Liga prvakov

Kdo se je odrezal najbolje in kdo najslabše?

Ljubljana, 30. 11. 2023 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za najboljšimi nogometnimi moštvi v Evropi je 5. krog najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu, v katerem smo videli veliko razburljivih tekem. Zdaj je bolj ali manj jasno, da so se velikopotezni načrti vodstva beograjske Crvene zvezde, ki je pred sezono odkrito napovedalo boj za uvrstitev v izločilni del tekmovanja, po zadnjem porazu s švicarskim Young Boys razblinili kot milni mehurček. V zadnjem 6. krogu bomo priča nekaj zelo pomembnim obračunom, ki bi lahko določenim klubom slavne preteklosti prinesli bodisi predčasno slovo od elitnega tekmovanja bodisi nadaljevanje igranja v nižjerangirani Ligi Evropa.

Več videovsebin
  • Vrhunci sredinih tekem 5. kroga Lige prvakov, 2. del.
    12:48
    Vrhunci sredinih tekem 5. kroga Lige prvakov, 2. del.
  • Vrhunci sredinih tekem 5. kroga Lige prvakov, 1. del
    14:32
    Vrhunci sredinih tekem 5. kroga Lige prvakov, 1. del
  • Vrhunci torkovih tekem 5. kroga skupinskega dela Lige prvakov - 2. del
    14:20
    Vrhunci torkovih tekem 5. kroga skupinskega dela Lige prvakov - 2. del
  • Vrhunci torkovih tekem 5. kroga skupinskega dela Lige prvakov - 1. del
    14:25
    Vrhunci torkovih tekem 5. kroga skupinskega dela Lige prvakov - 1. del

Čeprav Šahtar iz Donjetska niti približno ni dosegel najvišje zmage v 5. krogu elitne Lige prvakov, si je pa zaradi odlične igre in velikega števila ustvarjenih (in neizkoriščenih) priložnosti ob minimalnen uspehu proti že zdavnaj odpisanemu belgijskemu predstavniku Antwerpu (1:0) v predtekmovalni skupih H prislužil naziv najbolje ocenjenega moštva kroga.

Obenem pa ukrajinski predstavnik tesno diha za ovratnik vodilnima moštvoma v omenjeni skupini Barceloni in Portu: za katalonskim ponosom zaostaja za vsega točko, medtem ko je s portugalsko zasedbo točkovno izenačen na 9. Posledično bomo v zadnjem 6. krogu skupinskega dela dobili odgovor, kdo od omenjenega dvojca si bo priigral mesto v izločilnih bojih. 

Šahtar Donjetsk (najbolje ocenjeno moštvo 5. kroga)
Šahtar Donjetsk (najbolje ocenjeno moštvo 5. kroga) FOTO: Sofascore.com

https://www.sofascore.com/sl/ekipa/nogomet/shakhtar-donetsk/3313

Če je bil Šahtar s strani Sofascora najbolje ocenjeno moštvo minulega kroga, je naziv najboljšega posameznika pripadel odličnemu bočnemu branilcu Barcelone Joaou Cancelu, ki je odigral odlično tekmo proti Portu. Portugalec je najprej zatresel mrežo Portugalcev, nato pa še sodeloval s ključno podajo za zmagoviti zadetek blaugrane, ki ga je dosegel njegov rojak Joao Felix.

Najbolje ocenjeni igralec 5. kroga Lige prvakov: Joao Cancelo
Najbolje ocenjeni igralec 5. kroga Lige prvakov: Joao Cancelo FOTO: Sofascore.com

 https://www.sofascore.com/sl/igralec/joao-cancelo/138892

Epiteto najslabšega moštva kola pa si je brez konkurence prislužilo francosko moštvo Lensa, ki je na gostovanju pri londonskem Arsenalu doživelo pravi rezultatski polom. Končnih 0:6 za angleškega velikana dovolj zgovorno pričajo o razmerju moči na zelenici, Lens pa po petih odigranih tekmah s petimi osvojenimi točkami zaseda 3. mesto v skupini B, v kateri sta še PSV iz Eindhovna in Sevilla. 

Najslabše ocenjeno moštvo 5. kroga (Lens)
Najslabše ocenjeno moštvo 5. kroga (Lens) FOTO: Sofascore.com

https://www.sofascore.com/sl/ekipa/nogomet/lens/1648

Posledično je za najslabšega igralca kroga imenovan vratar Lensa Brice Samba, čeprav roko na srce ni bil kriv niti za enega od šestih prejetih zadetkov. Samba je po koncu tekme sicer priznal, da nihče ni pričakoval tako slabe predstave na zahtevnem gostovanju, a da je bila zmaga topničarjev čista kot solza. 

Najslabše ocenjeni igralec 5. kroga (Brice Samba - vratar Lensa)
Najslabše ocenjeni igralec 5. kroga (Brice Samba - vratar Lensa) FOTO: Sofascore.com

 https://www.sofascore.com/sl/igralec/brice-samba/164055

Po mnenju sofascora so si mesto v najboljši enajsterici 5. kroga zaslužili vratar Šahtarja Riznyk, potem štirje branilci od leve proti desni: Cancelo, ki je blestel v obračunu s Portom, Hermoso, Matviyenko in Blum, svoje položaje v zvezni vrsti so zasedli Joao Mario iz Benfice, neverjetni Jude Bellingham iz vrst madridskega Reala in Bruno Fernandes iz Manchester Uniteda ter napadalci Phil Foden iz Manchester Cityja, Gabriel Jesus in Hakim Ziyech iz turškega velikana Galatasaraya.    

Najboljša enajsterica 5. kroga
Najboljša enajsterica 5. kroga FOTO: Sofascore.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
02. 12. 2023 08.45
+2
Cancelo je res delal čuda in omogočil Barci izredno pomembno zmago, tako iz vidika financ in še marsikaj. Zdaj se je izkazalo, da bi bil ravno Cancelo tisti zlati nakup iz MCja in ne Torres, še manj Garcia.....
Lucky
02. 12. 2023 15.29
+2
Dobra. Jst bi dodal, da konstantn glih ni. Sicer sem gledal sam polovico Barcinih tekem letos. Mogoče je mal Xavi kriv, ko ga je rinu v vezno in na krilo. Pol, za njega zgleda rotacija ne velja, ker je odigral praktično vse minute, odkar je pršu. Kot za Gundogana, ki skoz špila in po mojem ni pokazu tistga, kar se je pričakoval od njega.
Kollerik
02. 12. 2023 17.46
+1
Ja, ni konstanten. Zdaj berem, da je prvič po 21. letih Barca začela z ekipo, v kateri ni prav nobenega katalonca. Kakorkoli, zelo pomembna zmaga. Jutri pa jih čaka ATM...
Lucky
02. 12. 2023 21.30
+0
Drgač, zadnje novice pravjo, da bo Barca poskušala oba prpelat trajno že v tem zimskem prestopnem roku. En pravi, da bi nej za Cancela dal sam 15 miljončkov. Kar se men zdi mal nizko. Ampak tako novico sem slišal.
zapiramvamustaaa
01. 12. 2023 09.52
-8
Barca se lahko zahvali našemu Čefkotu za najlažji žreb to pa je tudi vse.Dlje od osmine pa itak ne bodo prišli🤷
stoj?kov
01. 12. 2023 11.24
+9
travme,travme...iz dneva v dan,iz tedna v teden...neprecenljivo ;)
barcelona86
01. 12. 2023 08.05
+6
Kaj novinar je lahko zdej vsaki. Tolko se vam ne, da bi se preverilo preden se piše. Al mate vi svojo lestvico in ima na tej Barcelona samo točko prednosti pred zadnjim krogom