Liga prvakov

Bayern vstopnico za četrtfinale 'dvignil' že v Rimu

Rim, 23. 02. 2021 22.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
8

Na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov sta se v večnem mestu v Rimu pomerila Bayern in domači Lazio. Bavarci, ki branijo laskavo lovoriko v eminentnem klubskem evropskem tekmovanju, so vse dvome o preboju med osem razrešili že po prvem polčasu dvoboja. Aktualni nemški prvaki so Rimljane ugnale s kar 4:1.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Atletico Madrid - Chelsea (0:1)
    05:59
    Vrhunci tekme Atletico Madrid - Chelsea (0:1)
  • Vrhunci drugega polčasa Lazio - Bayern
    07:37
    Vrhunci drugega polčasa Lazio - Bayern
  • Vrhunci prvega polčasa Lazio - Bayern
    11:26
    Vrhunci prvega polčasa Lazio - Bayern
Robert Lewandowski in Alphonso Davies
Robert Lewandowski in Alphonso Davies FOTO: AP

Branilci naslova iz Münchna so v velikem slogu opravili svojo prvo nalogo na poti do četrtfinala. V večnem mestu so takoj zagospodarili na igrišču in Rimljane, ki so se po 21 letih uvrstili v izločile boje Lige prvakov, takoj pahnili v težave. Izbranci gostujočega trenerja Hansija Flicka so povedli že v deveti minuti po golu prvega zvezdnika Roberta Lewandowskega. Poljski stroj za gole je izkoristil grobo napako argentinskega obrambnega igralca Matea Musacchia, ki mu je tako rekoč podal žogo, spretno obšel španskega vratarja Pepeja Reino ter poslal žogo v prazna vrata.

Bavarci so le petnajst minut potrebovali za drugi zadetek, po kombinirani akciji pa je svoj prvenec v Ligi prvakov dosegel v Stuttgartu rojeni mladi angleški reprezentant Jamal Musiala. V končnici prvega polčasa so Bavarci znova izkoristili "darilo" Rimljanov, prvi strel Kingsleyja Comana je Reina ubranil, odbitek pa je v mrežo pospravil Leroy Sane za 3:0. Bayern je takoj v začetku drugega polčasa povedel s 4:0 po avtogolu Francesca Acerbija, v 49. minuti pa so zadeli do tedaj dokaj nebogljeni Rimljani. Joaquin Correa je postavil končni izid na tekmi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prejšnji teden so bile na sporedu še štiri tekme v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. PSG je v Barceloni slavil s 4:1, Liverpool je bil v madžarski prestolnici boljši od Leipziga nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla z 2:0, Borussia iz Dortmunda pa je na Pirenejskem polotoku ukanila Sevillo s 3:2. Edini domačo zmago je dosegel Porto, ki je v svojem zmajevem gnezdu na kolena položil Juventus z 2:1.

V sredo bosta na sporedu še zadnji dve tekmi. Atalanta Josipa Iličića bo v Bergamu gostila madridski Real, prenos na Kanalu A in VOYO od 20.30, Borussia iz Mönchengladbacha pa na Puskas Areni v Budimpešti v zadnjem času izjemno vroči Manchester City. 

Povratne tekme osmine finala bodo na sporedu med 9. in 17. marcem.

Lazio vs Bayern
Lazio vs Bayern FOTO: Sofascore.com

Izid, Liga prvakov, osmina finala, prva tekma:               
Lazio - Bayern München 1:4 (0:3)
Correa 49.; Lewandowski 9., Musiala 24., Sane 42., Acerbi 47./ag

Lazio: Reina, Patric (53./Hödt), Acerbi, Musacchio (31./Lulić), Lazzari, Milinković-Savić (82./Cataldi), Lucas Leiva (54./Escalante), Luis Alberto (81./Akpa-Akpro), Marušić, Correa, Immobile.

Bayern: Neuer, Süle, Boateng, Alaba, Davies, Kimmich, Musiala (90./Choupo-Moting), Sane (90./Sarr), Goretzka (62./Javi Martinez), Coman (77./Hernandez), Lewandowski.

Pasica osmina finala Lige prvakov
Pasica osmina finala Lige prvakov FOTO: 24ur.com
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roglič šampion
24. 02. 2021 11.03
+2
Sicer pa cestitke Lewandowskemu. Z 72. golom v ligi prvakov je prehitel Raula in je zdaj sam Zemljan z najvecjim stevilom golov v Ligi prvakov
Definbahija
24. 02. 2021 10.54
Jamal, zapomnte si to ime. Sem vam napisal že 2 meseca nazaj, da si ga zabeležile, a ste mi stavli minuse
Kollerik
24. 02. 2021 09.01
+4
Vse razen Bayerna kot novega-starega prvaka Evrope, bi bilo presenečenje.
Roglič šampion
24. 02. 2021 10.58
-2
se ne strinjam. Favorit stavnic je Manchester City. In tudi mislim, da bo Pep na koncu dvignil pokal z velikimi usesi letos:) Je pa Bayern na stavnicah 2., za Cityjem
andrejak28
24. 02. 2021 12.27
+0
Kollerik
24. 02. 2021 18.49
Mes, s stavnicami se ne ubadam in če to drži.. toliko bolje! Če se bosta v finalu (morda) res udarila MC ter Bayern in bo MC na koncu zmagal.... Čeprav je Bayern mašina, sem s srcem na strani Guardiole. Tisti poraz Barce še vedno boli!
RUBEŽ
24. 02. 2021 08.06
+2
Lepa zmaga, brez nepotrebnih poškodb, kar je v tem trenutku tudi najbolj pomembno. BAYERN je še enkrat več pokazal, da je prvi favorit za osvojiti CL. OK, pridejo tekme, ko se vse ne izide, ampak končni rezultat je pozitiven in to je to. MIA SAN MIA.
mistik
24. 02. 2021 09.17
+1
Res je Bajern z lahkoto in rutino pometel ovire pred seboj in gre prestol.