Liga prvakov

Juve boljši od Atletica, Atalanta ugnala Dinamo in še upa na napredovanje

Torino, Milano, 26. 11. 2019 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Juventus je po zadetku Paula Dybale doma ugnal Atletico Madid in je s tem potrdil prvo mesto v svoji skupini. Atalanta je doma proti Dinamu prišla do prve zmage in še lahko upa na napredovanje. V težkem položaju so se znašli Zagrebčani, ki v zadnjem krogu proti Manchester Cityju potrebujejo vse tri točke.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem 5. kroga skupinskega dela Lige prvakov (1. del)
    14:56
    Vrhunci torkovih tekem 5. kroga skupinskega dela Lige prvakov (1. del)
  • Vrhunci torkovih tekem 5. kroga skupinskega dela Lige prvakov (2. del)
    13:17
    Vrhunci torkovih tekem 5. kroga skupinskega dela Lige prvakov (2. del)

Napaka Oblaka ob zadetku Dybale
Edini zadetek na derbiju skupine C smo videli šele v sodnikovem podaljšku. Paulo Dybala je izvajal prosti strel s strani. Zdelo se je, da bo šlo za podajo, a Argentinec je presenetil vse, vključno s slovenskim reprezentančnim vratarjem Janom Oblakom, in je poslal močno žogo naravnost v gostujoča vrata. Čeprav je šel strel dokaj po sredini, Oblak ni uspel bolje posredovati. Stara dama je tako na odmor odšla z minimalno prednostjo. V drugem delu so Torinčani uspeli zadržati ničlo in so z novo zmago potrdili prvo mesto v skupini D. Atletico ostaja drugi, a ima le točko prednosti pred tretjim Bayerom.

Paulo Dybala
Paulo Dybala FOTO: AP

Farmacevti le ujeli pravi ritem
Bayer Leverkusen je na prvih treh tekmah zabeležil tri poraze, a je sedaj več kot očitno dvignil svojo formo. Po zmagi nad Atleticom iz Madrida je v Moksvi padla še tamkajšnja Lokomotiva. Prvi zadetek si je v lastno mrežo po veliki smoli zabil Rifat Zhemaletdinov. V drugem delu pa je Sven Bender zabil za prednost 2:0, kar je bilo na koncu dovolj za nekoliko bolj sproščen zaključek srečanja. 

Gian Piero Gasperini zasenčil Nenada Bjelico
Atalanta je imela po štirih krogih le točko, a na račun ugodnega razpleta ostalih tekem je še lahko upala na napredovanje. Za kaj takega je nujno potrebovala zmago proti Dinamu, ki jo je na prvi medsebojni tekmi v Zagrebu naravnost osramotil s 4:0. A tokrat se je Gian Piero Gasperini odločil za nekaj taktičnih potez, ki so odločilno vplivale na razplet srečanja. Kapetana ekipa Alejandra ‘Papuja’ Gomeza je postavil na desno stran napada, na klopi pa je nekoliko presenetljivo ostal Josip Iličić. Poteza se je izkazala za zadetek v polno, saj je bil priljubljeni Argentinec od samega začetka izjemno razpoložen. Do prvega zadetka je ‘boginja’ prišla po napaki gostujoče obrambe, ki si je sama sebi zakuhala situacijo za najstrožjo kazen – to je izkoristil Luis Muriel, nogometaš, ki je prvo medsebojno tekmo začel na klopi. Kmalu po začetku drugega dela pa so črno-modri prišli do prednosti z 2:0. Lepo je preigraval Gomez, ki je nato močno sprožil v dolgi kot vratarja Dominika Livakovića. 24-letni Hrvat je bil brez možnosti. 'Jojo' je vstopil v igro v 61. minuti, ko je zamenjal strelca prvega gola. Petar Stojanović je na drugi strani pri Dinamu igral do 75. minute. 

Ob remiju med Manchester Cityjem in Šahtarjem (1:1) Atalanta ohranja realne možnosti za napredovanje. V zadnjem krogu mora za osmino finala nujno premagati Ukrajince, Dinamo pa doma ne sme biti boljši od čete Pepa Guardiole.

Strelske vaje Roberta Lewandowskega na Marakani
Crvena Zvezda je doma gostila Bayern. Že v 14. minuti je goste v vodstvo popeljal Leon Goretzka, pri izidu 0:1 pa je ostalo vse do polčasa. Nato pa se je zgodilo tisto, česar so se vročekrvni domači navijači verjetno najbolj bali. Razigral se je prvi zvezdnik Bavarcev Robert Lewandowski. Od 53. do 68. minute je Poljak zabil kar štiri zadetke za petardo na polni Marakani. Do konca se je med strelce vpisal še Corentin Tolisso za 6:0.

Od pekla do raja
Joseju Mourinhu se je drugič v karieri pripetilo, da je po 20 minutah tekme Lige prvakov doma zaostajal z 0:2. Olympiakos je presenetljivo povedel prek Youseffa El Arabija, v 19. minuti pa je prednost povišal še Ruben Semedo. Pragmatični Mourinho se je že v 29. minuti odločil za prvo taktično zamenjavo. Razglašenega Erica Dierja je zamenjal Christian Eriksen. Do ključnega zadetka za povratek so Londončani nato prišli tik pred iztekom prvega dela, ko je v 45. minuti v polno meril Dele Alli. Le pet minut drugega polčasa je bilo potrebnih, da je na novem Tottenhamovem stadionu pisalo 2:2. Zadetek je dosegel kdo drug kot Harry Kane. Za izjemno veselje v domačem taboru je nato v 73. minuti poskrbel bočni branilec Serge Aurier, kmalu zatem pa je zmagovalca z drugim zadetkom dokončno odločil Kane. 4:2 v Londonu.

Drama in vroča kri v turški prestolnici
V Carigradu so domačini povedli v 11. minuti, ko je v polno meril Adem Büyük. 32-letni Turek se je v kazenskem prostoru gostov lepo znašel in po strelu iz obrata matiral nemočnega Simona Mignoleta. Vse do 92. minute je kazalo na zmago Galatasaraya, ki bi Turkom zagotovila tretje mesto v skupini, a je stadion Türk Telekom uspel utišati 20-letni Senegalec Krepin Diatta. Ta je lepo preigraval na desni strani napada, nato pa s kakšnih 18 metrov natančno meril ob desni vratnici Fernanda Muslere. S tem drame še ni bilo konec. Le nekaj sekund za tem sta bila pri gostih izključena kar dva nogometaša. Ob strelu zadetka Diatti je igrišče zaradi nešportnega vedenja moral zapustiti še Clinton Mata, a se izid do konca vseeno ni več spreminjal.

Glasujte za 24ur.com
Glasujte za 24ur.com FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

+1
ronaldo med vikendom ne igra ker se spara za ligo prvakov..a v ligi prvakov ze 3.zapored najslabse ocenjeni igralec...4 od 10....dybala je trenutno 3 razrede boljsi
Sisli288
27. 11. 2019 14.33
eni ne igrajo čez vikend za ligo prvakov pa niso registrirani :D
-1
res je..kdor je prestar naj gre u penzijo!!!
Sisli288
27. 11. 2019 21.53
AtleticoSLO
27. 11. 2019 10.01
+2
Poraz...JBG..a v napredovanje ne dvomimo...VAMOS ATLETI .vedno s tabo
jgm
27. 11. 2019 16.38
+1
apodgra
27. 11. 2019 08.13
+3
Takega objema Ronalda s Dybalo , včeraj nisem videl. Po časi, bo moral on napravit prvi korak in objeti tudi druge svoje igralce . Do sedaj je veljalo, da je on k sebi poklical celo ekipo in vsi so ga morali objemati in mu izkazovati svojo zahvalo. Stvari se spreminjajo in tudi prav je tako.
Nimasmisla
27. 11. 2019 08.13
+1
pa so bili dinamovci tako prepričani da bojo napredovali sedaj pa lahko da bodo tudi zadnji
apodgra
27. 11. 2019 07.48
+3
Res je, da je Juventus igral samo na pol moči in to po zaslugi "prvega super zvezdnika ". Včeraj so se trenerju Juventusa tresle hlače oziroma ni imel" jajc", da bi poslal zasluženo na klop svojo prvo razglašeno violino. Res se vidi ,da ima "probleme s kolenom "? Kaj zdravniška služba namerno hoče uničiti njega , če vedo ,da ima poškodovano koleno. Pardon brez njega Juventus ne bi zmagal , ker ne bi imeli dovolj motivacije . Dovolj je samo ,da se pokaže na igrišču , čaka , čaka in čaka , pred nasprotnimi vrati . Slovenski pregovor : kdor čaka , tudi dočaka rezervno klop ali sedež na tribuni.
janezdollar
27. 11. 2019 07.23
-6
Juve s pol moči...
Chaparral M
27. 11. 2019 20.52