Liga prvakov

Klopp: Všeč mi je, kako igramo. Boljši smo kot lani v tem obdobju

Liverpool, 10. 04. 2019 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prednost dveh golov s prvega obračuna četrtfinala LP je v tabor Liverpoola prinesla precej dobre volje, a tudi zavedanje, da vse le ni razrešeno. Porto bo na povratni tekmi še poskušal, a zdi se, da je ta obračun že po prvih 90 minutah bolj ali manj gotov. Trener redsov Jürgen Klopp kljub temu opozarja. "V Portu nas čaka pekel. Domači bodo naredili vse in več, da storijo preobrat."

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Liverpool - Porto
    04:35
    Vrhunci tekme Liverpool - Porto
  • Gol Roberta Firmina na tekmi Liverpool - Porto
    01:45
    Gol Roberta Firmina na tekmi Liverpool - Porto
  • Gol Nabyja Keitaja na tekmi Liverpool - Porto
    01:38
    Gol Nabyja Keitaja na tekmi Liverpool - Porto
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp FOTO: Uefa
Liverpool, ki pred tem ni izgubil na zadnjih 14 tekmah v vseh tekmovanjih, je v prvem obračunu četrtfinala Lige prvakov na Anfield Roadu gostil Porto.
Rdeči so povedli v peti minuti, potem ko je s 15 metrov sprožil Naby Keita, žoga je zadela Oliverja Torresa v peto, spremenila smer in končala v mreži. V 26. minuti je Liverpool izpeljal še eno lepo akcijo, ki jo je s strelom iz bližine in golom za 2 : 0 zaključil Roberto Firmino. 
Nanj ima lepe spomine iz lanske sezone, ko ga je izločil s skupnim izidom 5 : 0. Nov korak k podobnemu scenariju je Liverpool naredil tudi tokrat. Če so bili redsi v prvem polčasu gospodarji travnika na Anfield Roadu, so v nadaljevanju dvoboja s Portom "stopili s plina" in bi lahko bili za preveč previdno igro tudi kaznovani. Napadalec Porta Malijec Moussa Marega je na tekmi zgrešil štiri izrazite priložnosti. "Porto je odlična ekipa, lahko ste videli, kako je lahko nevarna. V drugem delu bi morali končati posel še s kakšnim zadetkom, toda bili smo premalo odločni v napadu. Seveda pa je to dober rezultat," je po prvem dejanju četrtfinala povedal kapetan Liverpoola Jordan Henderson, ki se je, tako kot vsi iz tabora Liverpoola, razveselil izida brez prejetega gola.

Roberto Firmino je dosegel drugi gol na tekmi.
Roberto Firmino je dosegel drugi gol na tekmi. FOTO: AP
Zdi se, da sta Mohamed Salah in druščina že zelo blizu polfinalnemu obračunu z Manchester Unitedom ali Barcelono.
Liverpool pred tekmo s Portom ni izgubil na zadnjih 14 tekmah v vseh tekmovanjih. Na Portugalce ima lepe spomine iz lanske sezone, ko jih je izločil s skupnim izidom 5 : 0. Nov korak k podobnemu scenariju je naredil tudi tokrat.

"Zadovoljen sem. Dosegli smo dva zelo lepa gola in bili precej boljši od nasprotnika večji del tekme. Vesel sem, kako igramo. Užival sem v predstavi naših fantov. Odlična vest je, da nismo prejeli zadetka. Vse skupaj bo treba ubraniti na Portugalskem, kjer nas čaka nogometni pekel. Dvomim, da bo Porto predčasno položil orožje. A na takšnih tekmah, kjer je velik vložek in še večji pritisk domačina, se praviloma dobro odzovemo. Pričakujem, da tudi tokrat ne bomo podlegli vzdušju na Dragauu. Opažam tudi, da smo boljši kot lani v tem času," je po prvem četrtfinalnem dvoboju Lige prvakov dejal strateg Liverpoola Jürgen Klopp. "V drugem polčasu smo sicer izgubili ritem in želeno smer, toda ne smem biti kritičen. 2 : 0 je odličen rezultat," je sklenil 51-letni Nemec na klopi angleškega velikana. Kloppu je bila to jubilejna 400. zmaga v karieri, od tega jih je 111 dosegel z Liverpoolom, 180 z Borussio in 109 z Mainzom. "Začeli smo dobro, toda prvi prejeti gol nas je šokiral. Mislim, da končni izid ne kaže pravega razmerja moči na igrišču. Zaslužili smo vsaj častni gol, ki bi nam veliko pomenil pred povratno tekmo na našem stadionu, a tako je. Kljub temu verjamemo v preobrat," je v imenu soigralcev iz slačilnice sporočil Portov vezist Danilo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

the kop
11. 04. 2019 07.31
-1
sreča bolj kot ne, če bi bili boljši bi bili prvi na lestvici!!
poserjemsenavas
10. 04. 2019 10.34
-29
srečkoviči rdeči
Mirhollio
10. 04. 2019 10.59
+16
Natural123
10. 04. 2019 12.39
+11
kaj pa veš mogoče je gledal Svobodo iz LJubljane
Klavdij Volk
10. 04. 2019 10.16
+10
Teška bo v Portu.Se bo vrnil kostolomilec Pepe in bo po prestani kazni vse polomil.
disorderliness
10. 04. 2019 11.06
+6
Ja, se mu bo treba odmikati, pol pa ni več tako grozen.
sam250
10. 04. 2019 10.11
-9
je faca, sam klopa pa nebi rad imel
User513426
10. 04. 2019 10.29
+15