Liga prvakov

Statistični pregled kroga: Köbenhavn je bil najboljši, Oreol Romeu najslabši

Ljubljana, 14. 12. 2023 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupinski del Lige prvakov je mimo. Znanih je vseh 16 udeležencev izločilnega dela. V zadnjem krogu se je marsikdo izkazal, številni pa se niso ravno proslavili. Za vas smo s pomočjo statističnih gurujev spletne strani Sofascore pripravili statistični pregled zadnjega kroga.

Začnimo pri dobrem. Köbehavn se je v skupini z neprimerljivo bogatejšima Galatasarayem in Manchester Unitedom uspel uvrstiti v naslednji krog. Danci so do odločilne zmage prišli prav v zadnjem krogu na domačem stadionu proti turškemu moštvu. Kljub rdečem kartonu strelca Lukasa Leragerja v 90. minuti so slavili 1:0 in se pred domačimi navijači veselili napredovanja. V primerjavi z nasprotniki so na gol ustrelili desetkrat manj, Turki pa so prevladovali v posesti žoge (58/42). Kljub temu so domači uspeli priigrati tri velike priložnosti.

Najbolje ocenjeni klub 6. kroga
Najbolje ocenjeni klub 6. kroga FOTO: Sofascore.com

Nadaljujmo v pozitivnem vzdušju. Porto je z zmago proti Šahtarju s kar 5:3 poskrbel za napredovanje iz skupine H. Krilni igralec Portugalcev Galeno je prispeval  dva zadetka, pri dveh pa podal strelcema. Z visoko oceno 9,8 si je zaslužil naziv najboljšega igralca kroga.

Najbolje ocenjeni igralec 6. kroga Lige prvakov
Najbolje ocenjeni igralec 6. kroga Lige prvakov FOTO: Sofascore.com

Po najboljšem klubu in igralcu je prišel čas za najboljšo enajsterico kroga. V njej najdemo dva branilca prej omenjenega Köbenhavna, to sta Kevin Diks (8,8) in Denis Vavro (8,1). Tu je seveda še Galeno (9,8). Špansko prvenstvo zastopajo Joselu (8,9), Dani Ceballos (8,3) iz Real Madrida in Samuel Lino iz Atletica (9,2). Nemce zastopa Francoz Kingsley Coman (7,9). Kljub porazu Crvene zvezde proti Manchester Cityju se je med najboljšimi znašel tudi In-Beom Hwang (8,4). V napadu se je znašel nogometaš Benfice Angel Di Maria (9). Med vratnicama stoji edini predstavnik Serie A Alex Meret (8), pred njim v obrambi stoji še Celticov Liam Scales (8,1).

Ekipa 6. kroga Lige prvakov
Ekipa 6. kroga Lige prvakov FOTO: Sofascore.com

Na drugi strani ...

Šport zna biti krut. Za vsakega zmagovalca imamo poraženca. Dobrim nasproti stojijo slabi. V šestem krogu so si naziv najslabšega moštva "priigrali" nogometaši Šahtarja. Ukrajinci so padli proti Portu, svojo evropsko pot pa bodo nadaljevali v Ligi Evropa.

Najslabše ocenjeni klub zadnjega kroga
Najslabše ocenjeni klub zadnjega kroga FOTO: Sofascore.com

V moštvu se posamezniki lahko skrijejo, a številke ne lažejo. Poraz Barcelone proti Antwerpu ni bil usoden, saj so Katalonci napredovali s prvega mesta, a v slačilnici velikanov iz Barcelone odmevajo vse bolj nezadovoljni obrazi igralcev, ki so pod vse večjim pritiskom. Po statistiki sodeč, je bil najslabši na terenu vezist Oriol Romeu z oceno 5,4.

Najslabše ocenjeni igralec 6. kroga Lige prvakov
Najslabše ocenjeni igralec 6. kroga Lige prvakov FOTO: Sofascore.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
15. 12. 2023 10.03
+5
Treba je čestitat Barci za dosežen cilj biti prvi v skupini in pod ugodnejšimi pogoji iti naprej!!! Ko izgubi Barca, je v medijih takoj vse narobe, ko izgubi kak Real ali ATM pa ni kak problem. Zanimivo, a ne? Kar preberite si izjavo Ferrana Torresa na to temo in vse vam bo jasno. Visca Barca!!
Intihar
14. 12. 2023 18.06
+3
Sam da so nazi ukrajinci izpadli👏👏👏👏👍👍👍👍
samomojemnenje
14. 12. 2023 17.44
+7
Žal se moram strinjati z Lucky-jem in kritika1 spodaj. Tekem Barce sploh več ni za gledat. Xavi se je totalno izgubil. Igralci Barce ne vedo, kaj bi kdo igral. Kot sem že enkrat napisal, spoštovanje Xaviju kot igralcu, kot trener ni za ta nivo. Na igrišču deluje vse nekam izgubljeno. Mislim, da bi ga morali zamenjati že januarja, da se stanje vsaj nekoliko normalizira. Koga pripeljati? Ne vem, a bo sploh kak pameten trener prost. S tako igro ne vidim kluba, ki bi ga Barca lahko izločila v osmini. Tudi v LaLigi gre še samo navzdol. Morali se bodo še namučiti, da se uvrstijo med 4 in tako v LP. Zdaj vidim tudi po spletu, da se že vsi norčujejo iz Xavija in njegovega jamranja Laporti, koga vse želi. Škoda.
Lucky
14. 12. 2023 16.09
+7
Spoštovani in spoštovane. Tk nekak je uni vedn začel prenose. Dost je blo. Dost je te zayebancije Xavija. Dost je podcenjevanja in sprenevedanja. Tekmo sem sicer začel gledat tm okol 60 min, mal preden je Romeu še drugič briljantno asistiral. Sam ni on kriv. Kriv je tist, ki je tajga šalabajzarja prpelu. Spet bom dolgi. Sam na kratk tole ne znam povedat. Pa še tolk se je tega nabral, da je nemogoče na kratk. Lucky nima problemov s financami, Barca jih pa ma. Vsaka zmaga v LP prnese dnar. Xavi bi mel pol Evrope, tuki se pa zayebava. Mislim, da grejo pred pavzo nekam špilat prijateljsko, da dobijo neki fičnkov. Tule pa spušča milijone. Da je bl zanimiv, so se zgleda skregal in menjal seznam potnikov. Deco, Xavi, Laporta. Višek je pa njegova izjava, da se je z Lewo menu in je Lewa menda reku, da ni zmatran, da hoče špilat. In je špilal. Tk kot Kounde na CB in popapal 3 gole. Že nekaj časa vam pravim, da Xavi ni več gazda slačilnice. Za povrh, se govori, da se nekaj igralcev pritožuje, da sploh ne vejo, kaj bi rad od njih. In to se vid na terenu. Igra brez plana. Od zadnje tekme proti istemu nasprotniku, gre sam navzdol. Vlige v tejle ekipi niso razdeljene. Kolkor jih je delil, pa jih nekateri ne sprejemajo, drugi jih pa niso sposobn odigrat. Kakih 10.000 ur uigravanja? Tule ne nuca 30.000 ur. Xavija nagnat nč ne nuca. Ka boš pa dubu zdej?Flick je edin, ki mi pade na pamet. Delat nej začne. Zdej so menda najdl enga iz Malija. 17 let, trga. Ibrahim Diarra, če sem si prav zapomnu. Talentov kolk, češ. Sam en mora nardit ekipo. Zdej pride Roque. Romario pravi, da je trenutno najboljši Brazilski napadalc. Sam za upat je, da je končn en pravi nakup. Sam je mlad. In spet bojo vsi upi na najstniku. Jst ne morm zastopt, da sem v 30 minutah vidu en dobr predložek. Tist od Gundogana, za gol. Vse ostalo pa leti nekam v neznano. Ka delajo na treningih, nimam pojma?
manucao
14. 12. 2023 16.48
+4
Napisano popolnoma ok toda žal Katalonci ne marajo Nemcev in zato Flicka ne bo v Barceloni. Na tega brazilca se ni za preveč zanašat kot Real na Endricka, ki naj bi bil še boljši!!
Vladimir.Krutov
14. 12. 2023 16.49
+2
Luc....vsi boste spoznali problem....jaz sem ga že zdavnaj....barca je imela pred 3 leti vse pogoje da začne iz nule in bi sedaj bila kvaliteta.....ko sem sam napisal da xavi kiksa in da se tako ne dela....sem bil čuden....bote že videli kje je bog doma....da je de lavrentis predsednik bi dobo že batine.....cercil je že davnaj povedal da so poljaki evropske hijene....malo pa uporabite svoje možgane da boste razumeli kaj sem napisal...
mmickica
14. 12. 2023 17.32
+6
Sem rekla, da me skrbi, ce bo Xavi dober trener, se predenj so ga pripeljali. Saj ima izkusnje samo iz Katarja, pa se od tega je vec kot pol cajta spilal, ne pa vodil ekipe. Ten Hag bi bil za Barco, ampak kaj ko ni posluha za neke spremembe. Ocitno so v Barci mislili, da bo Xavi novi Pep, ampak kot je eden danes tu gor ze napisal, Xavi ni Pep in nikoli ne bo!
Kollerik
14. 12. 2023 19.43
+2
Nekje sem zasledil nov spisek kandidatov za Xavijevo mesto. Najbolj bi si naj želeli Sancheza iz Girone, kar je bilo za pričakovat. Potem je v štihu na drugem mestu še trener R. Sociedada, nato sledi ex. igralec Barce Motta in še nekdo. Toda kljub izjavi Laporte včeraj, ki je ,, izjemno fustriran,, zaradi poraza proti Belgijcem, pišejo da je Xavi še vedno na varnem.
Kollerik
14. 12. 2023 20.03
+2
In če bi bil Xavi tako slab, ne bi ,,nadmudril,, el cholota zadnjič niti dvakrat premagal Porta....
manucao
14. 12. 2023 15.37
+3
Posamezniki so mogoče mislili, da jih bo rešila Portugalska naveza toda tudi iz tega ne bo nič. Mladinci so obetavni a preveč zeleni. In potem, če ti še De jong blefira, da je bolan samo, da mu treba igrati tekme dobimo to kar je in sicer veliki spor na relaciji Decco - Xavi in vse druge slabosti takoj pridejo na dan.
Kollerik
14. 12. 2023 19.51
+6
Od kod ti to, da je F. de Jong blefiral bolezen? Verjetno spet iz kakega od Realovih medijev, kjer tako radi kuhajo proti Barci. Na Barcini strani poročajo, da ni nobenega spora med Decom in nizozemcem.
manucao
14. 12. 2023 21.24
-4
Kollerik
15. 12. 2023 19.04
+2
Verjameš raznim RAC1 naltocevanjem, ker spravljajo Barco v drek, kajpada
kritika1
14. 12. 2023 13.41
+19
Kot navijač Barcelone sem izjemno razočaran nad tem kar kar se dogaja na igrišču. Po mojem so s svojim ubijanjem nogometa prišli do skrajne točke, ko tudi na prazen gol ne streljajo brez vsaj treh predhodnih podaj, ki morajo biti zapletene in skrajno nore. Kako so v tem klubu ubili improvizacijo, kreativnost in sposobnost posameznikov, kako so tu uspeli iz nogometa narediti znanstveno fantastiko, ja tega res ne vidiš nikjer. Zadnja ligaška tekma je bila enkratna predstava anti Barcelona igre, ki jo je prikazala Girona. Pokazali so kako se igra atraktiven in učinkovit nogomet, pokazali so kaj je cilj nogometa, goli, in še enkrat goli. Na drugi strani je Barcelona pokazala kaj vse je treba storiti, da ne pride do gola, da se onemogoči lastne napadalce, da se najbolj enostavna akcija zakomplicira do te mere, da nihče ne ve kaj sploh počnejo na igrišču. Trener bi rad obudil nekaj kar je ustvaril Pep, ampak on ni Pep, in mu ne seže niti do kolen, preprosto to zna samo Pep in to dokazuje v Angliji. A njegov učenec bi ga rad prekosil in ga je, samo v negativnem, način igranja je pripeljal do absurda in čudi me , da to še kdo gleda, ker ni gledljivo! Poglejte si Real, kapo dol ampak tam vedo kaj je nogomet in seveda biser te sezone Girono.
cripstoned
14. 12. 2023 13.51
-2
manucao
14. 12. 2023 13.56
+6
Pravi navijač Barcelone s pravim pristopom piše nič drugega kot kakšno je dejansko stanje v tej ekipi. Pohvalno.
manucao
14. 12. 2023 13.58
+2
Bojim se, da bodo izpadli že v naslednjem krogu ko se začne knock out sistem. Je pa nekaj klubov v žrebu katere Barcelona enostavno ne more premagati.
Kollerik
14. 12. 2023 14.49
+1
Zdaj si pa pihnil belim trolom na srce. Ker kar mnogo si skritiziral in marsikaj drži. Pozabljaš pa, da je to leto top off lanski strelec Lewa kar pošteno zatajil. Včeraj proti Belgijcem sta si skupaj z Romeujem delila najslabšo oceno na igrišču, 2 od 10. Romeu je bil včeraj glavni krivec za kar dva zadetka, podobno kot Kounde proti Gironi. Barca je šla v tekmo z mladimi, kar je treba pozdravit, saj so si morebitni poraz lahko privoščili, pa ugled gor ali dol, kljub vsemu so prvi v skupini! To si pozabil omenit. Yamal je dobil najboljšo oceno od vseh, sedmico in Giui je zabil svoj prvi gol v LP! Obupno slab je bil tudi Roberto, na tekmi sploh ni bilo recimo Arauja, stebra obrambe.
Kollerik
14. 12. 2023 14.55
+3
Čeprav z grenkim priokusom je bil tale poraz več kot potreben. Presenečen sem nad slabim nastopom Cancela in vratarja Penje. Roberto, ki kot kapetan nima pojma (ne vem zakaj niso dali traku raje Gundoganu?) igra svojo zadnjo sezono v Barci. Romeu gre, klub pa se meni z Arsenalom še za prodajo Koundeja (40 mil). Lewa bo že naslednji mesec dobil neposredno konkurenco v obliki mladega Vitorja Roqua. Stvari se postavljajo na svoje pravo mesto! Menim, da Xavi ni toliko kriv, kolikor so ga izdali razni Lewe, Koundeji in Romeuji...
mmickica
14. 12. 2023 15.07
+12
@kritika1, se podpisem. Tocno tako je, kot si napisal. Enostavno negledljivi.
manucao
14. 12. 2023 15.28
+5
Kaj se postavlja na pravo mesto? To kar pišeš so recimo zelo optimistične napovedi. Tako kot bi jaz povedal, da bo Endrick rešil Reala in je za dva razreda boljši od tega ki ga omenjaš. Moraš vse skupaj malce bolj globlje gledat. Torej nič se ne postavlja na pravo mesto.
ledr
14. 12. 2023 15.28
+9
kritika1, bravo za napisano! Kot, da mi bereš misli...
manucao
14. 12. 2023 15.30
+3
Preveč je slabih nakupov in slabih posameznikov. Imajo samo neke odpadnike ala Cancelo in Felix. Trener je nesposoben in ga pretentajo praktično vsi po vrsti.
Heprk
14. 12. 2023 12.39
+3
Barcini amaterji spet podirajo rekorde
HALAcR7
14. 12. 2023 12.26
+0
najslabši klub daleč barca
cripstoned
14. 12. 2023 12.34
-1
Se dobro da jih je nas ceferin počastil z najlazjo skupino pa se vedno mučenje...v kolikor ne bi bilo sodniške pomoči na 1.tekmi na p9rtugalskem bi kollerik in podobni spet uzivali ob četrtkih...kakšna sramota od kluba ahahahaaha
HALAcR7
14. 12. 2023 13.00
-3
toliko slajše bo,ko jih bo pregazl naslednji katerikoli klub