Liga prvakov

Izvedba končnice Lige prvakov ostaja po prvotnem načrtu

Lizbona, 01. 07. 2020 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
5

Na Portugalskem je vse več okuženih z novim koronavirusom, v javnosti pa je tudi vse več ugibanj o avgustovskem zaključnem turnirju osmih najboljših nogometnih ekip v evropski Ligi prvakov. Portugalski organizatorji turnirja so kljub trenutno slabi zdravstveni sliki prepričani, da Evropski nogometni zvezi (Uefa) ne bo treba poseči po "načrtu B".

Aleksander Čeferin verjame v prvotni načrt.
Aleksander Čeferin verjame v prvotni načrt. FOTO: AP

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je po torkovem sestanku s portugalskim premierjem Antoniom Costo dejal, da turnir zaenkrat ne potrebuje alternativnega načrta in da bodo vse tekme na programu med 12. in 23. avgustom na stadionih Benfice in Sportinga v Lizboni, je danes zapisala francoska tiskovna agencija AFP.

Portugalski premier je Slovencu na čelu Uefe ob tej priložnosti dejal, da so v njegovi državi sprejeli vse potrebne ukrepe za varno organizacijo turnirja. Iz te jugozahodne evropske države pa prihajajo zaskrbljujoči zdravstveni podatki, v zadnjem času na Portugalskem dnevno v povprečju potrdijo 321 novih primerov koronavirusa, kar je za tretjino več kot junija.

Največ primerov okužbe so zabeležili prav v portugalski prestolnici, mestne oblasti so zaradi tega v naslednjih dveh tednih uvedle strožje ukrepe za 19 sosesk v severnem delu Lizbone za okoli 700.000 prebivalcev. 

V portugalski prestolnici bodo med 12. in 23. avgustom na sporedu vse zaključne tekme Lige prvakov od četrtfinala naprej. V izločilnih bojih bo v četrtfinalu in polfinalu le ena tekma in ne dve, kot je običajno.

V četrtfinale so se že uvrstili Atalanta iz Bergama Josipa Iličića, Atletico Madrid Jana Oblaka, Leipzig Kevina Kampla in PSG. Za ostala štiri mesta se potegujejo Real Madrid in Manchester City (Angleži po prvi tekmi vodijo z 2:1), Bayern in Chelsea (Nemci vodijo s 3:0), Lyon in Juventus (Francozi so v prednosti 1:0) ter Napoli in Barcelona (ekipi sta prvo tekmo odigrali neodločeno z 1:1).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petur
02. 07. 2020 08.35
+0
nogomet mu daje vec denarja kot politika.slabo v tem trenutku za plznet je,da zaradi denarja hocejo siriti bolezen .no,ko mu tam odzvoni,pa v politiko,saj nogometno navdihnjeni in odvetniki znajo prezivet!
obožeobože
01. 07. 2020 21.14
+6
Za slovenčke vodit si dobr. Ampak kakor ti bodo strici prepevali.
bogdajmir
01. 07. 2020 21.47
+9
Čeferin ima preveč evropskih mafijskih povezav, da bi se tu uklanjal nekemu Forumu 21, ki je sicer velik v Sloveniji, ampak v svetovnem razmeru nula
Dibala
01. 07. 2020 20.54
+4
kaka liga prvakov dajte rajs tiste miljone med ljudi razdelit pa nebo vojn in rasizma po svetu ko eni si z njim rit brisejo drugi pa nimajo pitne vode fuj barabe
Nimasmisla
01. 07. 2020 20.45
+8
Kaj pa celje in maribor imata lepe štadijone