Liga prvakov

Legenda Liverpoola poziva: Dajte priložnost Kariusu, za naslov pa potrebujemo dva igralca

Liverpool, 01. 06. 2018 17.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
8

Bruce Grobbelaar, vratarska legenda Liverpoola, je kljub hudim napakam svojega naslednika v rdečem dresu, Lorisa Kariusa, podprl nemškega čuvaja mreže po bolečem porazu v finalu Lige prvakov. Grobbelaar si želi, da bi lahko Karius tako kot on dobil novo priložnost za dokazovanje, rdečim pa je v lovu na evropski naslov svetoval nakup novega branilca in napadalca.

Tekme v Kijevu Karius (zgoraj) zlepa ne bo pozabil.
Tekme v Kijevu Karius (zgoraj) zlepa ne bo pozabil. FOTO: AP

Finalna tekma Lige prvakov je Liverpoolovega vratarja Bruca Grobbelaarja izstrelila med nogometne zvezde. Bilo je leta 1984, ko je Grobbelaar v finalu takratnega Evropskega pokala z nogami, ki jih je zvijal kot špagete, zmedel nasprotnike v loteriji enajstmetrovk in pomagal rdečim do zmage nad AS Romo. Povsem drugače se je letos godilo njegovemu nasledniku Lorisu Kariusu, ki je bil z vsaj dvema grobima napakama usoden za Liverpoolčane na finalnem obračunu z madridskim Realom v Kijevu (1:3).

Grobbelaar zdaj poziva nogometno javnost, da naj Nemcu ponudi še eno priložnost. Besede šestkratnega državnega prvaka, trikratnega osvajalca pokala FA in zmagovalca Lige prvakov (na Anfieldu je preživel kar 13 sezon) seveda imajo težo, za BBC Merseyside pa se je spomnil dni, ko so pri Liverpoolu tudi njemu stali ob strani.

"Naj ga čim prej vrnejo v pogon"
"Ponudili so mi dve leti drugih priložnosti, zakaj tudi njemu ne bi mogli dati druge priložnosti po eni tekmi?" se je vprašal 60-letnik iz južnoafriškega Durbana. "Morali bi ga zadržati v središču pozornosti od naslednje sezone naprej. Naj ga čim prej vrnejo v pogon, že na prvi tekmi," si je zaželel Grobbelaar.

Prepričan je, da to ni bila zadnja priložnost za Jürgna Kloppa in varovance, ki se jim je pred dnevi že priključil brazilski vezist Fabinho iz AS Monaca. Ravno takšni nakupi bodo po mnenju Grobbelaarja ohranili rdeče v lovu za največjimi lovorikami.

"Liverpool lahko naslednje leto osvoji Ligo prvakov, a mora ekipi priključiti še dva igralca. Potrebujejo srednjega branilca in napadalca," je bil konkreten Grobbelaar, medtem ko naj bi Liverpool francosko tržišče prečesaval tudi v Lyonu, kjer se zanima za tamkajšnjega napadalca Olympiqua in domače članske izbrane vrste Nabila Fekirja.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
05. 06. 2018 17.13
+1
A se še niste naveličal??
drimtim
01. 06. 2018 21.54
+5
če ne bi bilo umazane igre bi liverpool zmagal finale
jebalvisvoju
01. 06. 2018 21.13
+3
treba uvesti peticijo proti UEFI sami
Kollerik
01. 06. 2018 19.09
+8
Kariusu je potrebno spet dat priložnost, se zgodi! Bila pa bi več kot dobrodošla analiza Ramosove svinj*harije nad Salahom, oziroma sprememba poteka igre zaradi te podlosti, kot tudi to, da nas je že nekaj sto tisoč podpisalo spletno peticijo za kazen UEFE Ramosu....
ehjaehja
01. 06. 2018 19.19
+2
sanjaj ta peticija je ista kot tista za ponovitev tekme barca-psg zaradi kraje stoletja hihihi:))
realmadrid
01. 06. 2018 19.59
-3
V očeh barcinega navijača je tak vsak prekrsek Ramosa za kazn 😂😂 Zresnite se malo pa si priznajte, da je bil regularen prekrsek.
ehjaehja
01. 06. 2018 20.28
-2
vidiš da so to le jalovi poskusi da bi prekrili svojo bolečino HIHIHIH:)))
Kollerik
01. 06. 2018 22.09
+2
Bolečino? Gre za osnovno higieno...o bolečini,.... tokrat vaši... pa govori najnovejša lestvica najboljših klubov Evrope, kjer vodi naša FC Barcelona, vaš Real pa je ZA njo....