Liga prvakov

Chelsea Atletom ni pustil niti trohice upanja, Londončani zanesljivo med osem

London, 17. 03. 2021 23.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
J.B., M.J.
Komentarji
49

Londonski Chelsea je proti Atleticu iz Madrida v osmini finala Lige prvakov uspešno ubranil minimalno prednost s prve tekme (1:0). Angleži so za nameček slavili tudi na povratnem srečanju na Stamford Bridgeu. Madridčane je "odprl" Maročan Hakim Ziyech, piko na i londonski zmagi pa je v sodnikovem podaljšku postavil rezervist Emerson (2:0). Vrata gostov je branil slovenski čuvaj mreže Jan Oblak. Žreb četrtfinalnih parov v petek točno opoldne tudi s prenosom na 24ur.com.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: V četrtfinalu ne bo slovenskih nogometašev
    02:02
    Iz 24UR: V četrtfinalu ne bo slovenskih nogometašev
  • Vrhunci povratne tekme osmine finala LP Chelsea - Atletico Madrid (2:0)
    06:13
    Vrhunci povratne tekme osmine finala LP Chelsea - Atletico Madrid (2:0)
  • Vrhunci drugega polčasa tekme Bayern - Lazio
    09:21
    Vrhunci drugega polčasa tekme Bayern - Lazio
  • Vrhunci prvega polčasa tekme Bayern - Lazio
    09:21
    Vrhunci prvega polčasa tekme Bayern - Lazio
  • Emerson Palmieri, gol Chelseaja za 2:0 proti Atleticu
    01:30
    Emerson Palmieri, gol Chelseaja za 2:0 proti Atleticu
  • Hakim Ziyech popeljal Chelsea v vodstvo
    01:40
    Hakim Ziyech popeljal Chelsea v vodstvo

 

Thomas Tuchel je junaka prve tekme, ki jo je odločil s sijajnimi škarjicami, Francoza Oliviera Girouda pustil le na klopi, na njegovem položaju pa je začel rojak Timo Werner. Na krilnih pozicijah sta sprva Nemcu pomagala Kai Havertz in Hakim Ziyech, v zvezni vrsti pa so začeli N'Golo Kante in Mateo Kovačić ter Reece James in Marcos Alonso. Na drugi strani ima Diego Simeone malo prostora za taktiziranje, tako da je v ogenj od prve minute poslal Joaa Felixa in Luisa Suareza, v vratih gostov pa pričakovano začenja Slovenec Jan Oblak.

Statistika tekme Chelsea - Atletico Madrid
Statistika tekme Chelsea - Atletico Madrid FOTO: Sofascore.com

Trenutno stanje igre in duha pri Atleticu ni rožnato. V španskem prvenstvu, v katerem so imeli na papirju praktično neulovljivo prednost, se jim je povsem zaustavilo – v igri za prestižni naslov La lige sta spet Barcelona in madridski Real. Tudi v osmini finala Lige prvakov jim na uvodni tekmi ni šlo. Niso sicer igrali na domačem stadionu, kar je zagotovo minus, a "domači" obračun v Bukarešti so izgubili. Toda "le" z 0:1, kar je pred dvobojem pomenilo, da bi jih vsaka zmaga pripeljala v ugoden položaj. A četo Argentinca Simeoneja je čakala pravcata misija nemogoče. Trener Londončanov Tuchel, ki je med sezono izgubil službo pri PSG-ju, je presedlal v Chelsea, s katerim beleži izvrstne rezultate: na dvanajstih tekmah še ne pozna poraza. Res pa je, da je ob osmih zmagah in štirih remijih težava Tuchlove zasedbe realizacija, saj v povprečju dosegajo zelo malo golov.

Atleti so v uvodnih minutah uprizorili nalet na domača vrata in Londončani so bili v začetni fazi tekme kar v škripcih. Madridčani so v začetnem obdobju tekme zaigrali nadvse ofenzivno, kar ni njihova glavna značilnost, vendar je Chelsea, ki pod taktirko Tuchla prejema rekordno malo zadetkov, uvodni nalet tekmecev ubranil. 

Žreb četrtfinalnih parov bo v petek ob 12. uri, tudi s prenosom na 24.ur.com, na sedežu Evropske nogometne zveze v švicarskem Nyonu. Prve tekme bodo 6. in 7. aprila, povratne pa 13. in 14. aprila. Polfinalne bo nato 27. in 28. aprila ter 4. in 5. maja, finale pa 29. maja v Istanbulu.
Diego Simeone tudi tokrat ni imel pravega odgovora na taktiko Thomasa Tuchla.
Diego Simeone tudi tokrat ni imel pravega odgovora na taktiko Thomasa Tuchla. FOTO: AP

Po začetni ofenzivi Špancev, so do sape prišli tudi domači nogometaši in bili dvakrat zapored po hitrem pretoku žoge čez sredino v obetavni situaciji, ki pa se je končala brez strela na gol. Chelsea je od prve minute izjemno discipliniran, taktično izredno dobro pripravljen na spopad z ekipo, ki tudi veliko da na taktiko in disciplino, tako da sta imela oba vratarja bolj malo dela. Modri so, razen v prvih minutah tekme, v nadaljevanju srečanja povsem razorožili goste, ki so le stežka prihajali pred domača vrata, glavno orožje Atletov - protinapad, pa sploh ni prišel do veljave, saj so domači ves čas pritiskali na goste in z agresivno igro preprečevali hiter pretok žoge. V drugem delu prvega polčasa je terensko pobudo spet malce bolj konkretno prevzel Atletico. Gostje so se kar dvakrat hudovali, ko so zahtevali najstrožjo kazen, a je italijanski sodnik Daniele Orsato obakrat zgolj zamahnil z roko. Še posebej jezni so bili v 26. minuti po domnevnem prekršku Cesarja Azpilicuete nad Yannickom Carrascom ... V finišu prvega dela je Chelsea povedel. Bil je to klasični protinapad, z asistenco se je izkazal Timo Werner, žogo pa je v gol, s svojo slabšo desno nogo, pospravil Hakim Ziyech (1:0). Oblak je bil sicer na žogi, a je bil strel Maročana preveč blizu vrat in okroglo usnje je končalo za hrbtom škofjeloške hobotnice.

Maročan Hakim Ziyech je bil mož odločitve na Stamford Bridgeu.
Maročan Hakim Ziyech je bil mož odločitve na Stamford Bridgeu. FOTO: AP

Chelsea je v nadaljevanju ohranjal svojo taktično zamisel in se ni povlekel v obrambo. Še več, Londončani so imeli tudi v drugem delu precej več od igre in tudi konkretnejše situacije pred vrati. Oblak se je v 48. minuti izkazal z obrambo po Wernerjevem strelu ter slabih deset minut pozneje še po Ziyechovem poskusu. 

V četrtfinale LP so se uvrstili: Real Madrid, Manchester City, Porto, Paris St. Germaiu, Borussia Dortmund, Liverpool, Chelsea in Bayern.

Gostujoča klop je hitro začela z menjavami in dokaj nepričakovano se je med prvimi na rezervno klop usedel tudi Luis Suarez, ki ga je zamenjal Saul Niguez. To je bila še 25. zaporedna gostujoča tekma Urugvajca v Ligi prvakov, na kateri ni dosegel zadetka. Atleti nikakor niso mogli priti do bolj "vsebinskih" situacij pred domačim golom, zdelo se je, da lahko Madridčani do gola upanja pridejo le ob prekinitvi ali po napaki domače obrambe. Simeone je, želeč spreobrniti tok dogajanj na zelenici Stamford Bridgea, že slabe pole ure pred koncem tekme opravil kar štiri menjave. Ni kaj prida pomagalo. Gostje so imeli sicer v preostanku dvoboja nekaj več od igre, njihova vnema je bila vidna in se tudi niso predčasno predajali, a je Chelsea vse njihove poskuse uspešno krotil. 

Statistika Jana Oblaka proti Chelseaju
Statistika Jana Oblaka proti Chelseaju FOTO: Sofascore.com

Delnice Madridčanov po preboju v četrtfinale pa so dokončno (pro)padle deset minut pred koncem, ko je rdeči karton prejel Stefan Savić. Črnogorec se je v kazenskem prostoru prerival z Nemcem Antoniom Rudigerjem, Orsato pa je z VAR-om ocenil, da je nogometaš Atletica pretiraval s "komolčenjem" in mu pokazal pot v slačilnico. Španci so se znašli v brezupnem položaju. Chelsea je ob igralcu več v polju takoj stopil na žogo in pustil le malo upanja nasprotnikom. Madridčani si v preostanku dvoboja niso več pripravili priložnosti in Chelsea se je brez večjih težav uvrstil med osem v Evropi, ob tem pa nadaljeval niz nepremaganosti v Ligi prvakov v tej sezoni. Piko na iz zanesljivi uvrstitvi modrih med osem najboljših v Evropi je v sodnikovem podaljšku postavil rezervist Emerson Palmieri (2:0)

Izid, Liga prvakov, osmina finala, povratna tekma:
Chelsea – Atletico Madrid 2:0 (1:0) / (1:0)*
Ziyech 34., Emerson 90.
RK: Savić 85.

*Izid prve tekme

Postavi: 
Chelsea: Mendy, Rudiger, Zouma, Azpilicueta, Alonso (Chillwell), James, Kovačić, Kante, Havertz (Emerson), Ziyech (Pulišić), Werner (Hudson-Odoi). 
Trener: Thomas Tuchel

Atletico Madrid: Oblak, Gimenez, Savić, Lodi (Hermoso), Trippier (Lemar), Koke, Saul, Llorente, Carrasco (Dembele), Suarez (Niguez), Felix.
Trener: Diego Simeone

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.05

Tako, to naj si bodi vse za nocoj

Hvala, da ste nas spremljali. Tekme osmine finala Lige prvakov so pod streho, že v petek pa bodo klubi v četrtfinalu dobili svoje nasprotnike. Prenos žreba bo na naši spletni strani. Lahko noč.

23.02

Takole so drugi zadetek proslavljali Mason Mount, Jorginho in Thiago Silva

Kemija v Chelseaju je očitno prava ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
23.00

Statistika tekme ... zagotavlja jo Sofascore.com

22.56

Pavlin: Chelsea zanesljivo med osem

Naš strokovni gost je poudaril, da je Chelsea povsem zasluženo napredoval, čemur bi bilo zares težko oporekati. Dodal je še, da se vidi "Tuchlova roka", ki je povsem spremenila ekipo, odkar je Nemec januarja prišel na Otok.

22.53

Popolna prevlada Chelseaja tudi na drugi tekmi

Atletico več kot očitno ni v pravi formi, saj danes niti enkrat ni resneje ogrozil Mendyjevih vrat. Na drugi strani je Ziyech po hitrem protinapadu v prvem polčasu odločil zmagovalca, piko na i zmagi domačih pa je v sodniškem dodatku drugega dela dodal Emerson.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Madridista1902
18. 03. 2021 14.14
+0
Končno so izpadli vsi slovenci in zdaj bomo lahko končno spremljali studijski del z dejansko analizo nasprotnikov in ne le polurnega blebetanja o iličiću oz. oblaku. Sta oba pokazala, da sta najboljša le v očeh slo medijev, še posebej Oblak, ki je čisto povprečen vratar, a vseeno prejme najmanj golov, ker igra za ekipo, ki je znana po obrambi...je učeri pokazu svojo “kvaliteto”.
Sortegilio
18. 03. 2021 09.44
+3
Tuchel je profi za Lamparda, ki bi moral oditi že prej.
Lukas92
18. 03. 2021 08.38
-8
In spet je napredoval samo Real...kot bojo doloceni rekli s pomocjo sodnikov,ker je sodnik prekinil zadnji napad Atalante v 1 polcasu in s tem prekinil nevarno akcijo za gol in s tem pomagal Realu.... pa tud penal za Real ni bil.... 🤣🤣
dark horse
18. 03. 2021 09.13
+7
Real ki je imel daleč najlazjega tekmeca si pozabil dodati kajne
Lukas92
18. 03. 2021 10.18
-3
Hmm mislm da sta Atalanta pa Porto tm tm nekje nism reku da je mel najlazjega to si ti izjavu... ampak kdo vam je pa kriv ce nemorte izlocit Psgja? Cist sami ste si krivi....😀
Od Halerja ati
18. 03. 2021 17.57
Stric Mario a Alcoyone je bil najlažji al je bil še kdo lažji? Samo vprašam ne se jezit spet 🙈
Rdeča kapica69
18. 03. 2021 08.20
+0
Atleti so igrali tako slabo kot Barca proti Psgju in so bili zreli za petardo..
KeepTheBlueFlagFlyHigh
18. 03. 2021 17.22
-1
Zreli ja, samo napad ni ne vem kaj (Chelseajev).
Sortegilio
18. 03. 2021 08.17
+4
Werner pa Havertz ne zmoreta dati gol, Emerson ga da v par sekundah.
motorist_mb
18. 03. 2021 08.07
+1
Suareza ne bi smel zamenjat!
HALAcR7
18. 03. 2021 08.06
-2
zaradi Suareza sem zelo vesel,,,takem simulantu in umazanem igralcu ni mesto v nogometu ampak v zaporu
mmblackbird
18. 03. 2021 08.03
+4
Kot sem rekel že nekajkrat....Cloud tudi v Madridu ni najboljši....za oba zadetka je on odgovoren.....po domače pojedu jih je kot "filano papriko"
Sisli288
18. 03. 2021 10.20
+1
seveda si kot že nekajkrat pokazal da nimaš pojma, mogoče bi moral iti komentirati tetris ko je mal majn zapleten
Nimasmisla
17. 03. 2021 21.57
+7
fcrs_lj
17. 03. 2021 21.55
+6
Atleti igrajo bunker ze leta...edina razlika to sezono od prejsnih sta Lorente in Suarez, ampak s casom bosta se ona padla pod vpliv bunkerja
GeorgeBest1968
17. 03. 2021 21.54
+3
Bravo Chelsea.Zj pa mate Oblaka za najbolsega na svetu.Kriv je za gol.Spanci grejo domov,Anglezi jim delajo lekcijo.Cist nic od nic ni s spanci.Spancev pa ne prenesm.Made in England gre naprej
Sisli288
17. 03. 2021 21.57
-4
oblak kriv za gol? prenehaj jemati droge ker ti zelo škodujejo
mmblackbird
18. 03. 2021 08.04
+6
Ja kdo pa je kriv....Kučan?...pojedu oba gladko
Kollerik
18. 03. 2021 09.20
+1
Neuer je lansko leto v državni proti Špancem "pojedu" šest komadov in kaj zdaj...je zato slab vratar? Res imate nekateri logiko albanske industrije :)
fcrs_lj
17. 03. 2021 21.53
+4
Atleti igrajo bunker ze leta...edina razlika ki je to leto
Sisli288
17. 03. 2021 21.51
+0
Spanska liga je padla v “kvaliteti” od kar je VAR
bavar
17. 03. 2021 21.51
+9
A Goran Obrez pa nabija o politiki na tekmi Bayerna. Se hvali kakšen intervju imel z prvim možem Bayerna. Rummeniga skrbi stanje v Sloveniji glede medijev itd. Obrezov časnik Ekipa se lansko leto delala norca iz Lukača, kako pijan komentira tekme pa to objavjo v Ekipi podenj res. Oba Obreza do kolen ne sežeta Lukaču pa še uničla sta časnik Ekipa.
motorist_mb
17. 03. 2021 21.48
-3
Pocarski gol 😁
ehjaehja
17. 03. 2021 21.47
+11
Chelsea zasluženo vodi.Atleti razen padanja na silo niso pokazali ničesar roko na srce.
HALAcR7
18. 03. 2021 08.08
-1
pada le eden in ta se je koval pri najboljših v padanju
Kollerik
17. 03. 2021 21.46
+5
Slabo tole za ATM
cripstoned
17. 03. 2021 21.47
+5
kakopak če pa ti in tebi podobni držite pesti za njih... kdaj ti bo kapnilo da ekipa za katero držiš pesti ne bo zmagala...
Od Halerja ati
17. 03. 2021 21.48
-2
To pa ni res. Se spomnim kako je držal pesti za Alcoyone pa so zmagali 🙊🙈
ehjaehja
17. 03. 2021 21.49
+4
Cripstoned še si mu napisal popoldan da kjer on drži pesti tam se slabo konča hahaha😅🤣 Spet si ga uničil z resnico.
cripstoned
17. 03. 2021 21.50
+4
zapirac...ker pac poznam nase hejtercke v piko...
Od Halerja ati
17. 03. 2021 21.53
-4
Ja če pa vse piše v cicibanu normalno da jih poznaš. Najbolje poznaš tudi Messija in Lewandowskega. Letnice rojstva pa najbolj 🙊🙈
samomojemnenje
17. 03. 2021 21.55
-1
Halerjev ati, tole pa je komentar dneva: od Halerja ati 17.03.2021, 21:48:51 -1 To pa ni res. Se spomnim kako je držal pesti za Alcoyone pa so zmagali....😂😂🤣🤣
Rdeča kapica69
17. 03. 2021 21.58
+5
Jaa wauu hahaha alcoyone hahaha bogi revčki res imate močno orožje😂🤣🐒🐒 PSGGG REALL ROMAAA JUVEEE LIVERPOLLL BAYERNNN BILBAOOO in vse tiho je bilo🤣😂🤣😂🤫🤫🤫
Od Halerja ati
17. 03. 2021 21.59
-2
Ja če je pa reees 🤷‍♂️ Še na naslovni strani je blo : Kollerik navijal za Alcoyone proti Realu. Nevem al ni dobil te izdaje cicibana? Krispi js mam dve jo pošljem če rabiš... veš da ti rad pomagam
Kollerik
18. 03. 2021 08.45
+4
Ati, vidiš...to pa sta dva "prava navijača" crips in zapiralko, ki raje privoščita zmago Londončanom, kot Janu Oblaku in druščini. Razumem če bi igral RM, toda Chelsea? Firma kretenčkovih, ni kaj.
cripstoned
17. 03. 2021 21.45
+14
če pa zdaj simeone ne dojame da njegova taktika ne pije vode potem pa res ne vem kaj razmišlja... atletiko igra kot da bi imeli prednost 2 golov iz prejšnje tekme... chelsea boljši 3 polcase ne dvomim da bodo boljši se v 4....
Sortegilio
17. 03. 2021 21.45
+5
Končno gol Ziyecha. Bravo.
rolica
17. 03. 2021 21.42
+5
bravo dokazali ste kdo ste...bravo
rolica
17. 03. 2021 21.42
+3