Liga prvakov

Handanović debitiral z zmago, hat-trick Messija, Zvezda do točke

Beograd, Milano, Barcelona, 18. 09. 2018 20.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Nova sezona Lige prvakov se je začela s tekmama v Barceloni in Milanu: Katalonci so po nekaj slabšem začetku napolnili mrežo PSV Eindhovna (4:0), medtem ko je Inter z ljubljanskim vratarjem Samirjem Handanovićem na njegovem prvem nastopu v Ligi prvakov dramatično slavil proti Tottenhamu (2:1). Crvena zvezda v Beogradu zdržala za remi z Napolijem (0:0).

Več videovsebin
  • Goli s tekme Barcelona - PSV Eindhoven
    04:29
    Goli s tekme Barcelona - PSV Eindhoven
  • Goli s tekme Inter - Tottenham
    02:54
    Goli s tekme Inter - Tottenham
Messi je z osmim hat-trickom na tekmah Lige prvakov prehitel Cristiana Ronalda (7). Najboljšima nogometašema tega tisočletja sledijo Filippo Inzaghi, Mario Gomez in Luiz Adriano s tremi.

Zvezdniki Barcelone na čelu z novopečenim kapetanom Lionelom Messijem so pred začetkom nove sezone odkrito napovedali, da bodo vse (ali vsaj večino) moči v prihajajočem tekmovalnem letu usmerili v lov na šesti naslov v Ligi prvakov. Na Camp Nou je za uvod v novo sezono prispel razigrani PSV Eindhoven, ki ga s klopi zaenkrat odlično vodi nekdanji vezist Bayerna in Barcelone Mark van Bommel, član Barcine generacije, ki je leta 2006 v Parizu osvojila drugi pokal z velikimi ušesi za Katalonce.

Messi (na fotografiji) je s soigralci že večkrat ponovil, da je Liga prvakov letos prioriteta Barce.
Messi (na fotografiji) je s soigralci že večkrat ponovil, da je Liga prvakov letos prioriteta Barce. FOTO: AP

PSV je hitro pokazal, da ne bo lahek zalogaj za domače na Camp Nouu in Nizozemci so po slabo izbitem prostem strelu v osmi minuti prvi zapretili, ko je polvolej z ugodnega položaja prek vrat poslal Gaston Pereiro. Tri minute kasneje je Barca odgovorila prek Philippa Coutinha, ki je po lepi akciji in izmenjavi podaj med številnimi soigralci z glavo meril čez gol. A na drugi strani bi lahko spet zadel PSV, hiter protinapad je s strelom tik ob vratnici zaključil Steven Bergwijn.

Messijeva mojstrovina
Katalonci so se le počasi "ogrevali", ob izteku 15. minute je predložek Coutinha s strelom "na prvo" prek vrat poslal Messi, obramba domačih pa je šele v zadnjem hipu po predložku s strani blokirala Luuka de Jonga. Po tem, ko je Luis Suarez iz težkega položaja meril v zunanji del mreže, "Blaugrana" pa je nekajkrat neuspešno zapretila s streli od daleč, je v 31. minuti reči na svoje mesto postavil Messi, ki je po prodoru in prekrškom nad Ousmanom Dembelejem fantastično izvedel prosti strel z okoli 20 metrov.

Dembele (v sredini) je zabil fantastičen gol v drugem polčasu.
Dembele (v sredini) je zabil fantastičen gol v drugem polčasu. FOTO: AP

>Drugi polčas je bolje začela Barca, Messi je v 50. minuti prodrl do roba kazenskega prostora, njegov poskus pa je brez večjih težav ukrotil Jeroen Zoet. PSV je bil še naprej nevaren iz številnih (pol)protinapadov, po enem takšnih je Hirving Lozano udaril čez gol Marca-Andreja ter Stegna. Med 55. in 58. minuto je nato dvakrat poskusil Coutinho, še posebej v drugo, ko je meril v daljši kot, a je njegov strel z okoli 16 metrov Zoet uspel odbiti čez prečko. Nizozemci so do 66. minute nanizali kar nekaj nevarnih napadov, ki pa so se kot po pravilu zaključili brez konkretnega strela.

Veliko bolj konkreten je bil v 68. minuti Suarez, ki je po akciji s Coutinhom in Messijem s prefinjenim strelom zatresel prečko Zoeta, ki je sicer spet odlično posredoval. Nervozo na tribunah je v 74. minuti pomiril Dembele, ki se je po podaji Coutinha mojstrsko otresel dveh čuvajev in zadel v "malo mrežico" za 2:0. Vsega je bilo prav zares konec v enem naslednjih napadov, ki ga je s strelom "na prvo" po prefinjeni podaji Ivana Rakitića zaključil Messi. Večer je Kataloncem vsaj malce pokvarila izključitev branilca Samuela Umtitija, ki je v 79. minuti v protinapadu ustavil Lozana in si prislužil drugi rumeni in posledično rdeči karton. Valverde je v zadnjih desetih minutah v igro poslal novince Clementa Lengleta, Arthurja Mela in Artura Vidala, Messi pa je v enem zadnjih napadov z desnico potrdil visoko zmago.

Handanovića (na fotografiji levo) je uspel ukaniti Christian Eriksen, sicer pa se je Ljubljančan proti Angležem večkrat izkazal.
Handanovića (na fotografiji levo) je uspel ukaniti Christian Eriksen, sicer pa se je Ljubljančan proti Angležem večkrat izkazal. FOTO: AP

Handanović z Interjem dočakal veliki evropski trenutek
Na drugi tekmi, ki se je prav tako začela ob za Ligo prvakov "revolucionarni" uri (18.55), je Samir Handanović po šestih letih čakanja odigral prvo tekmo skupinskega dela najelitnejšega evropskega tekmovanja. Z milanskim Interjem je pričakal Tottenham, zadnje merjenje moči med Milančani in Londončani je bilo seveda spektakularno: Gareth Bale je pred dobrimi osmimi leti zabil nepozaben hat-trick črno-modrim, ki so vseeno slavili s 4:3.

Inter je tekmo začel z visokim pritiskom, ki je povzročal kar nekaj težav Londončanom, a večjih priložnosti navijači na prvi tekmi Lige prvakov za črno-modre na stadionu Giuseppeja Meazze po kar šestih letih niso videli. Handanović je moral v 13. minuti prisebno posredovati ob prostem strelu Christiana Eriksena s precejšnje razdalje, na drugi strani pa je Michel Vorm v 26. minuti odbil strel soigralca Davinsona Sancheza, ki je slabo posredoval ob podaji Ivana Perišića.

Eriksen v drugem poskusu ukanil 'Sarmo'
Prvi strelec gostov Harry Kane je v zaključku polčasa zapravil najlepšo priložnost, potem ko ga je s podajo prek obrambe našel Eriksen, angleški kapetan pa je že obšel Handanovića, a nato ni uspel streljati. Dobro je Handanović posredoval tudi ob podaji Serga Aurierja, ki jo je ustavil tik pred Kanom, ki bi sicer lahko mirno zadel. Drugi polčas bi se težko začel slabše za Inter, saj je v 53. minuti Tottenham povedal, potem ko je Eriksen sprva preizkusil Handanovića z roba kazenskega prostora, nato pa dobil še eno priložnost in s pomočjo odboja od enega izmed branilcev v visokem loku ukanil Ljubljančana, ki je bil na žogi, a je ni uspel izbiti.

Nekaj minut kasneje je Erik Lamela poskusil z roba 16-metrskega prostora, nov preusmerjen strel pa je na srečo za Handanovića zletel mimo njegove desne vratnice. Razen strela z glavo Perišića, ki je meril točno v Vorma, črno-modri niso bili nevarni, zato pa bi lahko Spurs prek rezervista Lucasa Moure dokončali delo: Brazilec je prodrl po boku in zaposlil Lamelo, ki povsem sam na robu prepovedanega položaja ni uspel streljati, osamljen pa se mu je ponujal tudi Kane. Kazen je sledila v enem zadnjih napadov rednega dela tekma, ko je po podaji Kwadwa Asamoaha mojstrsko z volejem zadel kapetan Mauro Icardi. Inter je do konca silovito pritisnil za zmago in bil nagrajen v 92. minuti, ko je z glavo Vorma ukanil Matias Vecino.

Legendi Crvene zvezde Siniša Mihajlović (levo) in Dejan Savičević z repliko pokala, ki ga je Zvezda osvojila leta 1991.
Legendi Crvene zvezde Siniša Mihajlović (levo) in Dejan Savičević z repliko pokala, ki ga je Zvezda osvojila leta 1991. FOTO: AP

Beograd pozdravil prvo točko
Težko pričakovani povratek Lige prvakov na stadion Crvene zvezde sta še začinili klubski legendi Siniša Mihajlović in Dejan Savičević, ki sta v Beogradu pred tekmo z Napolijem na igrišče prinesla repliko cenjenega pokala z velikimi ušesi. Že tako razgreto občinstvo ju je pozdravilo z vsemi častmi, evropska prvakinja iz leta 1991 pa je bila večji del tekme v podrejenem položaju. Po enkrat v obeh polčasih jo je zvezdaše ob strelih Lorenza Insigneja (iz igre) in Maria Ruija (prosti strel) rešila prečka, medtem ko je vratar Milan Borjan, med drugim v drugem polčasu ustavil Piotra Zielinskega.

Po uri igre je Carlo Ancelotti v igro poslal tudi Driesa Mertensa, ki je po podaji razpoloženega Joseja Callejona hitro prišel v lepo priložnost, a jo podobno kot soigralci pred njim prelahko zapravil. Beograjčani so se v drugi polovici drugega polčasa reševali tudi z golove črte (streljal je Callejon) in "viseli" vse do konca. Eno redkih priložnosti za rdeče-bele je s strelom z okoli 16 metrov proti koncu tekme zapravil Richmond Boakye, ki bi torej lahko prinesel celo zmago domačim, a večjega dela David Ospina vseeno ni imel.

Preobrat Atletica z Oblakom v golu
Gostitelj finala letošnje sezone Lige prvakov, madridski Atletico, se je v Monte Carlu rešil po zaostanku in z Janom Oblakom v golu slavil pomembno zmago. Začelo se je zelo slabo za rdeče-bele, ki so v težavah že zaradi slabega štarta v državno prvenstvo: po akciji nekdanjega napadalca Atletica Radamela Falcaa je slabo posredovanje ožje obrambe Madridčanov izkoristil Samuel Grandsir, ki ga je Oblak sicer zaprl, a gola ni mogel preprečiti. Odlično je Škofjeločan posredoval nekaj minut kasneje, ko je preprečil višje vodstvo Monačanov po strelu Jean-Eudesa Aholouja.

 "Atleti", spet brez kaznovanega trenerja Diega Simeoneja, so še pred polčasom uprizorili popoln preobrat, potem ko je najprej Diega Costo v 31. minuti prekrasno za lahek gol zaposlil Antoine Griezmann, urugvajski branilec Jose Gimenez pa je po podaji iz kota zadel za vodstvo tik pred sodnikovim piskom. Atletico je uspel zadržati prednost in se veseliti zmage.

Liga prvakov, skupinski del, 1. krog:

Skupina A

Club Brugge ‒ Borussia Dortmund 0:1 (0:0)
Pulišić 85.

Crvena zvezda ‒ Napoli 0:0

Skupina B

Barcelona ‒ PSV Eindhoven 4:0 (1:0)
Messi 32., 77., 89., Dembele 74.
RK: Umtiti 79./Barcelona

Inter ‒ Tottenham 2:1 (0:0)
Icardi 86., Vecino 90.; Eriksen 53.
Samir Handanović (Inter) je igral vso tekmo.

Skupina C

Galatasaray ‒ Lokomotiva Moskva 3:0 (1:0)
Rodrigues 9., Derdiyok 67., Inan 90./11-m
RK: Ndiaye 87./Galatasaray

Liverpool ‒ Paris Saint-Germain 3:2 (2:1)
Sturridge 30., Milner 36., Firmino 90.; Meunier 40., Mbappe 83.

Monaco ‒ Atletico Madrid 1:2 (1:2)
Grandsir 18.; Costa 31., Gimenez 45.
Jan Oblak (Atletico) je igral vso tekmo.

Schalke ‒ Porto 1:1 (0:0)
Embolo 64.; Otavio 75./11-m
Alex Telles (Porto) je v 13. minuti zapravil enajstmetrovko.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (65)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Johnny_J
19. 09. 2018 17.59
+6
Kaj sta se iniesta in xavi vrnila?
Kollerik
19. 09. 2018 18.45
+6
Johnny_J
20. 09. 2018 08.23
+1
Aja, sem že mislil, da se je omenjeni dvojec vrnil, saj ronaldifili tako prepričljivo govorijo o tem, da brez njiju messi ne zmore ničesar. Očitno le nista ta dva kriva, da je Grande Messi najboljši. A sedaj sta dembele in coutinho kriva za njihov obup?
nikajzadodat
19. 09. 2018 08.20
+27
Messi opravil domaco nalogo in sel zgodaj spat...
idiu3krasne
19. 09. 2018 10.12
+11
Nekateri pa so pojačali delovanje aparatov iz 2. na 3. stopnjo. Društvo ZCLM-P
Fuzbaler
18. 09. 2018 22.38
+21
Pa zakaj se sploh prerekati kdo je najbolsi in oh in sploh...to je subjektivna ocena. Poleg tega se vas mnogo ocitno ne zaveda da je nogomet ekipna igra. Vazno je kdo zmaga in to je to. Nagrade za najbolse so le medijski dogodek in popolnoma nepotrebne in nepomembne. Na koncu prvenstva bi mogoce lahko dali nagrade le za naj strelca in pa vratarja z najvec obrambami.
JbmTiMt
18. 09. 2018 22.23
-25
Zakaj barca igra ob 19?
JbmTiMt
18. 09. 2018 22.24
-34
fihner
18. 09. 2018 22.28
+29
le?o
18. 09. 2018 22.32
-24
fihner
18. 09. 2018 22.40
+17
ares1976
19. 09. 2018 19.52
+2
Zato da da ti pred spanjem lahko JbmTiMt.. Da se jaz napisem kaj otrocjega.. Da se bomo se mi smejali.. 😂 😂
+52
Lepo je bilo v živo videti Messija ponovno na delu..to kar najbolje zna...legendaaa!!
DirtySanchez
18. 09. 2018 21.58
-72
spet so vsi morali samo messiju podajati, da je lahko tamali gole dajal.
prava resni.ca
18. 09. 2018 22.04
+43
le kako so potem ostali lahko sprozili 15 strelov? verjetno so pripisal vse strele iz zadnjih 7 sezon
fihner
18. 09. 2018 22.42
+46
Baje bodo ob njegovih prostih strelih dovolili dva golmana.....
apodgra
19. 09. 2018 07.30
+23
duhana Kaj njegovih podaj , nisi videl. Razlika je sam o v tem ,da on jih zna izkoristit, drugi pač ne . Štirje streli na gol in trije zadetki , strelska učinkovitost. Streli drugih soigralcev ,ki jih ni bilo malo, žal niso končali v mreži.
Stipe Mesi?
19. 09. 2018 07.46
+11
Seveda, zato pa Barca zmaga. In zakaj bi moralo biti drugače? Al bi raje da drugi poizkušajo in ni gola? Ne razumem takih komentarjev.
sportko47
18. 09. 2018 21.58
+62
Messi vsako sezono 90% tekem odigra tko k dons , povezuje, zadeva , navdušuje ... in tri slabe ! Modrič , Ronaldo , pa tri dobre ostalo debelo pod Messijevem nivojem ... Salah se je pa lani približal Messiju na 70 % ... in nepredstavljivo ... Messija ni nikjer med 3 ... kar pomeni da te izbori res nimajo nobenga smisla !
le?o
18. 09. 2018 22.02
-29
Bo bo ko bojo izbirali naj reklamo CL...ne pride mu noben bliz
diebaumeister
18. 09. 2018 21.44
+62
Messi pohrusta in Rolanda in Modrića za zajtrk
DirtySanchez
18. 09. 2018 21.59
-52
ja dokler ne naleti na Ibrota, potem pa se mali škratek podela v hlače.
nisde357
18. 09. 2018 22.01
+20
Ja kaj je pa Ibro dosegel v evropskih tekmovanjih nic..osvajal je samo domace lige to je to eno z barco in ostalo vecino z PSG...
diebaumeister
18. 09. 2018 22.05
+17
Ibro je v Ameriki, meki nogometa ni kaj, hahah
DirtySanchez
18. 09. 2018 22.08
-48
V ameriki ali evropi messija v vsakem primeru pohodi , messij mu ja ne seže niti do gležnjev.
prava resni.ca
18. 09. 2018 22.11
+23
diebaumeister
18. 09. 2018 22.28
+17
koliko zlatih žog ima, pa zmag v champions??? Napram Messiju?? pojdi spat, ker si evidentno utrujen
krneki_123
18. 09. 2018 21.39
+41
Še enkrat več dokaz, kdo je goat. Čista uživancija..
prava resni.ca
18. 09. 2018 21.52
+7
carpinho
18. 09. 2018 21.22
-137
Zakaj je messi najboljši v zgodovini nogometa? Nikoli ne bo, ker dokler igra v barci je vse ok, ko pa ne pa vidimo kao vso veličino najboljšega. Vse kar zmore je šetanje in takoj pobeg v slačilnico.
le?o
18. 09. 2018 21.28
+50
Ti carpinho nehaj s takimi izjavami bos podrl rekord minusov.
diebaumeister
18. 09. 2018 21.48
+30
Carp- ne poskušaj več horsa, vidiš da potem ne prideš k sebi nekaj tednov.
le?o
18. 09. 2018 21.52
+1
Ej carpinho vodis krepko. Priznam se sam sm si dal minus. Najbrz ze vecina spi zato imas ti vec minusov.
prava resni.ca
18. 09. 2018 22.09
+15
zanimivo da nekdo ki se ima za odraslega napram ostalim zliva frustacije v tej pozni uri
le?o
18. 09. 2018 22.15
-19
Kranjcan bolje da paseš kot pa kadiš....ti škodje. Frustracija je ko omenjaš ronalda pod člankom o messiju a navijaš za barco in messija.
prava resni.ca
18. 09. 2018 22.16
+13
le?o
18. 09. 2018 22.19
-20
prava resni.ca
18. 09. 2018 22.46
+12
ne, ti si samo prisel zlivat frustracije zaradi nocojsne predstave in zelis barca fane ponizevat da so otroci. Vsak, ki ima vsaj malo pameti pa dobro vidi, kdo je tu otrok, bodisi po letih ali pa v slabsem primeru-mentalno.
idiu3krasne
18. 09. 2018 22.59
+8
Haha...aparati pregorevajo...haha...serviser ma polna roke dela ..haha
Kollerik
19. 09. 2018 18.46
dark horse
18. 09. 2018 21.18
+50
Maestro Messi. Cr ljubeči v višave povzdigujejo tiste škarjice. Lahko še 100x proba pa mu ne bo ratalo,če bi imel Messi 100 takšnih prostih jih 30 zihr pristane v golu
Kvagleas
18. 09. 2018 21.22
-31
Ibrakadabra. Se lahko od messija prosti strel skrije in skarjice od kristine.
Kvagleas
18. 09. 2018 21.27
-20
Carrasco
18. 09. 2018 22.16
+11
Ibakadra do 500tega gola pri 36 letih pa Messi? Kvagleas čakamo odgovor?
fihner
18. 09. 2018 22.24
+4
le?o
18. 09. 2018 21.16
-58
Zaradi solarjev so tekmo barce dali ob 19 uri. Vcasih smo temu rekli matineja. Ajde zdej pa ta prave tekme.
MesOjediPinGvin
18. 09. 2018 21.38
+23
le?o
18. 09. 2018 21.41
-23
A si ti ze zobke umil? Ne bi rekel..zadah te izdaja
prava resni.ca
18. 09. 2018 21.50
+13
verjetno zato ja, otrocja fora predsolskih otrok bi lahko rekli
le?o
18. 09. 2018 21.58
-16
A v kranju imate drug casovni pas. Zato ne spis al so ti dovolili danes izjemoma do 10 mal srfat
prava resni.ca
18. 09. 2018 22.06
+15
mptour
18. 09. 2018 22.43
+16
Zato pa CR igra ob 21,ker ga topli gledate. Noč skrije vaše packarije.
fihner
19. 09. 2018 13.10
+2
mity79
18. 09. 2018 21.12
+30
Ohhh ja kaj bi Barca brez Messija? Bravooo.
Kvagleas
18. 09. 2018 21.14
-20
prava resni.ca
18. 09. 2018 21.53
+13
dajno
18. 09. 2018 21.12
+47
Messi vrhunsko, prosti strel pa čista poezija
Fuzbaler
18. 09. 2018 21.01
+15
Rutinirana zmaga Barce proti sicer solidni ekipi PSVja,ki bo zagotovo osvojila nekaj tock v tej skupini. Zmaga glede na razmerje na igriscu nekoliko previsoka. Skoda za nepotreben prvi karton Umtitija. Kljub hat-tricku Messija me najbolj veseli dejstvo, da je koncno Suarez docakal nekaj zelo dobrih trenutkov. Na drugi tekmi sem pricakoval zmago Anglezev,a jih je gostovanje v Italiji nekoliko presenetilo. Po mojem mnenju pa za gol Totenhama krivec Handanovic,bog ve kaj je misliu ob gledanju zoge...
Kollerik
18. 09. 2018 21.00
+45
Lopetegui ima prav, Messi je najboljši v zgodovini nogometa!!! Dame in gospodje.... njegovo veličanstvo Lionel Messi....trojček... veselje tudi zaradi Dembeleja, sijajen prodor z lepim golom... Škoda za Suarezovo prečko..le kdaj bo Coutinhu kanilo, da so že vsi naštudirali njegov strel v desni zgornji kot mreže....
Anticripstoned
18. 09. 2018 21.07
+19
MesOjediPinGvin
18. 09. 2018 21.14
+27
Coutinho ima odličen strel z desnico in vsakič, ko je pri strelu, imajo golmani veliko dela, ne glede na to, če so naštudirali njegov strel ali ne. Bolj je problem obramba - že kar nekaj let....
blueboy0
18. 09. 2018 21.50
+5
sej ja se strinjam kaj si napisal ampak mores pa le ocitno v vsakem komentarji Lopeteguija omenjat. ta je od Reala, vi mate pa svojega ;) aja pa vecino navijacev Reala s mano vred nic ne moti kdo je Lopeteguiji boljsi ker nas zanima le klub in ne posamezniki, kogar pa to moti je pa bolj navijac Ronalda kot Reala.
apodgra
19. 09. 2018 07.36
Dembelaja rešujejo samo zadetki . Če teh ne bi bilo, verjetno ne bi igral v prvi postavi Barce.
Kollerik
19. 09. 2018 18.47
blue, priznanje Lopetegua je svojevrsten, pomemben dokaz za vse tiste, ki še vedno menijo, da Messi ni nr. one!
šumar
18. 09. 2018 20.54
+39
zapiralec na apartih haha