Liga prvakov

Klopp se ne obremenjuje s 'skupino smrti': To je Liga prvakov!

Liverpool, 31. 08. 2018 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Liverpoola, ki so v lanski sezoni elitne Lige prvakov prišli vse do velikega finala, kjer so morali nato premoč priznati madridskemu Realu, so zagotovo med glavnimi osmoljenci četrtkovega žreba v Monaku. Varovanci Jürgena Kloppa se bodo namreč v skupini C pomerili s PSG-jem, Napolijem in Crveno Zvezdo.

Jürgen Klopp je prepričan, da lahko tudi v letošnji sezoni Liverpool popelje daleč v elitni Ligi prvakov.
Jürgen Klopp je prepričan, da lahko tudi v letošnji sezoni Liverpool popelje daleč v elitni Ligi prvakov. FOTO: AP

Nogometaši Liverpoola so bili zagotovo 'hit' lanske izvedbe elitne Lige prvakov, potem ko so z atraktivno in napadalo igro prišli vse do velikega finala, kjer jih je nato s 3:1 porazil serijski prvak Real. Odločeni, da se po letu 2005 znova vrnejo na evropski prestol, so se rdeči iz mesta Beatlov pred letošnjo sezono še izdatneje okrepili. Na Anfield so tako prišli vratar Alisson Becker, vezista Fabinho in Naby Keita, ter krilni napadalec Xherdan Shaqiri. Poleg omenjenih okrepitev, pa je Jürgen Klopp v svojem moštvu zadržal vse najboljše nogometaše, vključno z izjemnim Egipčanom Mohamedom Salahom, ki je v lanski sezoni kot za šalo zabijal gole nasprotnim vratarjem in bil tudi proglašen za najboljšega igralca Premier League. Mnogi so bili pred začetkom sezone prepričani, da bodo 18-kratni angleški prvaki v letošnji sezoni glavni konkurentje Manchester Cityja v boju za naslov angleškega prvaka in da bodo nevarni tudi vsem najboljšim evropskim klubom v elitni Ligi prvakov, a po žrebu se zdi, da bo ta pot veliko težja od pričakovane. 

Da bo že v skupinskem delu zelo vroče, se je vedelo že pred žrebom, ko je postalo jasno, da bo kroglica z imenom Liverpool v tretjem bobnu. A, da jih čaka tako zahtevna naloga že v skupinskem delu, pa si verjetno ni predstavljal in želel nihče. Petkratni evropski prvaki se bodo namreč v skupini C pomerili s francoskim PSG-jem, italijanskim Napolijem in beograjsko Crveno zvezdo, ki se med elito vrača po 26-letni odsotnosti. Kljub zahtevnemu žrebu, pa v taboru evropskih podprvakov ostajajo optimistični, zavedajo se, da če želiš postati najboljši, moraš najprej premagati najboljše in s to miselnostjo vstopajo v letošnjo sezono najelitnejšega nogometnega tekmovanja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Če sem povsem iskren, pred žrebom nisem razmišljal o nobenem nasprotniku in nisem imel nobenih željah. Pričakoval sem zahtevno skupino in dobili smo zahtevno skupino, a to je Liga prvakov," uvodoma pove Klopp, ki je moral lani v Kijevu s svojimi varovanci priznati premoč madridskemu Realu. "PSG je eno najatraktivnejših moštev na svetu in njihov cilj je zmaga v Ligi prvakov in zagotovo nas čakata dve izjemno zanimivi in zahtevni tekmi. Napoli smo premagali na pripravljalni tekmi pred začetkom sezone, a to ne šteje nič, tokrat bodo predstavljali povsem drugačen izziv. V Neaplju sem gostoval že z Borussio in točno vem, da nas čaka peklensko vzdušje na njihovem stadionu. Tekmo Crvene zvezde proti Salzburgu pa sem si ogledal in prav tako pričakujem, da nas v Beogradu čaka zelo, zelo napeto vzdušje in dveh zahtevno tekmo. Tako pač je, to je naša skupina in meni je prav. Začnimo že," še navdušeno v svojem slogu dodal karizmatični nemški strateg. 

Sadio Mane, Roberto Firmino in Mo Salah, so v lanski sezoni tvorili najučinkovitejši napad Lige prvakov.
Sadio Mane, Roberto Firmino in Mo Salah, so v lanski sezoni tvorili najučinkovitejši napad Lige prvakov. FOTO: AP

Lanska sezona ne šteje nič!
"Je, kar je. To je najboljši način, kako lahko opišem našo skupino. Če razmišljaš, da imaš zahtevno skupino in da si dobil zahtevne nasprotnike, si že izpadel. Če misliš, da ti bo pretežko, si že izpadel. Mi v tekmovanje ne vstopamo s takšnim razmišljanjem. Naša naloga je, da odigramo teh šest tekem in da smo na vsaki konkurenčni," nadaljuje v pogovoru za uradno spletno stran Liverpoola. Zaveda se tudi, da je lanska sezone že pozabljena in da dejstvo, da so aktualni podprvaki stare celine, ne pomeni prav nič v novi sezoni. "Lanska sezona, je lanska sezona, sedaj moramo to ponoviti. To je nekaj povsem običajnega. Vse ekipe začenjajo znova, od začetka, nihče še ni prvak po opravljenem žrebu in brez odigrane tekme. Prvi cilj je napredovanje iz skupine. Ne delam si utvar, zagotovo bo zahtevno, a to je naš cilj, a sedaj nas čaka še veliko dela," zaključi Klopp. Če pogledamo vseh osem skupin, je lahko z žrebom izmed vseh štirih angleških klubov, zadovoljen zgolj Manchester City. Angleški prvaki se bodo namreč v skupini F pomerili s Šahtarjem, Lyonom in Hoffenheimom. Bistveno težja naloga za vstop v izločilne boje pa čaka londonski Tottenham in Manchester United. Londončane v skupini B čakajo obračunu z Barcelono, PSV-jem in milanskim Interjem. Rdeči vragi pa se bodo v skupini H pomerili z Juventusom, ki v letošnjo Ligo prvakov vstopa okrepljen z igralcem, ki sliši na ime Cristiano Ronaldo, ter Valencio in švicarsko zasedbo Young Boys. Zagotovo nas že v skupinskem delu čaka pestra nogometna jesen, ki jo boste tudi tokrat lahko v živo spremljali na Kanalu A in VOYO. 

Razpored Liverpoola v skupini C:
18. september:
Liverpool - PSG
3. oktober:
Napoli - Liverpool 
24. oktober:
Liverpool - Crvena zvezda
6. november:
Crvena zvezda - Liverpool
28. november:
PSG - Liverpool
11. december:
Liverpool - Napoli

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheNormalOne
31. 08. 2018 11.59
+18
Popravek: Osmoljenci so tisti, ki so padli v boben z Liverpoolom. :) Nam pa itak dobri nasprotniki odgovarjajo. Gremo Redsi! :)
Le vkup uboga gmajna
31. 08. 2018 11.49
+18
Veliko težje od Liverpoola bosta v izločilne boje napredovala Tottenham in ManUnited. Slednji sploh ne bo, če Muri ostane na klopi.
cripstoned
31. 08. 2018 10.12
-45
vse lepo in prav klopp...ampak to ni liga prvakov...to je liga real madrid!!!
cripstoned
31. 08. 2018 10.22
-34
er0nixx
31. 08. 2018 11.46
+23
tebe bi po mojem fejst prizadelo če bi te ignorirali
Lucianno Kljai?
31. 08. 2018 12.40
+14
cripstoned zdaj prihaja var in ne vec mogoce toliko goljufij.
cripstoned
31. 08. 2018 13.12
-11
eronix...niti ne...se boljse bi bilo...lucianno...imas prav zdaj bo real madrid nonstop na vrhu...tako kot je to praksa ko je govor o najtezjem tekmovanju....
User513426
31. 08. 2018 14.30
+11
zdaj ne bo več lažnih rdečih kartonov in penalov proti nasprotnikom reala, tako da ne bodi tako prepričan kako bo z realom
PassionFruit
31. 08. 2018 10.01
+22
samo hrabro! YNWA!
KavčStrokovnjak
31. 08. 2018 09.47
+47
Kloppo je realist. Pove tako kot je. Če hočeš kanto LP moraš premagati VSE, ni lahkih ali težkih nasprotnikov. YNWA
Mungos2
31. 08. 2018 12.09
+5
Mamba4Life
31. 08. 2018 09.08
-18
bog ne dej da se ne uvrstijo naprej k bo spet jokanje pou leta
User513426
31. 08. 2018 14.31
+3