Liga prvakov

Kronaveter verjame, da Olimpija lahko ustavi Qarabag: Če bomo pravi, imamo možnosti

Ljubljana, 07. 07. 2018 14.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske državne prvake, nogometaše ljubljanske Olimpije, že v sredo čaka ena ključnih tekem sezone. V prvem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov se bodo v Stožicah pomerili s Qarabagom, zmaji pa so na "generalki" v petek remizirali z egiptovskim prvakom in velikanom afriškega nogometa Al Ahlyjem (1 : 1).

Več videovsebin
  • Izjava Roka Kronavetra pred tekmo s Karabagom
    01:25
    Izjava Roka Kronavetra pred tekmo s Karabagom
  • Izjava Aljaža Ivačiča o pripravah in tekmi s Karabagom
    01:01
    Izjava Aljaža Ivačiča o pripravah in tekmi s Karabagom

V Spodnji Šiški so nogometaši Olimpije odigrali zadnjo pripravljalno tekmo z egiptovskim prvakom Al Ahlyjem, ki je v Ljubljano pripotoval v najmočnejši zasedbi, medtem ko je strateg zeleno-belih Ilija Stolica priložnost ponudil tistim nogometašem, ki v sredo proti Ferencvarošu niso igrali. Razen priložnosti Issaha Abassa in Andrije Kaludjerovića zmaji niso pretili afriškim vratom, so pa nato povedli v začetku drugega polčasa.

Stadion ŽAK v Spodnji Šiški je odskočna deska nogometašev Olimpije pred evropskimi spopadi.
Stadion ŽAK v Spodnji Šiški je odskočna deska nogometašev Olimpije pred evropskimi spopadi. FOTO: Miro Majcen

Abass je dobro preigraval po levi strani, prodrl v sredino in streljal, žoga pa je enega izmed Egipčanov zadela v roko in sodnik je dosodil enajstmetrovko. Zanesljiv izvajalec je bil Goran Brkić. Gostje so nato prevzeli pobudo in do izenačenja prišli v 71. minuti, ko je z neposredne bližine Nejca Vidmarja premagal Waled. Stolica je prvič v igro poslal tudi Asmirja Suljića, ki je vstopil v igro v 69. minuti, medtem ko je drugi novinec Marko Gajić odigral vso tekmo.

Kronaveter: Če bomo pravi, imamo možnosti
"To bo tekma sezone, vemo, za kaj gre, da so to kvalifikacije za Ligo prvakov," je za 24UR dan po zadnji preizkušnji povedal Rok Kronaveter, ki v precej premešanem kadru proti Al Ahlyju ni dobil priložnosti. Dvoboj z močnim Qarabagom je pred vrati in Kronaveter je prepričan, da zeleno-beli niso brez možnosti.

"Glede na to, da imamo malo časa za pripravo in smo menjali trenerja, smo dobro sprejeli njegove zamisli. Ta zadnja tekma mislim, da je pokazala, da smo na pravi poti. Malo bi lahko bilo bolje pri realizaciji, a mislim, da bo tudi to prišlo," je našemu Božidarju Bulatu še povedal Kronaveter.

"Res je, da so velik klub, da so lani igrali Ligo prvakov, morda pa mi lahko igramo na to karto, da na začetku sezone mogoče še ne bodo uigrani. Morda bo tudi nekaj podcenjevanja z njihove strani. So dobra ekipa, a tudi mi imamo dobro ekipo. Če bomo mi pravi, potem mislim, da imamo možnosti za napredovanje."

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marsikajve
10. 07. 2018 09.44
-1
Za Olimpijo že tekma proti tretjerazredni ekipi ključna. To pove koliko so slabi. Za MB se začnejo klučne tekme v četrtem ali petem krogu.
mejacrnikal
08. 07. 2018 12.20
+1
Si zelim da bi olimpija napredovala ampak imajo mogoce 10% moznosti za to...ce bi obdrzali igralce iz prejsnje sezone bi imeli mogoce 40%.....tej novi so pa totalno neuigrani...qarabag pa vrsto let igra skupinske dele v evropi..tako da ....
degenos
08. 07. 2018 12.50
-1
degenos
08. 07. 2018 08.31
-6
hehehe.nč ne bo!!!
PošteniSlovenec
08. 07. 2018 07.04
-2
Gremo NK Bežigrad, oziroma po domače idemo zeleni..
SIKATOR 1
07. 07. 2018 21.34
+5
Ajde OLIMPIJA
RUBEŽ
07. 07. 2018 15.46
-9
Niste pravi in nimate možnosti. Plesala je EN KROG. Aja, pardon. Saj bodo vendar igrali Slovenski MLADI igralci. Potem pa jim mora uspeti. Vse za SLO nogomet.
ivan.z Doba
07. 07. 2018 14.48
+14
Upam, da Olimpiji uspe preboj!