Liga prvakov

Kampl pred nadaljevanjem Lige prvakov: Takšne priložnosti morda ne bomo več dobili

Lizbona, 10. 08. 2020 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
3

V sredo se z dvobojem Atalanta - PSG (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30) začenja sklepna faza Lige prvakov. Zaradi pandemije koronavirusa bodo vse tekme potekale na Portugalskem, o potniku v nadaljnje tekmovanje pa ne bodsta odločali dve, temveč zgolj ena tekma. Zdi se, da takšen sistem bolj ustreza tistim, ki na papirju ne sodijo med favorite. Eden takšnih je RB Leizpig Kevina Kampla, ki se bo za polfinale pomeril z Atletico Madridom Jana Oblaka.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Obračun med Barcelono in Bayernom
    02:13
    Iz 24UR: Obračun med Barcelono in Bayernom
  • Iz 24UR: Otvoritev z Atalanto in PSG-jem
    02:27
    Iz 24UR: Otvoritev z Atalanto in PSG-jem
Kevin Kampl se zaveda, da ima s soigralci idealno priložnost za presenečenje.
Kevin Kampl se zaveda, da ima s soigralci idealno priložnost za presenečenje. FOTO: AP

Čeprav bo v Lizboni igralo precej zvezdnikov in čeprav gre pričakovati dober nogomet, pa nad turnirjem visi koronska senca. Ne nazadnje tudi zaradi Atletica, ki je sporočil, da je imel v svojih vrstah dva pozitivna primera, tako da Špance čaka še dodatno testiranje pred potjo k sosedom na Pirenejskem polotoku.

Kakorkoli že, Španci bodo v boju z Nemci v vlogi favorita, s čimer pa se ne strinja Slovenec v dresu Leipziga Kevin Kampl. "Mislim, da ni velikega favorita. Atletico ve, da smo vrhunska ekipa," je dejal Kampl in poudaril, da si nihče ne želi že v petek domov, saj se zavedajo, da sta do finala zgolj dve tekmi. "Takšna priložnost se morda ne bo nikoli ponovila."

Kampl je sicer Atletico opisal kot zelo dobro obrambno ekipo. "Pogosto je en gol dovolj za zmago. Njihovi nogometaši igrajo z veliko temperamenta in so zelo glasni," je še dejal 29-letnik, ki je pohvalil tudi Jana Oblaka: "Zame je eden izmed treh najboljših vratarjev na svetu."

Ko bosta Kampl in Oblak začela medsebojni obračun, bo že znan prvi polfinalist. PSG je z zvezdnikoma, kot sta Kylian Mbappe (njegov nastop je pod vprašajem) in Neymar, favorit proti Atalanti, ki zaradi osebnih težav ne bo mogla računati na Josipa Iličića, ob Papuju Gomezu najboljšega posameznika ekipe iz Bergama.

Barcelona in Bayern, ki sta oba po petkrat zmagala v elitnem evropskem klubskem tekmovanju, sta oba kandidata za naslov, a bo le eden napredoval v polfinale. Večina oči bo uprta v argentinskega velemojstra Lionela Messija pri Barceloni in poljskega "golgeterja" Roberta Lewandowskega pri Bayernu, ki je tudi vodilni na lestvici strelcev v Ligi prvakov.

Med kandidati za naslov je tudi Manchester City, ki je izločil madridski Real in bo igral proti Lyonu, ki je presenetljivo, a zasluženo izločil Juventus s Cristianom Ronaldom."Veliki klubi dvigajo pokale," je trener Cityja Pep Guardiola na kratko pospremil zmago nad Realom.

V polfinalu, ta bo 18. in 19. avgusta, se bosta srečala zmagovalca tekem Leipzig - Atletico in Atalanta - PSG ter boljša iz dvobojev Manchester City - Lyon in Barcelona - Bayern. Finale bo 23. avgusta na stadionu Luz v Lizboni.

V sredo si boste lahko od 20.30 na Kanalu A in VOYO ogledali srečanje Atalanta - PSG.
V sredo si boste lahko od 20.30 na Kanalu A in VOYO ogledali srečanje Atalanta - PSG. FOTO: 24ur.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

puspan
10. 08. 2020 15.53
+8
Kolikor vem, Kampl sploh ni več Slovenec, zato mi je zanj popolnoma vseeno.
uporabnica1
10. 08. 2020 13.04
+8
Leipzigu privoščim, ampak za Kampla pa mi je vseeno
jodr
10. 08. 2020 12.43
+2
Kampl, popolnoma prav imaš. Take priložnosti ne boš imel nikoli več v življenju.