Liga prvakov

Nepremagljivi Lyon zadržal Barco, ki se bo spet 'reševala' na Camp Nouu

Lyon, 19. 02. 2019 22.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Lyon in Barcelona sta se na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov razšla brez zmagovalca in zadetkov ter tako ostala nepremagana v tekoči evropski sezoni, a so lahko z razpletom bolj zadovoljni Francozi, ki so favoriziranim Kataloncem preprečili dragoceni gol v gosteh (0:0).

Depay (levo) in Messi, najnevarnejša moža na tekmi v Lyonu.
Depay (levo) in Messi, najnevarnejša moža na tekmi v Lyonu. FOTO: AP
Barcelona na gostujočo zmago v izločilnih bojih Lige prvakov čaka vse od tekme v Londonu z Arsenalom (2:0) februarja 2016. Luis Suarez na gostujočih tekmah v Ligi prvakov ni zadel že 1511 minut, kar skupaj znaša več kot en dan igranja nogometa.

Stadion luči v Lyonu je sijal v barvah zastavic Olympiqua, ki si je za izvrstne predstave v tej sezoni Lige prvakov priigral zvezdniški obračun osmine finala z Barcelono. Domači navijači, med katere se je pomešal tudi velikan francoskega nogometa in padli predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini, na zelenici niso mogli pozdraviti najnevarnejšega napadalca Nabila Fekirja, ki je počival zaradi kazni, pri Barci pa je trener Ernesto Valverde vsaj malce presenetil s postavitvijo Sergija Roberta v zvezno vrsto, na klopi sta obsedela tako Philippe Coutinho kot Arturo Vidal, pred rojaki pa je priložnost od prve minute dobil šele nedavno ozdraveli Ousmane Dembele.

TEKMA

Ravno Dembele je že v eni prvih akcij prvič nevarno zapretil, a njegov strel z levico je po prodoru v kazenski prostor precej zgrešil cilj. Katalonci so nadaljevali z nevarnimi napadi in Houssem Aouar je z zadnjimi močmi blizu roba 16-metrskega prostora ustavil Lionela Messija, ki pa je prosti strel z zelo ugodnega položaja poslal visoko čez gol. Aouar se je hitro "odkupil" na drugi strani, saj je s podobne razdalje kot Messi (iz igre) resno preizkusil Marca-Andreja ter Stegna, ki je njegov poskus pričakal ob svoji levi vratnici.

Barca pritiskala, nevaren tudi Lyon
Še bližje uspehu je bil v deseti minuti Martin Terrier, čigar silovit strel z roba kazenskega prostora je Ter Stegen s konicami prstov preusmeril v prečko. Štiri minute kasneje je na živahni tekmi sledil odgovor gostov, a je Messi v samostojnem prodoru zaman čakal na pomoč soigralcev in nato meril v blok. V naslednjem napadu je Roberto v kazenskem prostoru našel Ivana Rakitića, čigar strel z notranjim delom stopala ni dosti zgrešil. Nenatančen je bil minuto kasneje spet Messi, ko je po "klasični" akciji z Jordijem Albo po levem boku osamljen prejel žogo v kazenskem prostoru, a meril mimo stičišča vratnice in prečke. Lyončani so bili pod hudim pritiskom in po tem, ko je Lea Duboisa "zavrtel" Dembele, sta vratar Anthony Lopes in Marcelo družno preprečila zadetek.

Domači so nato vzpostavili ravnotežje in Gerard Pique je po skoraj točno uri igre z zadnjimi močmi ustavil Mousso Dembeleja, ki je po globinski žogi neoviran prodrl pred Ter Stegna. Veliko več bi lahko po visoki žogi v kazenski prostor Messija tik pred začetkom zadnjih petih minut polčasa iztržil Ousmane Dembele, ki je z levico zgolj vrnil "svečo" pred gol, ki jo je zlahka ukrotil Lopes. Domači vratar pa bi bil v 44. minuti nemočen, ko je dobro skrit za enim od tekmecev z zvitim strelom spet poskusil Dembele, a je njegov strel ob nepremičnem Lopesu za las zgrešil vratnico. Polčas se je zaključil z lepo kombinacijo Francozov skozi osrčje kazenskega prostora Barce, a je strel Terrierja končal na tribuni za golom, poskus Sergia Busquetsa pa od bloka v golavtu.

STATISTIKA

Depay neulovljiv za Katalonce, Lopes kos vsem poskusom
Barcelona je krenila v napad tudi v drugem delu tekme, a prva priložnost je "padla" na nogo Memphisa Depaya, ki je lepo meril z roba kazenskega prostora, a zgrešil oddaljenejšo vratnico Ter Stegna, ki se je iztegnil kolikor je dolg in širok. Depay je v 61. minuti spet ubežal gostujoči obrambi, njegovo močno podajo, ki bi lahko bila tudi strel, pa je v dveh poskusih nemški vratar Kataloncev ukrotil. Prisebno je dobro minuto kasneje zaprl tudi Mousso Dembeleja, ki je lepo preigraval in bil tik pred strelom v kazenskem prostoru. Vso tekmo zelo nerazpoloženi Luis Suarez bi lahko v 63. minuti poskrbel za vodstvo svoje ekipe, a je po obračanju sredi kazenskega prostora streljal v blok. Veliko resneje je Lopesu z leve strani kazenskega prostora zapretil Messi v 65. minuti, a je bil Francoz brez večjih težav kos tudi tej diagonali. Sledila je prva menjava na tekmi: Ousmana Dembeleja je nadomestil Coutinho.

Hitro se je v novi priložnosti znašel Messi, a je bil ob lovljenju žoge pred golavtom ob Lopesu že v nemogočem položaju, njegov strel pa je zletel čez prečko. Odzvala se je tudi domača klop s trenerjem Brunom Genesiom, ki je iz igre v 69. minuti potegnil Bertranda Traoreja in ga zamenjal z Lucasom Tousartom. A že minuto kasneje bi se lahko domača mreža zatresla, če bi Suarez po podaji Albe s strani bolje meril "na prvo", a je njegov udarec z levico poletel mimo vratnice. V 74. minuti je Alba poskušal ponoviti vajo in tokrat malce manj z boka iskal Suareza, ki je bil v padcu pred vrati za las prekratek. Lopes je moral v enem naslednjih napadov prisebno ustaviti še močen strel Coutinha z okoli 17 metrov. Messi takoj zatem ni dobro sprejel podaje Suareza, sicer bi bil sam pred vrati, zato pa je v nadaljevanju akcije našel Nelsona Semeda, ta pa Albo, čigar polvolej spet ni bil dovolj natančen.

Barcina klop je za zadnjih deset minut rednega dela tekme aktivirala tudi Vidala, medtem ko so gledalci v Lyonu že "vohali" velik podvig svojih ljubljencev. Ti so se povsem povlekli v obrambne okope. V 85. minuti so ti vzdržali po zaslugi Lopesa, ki je po akciji Messija pod svojo prečko pričakal strel Busquetsa. Nemočen bi bil domači vratar, če bi Suarez bolje podstavil glavo po silovitem strelu Argentinca, ki je sledil že čez kakšno minuto. Messi je svoji ekipi s prodorom priigral še en prosti strel z izjemno ugodnega položaja, a meril zgolj v živi zid, odbite žoge pa prav tako ni uspel spraviti skozi gručo nog.

MVP

Liga prvakov, osmina finala, prva tekma:

Lyon ‒ Barcelona 0:0

POSTAVI

PARI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (71)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
20. 02. 2019 22.07
+6
Skrita fena Barce Crisp in Zapirač pridno komentirata po čankom Barce
Kollerik
21. 02. 2019 07.51
+4
pa res... vedno postaneta čisto mokra... že ko vidita cote od Blaugrane...
7zigolino7
20. 02. 2019 19.47
+9
Barca se bo spet resevala?mislim kaksen neumen naslov.Barca ima vse v svojih nogah in nima kaj resevat saj niso izgubili.Lyonu cestitke za dobro igro in obrambo.Ampak mislim da na Camp Nou nimajo sans.
Melaj
20. 02. 2019 19.23
+8
Če Valverde ne poseže po ukrepih, ki so ga v preteklosti stali zmage, v Barceloni ne bo večjih težav. Lyon je imel priložnosti, še veliko več pa Barcelona. Na naslednji tekmi bo vsaj po moje več realiziranih in Barca bo gladko zmagala.
Melaj
20. 02. 2019 19.23
+3
Pametno bi bilo, da ostane zasedba igralcev v glavnem enaka.
ehjaehja
20. 02. 2019 19.27
-11
barca je bila včeraj zrela kot Lyon isto za par komadov,pa baje ni niti igral najboljši posameznik in strelec Lyona. bodi prepričan da prvič ko dobijo kakovostnejšo ekipo v ligi prvakov bo barca z takim nivojem igre in tako slabo formo pri igralcih pokasirala rekorden poraz. Že ajax bi vas včeraj razmontiral:)
Uvolf
20. 02. 2019 19.30
+9
Namesto Roberta Malcoma not, namesto suareza pa coutinhja..
Uvolf
20. 02. 2019 19.49
+4
ehjaehja
20. 02. 2019 19.22
-5
KAJ PA VAM DELA SUAREZ ŠE VEDNO V PRVI POSTAVI? Z LAHKOTO PO VSEMU VIDENEMU se ve da je suarez najslabši posameznik v barci pa trenutno ni niti TOP 30 napadalec.nevem kako si dovolijo delat tako sramoto z suarezom:)
Kollerik
21. 02. 2019 07.52
+3
Girona vas pospravi, vse ostalo je zgodovina....
Chaparral M
20. 02. 2019 18.53
-12
Samo penal reši Barco doma ....
Uvolf
20. 02. 2019 15.46
+14
Na camp nou bo lyonu dosti težje
igyyp
20. 02. 2019 18.48
+4
Lion enkrat zadane pa je vse obrnjeno, tudi liverpool enkrat zadane, takoj problemi.
Uvolf
20. 02. 2019 19.15
+2
igyyp
20. 02. 2019 19.25
+0
Uvolf: treba 4x včeraj še enkrat ni mogla.Pa nisem hejter Barce, sem pa pošten navijač RM. 4x zadet bo poezija za vas. Dominirali ste, pošteno, zarečenega kruha se pa največ poje.
Uvolf
20. 02. 2019 19.45
+1
Lyon še doma ni mogo zadet..misliš da mu bo na camp nou lažje?
Uvolf
20. 02. 2019 19.46
+5
Spomni se na Psg al pa na Arsenal..al pa na AC Milan itd...
igyyp
20. 02. 2019 13.01
+22
Ma tko. Barca včeraj sploh ni odigrala tako slabo, ter stegen itak rešuje vse glavnem, sam se mi je zdelo bolj slab dan, messi super v preigravanju, malo slabši v strelih oz premalo natančen, Suarez posebni fenomen, za zgrešit, ampak še vedno vse skupaj nič tragičnega. Sojenje vrhunsko brez napak, tako tisti, ki se kaj žalite se zastonj. Sicer mene in naše navijače zanima RM, to je bolj tako mnenje. Lyion ima pa super možnosti, enega zabije, potem pa vemo kako gre.
Johnny_J
20. 02. 2019 15.33
+13
Ze vceraj je bilo 2x zelo vroce pred barcinim golom in z nekaj vec srece, se res lahko na nou campu marsikaj zgodi. Se pa lahko Lyon zahvali fortuni, saj je v drugem polcasu igrala le se barca in z malo vec zbranosti ali srece, bi lahko bila tudi petarda v njihovi mrezi. Vidi se, da je kvaliteta na strani barce, ampak vcasih to ni dovolj...vseeno ne dvomim, da se ne bi odprlo do povratne tekme in bo barca uspesno zakljucila ta dvoboj, ni pa se cisto nic odloceno.
igyyp
20. 02. 2019 18.46
+4
johnny_j: to da je barca bila boljša je itak bila, sploh drugi polčas, sam Lyion je izvlekel tisto kar je hotel, eden gol v mreži Barce pomeni barca mora zmagat vse ostalo je poraz. Sicer na Camp Nou, je to vedno težko ni pa nemogoče, sicer kot sem rekel Barca je solidno včeraj odiigrala, no bomo vidli, sicer se pa vidimo na El Clasicu, še pred vsem ;)
cripstoned
20. 02. 2019 12.37
-30
junak tekme ...ter stegen....brez njega bi barca koncala tekmo z 2 goloma v svoji mrezi....vceraj sta se 2 igralca (mendy, ndombele) prakticno norcevala iz sredine barce...tudi messi neprepoznaven kar je za njega v izlocilnih bojih ze stalnica...ze res da bo barca igrala naslednjo tekmo doma ampak lyona ne bi odpisal....
ays1979
20. 02. 2019 12.42
+13
265004
20. 02. 2019 13.03
+24
Hahaha kakšen pacient je ta crisp.....povsod Messi izbran za igralca tekme ta tumbo pa piše.....sem ti že rekel pejd komentirat košarko al pa balet....
cripstoned
20. 02. 2019 13.34
-15
nisem vedel da je messi vceraj resil barcelono.....hahahahaha.....ter stegen je tisti ki vas resuje tako v ligi prvakov, kot pokalu in v laligi....
cripstoned
20. 02. 2019 13.36
-16
no v pokalu so spet sodniki tisti ki so vas obdrzali v igri za naslov.....
User416781
20. 02. 2019 13.49
+15
No, saj če ne bi bilo golmana v vratih Lyona, bi tudi padlo kar nekaj golov na drugi strani...neumen komentar.
Uvolf
20. 02. 2019 14.06
+14
Janezcesnik
20. 02. 2019 18.18
+7
igyyp
20. 02. 2019 18.55
+4
Crips: nakladaš, ter stegen res kapo dol, in je rešu Barco, drugače pa Barca sploh drugi polčas boljša, napadalna, samo Suarezu je nekaj zmanjkalo. Ne vem kje si videl, da je bil Messi neprepoznaven, zato ker je 2 prosta zgrešil. Včeraj Barca še do priložnosti nebi prišla, da ni blo njega. Daj malo si včasih tekmo poglej detalno, pa potem nakladaj neumnosti. Sicer me briga za Barco, ker navijam za RM sam ti iz svoje kože ne moreš. Ma saj vseeno.
Uvolf
20. 02. 2019 11.52
+16
Bolše bi blo, če bi Malcom špilo špico.
elrocco77
20. 02. 2019 11.49
+20
Kva se bo pa Barcelona reševala na Nou Campu ??? Proti komu Lyonu ?? Pa to je tko kot če bi NK ČARDA MARTIJANCI po nekem čudežu doma remizirala z MARIBOROM pa bi napisali da se bo MAribor doma reševal., potemTak blesav naslov članka je možen samo na tem portalu...
Uvolf
20. 02. 2019 17.03
+5
Saj lyon ni slab klub, samo na tem portalu ni nekega spoštovanja do barcelone;)
feliks-07
20. 02. 2019 11.38
+10
Suarez,ki sploh ne zna igrat nogometa in je počasen kot polž ima zabetonirano mesto v prvi postavi.Sem prepričan,da samo zato ker je osebni in družinski prijatelj Messija. Če bi jaz kupoval Igralce ,Suareza ne bi vzel tudi če bi mi ga Barcelona šenkala in še doplačala zraven.
User416781
20. 02. 2019 13.51
+12
Če bi kupoval...a slučajno veš kdaj so ga kupili? Drži pa, da Suarez počasi prihaja v leta, ko bo potrebno najiti menjavo. Sicer pa nikakor ne gre za zgrešen nakup Barce.
265004
20. 02. 2019 11.24
+11
Z enim stavkom - vsaka čast sodniku včeraj.....
okuhsfjkafa
20. 02. 2019 12.59
-9
sportko47
20. 02. 2019 09.52
+10
Ko sem dve leti nazaj opozoril na Sureza ste se vsi “stučkoti” tle gor norca delal z mene ! Dons pa ... Surezu se ne bo odprlo se ne more, s tako tehniko bo skoz bos .. lohk pa bo še dajal gole sam ne sam od sebe ... če bojo drugi naštimal ! Reslizacija bo pa 20%.,, tko k do sedaj! Odvisno kolk bo Barca razpoložena Suki je pa hlod in tak bo ostal ! Barca z Lewandovskim namest njega bi šetala vse !
265004
20. 02. 2019 11.26
+12
Se strinjam da Suarez ni v formi, sam ni pa to glavni razlog da Barca ne igra prepoznavne igre...Če ga bo Valverde dal na klop bo naredil še več škode. Mora ga počakat. Včeraj sploh niso igrali slabo. Vsi pričakujete vsako tekmo 5-0. To ne gre.....
feliks-07
20. 02. 2019 11.40
+3
cripstoned
20. 02. 2019 12.39
-21
2letni nazaj pod katerim vzdevkom? hahaahaha....vazno je da ste v teh 2letih porabili vec kot polovico milijarde zato da vam lyon kvari nacrte....brez messija barca potone.....ce bi prodali messija 2-3sezoni nazaj bi danes barca bila konkurencna....tako pa hvala zrebu za lyon...kdorkoli drug bi barco ze poslal iz lige real madrid....
sportko47
20. 02. 2019 13.15
+10
Crisp spet “ konstantno pameten “ do skorajšnje streznitve v LP ! Pol bo pa za neki csjta mir ... pred njim !
265004
20. 02. 2019 13.35
+8
apodgra
20. 02. 2019 17.19
+4
Sportko Nisi edni, ki že dolgo kritizira Suareza . Pisal sem o tem, da je eden najmanj inteligentnih igralcev in da igra vse na svojo moč in da mu primanjkuje osnov nogometne igre. Da ima srečo, da sta Messije velika prijatelja in da on skrbi za njegvoe zadetke .
Kollerik
21. 02. 2019 07.54
+3
Ne pozabi, da je Suarez drugi strelec La Lige takoj za Messijem... z impozanitnim številom asistenc.
Kollerik
21. 02. 2019 07.54
+0
idiu3krasne
20. 02. 2019 09.17
+26
Sodnik kapo dol...brez besed...Skomina poglej si posnetke malo...in ne čohaj si Cojones.
pako-san
20. 02. 2019 10.42
-1
Kaj ti spet o sodnikih...saj pa nobene sporne situacije ni blo. Zadnjic pa 11metrovko nisi komentiral. Oskar vlozek od Pikeja
cripstoned
20. 02. 2019 12.40
-15
ko igra real so vse situacije sporne...pa ceprav je skomina upraviceno razveljavil neregularen gol....ampak njega boli to da je real v goteh zabil 2 gola...barca pac ne...
KiNgKoNg
20. 02. 2019 18.13
+3
Drugače je želel zgolj pohvaliti sodnika, vidva pa doktorirata...
kebbab
20. 02. 2019 09.03
+20
No upam da bo tudi na povratni teki takšno sojenje
idiu3krasne
20. 02. 2019 08.03
+19
Ni tak hudo kot zgleda...Suarezu se bo odprlo slej ko prej...in ko se bo...bog pomagaj tistemu ki bo stal nasproti...napadat bunker je zmeraj težko...včeraj pač ni šlo nič v gol ...treba je pogledat drugače...Valverde mora suarezu dat priložnosti da ne ruši samozavesti...če ga bo vrgel par tekem na klop bo še samo poslabšal zadevo....edino če bi bil nasprotni efekt da ga strezni...tu pa je treba met cojones...
Janezcesnik
20. 02. 2019 08.39
+9
Zoga bikakor bi sla v mrezo olus tega odlicne obrambe obeh vratarjev... Glede na to da je neporazen lyon ni taka katastrofa
Maxx365
20. 02. 2019 07.56
+17
Ta Valverde je že tako predvidljiv, da se mu že otroci smejijo. Ne vem, kaj gledajo vodilni v Barceloni da z Valverdejem še podaljšujejo pogodbo, na tak način bi znal Barcelono voditi vsak trener, ki ima dva dni licenco. A je tako težko na levo postaviti Couthinja, na desno Dembeleja, v sredino Messija. Suareza pa počasi na klop, ker to preprosto že smešno ni več, kaj ta človek zadnje čase počne. Taka katastrofalna forma se mu že predolgo vleče, zato bi ga moral Valverde počasi posadit na klop, saj je že zdavnaj pokuril vse kredite, ki jih je imel... je neroden, počasen, brez driblinga z netočnimi podajami... Tudi na Camp Nou ne bo lahko, ker bo tam Lyon igral še večji bunker kot ga je včeraj doma.
apodgra
20. 02. 2019 07.47
+30
Strelski post Barce se nadaljuje. V napadu samo Messi razpoložen . Kaj vidi kvalitetnega v trener Valverde v Suarezu , ve samo on. Iz tekme v tekmo dokazuje , da je zrel za na klop, trener , pa še kar vztraja , Vezna vrsta zelo slaba in problem je tu. Messi mora igrati čistega vezista in opravljati naloge drugih , potem pa manjka v napadu. Lepših podaj oziroma priložnosti, ki jim jih ustvarja, se ne izboljšati. Če pa imaš v napadu štore , potem ,pač namesto treh v napadu igra pač eden .
apodgra
20. 02. 2019 08.01
+2
Strelski post Barce se nadaljuje. V napadu samo Messi razpoložen . Kaj vidi trener Valverde kvalitetnega v Suarezu , ve samo on. Iz tekme v tekmo dokazuje , da je zrel za na klop, trener , pa še kar vztraja , Vezna vrsta zelo slaba in problem je tu. Messi mora igrati čistega vezista in opravljati naloge drugih , potem pa manjka v napadu. Lepših podaj oziroma priložnosti, ki jim jih ustvarja, se ne da več izboljšati. Če pa imaš v napadu štore , potem ,pač namesto treh v napadu igra pač samo eden
ledr
20. 02. 2019 07.39
+21
Za razliko od nekaj prejšnjih tekem so včeraj igrali vsaj dobro, agresivno, borbeno, le zaključka nikakor ni in ni. In kot že vsi ugotavljate, je v tem trenutku vsekakor največja težava Suarez. Zame pa je bil na zadnjih treh tekmah Barce najboljši igralec tisti, ki ga večina že pošilja na klop ali v pokoj. PIQUE!
Gasilec25
20. 02. 2019 07.16
+21
Malcoma namesto Suareza pa bi bla gladka zmaga. Upam da bo Valverde naredil tako menjavo na povratni tekmi, ker ta Suarez je za v smeti..
ledr
20. 02. 2019 07.34
+16
Jaz bi dal Dembeleja na desno, ker se mi zdi, da mu tam veliko bolj paše, kot na levi, Messija v sredino in Coutinha na levo pa mislim, da bi bilo vsem lažje...