Liga prvakov

Liga prvakov je nazaj, kdo bo najboljši na prvih dveh tekmah?

Ljubljana, 12. 02. 2024 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Liga prvakov se po zimskem odmoru vrača na ekrane Kanala A in VOYO. Za vas smo izbrali torkov dvoboj med Leipzigom in Real Madridom ter sredin spopad PSG-ja in Real Sociedada. S pomočjo statističnih gurujev spletne strani Sofascore smo pripravili statistično napoved obeh obračunov. S prenosom obeh tekem začnemo ob istem času (20.30) na Kanalu A in VOYO.

Začnimo s torkovim obračunom med "slovenskim" Leipzigom in Real Madridom. Benjamin Šeško bo v dvoboj vstopil v vroči formi, saj je na zadnjih treh prvenstvenih tekmah dosegel tri zadetke. V Ligi prvakov je dosegel dva zadetka, po enega na dveh tekmah proti Young Boysom. Kevin Kampl je na drugi strani v tej sezoni v tem tekmovanju bil vpisan kot podajalec pri dveh zadetkih. Njun Leipzig ni v dobri formi, saj je v letošnjem letu na petih tekmah Bundeslige zmagal zgolj enkrat, izgubil pa trikrat.

Na drugi strani španski velikan v obračun z nemškim klubom vstopa v odlični formi. Na zadnjih petih prvenstvenih tekmah je beli balet slavil štirikrat, remiziral je zgolj v mestnem derbiju z Atleticom in zaseda prvo mesto v LaLigi. A vse v španski prestolnici ni rožnato, saj se je dolgoročno poškodovanim Thibautu Courtoisu, Ederju Militau in Davidu Alabi na seznamu odsotnih pridružil tudi Jude Bellingham, ki trenerju Carlu Ancelottiju proti Nemcem ne bo na voljo. 

Statistična napoved spopada Leipziga in Real Madrida
Statistična napoved spopada Leipziga in Real Madrida FOTO: Sofascore.com

Kljub njegovi odsotnosti je Real Madrid izrazit favorit. Štirinajstkratni zmagovalci tekmovanja so v zadnjih treh sezonah vsakič napredovali vsaj v polfinale, v istem času Leipzig ni napredoval iz osmine finala in jasno je, da je njihov pedigre v tem tekmovanju vendarle nekaj vreden. Moštvi sta se do zdaj srečali dvakrat, obakrat v skupinskem delu tega tekmovanja leta 2022, ko sta obakrat slavili domači moštvi. Real je v Madridu slavil 2:0, Leipzig pa na domačem stadionu 3:2.

Najboljša posameznika

Čeprav je poškodovan in bo na prvem srečanju teh dveh moštev v osmini finala odsoten, med ključne posameznike tega dvoboja vsekakor spada Jude Bellingham. Po spodnjih številkah sodeč, je jasno, da bo tudi njegova odsotnost ključno vplivala na končni razplet prvega obračuna.

Statistika Juda Bellinghama v vseh tekmovanjih v tej sezoni
Statistika Juda Bellinghama v vseh tekmovanjih v tej sezoni FOTO: Sofascore.com

Xavi Simons in slovenska legionarja

Sofascore je kot statistično najboljšega posameznika Leipziga v tej sezoni izpostavil Nizozemca Xavija Simonsa, ki v tej sezoni naravnost blesti. Na 29 tekmah v tej sezoni je dosegel sedem zadetkov in devetkrat bil podajalec pri zadetkih svojih soigralcev. Ob pogledu na področja igrišča, na katerih je najbolj aktiven, je hitro jasno, da gre za vsestranskega vezista, ki je lahko zelo nevaren iz vsakega položaja.

Statistika Xavija Simonsa v vseh tekmovanjih v tej sezoni
Statistika Xavija Simonsa v vseh tekmovanjih v tej sezoni FOTO: Sofascore.com

Zdaj se pa osredotočimo na posameznika, ki bosta najbolj izstopala v očeh slovenskih ljubiteljev nogometa. V Ligi prvakov si je Kampl po ocenah spletne strani Sofascore na petih odigranih tekmah v povprečju prislužil boljšo oceno od mlajšega rojaka.

Sezona Kevina Kampla in Benjamina Šeška v številkah
Sezona Kevina Kampla in Benjamina Šeška v številkah FOTO: Sofascore.com

PSG – Real Sociedad

Real Sociedad je v Ligi prvakov zadnjič sodeloval natanko pred desetimi leti, ko je izpadel v skupinskem delu, v sezoni 2003/04 pa je izpadel v osmini finala. V tej sezoni so Španci v skupinskem delu igrali odlično in si s prvim mestom v skupini s Salzburgom, Benfico in Interjem priigrali dvoboj z aktualnim francoskim prvakom PSG-jem. Moštvi se do zdaj še nista srečali v evropskih tekmovanjih in bogati Parižani bodo vsekakor favoriti, a jasno je, da španski klub ne bo lahek nasprotnik.

Statistična napoved obračuna PSG - Real Sociedad
Statistična napoved obračuna PSG - Real Sociedad FOTO: Sofascore.com

Neverjetni Mbappe ali Mendez?

Številke Kyliana Mbappeja so v tej sezoni še enkrat znova naravnost neverjetne. Na zgolj 29 tekmah je dosegel že 30 zadetkov, pri sedmih zadetkih soigralcev pa je bil podajalec. Gol zabije v povprečju vsakih 83 minut, na tekmo pa v povprečju proti golu nasprotnikov ustreli skoraj petkrat. Skratka, v mestu ljubezni se vse vrti okoli njega. 

Predstave Kyliana Mbappeja v vseh tekmovanjih v tej sezoni
Predstave Kyliana Mbappeja v vseh tekmovanjih v tej sezoni FOTO: Sofascore.com

Na drugi strani najboljši posameznik Sociedada po ocenah Sofascora Brais Mendez ne dosega višav, na katerih kraljuje Mbappe. Sofascore mu je za njegove predstave v tej sezoni namenil povprečno oceno 7,21. Na 31 tekmah je dosegel šest golov in petkrat podal pri zadetkih soigralcev.

Predstave Sociedadovega Braisa Mendeza v vseh tekmovanjih v tej sezoni
Predstave Sociedadovega Braisa Mendeza v vseh tekmovanjih v tej sezoni FOTO: Sofascore.com
Liga prvakov na Kanalu A in VOYO
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
13. 02. 2024 13.07
+3
Prva tekma proti leipzigu je zelo pomembna! Zmaga za real bi pomenila veliko...upam da bodo Carlo in ekipa vzeli to tekmo resno enako kot zadnjo z girono...kot da gre za finale, na nož in na polno...pričakujem da bo danes rodrygo zablestel v svojem slogu v tekmovanju za katerega pravi da je njegovo najljubše (jasno)...mislim in verjame da se v obrambo danes vrača tudi Nacho in to je do neke mere tudi dobra novica za real madrid saj bomo imeli vsaj enega poklicnega Cbja...vasquez, carva, nacho, mendy obramba... pravtako upam da tekmo po dolgem času skupaj začneta tudi modrič in kroos na sredini ki imata izkušnje v ligi prvakov kot jih nima celotna bundesliga...skratka verjamem in upam v zmago reala ...zmaga na 1.tekmi v gosteh bi že pomenila 80% napredovanje...ampak ker je.to najtežje klubsko tekmovanje je možno prav vse....naj zmaga boljši, naj zmaga real madrid ...vamooooos campeeeenoes...
Broj1 TNT
13. 02. 2024 10.30
+0
opa kavč trenerji so se zbudili iz zimskega spanja !
Cupko
12. 02. 2024 18.00
-4
Oba španska kluba gresta naprej
zapiramvamustaaa
13. 02. 2024 10.33
+3
Castrum
12. 02. 2024 17.41
-2
Liepzig : Real 3:1, dva gola Šeško. OK?
Nole1991
12. 02. 2024 17.53
+4
Hahah se bo najedu 💩..lahko mu pomagaš :)
Kollerik
12. 02. 2024 18.33
-3
13. 02. 2024 11.39
+0
Ooo smo se zbudil iz spanca? Dolgo si spal...si pogledu kok je Barca igrala zadnjo tekmo ta vikend? Mal nismo sledili 😂😂
Tommy Shelby
12. 02. 2024 17.34
-6
najbolj dolgočasen šport, se golf je bolj zanimiv
Malo_sutra
12. 02. 2024 17.09
-2
Statisticno gledano je med tekmami lige prvakov najvec prevar. Pac partnerice recejo da grejo do kolegice, v resnici pa grejo do ljubimca ali skrite simpatije. Vi moski pa uzivajte v pitju pive in gledanju famoznega nogometa.
Bigbadjohn
12. 02. 2024 17.27
+2
Pa kaj? Nazaj pride ogreta in ne rabi predigre...
Bujar
13. 02. 2024 14.03
XVXC
12. 02. 2024 17.04
+4
NOGOMET...najnižji in najrevnejši sloj ljudi gleda največje bogataše, ki v minuti tekanja po travici pokasirajo več kot oni v celem svojem življenju in potem se ti reveži pretepajo in po.....jajo med seboj zaradi teh bogatašev, ki jim dol visi za to ubogo rajo. Razumi, kdor more.
Dany75
12. 02. 2024 18.17
+0
XVC, PA KDO TE SILI DA SPREMLJAS??? Obvoz,pa pojdi na forum kjer so crtnarji..al kaj piskas tu??
zapiramvamustaaa
12. 02. 2024 16.09
-1
Realu bo zelo težko brez štirih prvokategornikov v obrambi ter brez Bellinghama.Vseeno upam na zmago.