Liga prvakov

Karanović (p)o bolečem porazu na Obali: Moramo se stabilizirati kot moštvo

Maribor, 01. 08. 2022 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Bonifiki so gledalci videli nesojeni slovenski superpokal med pokalnim slovenskim zmagovalcem Koprom in državnim prvakom Mariborom. Slavili so rumeno-modri, ki so tako vsaj malce ublažili bolečino po izpadu iz Evrope, na drugi strani pa bodo vijoličasti boleč poraz z Obale skušali pozabiti z evropskim izzivom. Proti finskemu prvaku iz Helsinkov bodo lovili preboj v Ligo Evropa. Vijoličasti bodo prvo tekmo odigrali v četrtek v Ljudskem vrtu.

Radovan Karanović s sodelavci
Radovan Karanović s sodelavci FOTO: Damjan Žibert

V mariborskem taboru tretjega prvenstvenega kroga slovenske prve lige ne bodo pomnili po dobrem. Po vrnitvi iz Moldavije in v pričakovanju dvoboja s finskim prvakom so v taboru vijoličastih ob številnih poškodbah morali opraviti kar nekaj igralskih rošad, za nameček pa so aktualni slovenski prvaki avanturo v Kopru končali z bolečim porazom (1:2). "Čestitke Kopru za zasluženo zmago. Tokrat nismo bili na nivoju tekme, začeli smo igrati prepozno, preveč je bilo preračunljivosti, manjkali so nam razpoloženi igralci," odkrito o neprepričljivi predstavi na Bonifiki v izjavi za uradno klubsko spletno stran trener Maribora Radovan Karanović. Po vodstvu gostiteljev je mariborski napadalec Roko Baturina poskrbel za takojšnje izenačenje, toda v drugem polčasu drugega vodstva gostiteljev niso več uspeli izničiti. "Dobili smo gol ob nepravem trenutku in se nismo uspeli ustrezno odzvati. Najbolj pa me skrbi spoznanje, da smo v treh prvenstvenih tekmah dobili sedem golov. To je preveč in znak, da zadeve v obrambi ne delujejo, včasih je prisotne tudi preveč lahkomiselnosti. Zagotovo so vse okoliščine glede poškodb in rotacij ekipe z vmesnimi prihodi in odhodi povzročile določene težave. Toda podoba na igrišču bi morala biti boljša, o tem ni dvoma."
 

Roko Baturina je prvi strelec vijoličastih v uvodu v sezono.
Roko Baturina je prvi strelec vijoličastih v uvodu v sezono. FOTO: Luka Kotnik

Ob prilagajanju na nove razmere je mariborska stroka posegla po najstnikih v ekipi. "Morali smo pred evropsko tekmo vključiti v moštvo Andraža Žiniča in Vladana Vidakovića, Tine Čuk je dobil priložnost, saj smo okrnjeni na krilnih položajih. Preizkusili smo mladega, nadarjenega igralca, prvi nastop je opravil spodbudno, za uvodno prilagajanje na članski nogomet je bilo dovolj 45 minut. Občasno gre tudi za rotacije, v katere smo prisiljeni. V kratkem času se je zgodilo precej sprememb, primanjkuje nam, razumljivo, še nekaj skupnih treningov, da bi vse skupaj delovalo boljše na igrišču. Zato je trenutno najbolj pomembno, da izkoristimo vsak delovni dan na najboljši način. Moramo se stabilizirati kot moštvo."

Vijoličasti zdaj vse moči spet usmerjamo na evropsko prizorišče k prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa. Nasprotnik v četrtek v Ljudskem vrtu bo finski prvak HJK Helsinki. "Vse bomo naredili, da ekipo dvignemo in si povrnemo samozavest, psihološko moč. Verjamem, da bomo pred našimi navijači v povsem drugačni podobi. Odmisliti moramo, kar je bilo, in gremo v priprave na nov izziv z optimizmom. Potrebujemo dobro izhodišče pred povratnim dvobojem v Helsinkih," za klubsko spletno stran sporoča mariborski strateg.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yugo13
02. 08. 2022 09.28
Maribor a se vam kaj kovca po Milaniču???
24bata
01. 08. 2022 21.50
+2
Mariborova igra je kot kup dreka.Žalostno za štajerski ponos.
Ferjalec
01. 08. 2022 20.37
-2
Pubeci nimajo kondicije, zato je tako slaba igra. Ni trener kriv, če ne morejo v 2 polčasu več obvladovat žoge. Pa tudi nič ne vidijo okrog sebe.
Ni nam vseeno
01. 08. 2022 21.34
+1
Mogoče res....ampak nihče ne menja kompletne ekipe ampak trenerja...že zadnjo sezono je zapravil skoraj nemogoče
motorist_mb
01. 08. 2022 15.09
+2
Toti pojma nima o fuzbalu!
mikpiki191
01. 08. 2022 14.02
+2
čim prej se skulirajte
Ni nam vseeno
01. 08. 2022 13.09
+5
Pravilno Karanovič....in kdaj greš ?