Liga prvakov

Kraljevo zmagoslavje med elito: Bale in Lucas ponesla galaktike v osmino finala

Rim, 27. 11. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Predzadnji krog skupinskega dela Lige prvakov je v italijanski prestolnici ponudil zanimiv dvoboj, v katerem sta se v boju za prvo mesto skupine G udarila Roma in madridski Real. Novih treh točk so se veselili slednji, ki so si po zadetkih Garetha Balea in Lucasa zagotovili mesto v osmini finala. Napredovanja v izločilne boje se je kljub porazu veselila tudi Roma.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Real Madrid si je zagotovil prvo mesto v skupini G
    02:00
    Iz 24UR: Real Madrid si je zagotovil prvo mesto v skupini G
  • Gol Garetha Bala za izid 0:1 na tekmi Roma - Real Madrid
    00:59
    Gol Garetha Bala za izid 0:1 na tekmi Roma - Real Madrid
  • Gol Lucasa Vazqueza za izid 0:2 na tekmi Roma - Real Madrid
    01:02
    Gol Lucasa Vazqueza za izid 0:2 na tekmi Roma - Real Madrid

V boju za prvo mesto v skupini G sta se udarila madridski Real in Roma, kluba, ki ju v zadnjem času pesti nemalo težav. Tudi izhodišče pred torkovo tekmo ne na italijanski, ne na španski strani ni bilo najboljše. Zaušnico Realu je v domačem prvenstvu zadal Eibar, Roma pa je morala priznati poraz Udineseju.

Največji šok so Rimljani utrpeli v začetku tedna, ko si je prvi napadalec Edin Džeko na treningu poškodoval mišico na nogi, zaradi česar ni mogel braniti rumeno-rdečih barv na tekmi z Madridčani. Namesto njega je priložnost v konici napada dobil Patrick Schick. Tudi Santiago Solari je poskrbel za presenečenje v začetni enajsterici Reala, v sredino je uvrstil Marcosa Llorenteja, ki je v aktualni sezoni zaigral le na eni prvenstveni tekmi.

Santiago Solari je pred kratkim zamenjal Julena Lopeteguija.
Santiago Solari je pred kratkim zamenjal Julena Lopeteguija. FOTO: AP

V prvi polčas so bolje vstopili gostje, ko je po podaji Marcela z glavo poskušal Dani Carvajal, a je njegovo namero pravočasno preprečil Stephan El Shaarawy, Roma se je odzvala s predložkom Kolarova, ki pa se ni iztekel po pričakovanjih domačih navijačev. Real je bil sicer v prvem delu podjetnejši, a prave priložnosti za strel ni dobil, medtem ko se Rimljani ne morejo pohvaliti s posestjo, zato pa so večkrat nevarno ogrozili vrata Thibauta Courtoisa. Tudi po poškodbi El Shaarawyja, ki ga je na zelenici nadomestil mladi Justin Kluivert, so domači ogrožali vrata kraljevega kluba.

Za uverturo je s sicer slabim strelom poskrbel prav Schick, v 34. minuti pa je Real na veliko srečo gostujočih navijačev le ohranil prazno mrežo. Kot prvi je s slabim strelom poskušal Federico Fazio, žoga se je odbila do Schicka, a se je z obrambo izkazal Courtois, zaključil je Aleksandar Kolarov, ki pa je streljal čez vrata. Najlepšo priložnost pa je v sodnikovem podaljšku zapravil Cengiz Under, ki se je znašel sam pred vrati Reala, a streljal čez prečko.

Strelec prvega zadetka za galaktike - Gareth Bale.
Strelec prvega zadetka za galaktike - Gareth Bale. FOTO: AP

Real se je maščeval v drugem polčasu. V 47. minuti je po grobi napaki domače obrambe, do priložnosti prišel Gareth Bale, ki je brez pomisleka zatresel mrežo Robina Olsena. Dvanajst minut po prvem zadetku je sledil nov šok za domače. Po lepi akciji Reala pred vrati Olsena je do žoge prišel Bale, Valižan je podal do Karima Benzemaja, slednji je žogo usmeril proti golu, za konec pa jo je Lucas le še potisnil v mrežo.

Gostje so želeli v nadaljevanju prednost še povišati, a je veselje Benzemaja v 65. minuti preprečil domači čuvaj mreže. Real si je vse do konca zagotovil še nekaj priložnosti, a se je ob koncu moral zadovoljiti z dvojno zmago, po zaslugi katere so galaktiki utrdili svoj položaj na vrhu skupine G ter si zagotovili napredovanje v osmino finala. 

Izid:
Roma - Real Madrid 0:2 (0:0)
Bale 47., Lucas 59.

POSTAVI

Liga prvakov

 

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.46

Konec tekme

Galaktiki so z novo zmago utrdili mesto na vrhu skupine

87'

Priložnost Reala

Marcelo je sprejel čudovito podajo v kazenskem prostoru in poskušal z atraktivnim strelom, a streljal mimo desne vratnice.

69'

Nova poškodba v vrstah Rome

Zdravstvena pomoč za Nicolo Zaniolo, Eusebio ne bo tvegal, odločil se je za menjavo. Namesto Zaniola je vstopil Rick Karsdorp.

65'

Beli balet napada

Real želi prednost še povišati, a je veselje Benzemaja v 65. minuti preprečil domači čuvaj mreže.

59'

Gooool!

Po lepi akciji Reala pred vrati Olsena je do žoge prišel Bale, Valižan je podal do Karima Benzemaja, slednji je žogo usmeril proti golu, za konec pa jo je Lucas le še potisnil v mrežo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (85)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

StarDeluxe
28. 11. 2018 16.06
+1
A royal je zmagu??...hahah...samo tam kjer ni VAR-a in kjer so sodniki slepi.
blazter
28. 11. 2018 13.32
+2
Brez Ceballosa je igra drugačna, tudi Isco je carinik.... okrepitve so nujne. Napadalec in vezist. Pa bo.
Trend01
28. 11. 2018 10.41
+1
"Zmaga" pa Lyon. 3 tekme doma in vse so se končale z rezultatom 2 : 2. Odds? 1: XYZ
ehjaehja
28. 11. 2018 10.28
-1
aparati za katalonce,jasno jim je da real lahko v la ligi zaostaja za50 točk,v ligi prvakov pa bo igral slabo pa še vedno obdržal zmagovalno miselnost:) MI KRALJEVI SINOVI SMO LIGA PRVAKOV! HALA MADRID!
dark horse
28. 11. 2018 11.56
-2
Ti si kraljevi sin??? Secti klanjam pacient
ehjaehja
28. 11. 2018 12.01
+2
hahaha wee wee znaš kej drugega kot jokcat? ni več zanimivo tvoje jokcanje po treh letih v ligi prvakov:(
Kollerik
28. 11. 2018 13.00
-1
dark....on se redno igra kraljevega sina v dotični ustanovi... :)
ehjaehja
28. 11. 2018 13.08
+3
kollerik sej enkrat pa te bom obiskal v tvoji celici z konjičkom pa johanom obljubim ti samo povej a ti prinesem kej iz mcdonaldsa?
StarDeluxe
28. 11. 2018 16.02
+0
KavčStrokovnjak
28. 11. 2018 08.34
+3
Ko bi le Gareth vsako tekmo tako odigral... Samo tako bi bil vreden svojega denarja. Tako je pa zgolj preplačan bolniškar. Še kar težko verjamem, da je najbolje plačani igralec v ekipi. Malo spominja na Harley-Davidson; veliko denarja za malo muzike in pogosto okvarjen vplinjač. Drugače pa se strinjam z vsem kar si napisal Trend.
Trend01
28. 11. 2018 10.45
+1
Bale je žal še "svetlobna leta" od tistega kar je delal Ronaldo. In ne govorim le o golih. CR je nase vlekel igralce in tako - poleg golov - omogočal več prostora Bale-u, Benzu ter igralcem ala Asensio, Marcelo, ki so se vključevali iz "druge" pozicije. Poglej kako igra pri Juvetu. odlično.
Trend01
28. 11. 2018 10.50
+0
Nekateri bodo zaradi naslednje izjave morda "slabe" volje. Podobno kot pri Boston Celtics, ko je igral Larry Bird. Izjava je bila: "Na igrišču so štirje solidni igralci. Ko na igrišče stopi Bird, je na igrišču 5 odličnih igralcev." Ja, vem. Niso bili vedno prvaki. Na drugi strani so bili (k sreči) LA Lakers na čelu z Magicom in Jabbarjem & co.
fihner
28. 11. 2018 08.28
+0
Dany, lahko navijaš za uhlje ali pa kaj drugega, Barca ostaja v vsakem primeru prva. Res si kekec, pa še kar malaš bedarije.........
Dany75
28. 11. 2018 16.22
-1
FIHNER : hahaha .. .res si L o L ek ... ti kar naviajj za Shakiro ..mogoce ti kaj lepega zapoje ... pa kdo govori o Spanski Ligi ...? pa se tam je prva Sevilla ..se vidi da nimas treh c istih o nicemer .... a v LP je Barca prva? ja ..itak ...ona je vedno prva v CL ! LOL ...ccc
fihner
28. 11. 2018 17.50
+1
Vsvoji skupini ostaja prva, ne glede na rezultate. Nisem te žalil, kot ti mene. Čim vidim, da si namalal lol, vem, da si mulac zame. Če te zebe, ti nisem jaz kriv. Takoj ko beli zmagajo, omenjaš Barco. Bogi, kot mnogo pisunov tukaj, pa jih ne bi po imenu. Hvala za želje, glede Shakire...
Dany75
28. 11. 2018 19.51
+1
hahaa ...res si me nasmejal ... poglej VSE moje komentarje,pa bos videl da nikol posebej NE omenjam Barce,niti je ne zalim,in jim vedno posteno cestitam,a tvoj prvi komentar je bil direkt za gloodanje kosti - barca-real,jaz sem le VSE tiste ki vedno znajo le popljuvat Real povabil na svetlo,ker so se takoj VSI poskrili ko je Real zmagal.Glede mulca pa ti lahko mirne volje povem da se posteno motis...razn ce si ze praznoval abrahama! Tak da..uzivaj ;)
fihner
28. 11. 2018 19.57
Upam, da ga tudi ti.....Enako želim, predvsem ob navijanju....
Trend01
28. 11. 2018 08.24
+5
Zelo slab prvi polčas. V drugem so sicer dvignili tempo, a to je še daleč od pravega Reala. Lucas, Varane so imeli spet skromno tekmo. Ajd, Lucas je bil borben, tekaško razpoložen. A to je vse. Llorente ima za sabo žal premalo težjih tekem. Pa vseeno vzpodbudno. Ni pa še pravi "nadomestek" Casemira. Ostali solidno, a brez presežkov. Morda bi lahko pohvalil le Benzemaja, ter Courtoisa (vedno na pravem mestu; no, vsaj približno). Modrić žal še vedno pod nivojem. Nekako se ne sestavi. Kroos je dvignil nivo (vsaj vs. LaLiga tekmam). Roma je imela nekaj smole. Kot Real večkrat v sezoni đe pod Lopoteguijem. "Zicer" mimo. VAR trka na vrata. In pravilno je tako. Roka Lucasa je bila. K sreči izven 16m prostora. Igra pa Rimljanov temelji z vse preveč streli proti golu. Iz vzeh možnih situacij. Večkrat brez prave akcije, "predpriprave". Točke štejejo; ter še nekaj za vzpodbudo igralcem in navijačem. Slabše kot je bilo, pač ne mpre biti. Upajmo, da gre krivulja hitro navzgor. Lep dan vsem.
Trend01
28. 11. 2018 08.29
+0
igyyp
28. 11. 2018 08.40
+1
Če sem odkrit, me sploh z igro niso prepričali, ok 2 gola , 3 pike pod streho, ampak spet sojenje na nivoju ameterjev, roma oškodovana vsaj za prosti strel, pa še je bilo takšnih sumljivih situacij, res VAR pol bo lažje, sam pa spet odvisno od sodnika. Po moje bi ga morali za vsako situacijo naterat gledat, ne pa da se sprduje al bo šel al ne. Drugače pa upam da se zvlečejo sedaj iz tega brezna ker v La ligi katastrofa.
zabuko
28. 11. 2018 08.45
+3
Sredina še vedno pod nivojem, premalo gibanja brez žoge, nenatančne enostavne podaje (pa ne samo sredine, tudi Marcelo in Carvajal preveč grešita), preveč kompliciranja z žogo, čeprav ga je bilo včeraj manj, ker je bil Ceballos na klopi, …
Trend01
28. 11. 2018 10.42
+2
Ceballos ni za na mesto Casemira. Ceballos je za na mesto Kroosa. Tam je odličen. Ne pa za destruktorja.
ehjaehja
28. 11. 2018 07.53
-6
HALA MADRID! LIGA PRVAKOV NAM JE USOJENA!
265004
28. 11. 2018 08.09
+4
ehjaehja
28. 11. 2018 08.20
-4
apodgra
28. 11. 2018 07.44
-4
Roma je sama sebe premagala ,če ne znaš izkoristi številne stoodstotne priložnosti in še podariš žogo za gol nasprotniku. Tudi Var tehnologija je nujno , zopet sodnik ni videl roke pred ali v kazenskem prostoru . Ne vem zakaj se to ravno dogaja Realu ?
apodgra
28. 11. 2018 07.48
-1
Romi se je poznala odsotnost Džeka . Takih napak , ne bi delal in vsaj eno od teh priložnosti bi spravi v mrežo. Igra nič kaj posebnega in tudi Real bi lahko domov odšel brez točke .
Kollerik
28. 11. 2018 08.45
+1
Roma ni izkoristila svojih šans. Toda tudi njihov izvrsten golman jih je kar nekajkrat rešil. Realen izid včeraj bi lahko bil 3:2, lahko tudi 4:1 za Real.
tomi1imot
28. 11. 2018 07.44
-1
za kere je kaj navijal Ronaldo
zabuko
27. 11. 2018 22.54
+2
Dany75
27. 11. 2018 22.53
-5
In potem VSE tiho je bilo ... VSI hejteri poskriti in v solzah ... RUTiNirano! Hala Madrid :* Jutri pa navijamo za PSV! :D
265004
27. 11. 2018 22.56
+8
gogi_
28. 11. 2018 07.46
-1
Dany zapomni si tvojo izjavo:) halabudala spomladi :) upam da ne zgledas k vedezevalec dany ,k si tko ritoneran. Hala Tivoli:)
Dany75
28. 11. 2018 16.27
+0
Spomladi ? kaj bo spomladi ... ? upam da ti ne zgledas kot tale moder smrk ... ker pol se mi res s miliš ... pa to ... :D Visca Banana !
mariomandzukic
27. 11. 2018 22.43
-1
79 min,2-0,Roma je resena in Scolari tkoj menja svojga glavnga igraca LM10 in ga cuva za naslednje tekme.bravo
apodgra
28. 11. 2018 07.51
+0
Včasih so te menjave trenerjev razumljive samo njim . Večkrat se jim to ne obrestuje in iz tega se nič ne naučijo.
KavčStrokovnjak
28. 11. 2018 08.30
Že prej bi ga moral menjat. SP je izpilo vso željo po igranju iz njega. Še Toni je bil bolj glaven na igrišču od prepotentnega ponija.
Sisli288
28. 11. 2018 09.01
Kollerik
27. 11. 2018 22.39
+0
Luzerji iz španske lige razbijajo nesposobno Romo...lepo....
Ka pa mislis
27. 11. 2018 22.33
-9
najbolj se zivcirajo farsiči...nemors verjet
fihner
27. 11. 2018 22.58
+5
janezdollar
27. 11. 2018 22.30
-4
Real ni Barca, da bi ga Roma kar tako razbila...
KavčStrokovnjak
28. 11. 2018 08.30
-2
mariomandzukic
27. 11. 2018 22.23
-12
evo slovenskega napadalca zal nebomo videli na igriscu,ceprav so ga slov mediji napovedovali, je pa zato vstopil,mladi hrvaski biser,21 letni Coric
fihner
27. 11. 2018 22.26
+7
mariomandzukic
27. 11. 2018 22.28
-4
fantazista playmaker,kot Luka,naslednik Modrica
fihner
27. 11. 2018 22.47
+3
i141
28. 11. 2018 07.36
+2
Maxx365
27. 11. 2018 22.11
-2
No zdaj so pa goli začeli deževati.
Houdor
27. 11. 2018 21.52
+1
lej kolkrat bom mogu ponovit še da boste dojel da ……. rejal brez ronaldota ni rejal…….
Maxx365
27. 11. 2018 22.02
+9
Maxx365
27. 11. 2018 21.50
+8
Borno, borno. Od šestih tekem na štirih brez zadetkov. Real zrel za poraz, kaj je tipson od Rome fulal, ne moreš verjet.