Liga prvakov

Klopp pred četrtfinalom: Porto spoštujemo enako kot Bayern

Liverpool, 08. 04. 2019 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./M.G./T.V.
Komentarji
4

Nogometna Liga prvakov ponuja četrtfinalni dvoboj Liverpoola in Porta. Angleško moštvo je v vlogi favorita, trener redsov Jürgen Klopp pravi, da jim na Anfieldu na prvi tekmi (prenos na Kanalu A in VOYO v torek ob 20.40) motiva ne bo manjkalo. Nemški strateg ima izjemno visoko mnenje o kapetanu moštva Jordanu Hendersonu.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Liverpool ali Porto?
    02:14
    Iz 24UR: Liverpool ali Porto?
  • Iz 24UR: V taboru Liverpoola pripravljeni na borbo
    04:08
    Iz 24UR: V taboru Liverpoola pripravljeni na borbo

Liverpool in Porto sta bila tekmeca že v minuli sezoni Lige prvakov, Redsi so zanesljivo napredovali iz osmine finala. Lani je bila prva tekma v Portu, kjer je Liverpool visoko zmagal (0:5), nato pa, zanimivo, na Anfieldu ni bilo golov (0:0). Tokratni prvi dvoboj četrtfinala bo na sporedu na kultnem Anfieldu, Jürgen Klopp se ne boji za motivacijo svojih fantov, čeprav je prepričan, da nikoli nič ni podarjenega in zanesljivega: "Smo zelo ambiciozni. Poizkusili bomo vse, da zmagamo, to je Anfield in to je četrtfinale Lige prvakov, za nas velika in pomembna tekma. Porto je zelo izkušeno moštvo, imajo Ikerja Casillasa in so skupaj z Benfico stalno na vrhu portugalskega nogometa. To bo precej drugačna tekma od lanske. Veseli smo, da imamo priložnost in trudili se bomo, da zmagamo."

Ne zamudite prenosa tekme četrtfinala Lige prvakov med Liverpoolom in Portom v torek, 9. aprila, na Kanalu A in VOYO ob 20.40.

"Napredujemo. Ljudje pravijo, da moramo zmagati vsako tekmo. Ta sezona je zares, zares težka, toda zaenkrat uspešna. Všeč nam je, da je takšna, kot je, in želimo, da ostane všečna do zadnjega obračuna v sezoni," je visoke cilje Liverpoola še potrdil nemški strateg na klopi redsov.

Liverpool je v osmini finala izločil na "papirju" precej težjega tekmeca, münchenski Bayern, zato je vodilno moštvo Premier League tudi v vlogi favorita proti portugalskemu tekmecu. "To je naša druga sezona v Ligi prvakov, ne pa dvanajsta ali karkoli drugega. Nismo Real Madrid, ki je slavil zadnje tri lovorike. Radi imamo to tekmovanje in se bomo maksimalno potrudili, da bomo zmagovali. Naša prednost je, da igramo pred svojimi navijači. Njihova motivacija je, da bodo skušali popraviti lansko izkušnjo."

Liga prvakov Liverpool - Porto, Man United - Barcelona
Liga prvakov Liverpool - Porto, Man United - Barcelona FOTO:

"V Evropi smo imeli veliko več pozitivnih trenutkov kot negativnih. Smo bolj izkušeni," je na nekatere spodrsljaje na evropskih tekmah v tej sezoni poudaril Klopp. Liverpool je v osmini finala izločil nemškega giganta Bayern - odločila je tekma v bavarski prestolnici. "Po tekmi z Bayernom so vsi govorili, da 0:0 na Anfieldu ni dovolj. Jasno je bilo, da smo imeli priložnost v Münchnu in jo izkoristili. Zdaj nam nasproti stoji Porto, ki ga enako spoštujemo," je še povedal Klopp, ki spoštuje dosežke portugalske zasedbe. "Porto si je zaslužil napredovanje po spektaklu v Rimu," je opozoril nemški strokovnjak, ki je dejal, da so z dosedanjim potekom sezone v Liverpoolu zelo zadovoljni. "Dobro je. Všeč nam je. Veselimo se novih izzivov v prihodnjih dveh tednih. V torek proti Portu upamo, da bomo v dobri formi," je zaključil Klopp. 

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp FOTO: Uefa

Klopp je bil po pomembni zmagi v angleškem prvenstvu navdušen nad kapetanom Jordanom Hendersonom, od katerega veliko pričakuje tudi v dvoboju s Portom. "Zasluži si vse pohvale, vendar jih ne dobi dovolj. Je naš kapetan, fantastičen karakter. Če bi moral napisati knjigo o Hendu, bi imela 500 strani."

Henderson je imel res zahtevno nalogo, saj je kapetanski trak prevzel od klubske ikone, legendarnega Stevena Gerrarda. "To je bila najtežja nogometna služba v zadnjih 500 letih, zamenjati Gerrarda. V mislih in glavah ljudi je bilo čutiti, "če ni Stevie, potem ni dovolj dober." Je fantastičen fant," je še dejal Klopp, ki kot kaže ne bo mogel računati na poškodovanega Adama Lallano (poškodba mišice).

Povratna tekma Lige prvakov bo prihodnji teden na stadionu Dragao, zmagovalec pa bo v polfinalu nagrajen z zmagovalcem četrtfinalnega para Barcelona - Manchester United.

tekma

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

StAnalitik
08. 04. 2019 15.29
-6
In ta služba je,da mora Kloppa prenašat ostalo je normalno.
šumar
08. 04. 2019 14.21
-16
gdo pa je sploh to henderson?
Mirhollio
08. 04. 2019 19.45
+6
Angleski reprezentant in kapetan Liverpoola.... Moram ti tak razlozit ker dlje od barce al pa reala verjetno ne vidis. Samo vi imaste lahko tako glupa vprasanja...
Zentrum
08. 04. 2019 13.51
+3
Obožujem nogomet, strastno navijam za domače (Mura, Maribor - ja vem, čudna kombinacija) in tuje klube (ManU, Lyon, Barca, Lazio, RB Salzburg) in preprosto si ne morem predstavljati, kaj bi brez njega. Ampak ta izjava o "najtežji službi zadnjih 500 let" je pa malo za lase privlečena...