Liga prvakov

Flick navdušen nad 'popolno' predstavo: Ne vem, kdaj bo zabave konec

Lizbona, 24. 08. 2020 00.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nemški prvak Bayern je sanjsko sezono sklenil s tretjim velikim naslovom in drugo "trojno krono" v zgodovini kluba. Arhitekt podviga, trener Hans-Dieter Flick, je bil najbolj navdušen nad nepopustljivostjo varovancev, ki tudi globoko v sodnikovem podaljšku niso popuščali in zdržali za minimalno zmago nad Paris Saint-Germainom (1:0).

Flick (na fotografiji) je po tekmi končal na rokah varovancev.
Flick (na fotografiji) je po tekmi končal na rokah varovancev. FOTO: AP

Poleg Kingsleyja Comana, strelca odločilnega gola v velikem finalu, si je pohvale Hans-Dietra Flicka pričakovano prislužil tudi vratar in kapetan Manuel Neuer. Ta je z več odličnimi posredovanji ohranil svojo mrežo nedotaknjeno in z Bavarci drugič v karieri osvojil cenjeni pokal, četudi je prvi strelec kluba Robert Lewandowski po izjemnem nizu prvič v pravkar končani sezoni Lige prvakov tekmo sklenil brez doseženega zadetka.

"To je bila tekma visokega ritma, s priložnostmi na obeh straneh," je menil Flick. "Imamo najboljšega vratarja na svetu v Manuelu Neuerju, ki nas je v določenih primerih ohranil v igri. A izvrstna stvar pri vsem skupaj je bil način, kako je ekipa igrala, številni so se spraševali, kako se bo Bayern branil proti njihovemu navdušujočemu napadu. Mislim, da smo opravili dobro delo v tem pogledu. Imeli smo dober odnos na igrišču, in to se je kazalo skozi celotno ekipo, to pa je bilo izvrstno videti. Res otežimo delo nasprotniku. Ko pomisliš, kako smo v obrambi delali vse do 92. minute. Robert Lewandowski je tekel za žogo, to je bilo neverjetno. To je bila popolna predstava ekipe."

Statistika tekme PSG – Bayern
Statistika tekme PSG – Bayern FOTO: Sofascore.com

'Coman morda končno stopil iz sence Riberyja in Robbna'
Posebna zgodba velikega finala je bil seveda Coman, produkt šole pariškega velikana, ki je obračun odločil z golom z glavo v 59. minuti in užalostil rojake oziroma vsaj tisti del, ki stiska pesti za serijske osvajalce državnih naslovov.

"Morda je v tej sezoni končno stopil iz sence Francka Riberyja in Arjena Robbna. Kingsley ima neverjeten talent in nocoj je pokazal, da lahko zabija tudi gole. Zabava? Nisem postavil roka, do katerega se mora zabava končati. Edino pravilno je proslavljati, ko kaj osvojiš. Moraš prirediti zabavo in ne vem, kdaj se bo končala," je še povedal Flick.

Gnabry: Duh te ekipe je nor
Eden junakov zaključnega turnirja v Lizboni in nasploh celotne sezone Serge Gnabry je za britanski BT Sport dejal, da lahko Bavarci vedno računajo na "nor" ekipni duh. Priznal je tudi, da so imeli rdeči nekaj "sreče", da PSG ni zadel.

"Osvojiti pokal je najboljša stvar, ki se nam je lahko zgodila," je menil Gnabry. "Delali smo neverjetno trdo in na koncu se nam je izšlo, da smo najboljša ekipa v Evropi. To je finale, Paris je prišel z željo po zmagi, tako kot mi. Nihče ti ne bo ničesar dal zlahka, a uspelo nam je. Dokler je bil izid 0:0, je bilo za nas ves čas vse odprto. Seveda bodo tudi oni prihajali do priložnosti. Imeli smo srečo, da niso zadeli, in srečo, da smo zadeli mi," je nadaljeval nekdanji član londonskega Arsenala.

"Coman nam je zelo pomagal. Prišel je v igro in ena na ena vemo, da bo z njim nasprotniku težko. Neverjetno je, da je zabil ta gol po tem, ko je bil poškodovan in je izpustil nekaj tekem, nato pa se je vrnil v ekipo. Vedno se je govorilo, da je duh te ekipe nor. Vedno se borimo drug za drugega in imamo močno vez. Upajmo, da lahko na tem gradimo in osvojimo še več reči," je dodal Gnabry.

Davies vesel, ker hodi po stopinjah legend
Vesel uspeha je bil tudi komaj 19-letni Alphonso Davies, ki se je v tej sezoni prelevil v enega najboljših bočnih branilcev na svetu. Kanadčan liberijskih korenin si želi, da bi njegova zgodba navdahnila mlade, ki sanjajo o tem, da bi jim nekoč uspelo na najvišji ravni. Kot prvemu nogometašu, rojenemu v letu 2000, mu je uspelo zaigrati v finalu Lige prvakov in na koncu tudi oditi domov z veliko nagrado. 

"Občutek je res dober. To je vse, o čemer sanjaš kot otrok da prideš v Evropo in osvojiš Ligo prvakov z velikim klubom, kakršen je Bayern," je povedal Davies. "To samo dokazuje, kakšno ekipo imam okoli sebe. Moja zgodba je lahko navdih ljudem. Dokazuje, da ti lahko uspe vse, čemur se z glavo posvetiš. Vesel sem, da sem tukaj s kolajno Lige prvakov okoli vratu in s pokalom ob sebi. Vemo, da so ta naslov pred nami že osvajale legende, zato si želiš kot mlad fant to nadaljevati. Vsak mlad igralec pri tem klubu je lačen osvajanja naslovov, ker vidijo, kako to počnejo njihovi vzorniki," je še dodal nogometaš, ki bo novembra dopolnil 20 let.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
25. 08. 2020 08.55
+3
Spoštovano uredništvo. Pred kratkim sem napisal komentar v smislu : BAYERN ÜBER ALLES, MIA SAN MIA. Prosim če mi lahko razložite, kaj je tu v komentarju narobe oziroma nezakonitega. Potem bom vedel vsaj, pri čem sem. Dokler mi tega ne pojasnite, bom z komentiranjem nadaljeval. Hvala za pojasnilo.
Iniesta
24. 08. 2020 19.50
+1
Kovac bi moral tudi dobiti zlato medalo, ker je uspesno vodil nemski stroj v skupinskem delu LP ...
RUBEŽ
25. 08. 2020 08.56
+2
Ti nimaš pojma o nogometu. KOVAĆ&CO so najslabši trenerji v zgodovini BAYERNA. Če bi oni ostali, BAYERN NE BI osvojil nobene lovorike.
Iniesta
24. 08. 2020 19.44
+6
Najboljsi finale Champions League po Istanbulu 2005 ... Nemski stroj zasluzeno, ceprav tudi zmaga Peesžeja ne bi bila nezasluzena.
mmickica
24. 08. 2020 14.47
+0
Bayern je bil letos zares razred zase in je povsem zasluzeno slavil. Nasploh odlicen finale, se vec taksnih! "Moja" Barca bi se lahko iz tega nekaj naucila in sicer to, da se je nogomet spremenil, ne recem da na boljse, je pa definitivno drugacen in prav tako zanimiv. Bo treba nekaj ukrenit, zamenjat 90% ekipe. Tako pac je...
flamengo
24. 08. 2020 13.58
+2
Tako popolna že ni bila. Neuer jih je rešil nekaj golov.
55bojan
24. 08. 2020 11.10
-7
SPREGLEDANA TEMNA STRAN ZMAGE BAYERNA.Najprej cestitke za zmago Bayernu(zmaga je zmaga in stem čas za zmagoslavje in trenutek ko dobi zmagovalec čas Da se lahko hvali) Nisem navijač ne BAYERNA in ne PSG.pa vendar me je navdušil PSG predvsem v prvem polčasu(hitri in tehnično nevarni napadi )ZAKAJ TEMNA STRAN ZMAGE BAYERNA?KAko lahko uporabis sodniška pravila sebi v prid? PRVIH petnajst minut drugega polčasa je Bayern uporabil taktiko “NOGA NA NOGO”-da z polprekrski-prekrski (mehki prekrški ob katerem ne dobiš rumeni karton)zaustavi do takrat odlična napadalca PSGNEYMARJA IN MBAPPEJA)Bayernu je uspelo in ta dva igralca se nista pobrala do konca tekme.Za to taktiko da prekineš akcijo napadalca in že v njegovem prvem koraku narediš na njemu prekršek sodnik pa ne podeli rumenega kartona,saj napadalec še ne dobi zadosti prednosti v akciji,smo mi gledalci bili oropani odlične tehnične predstave v nadaljevanju drugega polčasa.Sodniki bi morali imeti več pomoci v pravilih.moj predlog:vsaka ekipa bi morala imeti bonus prekrškov,ki jih lahko naredi v enem polčasu(recimo sedem ali deset ali .....)Po izkoriščenem bonusu ,pa bi bil vsak prekršek rumeni karton(tudi rumenih kartonov ,bi lahko v tem primeru bilo več-recimo dva).Tako bi imel sodnik pomoč v pravilih ,napadalni nogomet pa bi imel priložnost dokazovati svojo tehniko do kraja tekme obramba pa bi se morala prilagoditi na bonus ekipe.za vsako mnenje se zahvaljujem.
mmickica
24. 08. 2020 15.38
+0
Di Maria im Mbappe sta omagala v 2.polcasu in sicer 1.zaradi let, drugi pa zaradi nedavne poskodbe. Prekrski ybayerna niso imeli kaj dosti tu zraven. Sodnik ga je res mo biksal, ampak kikotoliko enakovredno v skodo i korist obojih. Od vecjih napak ni dosodil dveh penalov, po enega na vsaki strani.
športnik66
24. 08. 2020 10.43
+17
Sem užival v vsaki minuti včerajšnje tekme. Kakšni virtuozi nogometa so bili včeraj na igrišču! Zmagala je ekipa z večjim srcem in željo po zmagi. Zmagal je šport in ne kapital. Bravo Bayern! Verjetno je bil pravi žur po nemških pubih včeraj po tekmi. Zasluženo.
Bigbadjohn
24. 08. 2020 10.42
-1
Odločile so malenkosti. Glede nogometnega znanja so enakovredni, torej je stvar v prehrani- nemške klobasice in pivo proti francoskim sirom in vinu...
uporabnica1
24. 08. 2020 10.35
+19
Zmagala sta srce in trdo delo! Hvala bogu, da ni zmagal arabski denar
RMadridd
24. 08. 2020 10.23
+15
Čestitke bayernu, zasluženo.
Nimasmisla
24. 08. 2020 10.15
+8
Pivo v potokih
baynybluff
24. 08. 2020 10.11
+10
Bayern kapa dol
KavčStrokovnjak
24. 08. 2020 09.34
+13
Čestitke navijačem Bayerna. Zaslužen naslov. Ma cel turnir je bil top šit! Herr Flick je s trojčkom povedal svoje. Po mojem največje presenečenje turnirja pa dve francoski ekipi v 1/2 finalu. Da ne pozabim, čestitke še Olympique de Marseille za EDINI francoski naslov LP iz 1993. ;)
uporabnica1
24. 08. 2020 09.32
+12
GOSPOD HANSI FLICK!👑
Hellsrael
24. 08. 2020 09.31
+14
Res so bili konstantni od prve tekme lp pod vodstvom flicka, ce orides do finala z samimi zmagami je to to, zasluzeno bavarci.
velikivodja45
24. 08. 2020 09.17
+19
To FC Bayern. Odlične konstantne predstave skozi celo sezono. Hansiju pa je uspel čudež v kratkem času.
jodr
24. 08. 2020 08.53
+25
Čestitka Bayernu! In pivo teče v potokih.
RUBEŽ
24. 08. 2020 08.51
+24
Čestitke vsem, od prvega do zadnjega igralca, trenerji, ostalo vodstvo. To, kar je storil BAYERN, bo težko kdo ponovil. Osvojiti CL z samimi zmagami, zmore le najboljši klub. In to je BAYERN. To letos je bila rapsodija pod taktirko FLICKA. Kako je ta človek preporodil BAYERN, tega skoraj ne moreš verjeti. Če bi ostali KOVAĆ&CO. bi bili že zdavnaj na dopustu in verjetno brez ene trofeje. Pod Flickom imamo TRI. Vsaka čast vodstvu, da so ponudili priložnost trenerju, ki ni bil nikoli v središču pozornosti. Čeprav je bil pomočnik Löwu v reprezentanci, ni nikoli izstopal. Zdaj pa je dokazal, da je vreden zaupanja in dela na dolgi rok. Tako, kot diha ta ekipa, že dolgo ni bilo kluba za primerjavo. Od mladih do izkušenih,trenerja, ni razlike. Vsi kot en. In to je prineslo vse te trofeje letos. Enostavno BAYERN. ČESTITKE.
mpk2
24. 08. 2020 08.40
+18
Res Bravo Hansi-Dieter!! Neverjetno kakšno energijo je dal v ekipo... In še nov dokaz da je Gvardiola šarlatan!
FMI1203
24. 08. 2020 08.40
+25
Sem zelo vesel, da je Bayern zmagal. Pri statistiki, bi morali še dodati koliko padcev je bilo pri vsaki ekipi. Tam jih pa PSG premaga, saj je Neymar več na tleh kot na nogah.