Liga prvakov

Real z goli Benzemaja, Ramosa in Asensia gladko v četrtfinale Lige prvakov

Madrid, 16. 03. 2021 22.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Gašparin, Jan Krstovski
Komentarji
178

Nogometaši Real Madrida so na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov na domačem stadionu v Madridu premagali Atalanto s 3:1 in s skupnim izidom 4:1 napredovali v četrtfinale. Med strelce so se pri domačih vpisali Karim Benzema, Sergio Ramos (11-m) in Marco Asensio, pri gostih pa je za edini gol z mojstrovino s prostega strela poskrbel Luis Muriel.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Real Madrid - Atalanta
    06:02
    Vrhunci tekme Real Madrid - Atalanta
  • Vrhunci tekme Manchester City - Borussia Mönchengladbach
    19:20
    Vrhunci tekme Manchester City - Borussia Mönchengladbach
  • Gol Asensia za vodstvo Reala proti Atalanti s 3:1
    01:00
    Gol Asensia za vodstvo Reala proti Atalanti s 3:1
  • Krasen prosti strel Luisa Muriela za znižanje zaostanka Atalante v Madridu (1:2)
    00:40
    Krasen prosti strel Luisa Muriela za znižanje zaostanka Atalante v Madridu (1:2)
  • Gol Sergia Ramosa za vodstvo Reala proti Atalanti z 2:0
    01:36
    Gol Sergia Ramosa za vodstvo Reala proti Atalanti z 2:0
  • Gol Karima Benzemaja za vodstvo Reala proti Atalanti z 1:0
    01:10
    Gol Karima Benzemaja za vodstvo Reala proti Atalanti z 1:0
Sergio Ramos in Lucas Vazquez sta si pri vodstvu Reala z 2:0 dala duška.
Sergio Ramos in Lucas Vazquez sta si pri vodstvu Reala z 2:0 dala duška. FOTO: AP

Prva tekma v Bergamu se je po zgodnji in (pre)strogo dosojeni izključitvi Rema Freulerja zaključila z minimalno zmago nogometašev Reala. To je pomenilo, da si je trener galaktikov Zinedine Zidane privoščil malce bolj zaprto uvodno postavitev (Courtois; Nacho, Varane, Ramos; Lucas Vazquez, Mendy, Kroos, Modrić, Valverde; Vinicius in Benzema), na drugi strani pa je moral Gian Piero Gasperini precej misli nameniti napadu. Tam pa kljub rezultatskemu zaostanku, v katerega je vstopil v povratni obračun, ni bilo prostora za ofenzivnega Josipa Iličića (Sportiello, Toloi, Romero, Djimsiti, Maehle, De Roon, Pessina, Gosens, Pašalić, Malinovskij in Muriel). Kranjčan je obsedel in svojo priložnost tako kot napadalec Duvan Zapata čakal na klopi za rezerviste. 

Najboljši posameznik tekme Real Madrid - Atalanta.
Najboljši posameznik tekme Real Madrid - Atalanta. FOTO: Sofascore.com

Atalanta je že na samem začetku povratnega obračuna gostiteljem pokazala, po kaj je prišla v Madrid. Že na začetku tretje minute je kolumbijski napadalec Luis Muriel lepo prodiral po levi strani, nato pa s krasno podajo zaposlil nemškega krilnega nogometaša Robina Gosensa, a je ta iz ugodnega položaja malce preslabo zadel žogo, tako da domači vratar Thibaut Courtois ni imel večjih težav pri krotenju žoge. Po kar nekaj minutah igranja med obema kazenskega prostora je v 16. minuti po akciji s kota Berat Djimsiti sprožil z roba kazenskega prostora, toda pri strelu je bil kar krepko nenatančen, njegov volej je romal kar dodobra prek Realovih vrat. V 27. minuti je Real zagrozil prek Viniciusa Juniorja iz hitrega protinapada. Brazilec si je izmenjal žogo s Karimom Benzemajem v kazenskem prostoru gostov, nato pa je njegov poskus blokiral eden od Atalantinih nogometašev. V 34. minuti pa si je katastrofalno napako privoščil gostujoči vratar Marco Sportiello. Pri visokem pritiskanju Realovih nogometašev je preslabo podajal, danes najboljši posameznik Reala Luka Modrić je prestregel žogo na približno 25 metrih, jo ukrotil, nato pa z izjemno podajo zaposlil osamljenega Benzemaja, ki mu ni bilo težko zadeti za vodstvo galaktikov z 1:0 (skupno že 2:0). Benzema je z golom tako potrdil izvrstno formo, ki ga krasi v zadnjem mesecu. Zadel je še na peti zaporedni tekmi, na kateri je stopil na zelenico. V 42. minuti se je za nenaden strel z razdalje odločil Atalantin vezist Ruslan Malinovskij, toda njegov poskus s približno 25 metrov oddaljenosti od vrat je romal mimo Courtoisove vratnice. Polčas na stadionu Alfreda di Stefana se je zaključil z vodstvom Reala z 1:0. 

V drugem polčasu je Vinicius v 52. minuti prišel do izjemne priložnosti, potem ko je po polprotinapadu osmešil kar tri branilce Atalante, a nato iz oči v oči s Sportiellom iz ugodnega položaja (zdaj že v pregovornem svojem stilu) za malce zgrešil gol ob strelu na oddaljeno vratnico. Dve minuti pozneje je sledil še strel Ferlanda Mendyja, junaka prve tekme, a je bil strel z roba kazenskega prostora preveč slaboten, Sportiello ni imel težjega dela. V 59. minuti je znova nevarno prodiral hitri, nocoj za Atalantino obrambo pogostokrat prehitri Vinicius, na robu kazenskega prostora ga je podrl Rafael Toloi. Glavni sodnik Danny Makkelie je pokazal na belo piko, najstrožjo kazen pa je v zadetek zanesljivo pretvoril kapetan Sergio Ramos

Statistika Josipa Iličića na tekmi Real Madrid - Atalanta.
Statistika Josipa Iličića na tekmi Real Madrid - Atalanta. FOTO: Sofascore.com

Ililić vstopil v drugem polčasu
Real je tako povedel že z 2:0 (skupno 3:0), Atalanto, pri kateri je v 57. minuti vstopil Josip Iličić, pa je čakala izjemno zahtevna naloga. V 68. minuti je bil dvakrat v isti akciji nevaren Benzema. Najprej mu je strel z glavo Sportiello izvrstno ubranil, odbitek – tudi tokrat je francoski napadalec sprožil z glavo – pa je nato romal 'le' v okvir vrat. V 76. minuti je imel krasno, morda najlepšo priložnost Atalante na tekmi, rezervist Zapata, ki je z roba kazenskega prostora sprožil z desnico na oddaljeno vratnico, toda Courtois se je tokrat izkazal z obrambo z nogo. Gol priključka je Atalanti le uspel, in sicer je krasen prosti strel v 83. minuti uspel Luisu Murielu. Ta je presenetil danes sicer dobrega Courtoisa, ki bi lahko pri prostem strelu Kolumbijca posredoval bolje. Za 'mir v hiši' je poskrbel Asensio slabi dve minuti pozneje, ko je zapečatil usodo gostov z golom iz protinapada: Španec, ki ima korenine tudi na Nizozemskem, je s strelom po tleh na napačni nogi našel danes nerazpoloženega Sportiella. Tudi slednji bi ob strelu Asensia lahko posredoval bolje. Real je tako povedel s 3:1, s čimer je bilo bolj ali manj jasno, da je dvoboj odločen. 

Liga prvakov, osmina finala, povratna tekma:

Real Madrid* ‒ Atalanta 3:1 (1:0) /1:0/
Benzema 34., Ramos 59./11-m, Asensio 85.; Muriel 83.
Josip Iličić (Atalanta) je igral od 57. minute.

*potnik v četrtfinale
/izid prve tekme/

Postavi:
Madrid: Courtois; Nacho, Varane, Ramos (Militao/64.); Lucas Vazquez, Mendy, Kroos, Modrić, Valverde (Asensio/82.); Vinicius (Rodrygo/69.) in Benzema.
Atalanta: Sportiello, Toloi (Palomino/61.), Romero, Djimsiti, Maehle, De Roon, Pessina (Caldara/84.), Gosens (Iličić/57.), Pašalić (Zapata/46.), Malinovskij in Muriel (Mirančuk/84.). 

Statistika tekme Real Madrid - Atalanta.
Statistika tekme Real Madrid - Atalanta. FOTO: Sofascore.com

 

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.06

Na izbor najboljšega posameznika tekme bomo morali še malce počakati, medtem pa se moram tudi sam od vas posloviti. Hvala, ker ste tekmo spremljali na naših programih in na 24ur.com, z vami sem bil Jan Krstovski.

23.05

Prenos tekme se je na Kanalu A in VOYO končal, seveda pa ne zamudite vrhuncev druge torkove tekme osmine finala med Manchester Cityjem in Borussio Mönchengladbach.

23.02

Pavlin: Real je v najožjem izboru za prvaka

"Real je nazaj. Absolutno so v najožjem izboru za prvaka, poleg Cityja bodo med najnevarnejši, tudi v španskem prvenstvu pa mislim, da niso rekli zadnje besede," je v našem studiu po tekmi dejal Miran Pavlin.

22.59

Medtem, ko čakamo na najboljšega igralca tekme med Realom in Atalanto, še pogled v Budimpešto, kjer je Manchester City z goloma Kevina De Bruyneja in Ilkaya Gündogana, oba sta zadela v prvem polčasu, tudi na drugem obračunu v madžarski prestolnici ugnal Borussio iz Mönchengladbacha (2:0).

22.55

Najprej statistika tekme ...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (178)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

igyyp
17. 03. 2021 11.11
+8
Res ne vem zakaj zdaj vsi po Jojotu pljuvate. Če bi ga bunksl od trenerja, dal od začetka igrat, bi bilo mogoče vse drugače. Real je pa ekipa, ki zna izdržat do konca. Ne odnehajo. Ta napaka Jojota, pa ni on vsega kriv, Real ijih je bremzal od začetka in ni dovolil neumnosti. Pol pa udari, ko je prva šansa. Še vini jih je včeraj sam zvozal v obrambi, sam pol nekak zadet ne more. Ta Pelegrini je čisto zgubljen, čeprav ga vsi kujejo ne vem kam. Real itak zasluženo, ni pa tudi Atalanta glih bila merilo. Počakajmo PSG,Bayern, pa vidimo kolko bodo naši naredili. Čist realno.
Kollerik
17. 03. 2021 11.18
+3
Realno gledano, kandidata z največjo stavo za polfinale sta Bayern in MC.
igyyp
17. 03. 2021 11.28
+3
Kollerik: kdor koli bo, naj zmaga boljši.
Kollerik
17. 03. 2021 12.02
-1
gripson
17. 03. 2021 09.21
+4
oprosti jojo, če boš tako igral v Stožicah, potem je bolje da ostaneš doma.
apodgra
17. 03. 2021 09.20
+6
Slaba igra Atalnte . Tudi prihod Ilčićica v igro ni prinesel dodane vrednost. Celo ne točna njegova podaja nazaj in končalo se je z zadetkom Reala. Sedaj mi je popolnoma jasno zakaj ga trener ne uvršča v prvo ekipo. Naši mediji so ga dvignili v nebo in iz njega delali vrhunskega nogometaša. Še veliko mu manjka do vrhunskega nogometaša .-Glede na svoja leto se to ne bo nikoli zgodilo. Na splošno je italijanska liga ena najslabših lig .
Kollerik
17. 03. 2021 09.22
+4
Tako, kot so dobro igrali v prvi tekmi, so zdaj pogrnili. Kr neki.
HALAcR7
17. 03. 2021 08.55
-2
IZREDNE NOVICE,pogrešajo se osebe po imenih #1zavetnik #2265 #3anti #4kollerik #5kljuse #6konan #7messi6
Lukas92
17. 03. 2021 09.54
+1
Enga si pozabu Od Halerja Fotr tud 🤣🤣 je alfa in omega teh napisanih k si jih omenu🤣🤣
beauceron
17. 03. 2021 09.55
+2
Kako pa kej tvoj p.siljevalcek. Je ok.je prebolel Porto?
HALAcR7
17. 03. 2021 09.56
-3
Lukas92
17. 03. 2021 10.02
-2
Pa ves da je skp z Messijom bosta gledala Cetrfinale 🤣🤣sam nevesta se kje😀💪
Lukas92
17. 03. 2021 10.03
-3
Kollerik
17. 03. 2021 11.19
+3
Lukas92
17. 03. 2021 11.50
-3
Ne obozujem pa k nenajdes nc pravega za napisat? A da bi Real izpadu bi napisu 2 cela romana bi jih bral 15 minut tok bi se razpisu sej mogoce bos meu u cetrtfinalu sanso 🤣🤣
Kollerik
17. 03. 2021 12.03
+0
aja, akrapovičevi izdelki so ti pri srcu... pardon, se opravičujem...
Lukas92
17. 03. 2021 12.18
+0
Hahaha ne tok kokr je Ronaldo teb?😀😀🤣
alien8potnik
17. 03. 2021 08.54
+6
super, rm. toje bilo včeraj videti obetavno. bravo!
denis pohoric
17. 03. 2021 08.53
+7
atalanta je prisla bolj na ogled mesta, igrali so porazno...cestitke realu za zanesljivo napredovanje.
HALAcR7
17. 03. 2021 08.50
-4
Kakšna kraja ,perez je piskal,franco ke dosodil penal,,Atalanta je bila boljša,morali bi bit podaljški še vsaj 45 minut,,,atalanta vedno imela žogo ,real komj vzdržal pritisk,,,ko je pa jojo prišel takrat še močnejši,,,benzemajev gol iz ofsajada,asensijev z levo nogo ni pravičen moral bi biti z desno,,,sodniku je telefon zvonil perez klical in dajal napotke za tekmkooo,,,,sami starčki v realu ni fer morajo biti mlajsi,atalantini veliko mlajši,,,,,,,,
zavetnik
17. 03. 2021 09.03
+5
No očala dobiš pri okulistu, čimprej pojdi, ker bo prepozno.
HALAcR7
17. 03. 2021 09.17
-7
Drži se rajši komentiranja pri politiki,tukaj nimaš pojma
dark horse
17. 03. 2021 08.40
-2
Lepo je videti super srečne realovce ki so napredovali proti outsiderju še to s sodniško pomočjo če že juvetu ni uspelo proti drugemu outsiderju. Drugače bi bili danes množični samomori 🙈😂
Lukas92
17. 03. 2021 08.45
-3
alien8potnik
17. 03. 2021 08.55
+0
dark horse
17. 03. 2021 09.21
+2
Alien le odgovarjam na provokacije. Tukaj se lahko o fuzbalu meniš z max 10 ljudmi. Od tega so 3,4 realovci ostalo pa barcini. Zakaj je tako vpr kao navijače reala provokatorje ki jih je mnogo še z več profili
Lukas92
17. 03. 2021 09.55
-3
Kollerik
17. 03. 2021 11.19
+4
boki, tvoja slovenština je za čistu peticu... :)
Lukas92
17. 03. 2021 14.11
+0
Kok si duhovit to vzamem kot kompliment😀💪
Definbahija
17. 03. 2021 08.36
+1
Kaj pa bo z Realom ko sreča kakega močnega nasprotnika? Ker kar sem vceraj gledal je res ena vaska ekipam z Hrvatom in Nemcem na sredini
alien8potnik
17. 03. 2021 08.56
+2
Definbahija
17. 03. 2021 11.54
+1
Komu? Kako me bo Tv spraševal za starševski dostop ko srečajo PSG, City al pa Bayern
Definbahija
17. 03. 2021 08.34
+4
Torej edini Slovenc ki je Realu dala gol v CL je Wajduc.
Kollerik
17. 03. 2021 08.33
+0
Atalanta je padla že v prvi tekmi, ko jo je pohodil beli sodnik Steler. Sedaj ima Real ravno dovolj dobro ekipo, da se ob pomoči novih sodniških fars prerine naprej.
Lukas92
17. 03. 2021 08.40
-1
Ajde jok pa na drevo pa nikol vec dol 🤣🤣
alien8potnik
17. 03. 2021 08.56
-1
a tako je to? dalj od svojega nosu in zavisti vam ne nese, ne?
Kollerik
17. 03. 2021 09.10
+0
Kar je res, je pač res. Včerajšnji zmagovalec je bil tudi Thomas Steiler. Lepo bi bilo, če se zasluge bratsko razdelijo.... zakaj skrivati...
Kollerik
17. 03. 2021 09.23
-1
alien8potnik
17. 03. 2021 10.14
+0
kaj, če bi enkrat za spremembo nehal s svojimi teorijami zarote? vprašaj se, kako to, da rm v la ligi skoraj ne dobi penalov. tudi, ko bi jih evidentno moral. toliko o tvojih teorijah.
Kollerik
17. 03. 2021 11.24
+5
Nikar n mešaj teorij zarot z dejstvi in se pogumno zazri resnici v oči... Pa si oglejva lik in delo sodnika T. Stelera, ki je tako pridno pihal v beli rog na prvi tekmi, da je vglavnem sam odločil tekmo v prid svojih belih varovancev: nepotrebno dosojen rdeči igralcu Atalante že kar v startu tekme! Nadalje nedosojen prekršek Nacha nad Maehlejem, Modrića nad Pessino, brez rumenega je ostal Vazquez po igri z roko. Rumeni bi moral dobiti tudi Casemiro za simuliranje. Toliko o realnosti. Umazani realnosti, če smo iskreni.
Teofil
17. 03. 2021 08.28
+4
Ne vem zakaj mediji kujete Iličiča v zvezde,je povprečen igralec z posameznimi prebliski,ni pa mož odločitev,pa še to za drugi gol je kriva prav napačna podaja Iličiča
borjac
17. 03. 2021 08.25
+6
To je realnost, Real je zmagovalna ekipa to ima v DNK-aju, Atalantina pravljica z Gasperinijem kot čarovnikom je končana, ekipa ni več homogena, zaradi konkurence v ekipi, ne podajajo žog, ker jim je pomembnejša notranja hirarhija kot zmaga nad nasprotnikom, dosedanje uspehe je omogočila homogenost ekipe in dva igralca, ki sta ustvarjala igro, Gomeza ni več, Iličiča so odrinili na stranski tir, Atalanta se bo vrnila zopet med Proviciale, zlato obdobje pač ne more biti trajno, tako je to v nogometu, pa tudi v življenju.
Frel
17. 03. 2021 08.20
-2
tako, pa bo real morda edini španski klub v četrtfinalu, "pa tako slabo jim gre letos" in brez sodnikov ne morejo nič. ja karma je huda stvar veste. in za vse tiste, kateri pravite o sodnikih, ker skoraj zagotovo se bodo našli nekateri kateri bodo pisali o temu. ja priznam, čudno je bilo ob koncu prvega polčasa in penal je bil tudi čuden oz. ga sploh ne bi smelo biti, saj je bil prekšrek izven kazenskega. ob koncu prvega polčasa je bilo mnogo bolj čisto, jim ni ravno prekinil napada. ampak če potegnemo črto je real zasluženo naprej kljub sumljivemu penalu. ampak real je vsaj naprej, medtem ko barca vseh sodniških daril na obeh tekmah proti psgju ni znala izkoristiti, ampak pomagali pa so jim nemalokrat, skorajda sem se bal da se bo ponovil aytekin, ampak k sreči se ni. neobstoječi kartoni za barco, katera bi morala tekmo končati z dvema igralcema manj, neobstoječ penal, saj je bil že pred temu storjen prekršek in mnoge druge umazanije, katerih sploh ne bom našteval, edinole smešen penal na prvi tekmi. tako da ja real je bil deležen sodniške pomoči ampak je bila le ta mnogo manjša in real če ne drugega je to izkoristil. medtem ko barca pa doživi blamažo isto kot proti juventusu, saj so jim tudi tam sodniki izredno pomagali ampak je nato usekal najboljši med najboljšimi, eden izmed najlepših trenutkov poleg Rome in Liverpoola seveda :)
dark horse
17. 03. 2021 08.41
-3
Frel
17. 03. 2021 08.54
-1
kot sem napisal, morda. dejstvo je, da atm ni v ravno najboljšem položaju, ampak daleč od tega, da bi bili izločeni.
Kollerik
17. 03. 2021 11.26
+1
frel, naslednjič malo drugače spacaj tele tvoje romane skupaj, saj te je zelo lahko identificirati... crispi..
Frel
17. 03. 2021 12.50
+0
če ste me v vaših mislih pogruntali vam lahko samo čestitam :) ampak ali imate prav?
fihner
17. 03. 2021 08.13
+6
Ne maram jh, pa vseeno: čestitam, povsem zasluženo!
Brgolino
17. 03. 2021 08.13
+8
Ko pa more stisniti pa real vedno odigra z odliko...sploh zadnje minute trgajo ko nori...cestitke za napredovanje,ocitno boljsi tekmec....real se ni rekel zadnje,se mi zdi da se sele ogreva😉
alien8potnik
17. 03. 2021 08.58
+5
temu se reče fer navijač konkurenčne ekipe. ++++++
Brgolino
17. 03. 2021 09.11
+2
Kollerik
17. 03. 2021 09.24
+1
Hellsrael
17. 03. 2021 08.09
+1
Zdej pa upam da dobijo city alpa bayern
Lukas92
17. 03. 2021 08.17
-4
fihner
17. 03. 2021 08.48
+1
Matrax
16. 03. 2021 21.56
-5
Vamos Real Uefa! S črno pomočjo vse do konca 😂
HALAcR7
16. 03. 2021 21.56
-4
Kot vedno bo Real branil čast španskega nogometa,,,atletico pred ispadom,sevilla ispadla... Ostali katstrofa
HALAcR7
16. 03. 2021 21.54
-2
Kje so zdaj vsi lajoši,,,po minusih vidim da pridno iz ozadja stiskajo po njijh,,,,a so le tiho in tako je najboljše