Liga prvakov

Koeman pred tekmo v Parizu zatrdil: Nič ni nemogoče

Barcelona, 09. 03. 2021 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Barcelone Ronald Koeman je na zadnji novinarski konferenci pred sredino povratno tekmo s Paris Saint-Germainom v osmini finala Lige prvakov dejal, da ni "nič nemogoče", potem ko je njegovo moštvo prvo tekmo na domačem Camp Nouu visoko izgubilo z 1:4. Prenos povratnega dvoboja se 10. marca začne s studijskim delom ob 20.30 na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Trening Paris Saint-Germaina pred povratno tekmo osmine finala LP z Barcelono
    01:36
    Trening Paris Saint-Germaina pred povratno tekmo osmine finala LP z Barcelono
  • Trening Barcelone pred povratno tekmo osmine finala LP s Paris Saint-Germainom
    01:30
    Trening Barcelone pred povratno tekmo osmine finala LP s Paris Saint-Germainom
  • Trening Liverpoola pred povratno tekmo osmine finala LP z Leipzigom
    01:22
    Trening Liverpoola pred povratno tekmo osmine finala LP z Leipzigom

 

Po februarskem hat-tricku Kyliana Mbappeja na Camp Nouu, kjer je Paris Saint-Germain slavil s 4:1, je bilo jasno, da Barcelono čaka izjemno težka naloga. Toda po tem, ko so se v izjemnem slogu vrnili po zaostanku z 0:2 proti Sevilli na povratni tekmi polfinala španskega pokala in svoj niz nepremaganosti v državnem prvenstvu podaljšali na 16 tekem, je v katalonskem taboru ostalo še vsaj kanček optimizma pred potjo v Pariz. Kdo bi seveda lahko pozabil na preobrat iz osmine finala Lige prvakov v sezoni 2016/17, ko je Barca prvo tekmo v Parizu izgubila z 0:4, nato pa na Camp Nouu napredovala s 6:1.

"Vedno si 'živ'. Odvisno je, kako bomo tekmo začeli, odvisno je od energije, ki jo bomo vložili v to, da bo ekipi PSG težko, in od tega, kako učinkoviti bomo," je na torkovi novinarski konferenci povedal trener Barce Ronald Koeman.

V Parizu bo spet veliko odvisno tudi od kapetana Barce Lionela Messija.
V Parizu bo spet veliko odvisno tudi od kapetana Barce Lionela Messija. FOTO: AP

Brez učinkovitosti ne bo šlo
"Na prvi tekmi so bili zelo učinkoviti, zato bomo morali to raven izenačiti na povratni tekmi. Vedno si ustvarjamo priložnosti, a morali bomo biti učinkoviti. Če bomo, potem ni nič nemogoče," je še optimistično dodal.

Glede famozne osmine finala izpred štirih let je Koeman dodal, da je tokrat situacija precej drugačna, saj je PSG svoje štiri gole tokrat dosegel na gostujoči zelenici.

Prenosi povratnih tekem osmine finala Lige prvakov.

Prva tekma in nova zmaga za Laporto?
"Preobrat v pokalu proti Sevilli nam je vlil veliko samozavesti. A ne moremo primerjati preobrata po porazu z 0:2 v gosteh z domačim porazom 1:4. To je veliko težje. PSG je tudi močna ekipa, ki ima v Ligi prvakov načrte, da gre do konca. Da bi imeli možnost, moramo odigrati skoraj popolno in biti učinkoviti. A tja gremo, da to poskusimo narediti," je nadaljeval Koeman.

Usoda je hotela, da bo gostovanje v Parizu prva tekma novega predsednika kluba Joana Laporte, ki je zmagal na nedeljskih volitvah. Laporta se je na predsedniško mesto kluba s Camp Noua vrnil po tem, ko ga je leta 2010 zapustil po porazu v predsedniški "tekmi" s Sandrom Rosellom. Prav v Parizu, sicer na državnem stadionu Stade de France, je Laporta z ekipo leta 2006 proslavljal prvo od skupno dveh trofej v Ligi prvakov. 

De Jong: Verjamemo, da se lahko vrnemo
Koeman je dejal, da je ob obisku novega predsednika v slačilnici v ponedeljek vladalo "dobro vzdušje". K temu je pripomogel tudi nedeljski razplet madridskega derbija med vodilnim klubom španskega prvenstva Atleticom in Realom (1:1) – to je bil za Katalonce najugodnejši izid v boju za naslov državnega prvaka.

"Mislim, da moraš vedno verjeti. Začne se s tem, da verjameš, in mi verjamemo, da se lahko vrnemo. To moramo v sredo tudi pokazati," je ob trenerju dejal še en Nizozemec v ekipi Barce, Frenkie de Jong

Že zdaj je jasno, da Parižani ne bodo mogli računati na brazilskega zvezdnika Neymarja, s katerim po poškodbi stegenske mišice ne želijo tvegati. Manjkala bosta tudi bočni branilec Juan Bernat in napadalec Moise Kean, ki je poleg Mbappeja zadel na februarski prvi medsebojni tekmi. Tudi seznam poškodovanih pri Barceloni je še kako dolg: poleg sveže poškodovanih branilcev Ronalda Arauja in Gerarda Piqueja so že dlje časa na stranskem tiru tudi Sergi Roberto, Philippe Coutinho in Anssumane Fati.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

intelektor
09. 03. 2021 20.52
+19
✋ Frel = zapiramvamusta ... itn./itd. (se enkrat, ne bodite naivni tisti, ki mislite, da so taksni in podobni manipulatorji in razcepljene osebnosti, ne glede za kateri klub navijali, resnicno sposobni preobratov oz. biti v redu osebe/postenost in pravicnost ter obzirnost do soljudi, ki ne mislijo kot oni)❗ To je moj zadnji post, kot sem ze prejsnjic omenil ..., saj mi, da sem 'predcasni' in zvesti navijac meni ljubega ter edinega tujega kluba, ni treba pisati na 24ur, da bi to dokaz(ov)al sebi ali drugim. Seveda pa to ne pomeni, da mislim slabo o vseh tistih, ki to potrebujejo/te. Po tej tekmi Barci izpada nikakor ni za zameriti, ce se bodo borili. Ko pomislimo na Romo in Liverpool, koliksni prednosti so zapravili in s tem tudi morda/morebitni dve lovoriki LP, bi ta preobrat poravnal vse za nazaj. Sanje so dovoljene😏, racionalnost pa naj pride za nami, kakrsna koli ze bo😈. Laporta je zacetni in dober temelj nadaljega poteka dogodkov, da se Blaugrana vrne na same vrhove, a to ne bo spotoma in lahko. Mislim tudi, da sedaj ni trenutek za menjavo trenerja, naj Roland Koeman ostane do konca sezone in po tem se potegne crta in to je to. Caka jih se ogromno tezav in dela, kot tudi srece. Ce jim letos uspe priboriti 'kraljevi pokal in domace prvenstvo, bo to vec kot le uspeh. Sam bi bil zadovoljen z eno lovoriko, ceprav verjamem, da je mozno priti do obeh. Bomo videli, kakor koli, pisal sem dozivljenski navijac tega kluba, pred in po Lionel Andrés Messi Cuccittini/ju. O njem bo pac objektivneje pisala zgodovina in ne mi. Obcasno vas bom bral se naprej, brez lastnega odziva. Kollerik, napovedal sem, da bom napisal tudi kaj zate, ampak sem se odlocil, da ne bom ... zakaj je temu tako, naj ostane skrivnost 🍖 . Dovolim si tudi, da povem, da mi je prav zanimiv in human ta domenj/'ati' od t.i. 'Halar-ja', kot mu pravite, saj mu daje le-to, kar slednji ves cas isce in rabi ... Pozornost in ljubezen. Ostale nisem pozabil, ampak ne bom se ponavljal 🤷. Pozdrav vsem 🤝, VISCA EL BARÇA 🙇 in srecno 🍀 ! 👋
Od Halerja ati
09. 03. 2021 21.17
+13
👏👏👏 svaka čast. Navijamo skupaj do konca... v dobre in slabem. uživaj
samomojemnenje
09. 03. 2021 20.48
+9
Upam, da Barca odigra dobro, torej boljše kot na prvi tekmi. Me pa vseeno skrbi, da ne dobijo spet kakšno porcijo, saj je Barcina obramba res porozna. Koeman je optimist, kar seveda ni slabo, saj če bi šli v tekmo že vnaprej z mislijo, da ne morejo zmagati, bi bilo še slabše. Seveda je v nogometu vse mogoče, ampak jaz ne upam biti tak optimist kot Koeman.
Primož Roži? 1
09. 03. 2021 19.49
-7
večji optimist kot pa je bil igralec......
HALAcR7
09. 03. 2021 19.00
-12
Ker so v bankrotu je skoraj nemogoče,če nebi bili bi plačali in naprej,sodnik pa stari znanec Deniz ayetkin
Johnny_J
09. 03. 2021 19.26
+12
Sej lahko v Merkurju kupiš zdaj zdravilo zase. Samo glej, da bo dovolj debela in ne nameščaj na knauf.
kebbab
09. 03. 2021 18.16
-17
Itak, nič ni nemogoče. Spet bo sodnik dal Barceloni 3 penale.
Johnny_J
09. 03. 2021 18.26
+9
kebbab
09. 03. 2021 18.45
-9
A ni bila ista tekma na istem igrišču v istem tekmovanju 2017? Se mi zdi. Res smešni penali sam zdaj ni suareza za padanje.
Johnny_J
09. 03. 2021 19.22
+11
Tri penale...človek v kateri zafrustrirani dimenziji ti živiš? Dej ne sovraži toliko, saj ti sovraštvo zastruplja um in lažeš že sam sebi. 10 penalov so dobili za prekrške na polovici igrišča. To si govor od zdej naprej. Drugače pa vemo kdo dobiva največ smešnih penalov...namig....zdaj igra v Italiji.
kebbab
09. 03. 2021 19.33
-9
Nisem pristaš Ronalda. Dvomim da lahko v smešnih penalih kdo prehiti Suareza.
kebbab
09. 03. 2021 19.34
-11
Drugače pa ja, najbolj sem vesel ko gol dobi Barcelona in Hrvaška reprezentanca.
Konan
09. 03. 2021 19.56
+10
Konan
09. 03. 2021 19.59
+8
Ni ga bolj smešnega diverja kot ronci, daj kebab rajs pripravi za domov
Johnny_J
09. 03. 2021 21.08
+9
Ok kebab, si vesel, ampak takšnih frustracij in laži, pa ni potrebno izlivati. Vsaj lagati ni potrebno, ker barca je dobila dva penala in potrebno je biti realen, včasih dobiš smešen penal včasih pa 100% ne, čeprav bi naj var to porihtal sedaj. Koliko smešnih penalov je dobil real in ostali klubi sirom sveta? Jaz sem tudi zadovoljen, ko real dobi gol, ampak ne pišem pod njihovimi članki nevem kakšne izmišljotine. Če je penal realen se strinjam z njim če pa ni, je pa tudi men smešen, tudi, če je za barco, ampak ker navijam za njih, sem zadovoljen enako je verjetno pri tebi. Pa ne vračam se v pamtivek obujat spomine o sodniških napakah.
Frel
09. 03. 2021 17.19
-14
seveda ni nič nemogoče, saj se je že pokazalo česa so sodniki zmožni pri barci. takšnih velekraj si je težko sploh predstavljati. AnThony Taylor bo sodnik, upam da se ne bo pustil podkupiti kot mnogi predhodniki. pač saj me ne bi čudilo, ampak enkrat se to mora nehati.
265004
09. 03. 2021 17.41
+3
Nestoj si takle pisat...vi primorci mal pretiravaste....
HALAcR7
09. 03. 2021 19.01
-8
Še sreča da nimajo denarja,drugače vemo kaj in kako
Od Halerja ati
09. 03. 2021 19.36
+5
Sinko nimajo denarja pa še vseeno so pred Realom v ligi kako to? Sosedi majo tudi več denarja od ampak mamca bolš potegne kot soseda. Ni vse v denarju
kebbab
09. 03. 2021 19.41
-8
Želel je povedati da je to tako kot tile Barsiči tu na forumu. Nihče jim ni plačal pa vseeno talajo minuse.