Liga prvakov

Juve slavil brez Ronalda, ki ga je sodnik spravil v jok, šok za City

Manchester, Valencia, Lizbona, 19. 09. 2018 20.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Tudi sredin paket tekem prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov je bil poln fantastičnih golov in dramatičnih preobratov: Cristiano Ronaldo je v Valencii dobil rdeč karton, a je tudi brez Portugalca Juventus premagal netopirje (2:0). Manchester United je rutinirano opravil delo v Bernu (3:0), medtem ko si je njegov mestni tekmec Man. City proti Lyonu privoščil velik spodrsljaj (1:2).

Več videovsebin
  • Goli s tekme Ajax - AEK Atene
    03:31
    Goli s tekme Ajax - AEK Atene
  • Goli s tekme Šahtar Doneck - Hoffenheim
    01:59
    Goli s tekme Šahtar Doneck - Hoffenheim
  • Cristiano Ronaldo jokal po izključitvi v Valencii
    03:09
    Cristiano Ronaldo jokal po izključitvi v Valencii
  • Vrhunci sredinih tekem prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov
    24:40
    Vrhunci sredinih tekem prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov
Po tem, ko je Lionel Messi v torek z devetim hat-trickom v Ligi prvakov prekosil Ronalda, ki jih je zbral osem, je Portugalec "vrnil udarec" Argentincu s prvo izključitvijo v Ligi prvakov. Tega Južnoameričanu zaenkrat (še) ni uspelo storiti, bi pa Ronaldo lahko izpustil kar dve evropski tekmi Juventusa, s čimer bi ostal brez gostovanja na nekoč domačem Old Traffordu v Manchestru.

Valencia se je po treh letih vrnila v Ligo prvakov, večkratna poražena finalistka tekmovanja pa je na Mestalli od samega začetka prepustila pobudo Juventusu. V deseti minuti je prvo večjo priložnost zapravil Mario Mandžukić, ki je po akciji s povratnikom na španske zelenice Cristianom Ronaldom zgrešil cilj. Še veliko lepšo priložnost je imel v 17. minuti Sami Khedira, ki mu je Joao Cancelo pripravil vse potrebno za lahek gol, nemški vezist pa je povsem osamljen meril prek vrat. Pred vrati Norberta Neta je bilo že kmalu spet vroče, a je brazilski vratar odlično posredoval ob strelu Federica Bernardeschija, nato pa ga je na črti lastnih vrat rešil še Jeison Murillo, potem ko je žogo poskušal v gol potisniti Blaise Matuidi.

Ronaldo (levo) je bil po izključitvi neutolažljiv in se zapletel tudi v prerekanje z domačim trenerjem Marcelinom Toralom.
Ronaldo (levo) je bil po izključitvi neutolažljiv in se zapletel tudi v prerekanje z domačim trenerjem Marcelinom Toralom. FOTO: AP

Reči so se za Juventus nato naglo poslabšale: poškodovan je moral igro zapustiti Khedira, ki ga je zamenjal Emre Can, v 29. minuti pa je Mestalla "eksplodirala": nemški delivec nogometne pravice Felix Brych je namreč pokazal rdeč karton Ronaldu, potem ko se je brez žoge Portugalec prerival z Murillom v osrčju kazenskega prostora. Portugalec je igrišče po precej strogi izključitvi zapustil v solzah, Valencia pa je nemudoma, prvič sicer na tekmi, prevzela pobudo in resneje napadla za vodstvo. Najbližje je bil Michy Batshuayi, čigar poskus pa je na svoji bližnji vratnici pričakal Wojciech Szczesny

Pjanić dvakrat v polno, Pogba pognal United
Mestalla je utihnila v 43. minuti, ko je Brych po dvoboju Danija Pareja in Bernardeschija povsem upravičeno pokazal na belo piko. Po tem, ko je produkt šole madridskega Reala dobil še rumeni karton, je Miralem Pjanić izvedel najstrožjo kazen in kljub najboljšim naporom Neta, ki se je žoge malce dotaknil, poskrbel za vodstvo stare dame. Tudi v drugem polčasu ni bilo potrebno dolgo čakati na novo najstrožjo kazen v korist gostov, Brych je tokrat zapiskal po dvoboju Murilla in Leonarda Bonuccija ob podaji iz kota, Pjanić pa je še drugič zadel s strelom v Netovo levo stran za 2:0. Netopirji so šele v zadnji polovici tekme resneje pritisnili v lovu na vsaj častni zadetek, a je bil vedno na mestu Szczesny. Nekaj veselja bi lahko z zadnjim strelom na tekmi Valencijčanom prinesel Parejo, a je njegov strel z bele točke Szczesny ustavil.

Paul Pogba (z žogo) je zablestel na gostovanju v Švici.
Paul Pogba (z žogo) je zablestel na gostovanju v Švici. FOTO: AP

V skupini H je bila zvečer na sporedu še ena tekma, Manchester United je z dvema goloma Paula Pogbaja v prvem polčasu opravil levji delež posla na gostovanju v Bernu pri debitantih v Ligi prvakov Young Boys (3:0). Pogba je s slabšo levico sprva zabil fantastičen gol, potem ko se mu je v 35. minuti žoga po akciji Freda srečno odbila v noge in je okroglo umetno usnje poslal pod švicarsko prečko. Francoz je bil nato natančen še z bele točke, v drugem polčasu pa je delo dokončal njegov rojak Anthony Martial, ki je po mesecih krize zabil prvi klubski gol v zadnjih osmih mesecih. Njegov glasni kritik Jose Mourinho je sicer prvič od prve minute priložnost ponudil novincu na desnem boku obrambe Diogu Dalotu.

Šok v Manchestru: Lyon do treh točk, Bijol debitiral s točko
Manchester City je imel po navijaških in strokovnih ocenah največ sreče na žrebu skupinskega dela, toda reči so se za varovance kaznovanega trenerja Josepa Guardiole na domači tekmi z Lyonom v prvem polčasu po golih Maxwela Corneta in nesojenega člana Liverpoola Nabila Fekirja močno zapletle. Bernardo Silva je sredi drugega polčasa prebudil utišane tribune stadiona Etihad, kjer pa so navijači sinje modrih zaman čakali na čudežen preobrat.

Za slovenske ljubitelje nogometa je bila še kako zanimiva tekma v Plznu, kjer je domača Viktoria pričakala moskovski CSKA z nekdanjim vezistom velenjskega Rudarja Jako Bijolom na čelu. Bijol je dobil priložnost od prve minute, toda debi med evropsko elito se ni začel po njegovih željah: Michal Krmenčik je v prvem polčasu dvakrat premagal Igorja Akinfejeva, se pa je CSKA nato v nadaljevanju hitro vrnil v igro prek Fedorja Čalova, ki je izkoristil podajo še enega nekdanjega varovanca Marijana Pušnika, hrvaškega vezista Nikole Vlašića. Bivši član splitskega Hajduka je bil na koncu tudi veliki junak, saj je v izdihljajih obračuna z enajstih metrov zadel za točko.

Trener Hoffenheima Julian Nagelsmann je z 31 leti postal najmlajši trener v zgodovini Lige prvakov. Bodoči trener RB Leipziga, kluba, kjer igra slovenski reprezentant Kevin Kampl, se je iz Ukrajine vrnil še s prvo točko.

Zmaga Ajaxa, zgodovinska gola gola in točka za Hoffenheim
Gol avstrijskega vezista Floriana Grillitscha je spisal zgodovino nemškega prvoligaša Hoffenheima, kluba, ki se je iz anonimnosti nižjih lig najprej prebil v 1. Bundesligo, zdaj pa v mestu velikosti Kranja že čakajo na evropsko nogometno smetano. A še prej je Hoffenheim moral opraviti z gostovanjem v Harkivu, kjer je Grillitsch že po šestih minutah igre poskrbel za Hoffenheimov prvenec v Ligi prvakov. Po slabe pol ure igre je izenačil Ismaily, nato pa je Havard Nordtveit spet razveselil nemške navijače, ki so lahko po odličnem polčasu sanjali celo o prvi zmagi. A to je z izjemnim golom v 81. minuti preprečil Maycon, vseeno pa so se Nemci lahko zadovoljni vračali v domači Hoffenheim oziroma Sinsheim. Na drugi tekmi z začetkom ob 18.55 je Ajax v drugem polčasu strl odpor atenskega AEK in visoko slavil, tudi po zaslugi dveh golov argentinskega reprezentanta Nicolasa Tagliafica.

Na drugi tekmi v skupini Ajaxa in AEK je zvečer v Lizboni münchenski Bayern z goloma Roberta Lewandowskega in Renata Sanchesa premagal domačo Benfico (2:0). Niko Kovač je tako kot trener uspešno debitiral v najelitnejšem evropskem tekmovanju, v katerem je nemški Hrvat seveda igral kot vezist bavarskega ponosa. Zmago gostov je v drugem polčasu kot že rečeno potrdil Sanches, nekdanji član Benfice, ki se gola v 54. minuti ni veselil.

Nicolas Tagliafico (levo) proslavlja vodilni gol s Klaasom-Janom Huntelaarjem.
Nicolas Tagliafico (levo) proslavlja vodilni gol s Klaasom-Janom Huntelaarjem. FOTO: AP

Liga prvakov, skupinski del, prvi krog:

Skupina E

Ajax ‒ AEK Atene 3:0 (0:0)
Tagliafico 46., 90., Van de Beek 77.

Benfica ‒ Bayern 0:2 (0:1)
Lewandowski 10., Sanches 54.

Skupina F

Šahtar Doneck ‒ Hoffenheim 2:2 (1:2)
Ismaily 27., Maycon 81.; Grillitsch 6., Nordtveit 38.

Manchester City ‒ Lyon 1:2 (0:2)
B. Silva 67.; Cornet 26., Fekir 43.

Skupina G

Viktoria Plzen ‒ CSKA Moskva 2:2 (2:0) 
Krmenčik 29., 41.; Čalov 49., Vlašić 90./11-m
Jaka Bijol (CSKA) je igral vso tekmo.

Real Madrid ‒ Roma 3:0 (1:0)
Isco 45., Bale 58., Diaz 90.

Skupina H

Valencia ‒ Juventus 0:2 (0:1)
Pjanić 45., 50./obe 11-m
RK: Ronaldo 29./Juventus
Dani Parejo (Valencia) je v 90. minuti zapravil enajstmetrovko.

Young Boys ‒ Manchester United 0:3 (0:2)
Pogba 35., 43./11-m, Martial 66.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (92)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ays1979
21. 09. 2018 21.27
-2
jaz vas ne razumem nekatere tukaj, vsako leto posebej imate toliko povedati cez cr7 in vsako leto vas on demantira in kljucne trenutke sezone dobro odigra, a ne bi raje maja meseca polagali racune? pa brez pomote nisem njegov fan... pa pustite ze enkrat cr7file pri miru ker jim ni ze dolgo vec pomoci, preprosto ignore pa naj se zabavajo med sabo...LP
ehjaehja
21. 09. 2018 21.49
-1
jih boli ker na koncu sezone vedno zasenči messija medtem ko Messi postane duhec:))
Johnny_J
21. 09. 2018 19.15
+5
Kaj ta še kar joče?
fihner
21. 09. 2018 17.03
+6
Kaznovati bi ga moral še klub(Juventus), samo kaj, ko ga bodo pestvovali pa crkljali, pa tolažili in brisali solze.....dudo mu pa lahko dam...
rolica
21. 09. 2018 18.11
+1
Johnny_J
21. 09. 2018 19.05
+0
Kaj ne bodo? Baje se je nedved skoraj stepel s sodnikom pred sodniško slačilnico.
resnicaosvobaja
21. 09. 2018 16.36
+6
Vzgojiteljica Ronalda na novinarski konferenci ostala brez komentarja, Rončijevi sestri pa za zdaj vse pripisujejo PMS-u...
resnicaosvobaja
21. 09. 2018 16.07
+1
Bog jokanja se ni tako cmeril niti 3. februarja 2013, ko je zabil evrogol za zmago Granade 1:0 proti Real Madridu...
resnicaosvobaja
21. 09. 2018 15.53
+5
Gospod liga prvakov CR5,3 se je približal Messiju na vsega 1 hat trick
ehjaehja
21. 09. 2018 16.03
-10
s tem da Messi zabija hat tricke psv-ju Ronaldo pa napoliju,bayernu ter atletiko madridu:DD
resnicaosvobaja
21. 09. 2018 16.08
+6
ehjaehja
21. 09. 2018 16.10
-7
Kolosej6
21. 09. 2018 17.55
+6
Drugac messi je zabil od velikih ekip ze arsenalu, atleticu 2x , man cityju in nebos verjel tudi realu 2x
Johnny_J
21. 09. 2018 19.15
+3
resnicaosvobaja
21. 09. 2018 15.42
+2
Rončiju se vidi, da je treniral tudi jok...
resnicaosvobaja
21. 09. 2018 15.35
+2
Edino jokanje združuje nas jokice,ki smo navijači Barcelone in Rončija
ehjaehja
21. 09. 2018 15.38
-8
res je sploh v ligi prvakov ste potočili vse solze tega sveta ko se Messi spremeni v duheca in odide z sklonjeno glavo :))) hahaha
ehjaehja
21. 09. 2018 15.17
-11
messija čaka nekaj podobnega oziroma še hujšega letos v ligi prvakov ko bo ponovno zgubljal in spoznal da ne bo osvojil tako željeni naslov lige prvakov,čisto znorel bo bogi:) sedaj pa je vprašanje kateri klub ga bo spet spremenil v duheca? a igramo ugibati? :))
fihner
21. 09. 2018 15.36
+2
Kdaj boš ugotovil, kdo je bogi? Vsi vemo...
ehjaehja
21. 09. 2018 15.39
-10
zadnja leta je to messi:)) pa mislim da bo tudi to leto
Vzdevek19
21. 09. 2018 20.03
+1
Faca xD ne poznam večjega bolnnikka xD da je en tak obseden z enim igralcem.. ne vem.. pomankanje ocetovske vloge? 😂
Kollerik
21. 09. 2018 15.08
+6
Še vedno ni čisto jasno, kaj za vraga je rončija bolj prizadelo...had-trick Messija, s katerim je virtuoz janboljšega kluba na svetu FC Barcelone postavil nov rekord.... in tako z devetimi trojčki prevzel prvo mesto tudi na lestvici v ligi prvakov...ali rdeči karton. Upam, da rončiju delnice v industriji športne mode niso preveč padle...treba je bit vsaj malo human.... :)
ehjaehja
21. 09. 2018 15.14
-9
ROMA,psg,juve,sedaj pa je vprašanje na kateri najbolj pomembni tekmi bo Messi postal spet duhec?:)
Maxx365
21. 09. 2018 15.23
+7
ravnokar je najboljši dosegel hat-trick, a že čakaš en kiks, voluhar?
ehjaehja
21. 09. 2018 15.35
-10
Seveda proti psv-ju hahaha bomo videli ko pridejo izločilni boji hitro se bo prizemljil ter sklonil glavo kot mu je v navadi zadnjih par let:))
fihner
21. 09. 2018 16.45
+3
Fuzbaler
21. 09. 2018 14.17
+4
To je dozivelo taksen medijski bum ker je to Ronaldo in ker je tako odreagiral. Ce bi taksen rdeci karton dobil nekdo od npr Hoffenhaima se noben ne bi bunil...
fafajonka
21. 09. 2018 13.51
+2
Lepi, obriši si solze, kajti vedi, da zapirasiusta in drugi tvoji zvesti navijači,......jokamo s teboj.
šumar
20. 09. 2018 15.09
+10
namerna brca nesodi v noben sport tko da vi piste kar hočte upam da dobi 5 tekem prepovedi
ehjaehja
20. 09. 2018 15.26
-16
messijevo namerno davljenje na zadnjem elkalsiku pa ni odmevalo mislim da ti je jasno vse haha
resnicaosvobaja
20. 09. 2018 16.45
+14
Objemanje Messija s soigralci po doseženem golu na Bernabeu ne moreš enačiti z davljenjem....
šumar
20. 09. 2018 19.05
+12
haha meeeeeee meeeeeeee zapiralček+ronaldka
idiu3krasne
21. 09. 2018 13.33
+4
Zapirač na Clasicu je to dovoljeno ker proti mesarjem ni druge igre kot pa mesarska...
idiu3krasne
21. 09. 2018 13.33
+4
Kollerik
21. 09. 2018 15.03
+2
ledr
20. 09. 2018 12.42
+14
Nogometaš in to odrasel, ki joče???? Jaooo mene... Ali pa se motim in človek morda še ni odrasel? Morda je še vedno na nivoju majhnega otroka??? In to bi naj bil vrhunski profesionalni nogometaš??? Pa ne me basat no...
brezcasni
20. 09. 2018 22.05
-4
tud ti boš še jokal kot ničkolikokrat doslej ..tudi pri 50 letih in več......
rolica
21. 09. 2018 12.49
+9
razvajen pač...v španiji je počel kar je hotel ekipa je delala zanj tu je in bo drugače in prav je tako
uporabnica1
20. 09. 2018 12.32
+15
Zanimivo pa je da ko Ronaldo dobi neupravičen rdeč karton morami vsi jokati z njim in se pojavi na vseh naslovnicah ko pa kateri drug igralec dobi neupravičeno, je pa sodnik sodil prav in igralec si je kao zalužil rdečga... Kdaj boste nehali s pristranskostjo? Njegova sestra pa tako dramatizira, da pozabi kolikokrat so bili drugi igralci oškodovani in je Ronaldo dobil svoje
uporabnica1
20. 09. 2018 12.35
+8
+Lahko da je bil rdeč karton neupravičen, ampak zaradi tega nerabi jokat in se trmat kot neka punčka. Vidal je lansko leto dobil rdeči karton neupravičeno, pa se ni jokal in tudi mi nismo rabili, ko pa Ronalo dobi pa.....
Johnny_J
20. 09. 2018 12.12
+17
Hahahaha kako se je metal po tleh, ko je videl rdeče in se obračal vstran od soigralcev, ki so ga želeli potolažit....mislim, da lahko še enkrat poudarim kako smešen je ta človek...hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
fihner
21. 09. 2018 16.50
+1
Maxi Dobaj
20. 09. 2018 12.08
+9
ŠOK ZA ZAPIRAČA
neznanec7
20. 09. 2018 09.53
-7
Ce bi bli navijaci barce na tem portalu vsaj mal objektivni bi drugac pisal tak pa jim je ronaldo zadnja leta greniu zivljenje.. Ni vazn ka bi blo, tak nemors realnih komentarjou prcakvat.
Johnny_J
20. 09. 2018 12.10
+9
Če bi bili bolniki z ronaldomanijo objektivni, bi priznali, da je Messi daleč pred vsemi, tako pa podpirate gole iz ofsajdov, vlečenje za lase, Judo prijeme, komolce v obraz itd. Babe se lasajo...aja sej cr5,5 je baba, oziroma punčka.
Anticripstoned
20. 09. 2018 08.29
+13
Zajokal je zato ker je ugotovil da so sodniki zaradi Perezovih evrov dovoljevali take svinjarije sedaj je pa konec. Joka za Realom. Ni Pereza ni nagrad(dobi Modric) ni sodnikov
KavčStrokovnjak
20. 09. 2018 08.24
-1
Pepov Šitty je izgubil proti Lyonu!!! hahaha Ima ves denar arabskega sveta, vso infrastrukturo, najboljše osebje, vse kar se spomne... Potem pa na tak način izgubi proti francozom. Ga je polna rit popolnoma poženščila?