Liga prvakov

Razigrani Liverpool poskrbel, da je v Bergamu odjeknila petarda

Liverpool, 03. 11. 2020 20.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.B., M.J.
Komentarji
11

Nogometaši Liverpoola so v tretjem krogu skupinskega dela Lige prvakov v Bergamu povsem razbili domačo Atalanto. Že v 54. minuti je na semaforu pisalo 0:5, kar je bil tudi končni izid srečanja. Redsi so vse dvome o zmagovalcu razblinili že veliko pred zaključkom, tudi zaradi tega pa Josip Iličić sploh ni dobil priložnosti. Junak tekme je bil s hat-trickom Diogo Jota.

Več videovsebin
  • Vrhunci: 3. krog torkovih tekem Lige prvakov (drugi del)
    15:42
    Vrhunci: 3. krog torkovih tekem Lige prvakov (drugi del)
  • Vrhunci: 3. krog torkovih tekem Lige prvakov (prvi del)
    12:52
    Vrhunci: 3. krog torkovih tekem Lige prvakov (prvi del)
  • Diogo Jota dosegel hat-trick
    00:54
    Diogo Jota dosegel hat-trick
  • Sadio Mane dosegel gol za 4:0
    01:05
    Sadio Mane dosegel gol za 4:0
  • Diogo Jota zabil tudi drugi gol na tekmi
    01:10
    Diogo Jota zabil tudi drugi gol na tekmi
  • Mohamed Salah zabil za 3:0
    00:58
    Mohamed Salah zabil za 3:0
  • Diogo Jota zadel za 1:0
    00:58
    Diogo Jota zadel za 1:0

Tako Atalanta kot Liverpool sta imela pred začetkom velike težave s poškodbami. Domači so pogrešali Martena de Roona, Mattio Caldaro in Robina Gosensa, vprašljiv je bil tudi Hans Hateboer, a ga je zdravniška ekipa le uspela pripraviti za začetek srečanja. 26-letnik tako začenja od prve minute. Gian Piero Gasperini tudi tokrat z izbiro v napadu ni taktiziral, saj je na igrišče poslal tri sila ofenzivno usmerjene nogometaše. Poleg Duvana Zapate in Alejandra Gomeza je bil med enajsterico tudi Luis Muriel, ki je začel namesto Josipa Iličića.

Na drugi strani so bili Redsi brez Virgila van Dijka in Alexa Oxlade-Chamberlaina, vezist Thiago Alcantara pa še ni povsem nared za največje napore in je na klopi. Jürgen Klopp je nekaj počitka namenil tudi Robertu Firminu, saj Liverpool za vikend čaka prvenstveni derbi z Manchester Cityjem, tako da je namesto Brazilca v konici napada pristal Diogo Jota. Portugalcu sta od prve minute pomagala Mohamed Salah in Sadio Mane.

V kakšno smer bo šlo srečanje, je bilo jasno že kmalu po samem začetku. Jota je že v drugi minuti prvič nevarneje zapretil, a mu je veselje preprečil Sportiello. Nato sta domačega vratarja ogrela še Salah in Curtis Jones. V 15. minuti so prvič zapretili tudi domači. V odlični situaciji se je znašel Muriel, ki pa iz neposredne bližine ni uspel premagati Alissona. Kazen za zapravljeno je prišla le minuto kasneje, ko je Jota kronal lepo asistenco Trenta Alexander-Arnolda in s prefinjenim lobom premagal tokrat nemočnega Sportiella. 

Statistika Dioga Jote proti Liverpoolu
Statistika Dioga Jote proti Liverpoolu FOTO: Sofascore.com

Atalanta je nato zaigrala nekoliko bolj pogumno. Dve priložnosti je imel Zapata, a je bil v obeh primerih tudi v prepovedanem položaju. Drugih priložnosti si domači niso uspeli priigrati, na drugi strani pa je bil Jota še naprej kliničen. V 33. minuti je dočakal visok predložek Joea Gomeza, ki si ga je sprejel z levico, nato pa je z desno nogo žogo fantastično poslal za hrbet še drugič nemočnega Sportiella. Tri minute kasneje je bil Mane blizu tretjemu zadetku, a se je Atalantin vratar izkazal z odlično parado. Izid 0:2 je tako ostal vse do konca prvega polčasa.

Kloppova četa je vse dvome o zmagovalcu razblinila v prvih petih minutah drugega dela. Najprej je v 47. minuti na 0:3 povišal Salah, potem ko je pokazal vso svojo hitrost, da je prišel pred vrata domačih, nato pa z natančnim strelom z levico matiral 28-letnika v vratih Bergamčanov. Salah je bil le dve minuti kasneje še v vlogi asistenca, ko je s podajo v prostor zaposlil hitronogega Maneja, ta pa je z lobanim strelom poskrbel za 0:4. Johan Mojica je bil nato nekajkrat v odličnem položaju za nevarnejši predložek, a je vselej uspešno razčistila obramba Redsov. Na drugi strani pa je še enkrat v polno meril Jota. 23-letni Portugalec je s hat-trickom poskrbel, da je v Bergamu odjeknila petarda, po kateri vprašanja o zmagovalcu, ni bilo več.  

Statistika tekme Atalanta - Liverpool
Statistika tekme Atalanta - Liverpool FOTO: Sofascore.com

Tekma je bila tako po manj kot uri igre že odločena. Gasperini se je tako odločil, da Josipu Iličiću ne ponudi priložnosti in ga odpočije za prihajajoče srečanje z Interjem v Serie A. Je pa imela Atalanta do konca vseeno nekaj priložnosti, po katerih bi lahko prišla do častnega zadetka. Kar tri so se ponudile Zapati, a je bil gol Redsov tokrat za Kolumbijca povsem zaklet. Dvakrat je njegova poizkusa zaustavil Alisson, enkrat pa je Zapata meril mimo vrat. Tudi Liverpool pa na drugi strani ni bil brez priložnosti. Mo Salah bi kaj lahko poskrbel za pol ducata zadetkov v domači mreži, a se je še enkrat več izkazal Sportiello, ki je kljub petim prejetim zadetkom pustil povsem soliden vtis. 

Kalvarija Zapate pa je epilog dobila v dvominutnem sodnikovem podaljšku, ko je prvi strelec Boginje le uspel zatresti mrežo gostov, a je romunska sodniška zasedba upravičeno pokazala na prepovedani položaj.  

Liga prvakov, skupina D, 3. krog (prenos na Kanalu A in VOYO):

Atalanta – Liverpool 0:5 (0:2) 
Jota 16., 33., 54., Salah 47., Mane 49. 
Josip Iličić (Atalanta) je obsedel na klopi

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.57

To je za danes z naše strani tudi vse.

Upamo, da ste v prenosu uživali, jutri pa ne pozabite. Zopet bomo z vami, ko bo Barcelona doma gostila kijevski Dinamo. Prenos na VOYO in Kanalu A od 20.40 dalje. Lahko noč.

22.55

Še statistika srečanja ...

Ki jo prav tako zagotavlja sofascore.

22.53

Dvomov o igralcu tekme ni bilo ...

Statistiko zagotavlja sofascore.com

22.47

VIDEO: Zadetek Jote za 0:2.

22.46

Konec srečanja! Liverpool je s petardo odpravil Atalanto. V Bergamu je bilo 0:5.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
04. 11. 2020 11.21
+2
jota zaenkrat dobra okrepitev za liverpool...liverpool brez van dijka atalanta pa ni bila zmozna dati gola...zapata je imel veliko smolo ampak vseeno...liverpool pa letos caka se najtezje delo ce bodo hoteli na tron evrope...sploh ker nimajo poveljnika obrambe in velike ekipe so do danes to se vedno znale izkoristiti sebi v prid...kakorkoli cestitke liverpoolu in njegovim navijacem za zmago in potrditev 1.mesta v skupini..
hirajem
03. 11. 2020 21.56
+3
dr.Megla
03. 11. 2020 21.36
+5
Danes se lahko tudi na kakšno petardo pripravimo...
DirtySanchez
03. 11. 2020 21.27
+3
Jota za 1proti 0, pasulj za 2proti0
LFC78
03. 11. 2020 21.19
+4
Popolna premoč redsov...še malo je 1 gol.
AS1983
03. 11. 2020 19.26
-5
Glede na tezave liverpoola, bi lahko bili gostje zadovoljni ze s tocko
AS1983
03. 11. 2020 14.03
-3
Po moje oba data gol + 2,5 vec, liverpool ima ze nekaj casa teza v obrambi,medtem ko v napadu blestijo
Brtoljo
03. 11. 2020 13.29
+1
Pa da vidimo...
slo_veter
03. 11. 2020 09.46
+2
kot sem že rekel, Klopp ima ves čas v mislih nedeljo in veliki obračun z ManCity. Tukaj si je že delno zagotovil napredovanje (še enkrat Dance in ena zmaga doma pa je naprej) ..medtem ko so +-3 točke proti Gardioli veliko težje nadomesljive.
slo_veter
03. 11. 2020 09.50
+6
Hendo in Wijnaldo bosta spet imela 45-45 pa še kakšen mladenič bo začel .
slo_veter
03. 11. 2020 20.15
+3
nisem imel prav oba sta v 1 postavi.. + Jota očitno Klopp stavi na blitzkrieg.