Liga prvakov

Legendarni Islandec: To, kar je storil Barkley, je nespoštljivo

London, 18. 09. 2019 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za Chelseajem je vse prej kot dober uvod v sezono Lige prvakov. Londončani so v domačem obračunu z Valencio ostali brez točk, največji osmoljenec torkovega večera pa je bil zagotovo rezervist Ross Barkley, ki je pri zaostanku svoje ekipe prevzel odgovornost za izvajanje enajstmetrovke in zgrešil. To ne bi bilo nič nenavadnega, če se ne bi angleški reprezentant pred tem sprl z Jorginhom in Willianom.

Frank Lampard
Frank Lampard FOTO: AP

Tekla je 86. minuta obračuna na Stamford Bridgeu, ko je bila v korist domačih dosojena najstrožja kazen. Pri Chelseaju imajo v Jorginhu in Willianu dva zares zanesljiva izvajalca najstrožjih kazni, a na presenečenje vseh je po žogi segel Ross Barkley. Italijansko-brazilski par je potezo 25-letnega Angleža sprejel z neodobravanjem, predvsem Brazilec je bil nad nastalimi okoliščinami zelo nezadovoljen. Barkley je naposled žogo ustrelil za malenkost previsoko, saj se je od prečke odbila čez vrata Jasperja Cilessena. Londonskim modrim do konca srečanja ni uspelo več doseči zadetka in ostalo je pri minimalnem porazu 0:1. S tem je Frank Lampard postal prvi Chelseajev trener v zgodovini, ki je izgubil svojo premierno tekmo v Ligi prvakov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po srečanju je za angleški BT Sport spregovoril nekdanji nogometaš Chelseaja Eidur Gudjohnsen, ki je na Stamford Bridgeu nastopal od leta 2000 do 2006. 41-letnik je okrcal Barkleyjevo dejanje in dejal, da ne razume, zakaj si je nase naložil toliko pritiska: "To, kar je storil Barkley, je nespoštljivo do soigralcev. Prepričan sem, da je že pred tekmo določeno, kdo je zadolžen za strele z bele točke. Anglež je s tem ustvaril napetost med seboj in soigralci ter s tem nase naložil dodaten pritisk. Ni me čudilo, ko je enajstmetrovko zgrešil. Poteza je bila nespametna."

Chelsea 0:1 Valencia

Se je pa legendarni Islandec še spraševal, kaj je ob prepiru na igrišču počel Chelseajev kapetan Cesar Azpilicueta: "Ko si trener, v takih razmerah od kapetana pričakuješ, da bo na terenu naredil red. Azpilicueta bi se moral vmešati in povedati, da je določeno, kdo bo izvajal enajstmetrovko. Kot kapetan moraš imeti določeno avtoriteto, da se ob takšnih dogodkih odločaš tudi za soigralce."

Trener Lampard je na novinarski konferenci po tekmi stopil v bran svojemu rojaku. "Barkley je bil določen za strelca enajstmetrovke, saj jih je v pripravljalnem delu sezone izvajal odlično. Kakšen je bil pogovor med njim, Jorginhem in Willianom, sicer ne vem. Če Barkley v drugem polčasu ne bi vstopil, bi najstrožjo kazen izvedel eden od njiju, tako pa je ta pripadla Angležu," je predstavnikom sedme sile razlagal nekdanji angleški reprezentant.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

n0rc
18. 09. 2019 11.42
+7
PartyTime
18. 09. 2019 11.41
+11
Madona, je pa žveču čigumi pred penalom, kot da jih bo še pet zraven nalomu o_O
drimtim
18. 09. 2019 10.02
+12
Karma te hitro dohiti
RoccoLoco
18. 09. 2019 19.50
+3
Kakšna karma. Lampard je lepo povedal, da je Barkley prvi strelec enajstmetrovk. Tudi v predsezoni je bilo tako. Barkley je zgolj branil svojo pravico do izvajanja.
Nickname01
18. 09. 2019 09.57
+20
Nikol nebom razumeu kako imajo lahko med tem ko igrajo v ustih še žvečilke .. jst vem da bi se zadavu haha
dajno
18. 09. 2019 09.31
+13