Liga prvakov

Kovač zaslužil z zmago Bayerna in se pohvalil: Flick je bila moja zamisel

Monte Carlo, 09. 09. 2020 11.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji trener Bayerna in zdaj Monaca, Niko Kovač, je v izjavah za Sport Bild zatrdil, da je bil glavni pobudnik prihoda svojega naslednika Hans-Dietra Flicka na bavarsko klop, seveda še preden so ga vodilni možje Bayerna odpustili. Sezona se je s Flickom končala sanjsko, s trojno krono, za katero je bil Kovač tudi denarno nagrajen.

Kovač (na fotografiji) med novinarsko konferenco pred tekmo Lige prvakov z Bayernom.
Kovač (na fotografiji) med novinarsko konferenco pred tekmo Lige prvakov z Bayernom. FOTO: Uefa

Niko Kovač se je od Bayernove klopi poslovil 2. novembra lani, potem ko je z moštvom nanizal nekaj slabih predstav v državnem prvenstvu, rešil pa ga ni niti stoodstoten izkupiček v Ligi prvakov, kjer so Bavarci premagali Crveno zvezdo (3:0), Olympiakos (2:3) in Tottenham (2:7). Kovač si je po novembrskem slovesu že našel novo službo pri francoskem prvoligašu Monacu, v pogovoru za Sport Bild pa je potrdil, da se mu je "trojna krona" Bayerna, ki ga je iz njegovih rok prevzel pomočnik Hans-Dieter Flick, tudi finančno izplačala.

"Da, prejel sem nagrado za Ligo prvakov. V finalu sem navijal za Bayern, a ne zaradi denarja, temveč zaradi dobrih odnosov, ki jih imam z ljudmi iz kluba," je za Sport Bild dejal Kovač. "Rade volje bi ostal tam, jasno, toda Hansi je s fanti opravil izvrstno delo. Zelo sem bil vesel zanje. Nisem tip osebe, ki si želi, da bi po odhodu nekomu šlo slabo. Čestital sem vsem iz dna srca. Primerjave (s Flickom, op. a.) so neizbežne. Hansi je opravil neverjetno delo. Način, kako je ekipa igrala, nosi njegov podpis. Zelo malo trenerjev osvoji trojno krono, morda na PlayStationu. Nisem pa ljubosumen."

'Moja zamisel'
Dodal je: "Hansi Flick je bila moja zamisel. S to zamislijo sem šel do mojega brata (pomočnika pri Bayernu in zdaj Monacu, Roberta, op. a.) in (častnega predsednika Bayerna, op. a.) Ulija Hoenessa. Uli je razmišljal tako kot jaz in hitro smo dosegli dogovor. Oba sva na tem položaju videla Hansija."

Kovač je francosko prvenstvo z Monačani, ki so trenutno na tretjem mestu na lestvici, odprl z remijem proti Reimsu (2:2) in zmago nad Metzom (1:0).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
09. 09. 2020 15.20
+5
Kovać naj bo tiho. Ker je bil najslabši trener Bayerna. In on bi oredlagal Flicka. Hahahahahahahaha vic tedna
jodr
09. 09. 2020 14.04
+16
Kovaća so denarno nagradili zato, ker je šel iz Bayerna.
lookaaa
09. 09. 2020 14.00
-3
zopet ljubosumni slovencki, a ne? pohvalil je herr flicka, da to kar je on naredil z bayernom, naredi malokdo in da trojna krona nosi izkljucno njegov podpis. dejstvo pa je, da je bilo mostvo tudi pod kovacem dobro pripravljeno, drugace nebi mogel flick doseci takih rezultatov. ocitno je manjkalo nekaj malega kovacu, ceprav je LP odigral briljantno. in kaj je to takega, ce rece, da je bil on za flicka, sploh ce je res? ce nebi bilo res, bi ga itak ze demantirali. in kovac ocitno ni slab trener, saj je takoj dobil delo. ne vem, zakaj v vsakem clanku nekdo isce dlako v jajcu?
noire
09. 09. 2020 13.13
+31
Tipično za Hrvata. Lastna hvala cena mala.
Andree
09. 09. 2020 14.35
+0
Bigbadjohn
09. 09. 2020 12.50
+37
Težak sindrom generala po bitki...
kadabra
09. 09. 2020 11.59
+29
David Moyes in Niko Kovač sta dva trenerja, ki ju nebi dal trenirat niti vrtca.