Liga prvakov

'Rezervist' Firmino jeziček na tehtnici ob zmagi Liverpoola proti PSG-ju

Liverpool, 18. 09. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nogometaši Liverpoola so v poslastici 1. kroga skupine C v novi sezoni elitne lige prvakov zasluženo z izidom 3:2 premagali zvezdniško zasedbo Paris Saint Germaina. Slednji je po zaostanku sicer prišel do izenačenja na 2:2, a je tokratni 'rezervist' Roberto Firmino v sodniškem dodatku poskrbel za veliko slavje domačih navijačev na kultnem Anfield Roadu.

Več videovsebin
  • Gol Daniela Sturridga na tekmi Liverpool - Paris Saint-Geremain
    01:28
    Gol Daniela Sturridga na tekmi Liverpool - Paris Saint-Geremain
  • Prekršek nad Georginiem Wijnaldumom in gol Jamesa Milnerja na tekmi Liverpool - Paris Saint-Germain
    02:31
    Prekršek nad Georginiem Wijnaldumom in gol Jamesa Milnerja na tekmi Liverpool - Paris Saint-Germain
  • Gol Thomasa Meunierja na tekmi Liverpool - Paris Saint-Germain
    01:18
    Gol Thomasa Meunierja na tekmi Liverpool - Paris Saint-Germain
  • Gol Kyliana Mbappeja na tekmi Liverpool - Paris Saint-Germain
    01:26
    Gol Kyliana Mbappeja na tekmi Liverpool - Paris Saint-Germain
  • Gol Roberta Firmina na tekmi Liverpool - Paris Saint-Germain
    02:03
    Gol Roberta Firmina na tekmi Liverpool - Paris Saint-Germain

V izjemno zahtevni skupini C letošnje lige prvakov se bodo za dve vstopnici za uvrstitev v izločilne boje pomerili lanski finalist Liverpool, motivirani Paris Saint Germain, nepredvidljivi Napoli in po dolgih 27 letih povratnica med elito beograjska Crvena zvezda.

Že uvodni obračun pa je ponudil poslastico na kultnem Anfield Roadu, kjer je domači Liverpool gostil zvezdniško zasedbo iz francoske prestolnice, ki želi po dveh bolečih porazih v zadnjih dveh sezonah v tej le storiti korak naprej v izločilnih bojih. Domači strateg Jürgen Klopp tokrat ni mogel računati na odličnega brazilskega napadalca Roberta Firmina, ki je na zadnji prvenstveni preizkušnji na gostovanju pri Tottenhamu staknil neugodno poškodbo očesa, medtem ko se je Thomas Tuchel na drugi strani odločil za drzno taktično postavitev 4-3-3 s sanjsko napadalno trojico Neymar - Kylian Mbappe - Edinson Cavani. Gostje so zelo pogumno krenili v dvoboj, ki so ga mnogi pred uvodnim žvižgom glavnega delivca pravice, Turka Cüneyta Cakirja, označili za obračun najboljših moštev v omenjeni skupini C.

Neymar je bil tokrat bolj kot ne bleda senca samega sebe na otvoritvi sezone na Anfieldu.
Neymar je bil tokrat bolj kot ne bleda senca samega sebe na otvoritvi sezone na Anfieldu. FOTO: AP

Toda začetni Neymarjev poizkus, ko je Brazilec v 3. minuti prodiral po desni strani, a ostal brez zaključnega strela, je bil vse, kar so Parižani konkretnega ponudili, saj so v nadaljevanju vajeti igre v svoje noge povsem prevzeli nogometaši Liverpoola. Po drugem zaporednem kotu rdečih je vezist James Milner prodrl po desni strani v gostujoči kazenski prostor in podal v sredino, žoga je nato prišla do branilca Virgila Van Dijka, ki je sprožil iz prve, a je pariški čuvaj mreže Alphonse Areola z izjemno obrambo preprečil zadetek domačih. Že v naslednjem napadu je Liverpool znova nevarno ogrozil gostujoča vrata, ko je Sadio Mane sprožil strel z roba kazenskega prostora, a se je z novo imenitno obrambo izkazal Areola. 

Domači prek Sturridga kronali premoč 
PSG se je po uvodnih 15 minutah le uspel otresti domačega pritiska, kar je nakazala priložnost Neymarja na drugi strani, a je bil Liverpoolov vratar Alisson Becker na pravem mestu. Domači so po boljši igri v 30. minuti le prišli do zasluženega vodstva. Levi bočni branilec Andy Robertson je z leve strani poslal natančen visok predložek v gostujoči kazenski prostor, kjer je med pariškima branilcema najvišje skočil Daniel Sturridge in popeljal Liverpool v vodstvo z 1:0. Redsi niso popustili v nameri, da oplemenitijo svojo prednost. Gostujoči branilec Juan Bernat je v 35. minuti v svojem kazenskem prostoru nepravilno oviral Georginija Wijnalduma, glavni sodnik obračuna Cüneyt Cakir pa je upravičeno pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je rutinirano izvedel James Milner za povišanje vodstva rdečih na 2:0.

Domači strateg Jürgen Klopp se je razveselil uvodnih treh točk v zahtevni skupini C lige prvakov.
Domači strateg Jürgen Klopp se je razveselil uvodnih treh točk v zahtevni skupini C lige prvakov. FOTO: AP

Parižani kaznovali zgrešene priložnosti domačih
Gostje, ki so po drugem prejetem zadetku nekako obstali v šoku, so v 40. minuti le prišli do lepe priložnosti, ki jo je v znižanje zaostanka (2:1) z natančnim strelom v levi spodnji kot spremenil Thomas Meunier. Tudi v nadaljevanju obleganje gostujočih vrat - vsaj v uvodnih minutah drugega polčasa - ni pojenjalo. Tako je Mohamed Salah v 58. minuti sicer premagal Areolo, a je bil nad pariškim vratarjev pred tem storjen grob prekršek s strani strelca prvega zadetka Daniela Sturridga. Desni bočni branilec 'redsov' Trent Alexander-Arnold je v 62. minuti prodrl po desni strani in poslal visok predložek v kazenski prostor Parižanov, kjer je najvišje skočil Sturridge, a pri tem slabo zadel žogo, ki je pristala v naročju Areole. V 71. minuti srečanja je domači strateg Klopp storil morda najboljšo potezo večera, ko je namesto sicer razpoloženega Sturridga v igro poslal rahlo poškodovanega, a izjemno motiviranega, brazilskega napadalca Roberta Firmina.

Slednji je v igro svojega moštva vnesel veliko svežine, s prodori po desni strani pa je nekajkrat pošteno osmešil 'svojega čuvaja' Marquinhosa. V 72. minuti je Robertson poslal visok predložek v kazenski prostor PSG-ja, kjer je Wijnaldum z glavo lepo spustil žogo vtekajočemu Mohamedu Salahu, ki pa je meril nenatančno mimo leve vratnice. Gostujoči strateg Tuchel je v končnici obračuna na Anfieldu vse moči usmeril v napad. V ta namen je v 80. minuti opravil kar dvojno zamenjavo, in sicer je Julian Draxler vstopil namesto Edinsona Cavanija, medtem ko je Eric Maxim Choupo-Moting zamenjal Angela Di Mario.

James Milner je rutinirano povišal vodstvo Liverpoola na 2:0.
James Milner je rutinirano povišal vodstvo Liverpoola na 2:0. FOTO: AP

Mbappe izenačil, v domačo korist presodil Firmino
Po pritisku in boljši igri Liverpoola so gostje iz francoske prestolnice z vztrajnostjo Neymarja in hladnokrvnega strelca Kyliana Mbappeja prišli do izenačenja izida na 2:2. Bila je to kazen za vse zapravljene priložnosti varovancev Jürgena Kloppa. Toda domači so po prejetem izenačujočem zadetku zaigrali na vse ali nič. Alexander-Arnold je odlično izvedel prosti strel v 87. minuti, a je po dotiku enega od gostujočih branilcev žoga končala tik nad prečnikom. Parižani so v 88. minuti izvedli bliskovit protinapad, ki ga je skušal zaključiti Draxler, a je njegov strel blokiral branilec 'redsov' Joe Gomez. Domači so vse moči usmerili v tretji zadetek, ki bi jim na uvodnem obračunu lige prvakov prinesel poln izkupiček. Roberto Firmino je po individualni akciji 'obrnil' branilca PSG-ja Marquinhosa in z natančnim strelom v desni spodnji kot premagal nemočnega Areolo.

Liga prvakov, skupina C, 1. krog, izid:
Liverpool - PSG 3:2 (2:1)
Sturridge 30, Milner 36., Firmino 92.; Meunier 40., Mbappe 83.

Liverpool (4-3-3): Becker - Van Dijk, Gomez, Robertson, Alexander-Arnold - Milner, Wijnaldum, Henderson - Mane (od 93./Fabinho), Sturridge (od 72./Firmino), Salah (od 85./Shaqiri). Trener: Jürgen Klopp.

PSG (4-3-3): Areola - Meunier, Kimpembe, Thiago Silva, Bernat - Rabiot, Marquinhos, Di Maria (od 80./Choupo Moting) - Mbappe, Cavani (od 80./Draxler), Neymar. Trener: Thomas Tuchel.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

93'

Konec srečanja na Anfieldu - zaslužena zmaga 'redsov'

Nogometaši Liverpoola so z izidom 3:2 prišli do zaslužene zmage v uvodu nove sezone v elitni ligi prvakov. Strelci za 'redse' so bili Sturridge, Milner in Firmino, medtem ko sta za goste v polno merila Meunier in Mbappe.

92'

Firminooooooooooo

Domači so vse moči usmerili v tretji zadetek, ki bi jim na uvodnem obračunu lige prvakov prinesel prve tri točke. Roberto Firmino je po individualni akciji 'obrnili' branilca PSG-ja Marquinhosa in z natančnim strelom v desni spodnji kot premagal nemočnega Areolo.

88'

Draxler bi lahko pripravil popoln preobrat

Parižani so v 88. minuti izvedli bliskovit protinapad, ki ga je skušal zaključiti Julian Draxler, a je njegov strel blokiral branilec 'redsov' Joe Gomez.

87'

Alexander-Arnold blizu zadetka

Domači so po prejetem izenačujočem zadetku zaigrali na vse ali nič. Alexander-Arnold je odlično izvedel prosti strel v 87. minuti, a je po dotiku enega od gostujočih branilcev žoga končala tik nad prečnikom.

83'

Mbappe izenačil na 2:2

Po pritisku in boljši igri Liverpoola so gostje iz francoske prestolnice po vztrajnosti Neymarja in hladnokrvnega strelca Kyliana Mbappeja prišli do izenačenja izida na 2:2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
19. 09. 2018 18.37
+1
Res neverjetna predstava Liverpoola...njihova igra je čisti kerozin, hitri so kot blisk. Vsaka čast za res lepo, zasluženo zmago.
ehjaehja
19. 09. 2018 12.22
+0
salah pa tudi ni bil nič boljši od neymarja..
apodgra
19. 09. 2018 17.52
+3
Ja pa nominiran . To je že drugi in kategorije nominirancev , ki s svojo igro zadnje čase ne blestijo , prej igrajo slabo .
Kollerik
19. 09. 2018 19.52
Hellsrael
19. 09. 2018 07.33
+15
25 min. Kako je mane osmesil neymarja. Poezija haha
1ddenis1
18. 09. 2018 22.58
-7
salah najslabši igralec liverpoola sam si je pa vseeno liverpool zasluzo zmago
fihner
18. 09. 2018 22.57
+12
Bravo Liverpool, to mi delaj!!!
KranskyJanez
18. 09. 2018 22.57
+9
Roberto Firminooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
KranskyJanez
18. 09. 2018 22.57
+10
tedoVV2HCmedo
18. 09. 2018 22.56
-18
Kakšna rešitev v podaljšku. Saj navijam za Liverpool, ampak sodnik bi moral dodati še 3 minute, ker se je toliko časa gledalo posnetke. 11metrovke ne bi smelo biti, tako da je bil zame to remi.
Noki
19. 09. 2018 07.05
+13
Potem še napiši, da je pri prvem golu PSG-ja bil Cavani v ofsajdu. Penal je bil in škoda debate. Zaslužena zmaga Liverpoola.
Le vkup uboga gmajna
19. 09. 2018 08.17
+5
Posnetke se je gledalo!? Le od kdaj je VAR v Ligi prvakov!?
Fuzbaler
19. 09. 2018 09.38
+2
Glede na tvoj komentar ocitno nisi spremlal prave tekmi. Kaksne posnetke so gledali?? To verjetno mislis pocasne posnetke useh zadetkov s strani reziserja ane?haha Inn kakoo da ne bi smelo biti 11m ?? To je bilo klasicno spotikanje,nevem kaj ti tu ni jasno. Si preprican da si gledal pravo tekmo?
Le vkup uboga gmajna
19. 09. 2018 14.19
+1
Pusti Medvedka, dečko prvič v lajfu nogomet gledal :)
Super1337
18. 09. 2018 22.45
+12
PSG brez Neymarja bi bil boljši...
Sunshine73
18. 09. 2018 22.42
-4
Kva je to Salah ? Kaka salama iz svinskega mesa al kuga ...
Fuzbaler
18. 09. 2018 22.39
+10
Liverpool popolnoma nadigral katarce...pardon parizane*
FCL
18. 09. 2018 22.36
+14
Liverpool za razred boljši nasprotnik...top igra.
Kollerik
18. 09. 2018 22.04
+22
Privoščim zmago redsom...še en klub z velikim srcem , press...
Ula_
18. 09. 2018 21.58
+14
Tukaj o ligi prvakov ... NIČ pa se ne omenja, da naši odbojkaši ODLIČNO borijo in vodijo 1:0 proti Italiji, ki je prava VELESILA! 24 ur tudi če vi tega ne prenašate nas vseeno zanima in naši odbojkaši si zaslužijo kako objavo!
tedoVV2HCmedo
18. 09. 2018 22.06
+4
Ula_
18. 09. 2018 22.17
+5
Sem vidla ja. Samo žalostno se mi zdi, da se 24ur ne zdi to dovolj pomembna novica. Še malo bomo brali o 3 afriški nogometni ligi, ker jo bodo vrteli na Kanal A namesto o naših športnikih. Res škoda...
tedoVV2HCmedo
18. 09. 2018 22.58
Za tabloide so pomembni samo bogataši, zato se tukaj pri športu najbolj posvečajo ligi prvakov.
DirtySanchez
18. 09. 2018 21.55
-25
Liverpool ima pomoč sodnikov.
Noki
19. 09. 2018 07.08
+11
Prvi gol parižanov čist ofsajd. Žoga je šla na Cavanija ki je bil v čistem ofsajdu. Penal čist, brez debate. Liverpool za razred boljši.
apodgra
19. 09. 2018 17.47
+1
Res je , da je bil prvi gol doseže iz prepovedanega položaja in če bi bila na razpolago VAR tehnologija , se ta gol ne bi priznal . Pomembno je , da še Čeferin , kar naprej vztraja in nam modruje z svojimi odklonilnimi argumenti .
le?o
18. 09. 2018 21.47
+15
Huda tekma. Kapo dol liverpoolu za borbenost
Žac
18. 09. 2018 21.45
-5
Spet kockice. Rdeče,bele,a niste vi neki alergični na kockice. Ali je to mogoče podpora Lovrenu?
le?o
18. 09. 2018 21.37
-13
Kako laufajo te redsi...obvezna doping kontrola ze med polcasom.
MesOjediPinGvin
18. 09. 2018 21.40
+8
Tabeli že našmrkani pridejo na igrišče. Pa za sodnike tudi v vrečkah pustijo....
le?o
18. 09. 2018 21.46
-12
Ta beli jutr igrajo. Pa sej ves z unimi italijani iz cetrtfinala. A bos lohka gledu k bo ob 9...mal je pozn zate
Kvagleas
18. 09. 2018 21.05
-2
Kaj prenašate to, dejte Zvezdo pa Napoli.
er0nixx
18. 09. 2018 21.50
+2
tako je.... dajmo spremlat tekme zadnjega in predzadnjega v skupini
Mirhollio
18. 09. 2018 21.52
+7
cool123
18. 09. 2018 20.52
+5
spet bomo zamudil petje