Liga prvakov

Klopp: Dobre igre mi nikoli ne povzročajo glavobola

Bergamo, 04. 11. 2020 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Liverpool v Ligi prvakov deluje brez napake, po treh tekmah skupinskega dela so zbrali vseh devet točk, poleg tega niso prejeli enega samega gola. Nazadnje je "padla" Atalanta, s "hat-trickom" se je izkazal Diogo Jota, ki je dobil prednost pred Robertom Firminom in se je izvrstno znašel v družbi Salaha in Maneja.


V skupini D Liverpool kot kaže ne bo imel težav, kar se tiče uvrstitve v zaključne boje Lige prvakov. "Redsi" so na gostovanju v Bergamu zabeležili visoko zmago (0:5) in so na prvem mestu lestvice, drugi je Ajax s štirimi, toliko jih ima tudi Atalanta.  

"Prepričan sem, da tokrat noben sistem ne bi mogel ustaviti Sadia, Moja in Dioga glede na način, kako so igrali, s podporo vseh ostalih fantov v ekipi. Gomez je za njih ključen igralec in ne verjamem, da ga lahko ustavite na treh ali štirih tekmah zapored, tokrat nam je uspelo. To je bil ključ. Zmagali smo 5:0, lahko bi dosegli še več golov, vendar je naš vratar ob tem še vedno moral pokazati tri vrhunske obrambe. Fantje so odigrali fantastično tekmo, vse je bilo vrhunsko," je bil po zmagi zelo zadovoljen trener Liverpoolčanov Jürgen Klopp.

Sadio Mane, Diogo Jota, Mo Salah.
Sadio Mane, Diogo Jota, Mo Salah. FOTO: AP
Statistika Dioga Jote proti Liverpoolu
Statistika Dioga Jote proti Liverpoolu FOTO: Sofascore.com

Diogo Jota je prišel v Liverpool septembra iz Wolverhamptona za 46 milijonov evrov, tokrat je dobil prednost pred Robertom Firminom (slednji je dosegel en gol na desetih odigranih tekmah), Klopp je na to dejal: "Pomembno, da imam na voljo več kot 11 igralcev, med katerimi lahko izbiram in tokrat je Diogo odigral super tekmo. Dobre igre mi nikoli ne povzročajo glavobola." 

Trener je stopil v bran Brazilcu Firminu: "Svet je včasih res slab, saj ko nekdo blesti, takoj govorimo o nekem drugem igralcu ekipe, ki je za nas odigral, mislim, da 500 zaporednih tekem. Sploh ne bi bili v Ligi prvakov, če z nami ne bi bilo Firmina. A takoj moram odgovarjati na vprašanje, zakaj ga ni v ekipi. Spet bo v moštvu in če bi ljudi vprašali, kaj dela Liverpool posebnega, bi dejal, kako igra Bobby Firmino. Ker na dober dan proti njemu ni obrambe."  

Napad Liverpoola je deloval fantastično, trojica Mo Salah, Sadio Mane in Diogo Jota je povzročala gromozanske težave Atalanti, dosegli so vseh pet golov. Jota je izvrstno strelsko formo iz Premier League prenesel tudi v Ligo prvakov in s tremi goli pokazal, kako nevaren je lahko 23-letni Portugalec. 

"Igram v najboljšem moštvu v moji dosedanji karieri, o tem ni dvoma. Ne vem, če je bila to moja najboljša tekma, vendar je doseganje golov moj način igranja nogometa in res sem vesel zaradi tega in rezultata. Pomembna zmaga v gosteh v Ligi prvakov," je dejal mladenič, ki je na desetih tekmah v sezoni "zabil" kar sedem golov.  O igranju z Manejem in Salahom pa je dodal: "Dva igralca svetovnega razreda, vsi poznamo njune kvalitete. Olajšata mi delo, ker sta vrhunska igralca. Mislim, da smo skupaj odigrali zelo dobro tekmo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?emaludin Peraji?
04. 11. 2020 12.09
+6
Tale vš Lukač pojma nima v 24 ur je govoru, da ma Atalanta več šans k zdesetkani Liverpool, res je dr nogometa😂😂😂
Kollerik
04. 11. 2020 21.57
+1
ka.pa.ces
04. 11. 2020 10.26
+3
Svetovni nakup lpoola je Diogo Jota in kako zrelo igrata pobčeka Jones in Williams...ma to je super ka dela Kloop z ekipo... Če bo šlo tako naprej imamo letos ponovno možnost osvojitve pokala YNWA 💪🙌
TEDO84bv0MEDO
04. 11. 2020 10.26
-10
Firmino je za en drek, zna samo kazati svoje pobeljene zobe.
FH540
04. 11. 2020 10.28
+11
Firmino “dela delo”,ki ga amaterji ne vidijo..
Kollerik
04. 11. 2020 09.35
+12
Kakšna predstava Redsov, noro! Ubijalska forma. Po moje poleg Bayerna kandidati za naslov LP.
AS1983
04. 11. 2020 09.30
+10
Tako dober liverpool v skupini lige prvakov ni biu ze zelo dolgo
štajerc65
04. 11. 2020 09.29
-3
NK Maribor pa je 6 golov dobil pa ste ae nekateri norca delali. Zdaj lahko pljuvate po Atalanti.
AS1983
04. 11. 2020 09.28
+4
Jest sm cakou, samo se atalanto vsaj gol, pogreb od makaronarjev