Liga prvakov

PSG po preobrat tudi z izkušnjami legendarnega sira Alexa Fergusona

Manchester, 04. 05. 2021 15.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

PSG bo drevi v Manchestru iskal preobrat po porazu na prvi tekmi (1:2) proti Manchester Cityju, ki bi mu še drugo sezono zapored prinesel nastop v finalu Lige prvakov. Parižane čaka sila zahtevna naloga, tekmo, ki jo bomo od 20.30 prenašali tudi na Kanalu A in VOYO, pa jim je vsaj nekoliko skušal olajšati legendarni sir Alex Ferguson. Nekdanji trener ogorčenih Cityjevih rivalov iz rdečega dela Manchestra je v dopoldanskih urah obiskal hotel aktualnih francoskih prvakov.

Sir Alex Ferguson je proti Cityju vodil 44 tekem, dobil jih je 25, izgubil pa samo 11.
Sir Alex Ferguson je proti Cityju vodil 44 tekem, dobil jih je 25, izgubil pa samo 11. FOTO: AP

Sir Alex Ferguson je hotel The Lowry, v katerem so nastanjeni nogometaši PSG-ja, obiskal v zgodnjih torkovih urah. Vselej pozornim angleškim medijem ta obisk seveda ni ušel in po družbenih omrežjih so hitro zakrožile številne fotografije. Kot poroča Manchester Evening News, je legendarni "Fergie" zagotovo obiskal prav tabor Parižanov, saj ta čas v hotelu zaradi strogih pravil Uefe ni drugih gostov. 

Dodatno potrdilo o naravi obiska pa smo dobili nekaj ur kasneje, ko je Ferguson hotel zapustil skupaj s prvim možem kluba Naserjem Al Helaifijem. Ob tem je pomenljivo nosil zaščitno masko z grbom svojega nekdanjega kluba in Cityjevega največjega rivala – Manchester Uniteda, tako da je jasno, za koga bo prekaljeni Škot nocoj stiskal pesti. 

Podrobnih informacij, zakaj točno je Ferguson obiskal tabor Parižanov, sicer še ni. Ni pa skrivnost, da je zdajšnji trener francoskih prvakov Mauricio Pochettino velik oboževalec enega najboljših nogometnih strokovnjakov vseh časov. Po Fergusonovi upokojitvi leta 2013 naj bi par stkal tesno prijateljsko vez, Pochettino pa je skupno večerjo pred časom označil za uresničitev sanj, še poroča Manchester Evening News

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Parižani pred izjemno zahtevno nalogo
PSG je prvo tekmo na domačem Parku princev izgubil z 1:2, potem ko je po prvem polčasu celo vodil, in bo tokrat proti verjetno najboljši ekipi na svetu ta hip potreboval epski preobrat, če si želi ponoviti lanski uspeh, ko se je uvrstil v veliki finale Lige prvakov. Taboru Parižanov bodo Fergusonove izkušnje prišle še kako prav, sploh zato, ker je prav on z Manchester Unitedom leta 1999 spisal enega največjih preobratov v zgodovini tekmovanja. 

Takrat so se rdeči vragi v finalu, ki ga je gostila Barcelona, pomerili z münchenskim Bayernom in zaostajali z 0:1 vse do 91. minute. Nato je naprej izenačil Teddy Sheringham, dve minuti kasneje pa je zdajšnji trener moštva z Old Trafforda Ole Gunnar Solskjaer dosegel še en zadetek za epski preobrat in veliko slavje Manchester Uniteda. 78-letni Škot je zatem še enkrat dvignil to lovoriko, ko so njegovi varovanci v finalu sezone 2007/2008 po enajstmetrovkah ugnali Chelsea. 

Vrhunci finala Lige prvakov iz leta 1999: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Povratni tekmi polfinala LP
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BOLFORUNO
04. 05. 2021 21.31
in Tuvarš zravn
BOLFORUNO
04. 05. 2021 21.30
Ferguson je orng Traktor
drimtim
04. 05. 2021 20.15
Še svojim ne more svetovat bi pa drugim.
motorist_mb
04. 05. 2021 19.11
+0
Ajde Mbi in Ney tri komada iznenada 😁
rocky6
04. 05. 2021 16.11
-1
smeh, sicer dva umetna kluba.. ampak zarad takih lisicjih potez sem definitivno na strani citya.. verjetno bo zmaga toliko slajsa, ko bo zraven prispeval del se ta stari lisjak
SVETTEL5
04. 05. 2021 16.33
+0
prava resni.ca
04. 05. 2021 19.31
izkušnje Fergusona tukaj ne pridejo v poštev, City je pač bil takrat v neki drugi eri