Liga prvakov

Klopp se ne boji novih nasprotnikov: Vem le, da se veliko navijačev želi maščevati Parižanom

Liverpool, 13. 12. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Liverpool se je po zmagi nad Napolijem zavihtel na drugo mesto skupine C, s čimer si je prislužil napredovanje v osmino finala elitne Lige prvakov. A tam se redse čaka nov izziv, pomerili se bodo namreč s prvouvrščenimi moštvi, prav lahko se zgodi, da jih že med šestnajsterico čaka obračun z madridskim Realom.

Četa Jürgena Kloppa še ni pozabila zadnjega srečanja s kraljevim klubom v majskem finalu elitnega evropskega tekmovanja. Madridčani pod vodstvom Zinedina Zidana so se veselili zmage s 3 : 1, potem ko je že v prvem polčasu, po poškodbi rame, v slačilnico odšel Mohamed Salah.

Mohamed Salah je z zadetkom popeljal Liverpool v osmino finala.
Mohamed Salah je z zadetkom popeljal Liverpool v osmino finala. FOTO: AP
Na Anfieldu še niso pozabili dogajanja v Kijevu, priložnost za maščevanje pa se jim bo morda ponudila že v osmini finala Lige prvakov. A Klopp se za to kaj dosti ne meni, čeprav si številni navijači redsov želijo, da bi se njihovi ljubljenci za četrtfinalno vstopnico pomerili z galaktiki.

"Vem le, da se veliko navijačev želi maščevati PSG-ju, zavoljo poraza na zadnji tekmi. A nismo mi tisti, ki odločamo o tem," je dejal Klopp in nadaljeval: "Počakali bomo na žreb. Vse do zadnje minute nisem vedel, da bomo v žrebu. Kako naj torej odgovorim na vprašanje, koga si želim v osmini. Vseeno mi je. Smo drugi v skupini, imeli bomo izjemno težkega nasprotnika, to je vse, kar vem."

Nemški nogometni strokovnjak se je prav tako izogibal vprašanju o tem, kdo bo po njegovem mnenju zmagovalec Lige prvakov v novi sezoni.

Virgil Van Dijk je pred slabim letom dni iz Southamptona prestopil v Liverpool za 85 milijonov evrov.
Virgil Van Dijk je pred slabim letom dni iz Southamptona prestopil v Liverpool za 85 milijonov evrov. FOTO: AP

"Nimam pojma in po pravici povedano, mi je čisto vseeno. Brez dvoma nekdo, ki je še v tekmovanju. Pred nami je še dolga sezona, do februarja nas čaka še kar nekaj tekem. Upam, da bomo zdravi, saj se bomo le tako lahko predstavili v najboljši luči," je bil jasen Klopp.

Medtem pa steber Liverpoolove obrambe Virgil Van Dijk, ki si je prislužil velike pohvale tudi po zadnji tekmi z Napolijem, a bo zaradi rumenega kartona moral izpustiti prvo tekmo osmine finala, verjame, da prav redsi sodijo med favorite. "V tem času je čudovito biti nogometaš ali navijač Liverpoola," je dejal Nizozemec in priznal, da kljub temu ni vedno lahko: "Težko je, a se moramo s tem spopasti. To so dnevi, ki jih kot nogometaš želiš izkusiti in mi imamo to priložnost."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
13. 12. 2018 11.51
-2
Koga pa bodo dobili, da je tako samozavesten?
Fuzbaler
13. 12. 2018 08.31
+5
Pa saj PSGja ne morejo dobiti v osmini finala.