Liga prvakov

Dortmundčani pred tekmo z Interjem skrivnostni glede poškodbe Reusa

Dortmund, 04. 11. 2019 14.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Borussie Dortmund Lucien Favre na novinarski konferenci pred torkovim spopadom z Interjem ni želel potrditi, če bo Marco Reus, ki je izpustil že prvi medsebojni obračun v Milanu, tokrat nared. Tekmo četrtega kroga skupinskega dela Lige prvakov si boste lahko v torek ob 20.40 ogledali na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Handanović ključni mož Interjeve čete
    02:23
    Iz 24UR: Handanović ključni mož Interjeve čete
  • Iz 24UR: Antonio Conte predramil črno-modri del Milana
    02:22
    Iz 24UR: Antonio Conte predramil črno-modri del Milana

27. april je datum zadnjega domačega poraza Borussie Dortmund, katere stadion Signal Iduna Park je ena najtežje osvojljivih evropskih trdnjav. Toda Inter si je z zmago na prvem medsebojnem obračunu v Milanu (2:0) pripravil odlično izhodišče za morebiten podvig, ki bi moštvo Samirja Handanovića popeljal na prag uvrstitve v izločilne boje.

VERJETNOST

"Želimo zmagati, želimo prikazati izvrstno predstavo," pa goste iz Italije opozarja trener Dortmunda Lucien Favre, ki je minuli konec tedna upihnil 62. svečko, varovanci pa so mu "čestitali" z lepo zmago nad Wolfsburgom (3:0). "Moramo se dobro pripraviti, morali bomo dobro napadati, a se tudi braniti, iskati bomo morali ravnovesje. Inter je nevaren v protinapadih, igra zelo dobro in včasih igra v postavitvi 3-3-4. Zna krožiti z žogo in z njim se je težko spopasti," dodaja Favre.

Martinez (v padcu) je takole zabil vodilni zadetek za Inter v Milanu.
Martinez (v padcu) je takole zabil vodilni zadetek za Inter v Milanu. FOTO: AP

Favre: Ne vem še, če bo lahko Reus igral
Švicarskemu strategu je trenerski kolega Antonio Conte po porazu v Milanu navrgel, da se je "ustrašil" njegovega Interja in zato spremenil postavitev v takšno s tremi branilci, ki pa na stadionu Giuseppeja Meazze Dortmundčanom ni prinesla veliko veselja. Lautaro Martinez in Antonio Candreva sta zadela za zmago, tekmo pa je izpustil kapetan BVB Marco Reus, ki se je vrnil za tekmo z Wolfsburgom, a se očitno spet poškodoval, saj je igro zapustil že po slabe pol ure.

"Včeraj zjutraj smo trenirali in zdaj pilimo le še zadnje podrobnosti. Ne vem še, če bo lahko Marco igral, bomo videli po treningu ali jutri (v torek, op. a.). Sicer pa drugih poškodovanih igralcev nimamo," je ostal skrivnosten Favre, ki je v soboto pozdravil vsaj uspešen povratek prekaljenega strelca Francisca "Paca" Alcacerja. 

BVBINT

S spoštovanjem, a brez strahu
"Da bi spet igrali s tremi branilci? V Milanu sem se odločil za to, tokrat bomo videli, a ne vem še, kakšno postavitev bom izbral (smeh)," je še povedal dobro razpoloženi Favre, ki mu je družbo v ponedeljek pred mediji delal Julian Brandt.

"Igramo doma, smo Borussia Dortmund," je dejal Brandt. "Brez dvoma gremo proti Interju na zmago. So zelo močna ekipa, s čvrsto obrambo. Moramo poskusiti z igro 'ena na ena', v prostor, dobro stati na žogi, biti hitrejši od njihovih branilcev. Ni potrebno, da nas skrbi, razmišljati moramo o naši kakovosti in to je dovolj. Spoštujemo jih, a se ne smemo skrivati."

LESTVICA

Liga prvakov
Borussia Dortmund - Inter, Crvena zvezda - Tottenham
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
04. 11. 2019 20.28
+1
Tale Reus res nima sreče, vedno se nekaj poškoduje😥