Liga prvakov

Senzacija: Bijol s CSKA snel skalp prvaku Realu, hat-tricka Dybale in Džeka

Torino, Sinsheim, Moskva, Manchester, 02. 10. 2018 20.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Mladi slovenski reprezentant Jaka Bijol je od začetka do konca odigral tudi drugo tekmo v Ligi prvakov in se veselil velike zmage: moskovski CSKA je na stadionu Lužniki premagal branilce zadnjih treh naslovov Real Madrid (1:0). Paulo Dybala in Edin Džeko sta blestela na Apeninskem polotoku, kjer je Argentinec v Torinu zrežiral zmago Juventusa, Sarajevčan pa Rome v Rimu.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme CSKA Moskva - Real Madrid
    03:06
    Vrhunci tekme CSKA Moskva - Real Madrid
  • Goli s tekme Hoffenheim - Manchester City
    00:52
    Goli s tekme Hoffenheim - Manchester City
  • Goli s tekme Juventus - Young Boys
    00:51
    Goli s tekme Juventus - Young Boys
  • Vrhunci tekme Paris Saint-Germain - Crvena zvezda
    02:36
    Vrhunci tekme Paris Saint-Germain - Crvena zvezda

Jaka Bijol je bil tudi na drugi zaporedni tekmi Lige prvakov v prvi postavi moskovskega CSKA, ki je odlično začel domačo tekmo z branilcem naslova Real Madridom. Toni Kroos je v slogu poraznega svetovnega prvenstva, na katerem je z Nemčijo izpadel v skupinskem delu, ob povratku v Rusijo storil veliko napako in podaril žogo Nikoli Vlašiću, nekdanji varovanec Marijana Pušnika pri splitskem Hajduku pa ni imel milosti in premagal Keylorja Navasa. Real je do konca polčasa imel pobudo, a ni uspel premagati Igorja Akinfejeva v postavi, v kateri ni bilo mesta za Luka Modrića, trener Julen Lopetegui pa je ob odsotnosti Marcela in Sergia Ramosa ponudil debi Sergiu Reguilonu ter prvič od prve minute v boj posla Lucasa Vazqueza.

Bijol (levo) v dvoboju s Karimom Benzemajem na Lužnikih.
Bijol (levo) v dvoboju s Karimom Benzemajem na Lužnikih. FOTO: AP

Real je samo v prvem polčasu dvakrat zatresel okvir ruskih vrat (Karim Benzema in Casemiro), tudi v nadaljevanju pa po vstopu Modrića in Mariana Diaza nikakor ni uspel zatresti mreže čvrste ekipe CSKA. Tudi Diaz je v enem zadnjih napadov rednega dela zatresel ruski aluminij, a se domači niso dali in kljub temu, da so v zadnjih minutah ostali brez vratarja Igorja Akinfejeva, slavili eno največjih zmag v tem tisočletju. Visoka domača zmaga Rome nad Viktorio Plzen (5:0), ob kateri je hat-trick prispeval Edin Džeko, svoj evropski prvenec pa Justin Kluivert, pomeni, da je evropski prvak pred tretjim krogom padel na tretje mesto na lestvici.

JAKA BIJOL

Žvižgi za Mourinha in rdeče vrage
Manchester United po zmagi v Bernu v prvem krogu tokrat ni uspel streti Valencie na domačem Old Traffordu in tako se je nadaljevala kriza rezultatov ekipe Joseja Mourinha, ki ostaja pod hudim pritiskom (0:0). Rdeči vragi na tekmi, ki jo je s sodelavci vodil Slavko Vinčić, tudi tokrat niso blesteli, David de Gea je s hitrimi "izleti" že od samega začetka reševal svoje moštvo, ki pa bi lahko po slabem začetku povedlo prek Marcusa Rashforda. Anglež je ukradel žogo v kazenskem prostoru netopirjev, a z njo ni uspel storiti nič nevarnega. Rashford je bil daleč najbolj razpoložen Mourinhov mož, gostje pa so ga večkrat zaustavili z grobimi prekrški.

Jeza Romeluja Lukakuja po eni od zapravljenih priložnosti na Old Traffordu.
Jeza Romeluja Lukakuja po eni od zapravljenih priložnosti na Old Traffordu. FOTO: AP

Priložnost za igro je tokrat dobil tudi Alexis Sanchez, ki pa je bil v prvem polčasu nemočen, tako kot Goncalo Guedes, ki se je večkrat znašel v ugodnih položajih, a zapravljal priložnosti za kaj več. Paul Pogba je v nadaljevanju polčasa vsaj malce predramil naveličano občinstvo s prostim strelom, ki ga je prek vrat odbil Norberto Neto, Brazilec pa je moral ustaviti tudi močen strel Romeluja Lukakuja z s svoje leve strani. United se je golu najbolj približal po zaslugi rezervista Anthonyja Martiala, ki je svoji ekipi priboril prosti strel, Rashfordov strel pa je zadel vrh prečke. Marouane Fellaini je mimo vrat poslal zadnjo zrelejšo priložnost v sodnikovem dodatku in občinstvo na Old Traffordu je zadnji sodnikov žvižg pospremilo ‒ z žvižgi.

City se je rešil pri debitantu Hoffenheimu
Kot v grozljivki se je začelo gostovanje Manchester Cityja pri debitantu v Ligi prvakov Hoffenheimu, saj so varovanci Josepa Guardiole gol dobili že v prvem napadu. Nemci so izvajali avt, Kerem Demirbay pa je s podajo v globino idealno zaposlil Ishaka Belfodila, ki je iz oči v oči z vratarjem Edersonom zatresel sinje modro mrežo. Toda angleški prvaki so v lovu na krvavo potrebne točke nemudoma odgovorili: levji del posla pri izenačujočem golu je daleč od vrat opravil David Silva, ki je s tremi nasprotniki okoli sebe zaposlil Leroya Saneja, ta pa Sergia Agüera, ki je prav tako z več branilci na hrbtu nekako uspel spraviti žogo v gol.

Paulo Dybala je z dvema goloma postavil izid polčasa v Torinu.
Paulo Dybala je z dvema goloma postavil izid polčasa v Torinu. FOTO: AP

Tekmo so vodili slovenski sodniki na čelu s Koprčanom Damirjem Skomino, ki je Guardiolo sredi polčasa ob robu igrišča prvič resneje opozoril zaradi protestov: Katalonec je bil nezadovoljen, ker Skomina in sodelavci njegovi ekipi niso dovolili hitre izvedbe meta iz avta, po katerem bi Sane lahko neoviran stekel proti nemškim vratom. Odrešitev za sinje modre je prišla šele v enem zadnjih napadov rednega dela, ko je Bernardo Silva podal z boka, David Silva pa je po slabem posredovanju enega od nemških branilcev zabil zlata vreden gol za meščane, ki je prinesel tudi zmago.

V 36. minuti so se s tribun, kjer so zbrani najzvestejši navijači Juventusa, razlegla pesem v podporo odhajajočemu generalnemu direktorju kluba Giuseppeju Marotti, aplavzom in napevom pa so se pridružil tudi preostali del stadiona.

Ronaldo s tribune spremljal 'šov' Dybale 
Juventus je na prvi in (zaenkrat) edini tekmi brez kaznovanega Cristiana Ronalda izvrstno začel z domačim obračunom proti Young Boys. Leonardo Bonucci je z visoko dolgo žogo v peti minuti našel Paula Dybalo, ki je s strelom "na prvo" mojstrsko zadel ob oddaljenejšo vratnico za 1:0. Argentinec je prvemu golu v novi sezoni Lige prvakov v 34. minuti dodal še drugega, ko je v mrežo pospravil žogo po ubranjenem strelu Blaisa Matuidija. S tribun stadiona Allianz je lahko Ronaldo, ki si je tekmo ogledal v družbi spremljevalke Georgine Rodriguez, videl tudi, kako je bil Dybala v drugem polčasu le za las oddaljen od hat-tricka, a je sam pred vratarjem zadel vratnico, odbitka pa ni uspel pospraviti v mrežo. Nad Argentincem so Švicarji naredili tudi precej očiten prekršek za najstrožjo kazen, a so jim sodniki pogledali skozi prste.

Dybala je zasluženi tretji gol dočakal v 69. minuti, ko si je izmenjal več lepih podaj s soigralci, na koncu pa z neposredne bližine v mrežo preusmeril podajo Juana Cuadrada. Young Boys so tekmo sklenili brez izključenega Mohameda Camaraja in še naprej čakajo na prvo točko v svoji prvi sezoni med elito, medtem ko Juventus kraljuje na vrhu lestvice s šestimi točkami.

Liga prvakov, skupinski del, drugi krog:

Skupina E

AEK Atene ‒ Benfica 2:3 (0:2)
Klonaridis 53., 63.; Seferović 6., Grimaldo 15., Semedo 74.
RK: Dias 45./Benfica

Bayern ‒ Ajax 1:1 (1:1)
Hummels 4.; Mazraoui 22.

SKUPINA E

Skupina F

Lyon ‒ Šahtar Doneck 2:2 (0:1)
Dembele 70., Dubois 72.; Moraes 44., 55.

Hoffenheim ‒ Manchester City 1:2 (1:1)
Belfodil 1.; Agüero 8., D. Silva 87.

SKUPINA F

Skupina G

CSKA Moskva ‒ Real Madrid 1:0 (1:0)
Vlašić 2.
RK: Akinfejev 90./CSKA
Jaka Bijol (CSKA) je igral vso tekmo.

Roma ‒ Viktoria Plzen 5:0 (2:0)  
Džeko 3., 40., 90., Ünder 64., Kluivert 73.

SKUPINA G

Skupina H

Manchester United ‒ Valencia 0:0

Juventus ‒ Young Boys 3:0 (2:0)
Dybala 5., 34., 69.
RK: Camara 78./Young Boys

SKUPINA H

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (73)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
03. 10. 2018 16.04
+1
haha odsotnost ronalda se pa res pozna pri juventusu haha. Zapiralec kje pa si si se skril haha tvoj vsemogocni real je zgubil haha kako je pa to mogoče če bi modrič prišel v igro v drugem polčasu bi ziher real zmagal haha joj joj modrič najboljsi na svetu kam gre ta nogomet
ehjaehja
03. 10. 2018 18.16
-1
Kaj se pa ti javljaš?hahaha leganes girona pa bilbao samo tiho si lahko začeli smo brez iscota modriča ramosa balea ter Marcela dej vn 5 barcinih igralcev iz prve postave pa boste zgubili 7:0 tudi proti Dravi😂😂😂
mariomandzukic
03. 10. 2018 15.21
-1
Mesto Zadar(100 tisoc prebivalcev) ima vec nogometasev v ligi prvakov kot pa cela Slovenija
Sisli288
03. 10. 2018 08.47
+8
kakšen izgovor ima pa danes zapirač?
Maxx365
03. 10. 2018 10.12
+4
Ne komentira ko izgubijo, zdaj se je preselil pod članek o Barceloni pa tam po njej udriha.
le?o
03. 10. 2018 08.35
+4
Julen je zacel z rekordi. Je prvi trener reala , ki mu je uspelo ohraniti mrezo nasprotnika nedotaknjeno na treh zaporednih tekmah. Na dobri poti je da izloci real iz CL pred finalom. Ne komentiram vec reala...tja do konca oktobra ko bo julen bivsi.
hokej11
03. 10. 2018 09.10
+2
ti si k izpuščaj, ki se ga ne moreš znebiti tako, da laži, da ne boš komentiral, govori tistim, ki niso videli niti enega tvojega zapisa, vsi ostali vemo, da si beli lažnivec
zabuko
03. 10. 2018 08.32
-10
Seveda ni OK, poraz ni nikoli dober, samo važno je, da finalno tekmo dobimo. Tudi prejšnja leta v skupinskem delu nismo blesteli, pa kje smo končali. Je pa dobro, da ste hejterji vsaj v tem delu sezone, malo boljše volje. To vas ohranja pri zdravju.
Janezcesnik
03. 10. 2018 08.09
+16
Kk ze gre od tazaprtega boli boli ko real madrid zgubi al kk ze
ehjaehja
03. 10. 2018 08.18
-17
danes pa padejo vsaj 4 goli v mrežo barce:DDD
Maxx365
03. 10. 2018 08.22
+11
aciviica
03. 10. 2018 08.03
+15
o mater...mladinci so nas premagal in kr zasluženo...je pa res ,da žal nismo imeli vsaj kanček sreče pri tistih štangah.... se mi zdi da s to igro k jo upeljava ta trener noumo dolg igral,čedalje "pre"več hočmo mučit to žogo...
natolcevanjenapolno
03. 10. 2018 08.29
+7
sramotno je da govoriš mi, živiš pa v sloveniji
DirtySanchez
03. 10. 2018 08.02
+14
se že kaže kaj sta bila za real ronaldo in zidane, čist so izgubljeni, plavič je letal po igrišču kot kura brez glave
Maxx365
03. 10. 2018 08.24
+15
že od SP se resno sprašujem, zakaj je dobil one nagrade, pa mi še danes ni jasno
apodgra
03. 10. 2018 07.50
+17
Ne vem zakaj Modrič najboljši na svetu , sedi na klopi . To se ne dogaja samo v La ligi in tudi v ligi prvakov ni nič drugače. D a ga trener Reala ne bo celo sezono zaradi natrpanega urnika držal veliko časa na klopi za rezerve . Morda pa je za trenerja Lopetegija preslab za prvo izbrano vrsto. Nekaj resnice mora biti v tem .
ehjaehja
03. 10. 2018 07.55
-16
lopetegui preveč rotira upam da ga odženejo čimprej,napovedujem pa danes vsaj 4 komade v mreži barce:) ko pa kej rečem o barci se nikoli ne zmotim:D
DirtySanchez
03. 10. 2018 08.00
+10
če bi bil plavič najboljši ne bi sedel na klopi.... ta podelitev za naj igralca je samo farsa.
hokej11
03. 10. 2018 08.01
+11
ne samo, da se vedno motiš ampak še lažeš, kar je tipično za belo izdajalsko falango, cska hahahahahahaha
ehjaehja
03. 10. 2018 08.03
-13
Za barco ko rečem da je poražena je vedno poražena danes pa bo doživela letošnji največji poraz lahko ste veseli če ne bo petarde res:D
Janezcesnik
03. 10. 2018 08.10
+8
Ahahaha ti si bolan se vidi da je sezona viroz zaprti
hokej11
03. 10. 2018 09.13
+4
zaprti ti to upaš, da se bo nehalo govoriti o realovi sramoti včeraj, najbrž moliš, prosiš, grizeš, brcaš, plešeš indijanski ples, samo da bi Barca danes izgubila. V bistvu si malo bogi!
fihner
03. 10. 2018 17.28
ehjaehja
03. 10. 2018 07.40
-11
Vsi veliki klubi so v neki krizi trenutno razen juventusa:)
mptour
03. 10. 2018 07.46
+13
SenecaLucius
03. 10. 2018 07.46
+1
Velika kluba Olimpija in Maribor sta tudi solidarna z njimi! 😜
ehjaehja
03. 10. 2018 07.51
-8
Kdo je menjal klub?samo navajam dejstvo juve treba pohvaliti vse druge ekipe velike kiksajo:)
MKII
03. 10. 2018 07.38
+7
Džeko car. Dybala car. 👍
poserjemsenavas
03. 10. 2018 07.34
+2
mptour
03. 10. 2018 07.29
+14
Ha, ha. CSKA premaga Real, Balerinčki pa takoj po Messiju udarjo. Ja, nekje je treba tolažbo iskat, eni v alkoholu, drugi v Messiju....
Maxx365
03. 10. 2018 07.33
+16
tud če Barca zmaga pa da Messi tri gole, Real za izgubi, bodo hejterčki še vedno po Barci tolkli
Kolosej6
03. 10. 2018 07.25
+5
Glavno da je super talent vinicius pokazal svoje razkošno znanje
HouseBeatz
03. 10. 2018 07.14
+25
Čestitam CSKA-ju, sploh pa Bijolu na odlični igri, sploh proti Realu. Se ga še spomnim iz Rudarja, že takrat sem bil mnenje, da je odličen, ampak, da je na takšnem nivoju... Res, kapo dol!
beerch
03. 10. 2018 08.05
+6
Fant je car. Zamisli si, lani je igral proti aluminiju in triglavu, letos pa blesti proti realu...
HouseBeatz
03. 10. 2018 10.55
poserjemsenavas
03. 10. 2018 07.00
+13
kakšna muka mi je bilo gledati igro reala, cska zasluženo
Kollerik
02. 10. 2018 22.58
+12
Real Madrid...ha, ha ,ha.... no, jim je njihov sodnik vsaj nasprotnega vratarja izključil... tako to dela perezova sodniška banda....
Anticripstoned
03. 10. 2018 07.54
+5
apodgra
03. 10. 2018 07.56
+16
Na koncu tekme je sodnik počel stvari, ki so bile jasne samo njemu .Zakaj redeči karton vratarju po preteku ene minute predvidenega podaljška. Tudi prekršek je bil storjen nad njim . Ali je hotel ,da Reala na vsaki način pride do ene točke . Sodniške dvomljive odločitve se nikoli ne kaznujejo , zato pa se obnašajo ,kot absolutisti na nogometnih zelenicah. Dokler ne bo reda pri sodnikih , toliko časa se bomo srečavali s takimi in še hujšimi problemi.
Maxx365
03. 10. 2018 08.28
+11
Sodnik je s svojim nepotrebnim podaljševanjem tekme povzročil pravi kaos ob koncu tekme. Res je bilo videti, da bo podaljševal, dokler Real ne zadane, ampak se na srečo nogometa ni izšlo.
Fuzbaler
02. 10. 2018 22.05
+8
Igrali so doma proti Young Boysom. Izjemen dosezek.
Ka pa mislis
02. 10. 2018 22.00
-14
dybala bi popeljal arg v finale da ni blo lessija
fihner
03. 10. 2018 07.13
+5
Maxx365
03. 10. 2018 07.34
+10
Messi vam bo še dolgo nočna mora, brez skrbi
ehjaehja
02. 10. 2018 21.59
-18
medtem ko Ronaldo pri 33ih hara je Messi postal povprečen igralec že pri 30ih:) UPAM SAMO DA SPOKA MESSI IZ REPKE da dobi priložnost trenutno dosti boljši Dybala:)
fihner
03. 10. 2018 07.17
+6
A zdaj Kristina nenadoma, ni več dober? Vlagatelj, ti pa menjaš dlako. Štalo menjaj, štalo......
Maxx365
03. 10. 2018 07.35
+7
MKII
03. 10. 2018 07.40
-1
Maxx365
03. 10. 2018 07.49
+5
Dobro veš, komu so pokal podelil. Pa očitno ni bilo upravičeno, če so ljudje že pozabili, kdo je kao najboljši.
apodgra
03. 10. 2018 08.04
+3
Če bi imel možgane poprečnega človeka , bi se obnašal , kot normalne človek . Primanjkljaj teh ti povzroča velike težave , Žal se človeku v takem stanju ne da veliko pomagati .Medicina še za enkrat pozna načina kako nekomu nadomestiti manjkajoče, Poglej se enkrat v zrcalo in morda boš videl žalostno podobo samega sebe .
apodgra
03. 10. 2018 08.05
+3
Komentar je namenjen najbolj plodnemu komentatorju na tem blogu - g. Zapiralko -