Liga prvakov

Bijol se je dobro upiral Romi, 'petarda' Reala in šestica Man. Cityja

Plzen, München, Moskva, Manchester, 07. 11. 2018 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Vezist slovenske nogometne reprezentance Jaka Bijol je z moskovskim CSKA izgubil domačo tekmo 4. kroga skupinskega dela Lige prvakov proti Romi (1:2). Nekdanji član velenjskega Rudarja je zelo dobro odigral vseh 90 minut, a ni zmogel preprečiti poraza, po katerem pa imajo Moskovčani še vedno možnosti za preboj v izločilne boje. Real Madrid in Manchester City ponižala Viktorio in Šahtar.

Več videovsebin
  • Goli s tekme CSKA Moskva - Roma
    01:21
    Goli s tekme CSKA Moskva - Roma
  • Goli s tekme Valencia - Young Boys
    01:26
    Goli s tekme Valencia - Young Boys

Po tem, ko je izpustil gostovanje CSKA v Rimu, se je Jaka Bijol za domačo tekmo skupinskega dela Lige prvakov proti Romi vrnil v prvo postavo rdeče-modrih, pri katerih je od prve minute začel tudi uvodni preizkušnji z Viktorio Plzen in madridskim Realom. Za klub ruske vojske se večer v Moskvi ni začel najbolje, saj so Rimljani, lanskoletni polfinalisti tekmovanja, povedli že v enem prvih napadov: grški branilec Kostas Manolas je tudi peti gol v karieri v Ligi prvakov zabil po podaji iz kota, tudi tokrat z glavo.

Bijol (v rdečem dresu) v skoku ob strelcu zmagovitega gola Rome Lorenzu Pellegriniju.
Bijol (v rdečem dresu) v skoku ob strelcu zmagovitega gola Rome Lorenzu Pellegriniju. FOTO: AP

Kmalu so domači ostali še brez poškodovanega reprezentančnega branilca Maria Fernandesa, po prvih 30 minutah igre pa bi lahko še resneje zaostali, toda Alessandra Florenzija je po akciji z Justinom Kluivertom ustavil Igor Akinfejev, kmalu za tem pa je Edin Džeko po prostem strelu Aleksandra Kolarova, ki ga je Akinfejev ubranil, grdo zgrešil. V 40. minuti je bil CSKA blizu izenačenju, toda po podaji Nikole Vlašića in neodločnem posredovanju Manolasa ni zadel Georgi Ščenikov. Bijol je v enem zadnjih napadov polčasa z razdalje poskušal presenetiti Robina Olsna, ki pa z njegovim poskusom ni imel večjih težav.

Islandca zaznamovala drugi polčas
Po petih minutah drugega polčasa pa so Rusi izenačili: Ilzat Ahmetov je dolgo časa zadrževal žogo in prodrl do roba kazenskega prostora, nato pa v prostoru zaposlil islandskega vezista Arnorja Sigurdssona, ki je ob Davideju Santonu v padcu matiral Olsna za 1:1. A že nekaj minut kasneje nove težave za Moskovčane ‒ še en Islandec v domačih vrstah, Hördur Magnusson, je ustavil prodor Kluiverta in z drsečim štartom sicer zadel žogo, a mu je turški sodnik Cuneyt Cakir pokazal drugi rumeni karton. Že v enem naslednjih napadov se je Roma vrnila v vodstvo, ko si je Lorenzo Pellegrini ustavil lepo podajo Bryana Cristanteja in mirno zaključil mimo Akinfejeva za svoj prvi gol v Ligi prvakov.

TEKMA

CSKA se je dobro upiral favoriziranim Rimljanom kljub igralcu manj, a ni zmogel preprečiti poraza, po katerem je ostal na tretjem mestu na lestvici s štirimi točkami, Roma (9 točk) pa je s tekmo več od madridskega Reala (6) še utrdila položaj na vrhu lestvice. V skupini H je Valencia pred večerno tekmo Juventusa in Manchester Uniteda, prenos je bil na Kanalu A in VOYO, pritisnila na rdeče vrage z zmago nad Young Boys (3:1). Santi Mina je s prvima goloma v Ligi prvakov postavil končni izid polčasa, potem ko je za Švicarje izenačil Roger Assale, v 56. minuti pa je talentirani mladi španski reprezentant Carlos Soler zadel za končnih 3:1 in vsaj začasen dvig na drugo mesto na lestvici.

BIJOL

Benzema (levo) ob Romanu Hubniku na tekmi v pivovarskem Plznu.
Benzema (levo) ob Romanu Hubniku na tekmi v pivovarskem Plznu. FOTO: AP

Solarijev Real ostaja stoodstoten
Zaenkrat še vedno zgolj začasni trener Reala Santiago Solari je za gostovanje v Plznu pri češki prvakinji Viktorii prekinil "tradicijo", ki jo je začel njegov predhodnik Julen Lopetegui in prvič na evropski tekmi od prve minute v ogenj poslal Thibauta Courtoisa. Na klopi je Solari pustil Luka Modrića, Isca, Marca Asensia in tudi Viniciusa Juniorja, ki je z nekaj zadnjimi predstavami prebudil upanje v boljše čase med navijači belega baleta. Toda od prve minute kraljevi klub ni bil pravi in Čehi so na krilih razigranih navijačev v mestu piva prevladovali, v deveti minuti pa po predložku Patrika Hrošovskyja celo zatresli prečko. Podajo slovaškega vezista je v okvir svojega gola preusmeril Nacho Fernandez.

TEKMA

Viktoria je bila že v Madridu do zadnjih minut v igri vsaj za točko, po tisti tekmi na Santiagu Bernabeuu pa je Lopetegui vodil le še "el clasico" proti Barceloni (5:1) in po hitrem postopku postal bivši trener Reala. Njegov naslednik Solari je lahko v nadaljevanju polčasa videl tudi okrvavljen nos Milana Havela, ki ga je nekaznovan s komolcem načel kapetan Reala Sergio Ramos. Da je bilo nezadovoljstvo domačih še večje, je v 20. minuti poskrbel Realov vodilni gol: Karim Benzema je nakazal strel, nato pa krenil mimo dveh domačih branilcev in se s strelom med nogama vratarja podpisal pod prekrasen zadetek za vodstvo belih, svojega 200. v belem dresu. Tri minute kasneje je bilo na semaforju že 2:0, ko je po podaji iz kota Tonija Kroosa neoviran z glavo zadel Casemiro.

Matej Jug razveselil Bavarce in razhudil Atence 
Realovci so bili nevarni po praktično vsaki standardni situaciji, blizu povišanju vodstva je bil z glavo tudi Ramos, po strelu z razdalje Garetha Bala pa Benzema v mrežo ni uspel pospraviti odbitka. Špansko prevlado v zraku je potrdil tudi tretji gol večera, ki ga je po dobljenem skoku Bala z glavo zabil Benzema, festival zadetkov pa je v 40. minuti nadaljeval Bale, ki je po še eni visoki žogi v kazenski prostor Viktorie, skok je dobil Benzema, natančno zadel z levico in prekinil več kot 500-minutno strelsko sušo. Benzema je sredi drugega polčasa dobil nekaj počitka, osvežena zasedba pa je nadaljevala s strelskim šovom v 67. minuti, ko je po podaji rezervista Viniciusa prek vratarja Aleša Hruške mojstrsko zadel Kroos. Končni rezultat bi lahko bil tudi višji, okvir vrat je v enem zadnjih napadov denimo zadel vsaj rahlo prebujeni Bale.

V skupini E je Bayern z dvema goloma Roberta Lewandowskega doma odpravil atenski AEK (2:0). Tekmo je sodil slovenski sodnik Matej Jug iz Tolmina in v prvem polčasu uspel razhuditi goste, potem ko je hitro pokazal na belo točko, ko je pred vrati po podaji iz kota padel ravno Lewandowski. Poljak je sam izvedel najstrožjo kazen in jo izkoristil, v 71. minuti pa postavil končni izid. Ajax je na drugi tekmi v skupini z golom Dušana Tadića preprečil zmago Benfici in Portugalce zadržal na tretjem mestu na lestvici (1:1). Orli so sicer povedli z golom Jonasa v 29. minuti.

V skupini F je Manchester City s kar 6:0 odpravil Šahtar, glavni sodnik Viktor Kassai pa si je pri drugem golu sinje modrih privoščil precejšnjo napako in pokazal na belo piko po tem, ko je Raheem Sterling brcnil v tla in padel. Meščani so takrat že vodili po golu Davida Silve v 13. minuti, Gabriel Jesus pa je po sporno dosojeni enajstmetrovki v 24. minuti uspešno izvedel še eno v 72. minuti, svoj hat-trick pa zaokrožil v enem zadnjih napadov na tekmi. Med strelce sta se za visoko zmago angleških prvakov vpisala še Sterling (49.) s fantastičnim strelom z roba kazenskega prostora in Riyad Mahrez (84.). Na drugi tekmi skupine je Pavel Kaderabek v sodnikovem podaljšku preprečil zmago Lyonu in prinesel veliko točko deseterici Hoffenheima (2:2) po izključitvi branilca Kasima Nuhuja. Remi je ohranil "status quo" na lestvici, kjer Francozi Nemcem še vedno bežijo za tri točke. Še eno manj kot Hoffenheim ima Šahtar.

Izidi 4. kroga skupinskega dela Lige prvakov:

- skupina E:
Bayern ‒ AEK Atene 2:0 (1:0)
Lewandowski 30./11-m, 71.

Benfica ‒ Ajax 1:1 (1:0)
Jonas 29.; Tadić 61.

- skupina F:
Lyon ‒ Hoffenheim 2:2 (2:0)
Fekir 20., Ndombele 28.; Kramarić 65., Kaderabek 90.
RK: Nuhu 51./Hoffenheim

Manchester City ‒ Šahtar Doneck 6:0 (2:0)
D. Silva 13., Jesus 24., 72./obe 11-m, 90., Sterling 49., Mahrez 84.

- skupina G:
Viktoria Plzen ‒ Real Madrid 0:5 (0:4)
Benzema 20., 37., Casemiro 23., Bale 40., Kroos 67.

POSTAVI

CSKA Moskva ‒ Roma 1:2 (0:1)
Sigurdsson 50.; Manolas 4., Lo. Pellegrini 59.
RK: Magnusson 56./CSKA
Jaka Bijol (CSKA) je igral vso tekmo.

POSTAVI

- skupina H:
Juventus ‒ Manchester United 1:2 (0:0)
Ronaldo 65.; Mata 86., Sandro 90./ag.

Valencia ‒ Young Boys 3:1 (2:1)
Mina 14., 42., Soler 56.; Assale 37.
RK: Sanogo 77./Young Boys

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

le?o
08. 11. 2018 15.38
-2
Ledo44 alias barca44...zakaj si menjal nick?
Carrasco
08. 11. 2018 09.36
+7
Ker penal v Cityu ,sramota za sodnike res! sodnika ob golu odstranit ker ne vidi ničesar in dat tam kamere
Trend01
08. 11. 2018 09.29
+6
Škoda za ponoven Ramosov "izpad" s komolcem. Trapastno, nespametno, nepotrebno, preagresivno. Žal. Si ne zna iz glave tega izbiti. Kot kapetan bi moral malo drugače odigrati. Ajd, naj bo ostro, a v mejah dovoljenega. Casemiro se je popolnoma prilagodil. Sicer ni bil tisti, ki gre krepko čez mejo, a je bil v glavnem oster; preoster. Morda, ker je bil prepočasen. Fant je zdaj bolj "šlank" in hitrejši. Ramos pa še vedno misli, da je Mourinho trener. Se Benz in Bale prebujata ali je bil to le preblisk? Pojma nimam. A poznalo se je, da v ekipi ni bilo počasnih in iz forme Modrića ter Isca. Ma, kje so ves čas "skrivali" Reguilóna, pa Javija Sáncheza. Menda je Javiju povsem ekvivalent tudi Manu Hernando, ki še čaka na vpoklic, oz. povratek. Tudi Odriozola dobro izkorišča poškodbo Carvajala. Ja, Carvajal in Marcelo sta dobila končno pravo konkurenco. Kaj zdaj narediti s Theom in Hakimijem? Ali mora res Real prvezeti nekdo iz Casille, da lahko ta mladina napreduje v prvo ekipo? Če pride "neko trenersko ime", le-ta zagotovo ne bo upal vkomponirati mladince. Se mu gre le preveč za trenutni rezultat. Pa še to. V prvo ekipo lahko pride (trenutno) igralec Casille le, če se kdo poškoduje. Žalostno, a resnično. Naj Solari ostane do konca sezone in v ekipo vkomponira mladino. Pa čeprav bodo slabši rezultati. Morda pa se sestavijo Benz, Bale, Modrić, Carvajal, Varane, Isco, Lucas... Morda... Prihodnost kot kaže - bo. Casilla zna igrati. Dokazujejo se tudi v A ekipi. Poleg tega je šel Real spet po tri ali celo štiri mlade, zelo perspektivne igralce iz J. Amerike. Počakajmo kako bo.
Ledo44
08. 11. 2018 08.09
-3
Ramos spet pokazal kakšen gnjus je... čist rdeč karton... sodniki pa nič
ehjaehja
08. 11. 2018 08.26
-2
Trend01
08. 11. 2018 09.30
+3
Besedo "gnus" lahko uporablja le človek, ki je tudi sam "nagnusen". Žal. A tako pač je. Slovenščina pozna mnogo izrazov. Le poznati treba.
Campeones34
08. 11. 2018 10.50
-1
A ko je suarez z dvignjenim podplatom skoraj zlomil nogo igralcu na el classicu pa nisi bil glasen
Kollerik
08. 11. 2018 19.19
ehjaehja
08. 11. 2018 07.28
-5
bijol 0a je sam igral Al kako? mislim ej kakšno forsiranje vseh Slovencev ko pa pridejo kvalifikacije z repko pa nas Ciper premaga...
ehjaehja
08. 11. 2018 07.25
-7
HALA MADRID!😎😎😎

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.