostali so bili dobri, naloga uspešno opravljena.
resnicaosvobaja
11. 04. 2019 09.39
+17
Takšnega bunkerja ManU nisem videl niti pri Mourinhu
mmickica
11. 04. 2019 09.39
+19
Za moje pojme Barca zadnje čase igra zelo preudarno, ravno toliko kot je potrebno. In tako so igrali tudi včeraj. To se jim pozna predvsem na tem, da se je bistveno izboljšala obramba, ko grejo v napad, pa se tudi ne spozabijo več kar tako, kot še pred časom, ko jih je šlo skoraj vseh 10 pred nasprotnikov gol, zadaj so pa puščali brisan prostor. Kar se mene tiče, so včeraj dosegli najpomembnejše, dali so gol na tujem in MU niso dovolili da ga da tudi sam, praktično mu sploh niso dovolili igre. Na Camp Nou morajo zdaj le dokončati delo. Z goli zasipati nekoga in potem v naslednji tekmi izpasti iz tekmovanja zares ne bi imelo smisla. Mislim, da so se iz preteklih napak veliko naučili.
265004
11. 04. 2019 11.50
+3
mmickica
11. 04. 2019 12.19
+6
265004, pa kaj bi ti pravzaprav rad povedal?
265004
11. 04. 2019 12.54
-1
rad bi ti povedal da bodi pravi navijač Barce.Kritiziraj takrat ko je potrebno in takrat ko imaš argumente....Ti pa po vsaki slabo odigrani tekmi ki na splošno nič ne pomeni kritiziraš vsepovprek...Bodi s klubom in igralci,predvsem pa trenerjem v dobrem in slabem.To so pravi navijači!Najprej govoriš da pokal nikomur nič ne pomen,pa se izkaže čist drugač...kritiziraš trenerja po vsakem porazu,dons čist drugačna izjava...nimam jaz nič proti tebi-ravno nasprotno...me veseli da kakšna ženska gor komentira.Če pa ti včasih daš komu prav za konstruktivno kritiko ti pa ne bo krona z glave padla.Se strinjaš?
mmickica
11. 04. 2019 14.29
+4
265004, ne vem no, ampak meni se ne zdi, da kritiziram kar tako vse povprek kot pravis. Odvisno pa je, kaj je zate konstruktivna kritika, saj nisem strokovnjak za to, da bi delala nekaksne analize. Samo rafa imam nogomet in navijam za Barco, ampak to ne pomeni, da se mi vedno in v vsakem primeru zdi vse lepo in prav. Tudi svojega moza kdaj kriziriam, ha ha ha..., Barcinim igralcem pac ne morem v obraz povedat, ce mi kaj ne pase. Ne mi tako pod prste gledat, pa bo. Se strinjas?
mmickica
11. 04. 2019 14.44
+4
P.s.: in velikokrat dam komu prav! Ocitno ti ravno tiste moje poste izpustis.
265004
11. 04. 2019 14.52
-1
Zato ti pa pravim da velikokrat pametno napišeš in se ne spuščaš na nivo nekaterih tukaj gor.....ampak treba je vedet da ne morejo vsako leto vse osvojit.Ta glavna dva belcka picko in packo to sprožata pol pa je tko kokr je....velik boljs bi blo da bi se bolj argumentirano tuki gor pogovarjal sam zarad parih se je nemogoče...drugac pa glede moža...vse ste iste🤣
mmickica
11. 04. 2019 15.15
+2
Se mi zdi, da gre tudi v najini debati samo za zenski in moski pogled na isto stvar. Ja, take smo pac...😆
tanjav
11. 04. 2019 21.10
+2
tanjav
11. 04. 2019 21.12
+2
sportko47
12. 04. 2019 16.02
-1
To da je Barca naredila full napak v obrambi ( netočnih podaj , dva na żogo v skok ) sam jih te lojzeti niso znal realizirat ! Ti genijalna komentstorka pa rečeš temu prevdarna igra ! In pluski laufajo ! Dej nehi sam si res Micka in to orng ! Tistmu Suarezu pa Coutinhu jest ne bi dal ograjenih ovc čuvat ! Preudarno da tekmo odigraš praktično z desetimi k tedva nardita tolk škode skoz tekmo da to že res nima več smisla ! Govorim za nivo Barce.. Un žalostna sova pa zmeri prvega menja Arthurja ne glede na to kva se dogaja ! Teb nič ni jasn, niti to kaj naj bi pomenil prevdarno, ker če bi pol to neb pisala !
grozjak
11. 04. 2019 08.52
+14
v prvi postavi sem pričakoval Vidala, potem se ga pričakoval v drugem polčasu, že zaradi Smallinga.....Ko ga je končno dal v igro, se je pretepanje precej uneslo. No ja, Valverde že ve...
mitja999
11. 04. 2019 08.49
-35
Navijaci barce, zanima me kaj pravite na dvakratno igranje igralcev barcelone z roko pred kazenskim prostorom. V prvem primeru je slo celo za dvignjeno roko. Ne prva ne druga roka nista bili piskani, medtem ko na drugi strani nastreljana roka ob telesu igralca uniteda pa sodnik vidi in piska? Hkrati me zanimata prva dva rumena kartona, vsak na eni strani... se vam zdi da je slo pri obeh za podoben prekrsek, ki si zasluzi enako kazen, glede na to da je slo na eni strani za grabljenje z rokami in namerno preprecevanje napada...mislim da bi igralec lahko prisel tudi v situacijo ena na ena, v drugem primeru pa za prekrsek ob kontaktu pri borbi za zogo?
mitja999
11. 04. 2019 08.50
-20
Pa zelel bi realen odgovor, ne poln sovrastva in ponizevanja prosim.
resnicaosvobaja
11. 04. 2019 09.37
+13
Boš užaljen , če ti dam minus za nepoznavanje ?
mako303
11. 04. 2019 12.38
+5
Realno sodnik ni imel svojega dne. Večkrat se je zmotil v oceni prekrška, dal kartone kjer morda niso bili potrebni in jih ni dal, kjer bi bilo to nujno. Mislim pa, da je bilo obojestransko slabo. Kar se tiče omenjenih rok, so dejansko bile, nisem pa strokovnjak, da bi vedel ali sodniki to piskajo ali ne. Ponavadi eni piskajo, ani pa ne.
Srecko84
11. 04. 2019 08.48
+23
Da sem jaz Messi Smalingu zbijem vse zobe. Vsaka čast, da lahko ostane tako miren. Ja res je našel "dober" način kako zaustaviti Messija...
mmickica
11. 04. 2019 09.29
+16
Res je. Če je to mislil, ko je dan prej najavil, da pozna način, kako zaustaviti Messija, potem enostavno nimam besed zanj. Grozljivo. In zakaj VAR ne ukrepa v takšnih primerih?!
Drago Kugler
11. 04. 2019 08.46
+17
barca rutinirano kot proti realu v španskem pokalu.
Srecko84
11. 04. 2019 08.42
+12
Zapirač in kripl kje sta?!? Kdaj bosta prilezla iz luknje??? Kaj pravita na rutinirano zmago ob slabi igri? Kaj bi šele bilo, če bi igrali zares :)
Srecko84
11. 04. 2019 08.38
+14
Ni mi pa jasno kako lahko Arthurja zamenjaš z Robertom?!?
Lock Down
11. 04. 2019 08.49
+6
Posebej še, če ti na klopi sedita Malcom in Alena.
Srecko84
11. 04. 2019 08.35
+13
Rutinirana zmaga ob slabi predstavi :) Manchester pa prav sramotno, brez enega strela na gol. Na povratni tekmi gladkih 4:0 ;)
Lock Down
11. 04. 2019 08.46
+6
posebej bode v oči, da so tako igrali na svojem igrišču
Carrasco
11. 04. 2019 08.35
+17
Barcelona lahko izloči samo sama sebe kot lani z Romo . A upam da so se iz prejšnih sezon kaj naučili
grozjak
11. 04. 2019 08.21
+7
kar se tiče favla nad Messijem je imel sodnik problem, ker ni takoj piskal prekrška, ki ga najbrž niti ni dobro videl. Ogled VAR sistema je po pravilih možen samo v primeru da se odloča o regularnem golu, penalu ali pa RDEČEM KARTONU. Za primer dosojanja rumenega kartona VAR pa pravilih ni predviden in zato sodnik ni mogel kaj dosti storiti, je pa Smallinga nagradil kasneje s kartonom, ko je Suarez očitno odglumil....
Lock Down
11. 04. 2019 08.30
+20
Ta prekršek bi lahko spadal v kategorijo možnega rdečega. Vsaj pogledal bi lahko posnetek v tem primeru, itak bi se potem po svoje odločil, verjetno z rumenim.
grozjak
11. 04. 2019 08.42
+9
ja, ampak pogoj je, da sodnik sploh piska favl. Tole Smallingovo boksanje je zrelo le za kakšno disciplinsko kazen po tekmi. ......pa še to vprašanje...
mmickica
11. 04. 2019 09.31
+11
Vsaj po tekmi bi moral dobiti rdeč karton in vsaj nekaj tekem prepovedi igranja.
Diebaumaister
11. 04. 2019 11.09
+4
Za pogled posnetka te nadaljno kaznovanje igralca, to se pozna že 20 let, tako, da tukaj enostauno mora priti do tega, Italjan pa itak za Juve in bi rad na nek način izločil Barco, dabi se Juve sprehodil do prvaka ampak na povratni tekmi, hvala bogu bo drugi sodnik
Lock Down
11. 04. 2019 08.20
+20
Smalling pa na podobnem mesarskem nivoju kot Ramos. Včeraj je bil za vse zahrbtne in grobe štarte zrel za izključitev že v prvem polčasu. Po tem, kar je bilo za videti, sploh ne čudijo njegove izjave pred tekmo-
Petarda10
11. 04. 2019 08.11
+13
Barcelona takticno do zmage
Mich Diam
11. 04. 2019 08.08
-12
Suarez pa je pokazal znanje fuzbalerja FK Krško! Nula!
grozjak
11. 04. 2019 08.16
+8
zame je en gol na tem nivoju čisto dovolj....
mpk2
11. 04. 2019 08.21
-9
grozjak
11. 04. 2019 08.43
+10
tekmo bi gledal, pa bi videl..... mpkpmb2, al kaj si že...
Zdene Iskra
11. 04. 2019 08.52
+2
Pripelji ga, iščejo zamenjavo za Suareza. Cca 60m , "ti ne gine", "unmu" iz krškega daš pa 100.000, Vsi zadovoljni.
tigi66
11. 04. 2019 08.02
-59
Nekateri tako radi primerjajo Messija in CR7, CR7 je v angleški ligi preživel nekaj sezon ,Messi je preživel komaj eno tekmo pa ves obtolčen in mislim da ne bi preživel niti pol sezone v angleški ligi. Komentator je bil pa blesav, ko je dejal da bi Smoling moral dobiti karton zaradi prekrška nad Messijem (udarca). Kaj je Messijeva glava delala na poti Smolingove roke?
Petarda10
11. 04. 2019 08.12
+4
Cudno da je sodnik piskal vsak manjsi dotik nad igralci uniteda to pa je angleska liga ja
grozjak
11. 04. 2019 08.16
+13
MaršalPerez
11. 04. 2019 08.20
+17
dej pusti ga.takih norcev se iz realovega tabora vsak dan nekaj na novo skoti tukaj gor.samo ignore.škoda cajta za rolandoljubce
kritika1
11. 04. 2019 08.40
+19
Vi res nimate pojma, kaj je šport. To kar je počel branilec MU sodi v kategorijo borilnih veščin. Naj pokaže kaj zna z žogo. Umetnost nogometa je v znanju ne v mesarjenju. Messija ne morejo ustaviti z znanjem - tehniko ampak samo z grobo igro. Res vas ne razumem, kako lahko primerjate dovršeno tehniko Messija z mesarjenjem MU?
mptour
11. 04. 2019 08.00
+14
Spet jokanje belih in belo črnih prebežnikov. Neprecenljivo.