Liga prvakov

Klopp zaskrbljen po remiju z Napolijem: Dve reči se ne bi smeli zgoditi

Liverpool, 28. 11. 2019 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je po tekmi z Napolijem na Anfieldu (1:1) spregovoril o zdravstvenem stanju obrambnega vezista Fabinha, ki je moral poškodovan zapustiti igrišče. Sinje modri so rdečim preprečili potrditev napredovanja v osmino finala z zadetkom Driesa Mertensa za 1:0, v drugem polčasu je izenačil Dejan Lovren, tako da bo v skupini E pestro vse do konca.

Več videovsebin
  • Vrhunci sredinih tekem 5. kroga LP prvi del
    15:47
    Vrhunci sredinih tekem 5. kroga LP prvi del
  • Vrhunci sredinih tekem 5. kroga LP drugi del
    16:03
    Vrhunci sredinih tekem 5. kroga LP drugi del
  • Iz 24UR: Tekme Lige prvakov
    02:09
    Iz 24UR: Tekme Lige prvakov

Fabinho je z igrišča odšepal po 19 minutah, Jürgen Klopp pa je namesto njega na zelenico poslal Georginia Wijnalduma. Obračun z Napolijem so Liverpoolčani končali z remijem, ki je razmere v skupini E še dodatno zapletel. Rdečim ob morebitnem porazu s Salzburgom v zadnjem krogu že drugo sezono zapored grozi slovo od tekmovanja, ki so ga v pretekli sezoni tako navdušujoče osvojili.

"Ne vem, boli ga, to ni dobro," je o težavah enega ključnih nogometašev ekipe Fabinha povedal Klopp. "Ni mogel nadaljevati, njega je sicer res težko streti. Ne želim reči, kaj pričakujem, ker upam, da ni tako resno, a več bomo morda izvedeli jutri (v četrtek, op. a.), morda dan kasneje. Bomo videli."

TEKMA

December bo zdaj še manj 'vesel'
Dejan Lovren
je z golom z glavo po podaji iz kota v 65. minuti izničil vodilni zadetek Napolijevega napadalca Driesa Mertensa iz 21. minute in rdeče ohranil na vrhu lestvice. Evropskim prvakom napredovanje v zadnjem krogu sicer prinaša že točka na Solnograškem, kjer pa so tamkajšnji "rdeči biki" ‒ tudi aktualni prvaki Avstrije ‒ vse prej kot lahek zalogaj. Liverpool čaka peklenski december, po odločilnem obračunu s Salzburžani celo dve tekmi v ravno toliko dneh (ligaški pokal proti Aston Villi in prva tekma klubskega svetovnega prvenstva v Katarju).

"Jasno je bilo, da smo si vse skupaj želeli zaključiti že nocoj. Že dolgo pred tekmo smo vedeli, da bo proti Napoliju težko. Lani je bilo težko, vedno je težko. Dobra ekipa so. Dve reči se ne bi smeli zgoditi. Oni so zadeli in Fabinho se je poškodoval. Eno težavo, ki smo jo lahko rešili, smo jo z 'Ginijem' (Wijnaldumom, op. a.), ki je odigral res res dobro tekmo, a druga (težava, op. a.) nam je povzročila težavo," je nadaljeval Klopp.

Meret (v sredini) razen morda ene napake ni ponudil veliko možnosti za zadetek Liverpoolčanom.
Meret (v sredini) razen morda ene napake ni ponudil veliko možnosti za zadetek Liverpoolčanom. FOTO: AP

'Branili so se z vsem, kar imajo'
Njegova ekipa kljub pobudi skozi praktično vso tekmo (15 strelov in 10 kotov) ni uspela še enkrat zatresti mreže vratarja Alexa Mereta. Klopp je ocenil, da je Napoli igral drugače kot običajno in se po tem, ko je zadel, "branil z vsem".

"Napoli je bil pripravljen za pravo borbo, kdorkoli pa jih običajno spremlja, je videl, da je bil nocoj to drugačen pristop," je dodal Klopp. "Zabili so gol in se branili z vsem, kar imajo. Morali smo povišati pritisk, in to smo storili. Zadnjih 15 minut prvega polčasa je bilo dobrih, bile so takšne, kakršne morajo biti. Drugi polčas je bila običajna tekma, ko igraš proti kakovostni ekipi, ki se brani z vsem, kar ima. Težava je bila, da smo imeli odprte boke, poskusili smo jih uporabiti s predložki, a smo večino časa to počeli prehitro. Zato je vratar ujel toliko žog. Zabili smo gol, res lepega, in nato smo še naprej 'lovili' tekmo. Toda ni se nam izšlo in takšen je včasih nogomet. Ne prideš vedno do rezultatov, ki si jih želiš."

Tekma na Anfieldu, ki so jo v zadnjem krogu pretekle sezone Neapeljčani dramatično izgubili z 0:1 in se poslovili od tekmovanja, je bila tokrat izjemno pomembna tudi za gostujočega strokovnjaka Carla Ancelottija. Legendarni Italijan je (bil) pod pritiskom zaradi slabih rezultatov v prvenstvu, kjer Napoli zaseda šele sedmo mesto, "ogrevanje" za gostovanje v Liverpoolu je bilo seveda tudi v znamenju prerekanja predsednika Aurelia De Laurentiisa oziroma njegovega sina, podpredsednika Edoarda De Laurentiisa, z nekaterimi ključnimi člani moštva, ki so na začetku meseca zavrnili odhod v karanteno.

Predsednik De Laurentiis 'zelo zadovoljen'
Ancelotti je po remiju z Liverpoolom priznal, da je po telefonu govoril s predsednikom De Laurentiisom, ki je bil "zelo zadovoljen". Razkril je tudi, da bo prvi mož kluba po dolgem obisku Los Angelesa in nedavnem povratku v Evropo nagovoril nogometaše.

"Tu ni lahko remizirati. Trpeli smo, se močno povlekli, toda proti Liverpoolu je treba igrati tako, drugače od tu ne bi prišli 'živi'," je dnevnik La Gazzetta dello Sport citiral Ancelottija. "Skupina je zdaj videti dobro, imamo zadnjo tekmo doma z Genkom. Še naprej pa sem presenečen (nad razliko med predstavami v prvenstvu in v Ligi prvakov, op. a.). A ne zaradi nocojšnje predstave, bolj zaradi kakšne prejšnje. Treba je delati. Na tej ravni moraš biti stoodstoten, tudi na ravni telesne priprave, v prvenstvu pa nam to ni uspevalo. Izvijamo se iz tega delikatnega obdobja, ta rezultat in ta predstava bosta pomagala."

Glede pogovora z De Laurentiisom je dodal: "To je zdravo okolje, še posebej znotraj slačilnice. Vsi si želijo pomagati, klub je prav tako predan temu, da se izvijemo iz tega trenutka. Vedno bodo težki trenutki, pomembno je, da ne izgubiš glave. In nismo je izgubili. Ta pot je prava."

Glasujte za 24ur.com
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
29. 11. 2019 08.31
+1
Prej , bo slepec spregledal, kot pa nekateri sovražniki Messija prenehali žaliti tega virtuoza nogometne igre . Morda , pa bo kakšna nadnaravna sila poskrbela , da se bodo tudi tem možgani vsaj toliko razvili, da bodo razumeli tisto , kar gledajo .
DR.Fejsbuk
29. 11. 2019 09.03
+1
resnicaosvobaja
28. 11. 2019 17.06
+5
Derek angelus ...palček lessi -lionel messi katerega obozujejo sam froci.....zdaj pa lessijev otroški vrtec : Lampard, Pirlo,Beckham , Ferdinand,Salah, Hazard, Mbappe,Rooney, Gerard, Totti,Buffon, Lahm, Ronaldo Fenomeno,Gatuso,Reus,Maldini, van Persie,Boateng, Shearer,Casillas, Laudrup,Shevchenko, Terry,Nesta,Forlan, Mathaus, Muller, Pogba, Robben, van Dijk, Cole, Nasri, Wright, Oblak, Kante, Cassano,Mahrez, Raul, Goetze, Koke, Seedorf, Hart, Scholes,Ribery, van Nistelrooy, Berbatov .........in najmlaši Hummels
Kollerik
28. 11. 2019 16.09
-1
No, to pa je presečenje. V najneugodnejšem primeru lahko Liverpool celo izpade iz tekmovanja... težko verjetno sicer, toda....
DR.Fejsbuk
29. 11. 2019 09.05
+0
fredericofelini
28. 11. 2019 15.38
+8
Rdečim ob morebitnem porazu s Salzburgom v zadnjem krogu že drugo sezono zapored grozi slovo od tekmovanja, ki so ga v pretekli sezoni tako navdušujoče osvojili. a mi lahko kdo razlozi pomen tega stavka
mormnekipisat
29. 11. 2019 11.27
+2
Tudi lansko sezono jim je grozil izpad iz skupinskega tekmovanja LP
delbond
28. 11. 2019 12.29
-15
letos je Liverpool favorit za osvojitev lige Europa...
AS1983
28. 11. 2019 12.29
+7
Liverpool pogreb, upam da zmagajo doma v soboto popoldne, da bojo prvaki v premierligi
mariomandzukic
28. 11. 2019 12.15
-25
Sam Lovren lahk prebije ta Ancelotijev bunker.. Nimaš kaj, Lovren je res igrac za velke tekme.. Rad bi ga videl v Realu v prihodnosti saj bi bil odlična menjava za Ramosa.. Obadva sta rojena sampiona ki znata zabijat v velikih teknah, ko ju ekipa najbol potrebuje
delbond
28. 11. 2019 12.21
+8
haha, Lovren niti za na klop ni dovolj dober, edino sedaj ko je en kup poškodovanih...
grozjak
28. 11. 2019 12.29
+6
resnicaosvobaja
28. 11. 2019 17.00
+6
mario ...s takimi izjavami si na nivoju zapirača....Hrvatom si verjetno všeč, ampak vi in Hrvaška tako spadate , po anketi ,ki jo opiše Ivana Smilović 2. januarja 2019 na prvo mesto najbolj neumnih dežel...Mogoče bo pa zdaj Hotić pravi nakup za Real ?
Maxx365
28. 11. 2019 20.01
+2
mario, prav zaradi tega tvojega Lovrena je L'pool pokasiral prvi gol, ko mu je strelec gola Mertens ušel v globino kot kakšnemu šolarčku.
mariomandzukic
29. 11. 2019 12.06
Resnica hahaha zdaj že Hotica primerjamo z finalistom SP finalistom Lige Prvakov, finalistom lige europa, viceprvakom sveta, prvakom lige prvakov.,.,. Hahaha pa Lovren je zaigral v več finalih, kot pa ima Hotič tekem v evropi
Debely
28. 11. 2019 11.26
+12
Težko je igrati proti takemu bunkerju kot ga postavi špagetar Carlo. Da ne govorim o sodniku iz Španije. Za špagetarje je piskal vsak dotik, za nas pa podobnih prekrškov ni piskal. Spisek je predolg, upam pa da nam ta sodnik nikdar več ne sodi. UEFA bi ga morala kaznovati.
grozjak
28. 11. 2019 10.58
-7
Klopp je pozabil navijačem naročiti celonočno galamo pred hotelom, kjer so spali italijani......pri Barci in MC je bil bolj dosleden......in uspeh ni izostal......
derek angelus
28. 11. 2019 12.01
-3
in lepo pusto travo rast da se je palček lessi zgubo v nje
DR.Fejsbuk
28. 11. 2019 12.32
-3
Kdo je Palček Lessi? Ni mogoče najti igralca s takšnim imenom! Prosim za odgovor in pojasnilo!
derek angelus
28. 11. 2019 15.07
-5
palček lessi -lionel messi katerega obozujejo sam froci
DR.Fejsbuk
28. 11. 2019 15.28
+1
Kollerik
28. 11. 2019 19.30
+2
"V vrhunski formi je Lionel Messi najboljši nogometaš, kar sem jih kdaj videl. Pika. " Mats Hummels, 28.11.2019....
Maxx365
28. 11. 2019 20.07
+2
derek angelus, kako neumen in nerazgledan mora biti človek, da o najboljšem nogometašu na svetu zadnjega desetletja izjavi tako nebulozo, da ne govorim o obkladanju z otroškimi izrazim kot je lessi, s tem kažeš samo svojo inteligenco
mormnekipisat
29. 11. 2019 11.30
Kdo pa je mats hummels ? Kera patetika. Oprijem na levake pa to ae bolj potrjuje.