Liga prvakov

Pochettino nasmejan: Da bo Kane nared? Lucas ni razumel vprašanja

London, 29. 04. 2019 15.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino je z napadalnim vezistom Lucasom Mouro na uradni novinarski konferenci v Londonu napovedal prvo polfinalno tekmo Lige prvakov z Ajaxom. "Povsem si zaslužijo biti tu, kjer so. Tekma bo zelo izenačena," pravi Pochettino. Torkov obračun si boste lahko ob 20.40 ogledali na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Zadnji trening Tottenhama pred prvo tekmo polfinala Lige prvakov z Ajaxom
    02:09
    Zadnji trening Tottenhama pred prvo tekmo polfinala Lige prvakov z Ajaxom
  • Iz 24UR: Londončani kljub utrujenosti verjamejo v uspeh proti Ajaxu
    02:08
    Iz 24UR: Londončani kljub utrujenosti verjamejo v uspeh proti Ajaxu

"Do sem smo prišli, ker smo ekipa," je pred zbranimi mediji, v Tottenhamovih prostorih v severnem predmestju Londona jih toliko ne pomnijo, povedal trener Spursov Mauricio Pochettino. Argentinec z varovanci vneto pričakuje tekmi z Ajaxom v polfinalu Lige prvakov, kar je že zdaj rekordni dosežek za londonskega premierligaša. Uvrstitev v finale bi bila seveda še toliko bolj presenetljiva.

Tottenham bo moral z Nizozemci tako kot v infarktnem četrtfinalu proti Manchester Cityju igrati brez prvega strelca in kapetana Harryja Kana, ki ga zaenkrat izvrstno nadomeščata Južni Korejec Son Heung-min in Španec Fernando Llorente.

Tottenhamov trener Mauricio Pochettino je že z uvrstitvijo v polfinale spisal zgodovino svojega kluba.
Tottenhamov trener Mauricio Pochettino je že z uvrstitvijo v polfinale spisal zgodovino svojega kluba. FOTO: Uefa

'Obupno si želim trofejo'
"Vso sezono smo bili vedno zelo konkurenčni tudi brez poškodovanih.  Ni dvoma, da je Harry Kane eden najboljših, in da ga bomo pogrešali. To je situacija, v kateri ekipi ne moreš ponuditi boljše možnosti. Moramo poiskati rešitev, zelo smo omejeni, a vedno z zelo visoko samozavestjo," je nadaljeval Pochettino.

"Obupno si želim trofejo. Pa če je to pokal FA, ligaški pokal ali kaj drugega. V minulih petih letih smo poskušali. Če od mene zahtevate, da klub popeljem na naslednjo raven, na kateri sta Real Madrid in Barcelona, potem ne gre le za osvajanje enega pokala, gre za to, da si v tekmovanju, kakršna je Liga prvakov, kandidat za zmago ali pa si kandidat za zmago v Premier League. Moramo spoštovati naše nasprotnike. Ajax si povsem zasluži biti tu, kjer je, tekma bo zelo izenačena."

Tottenham - Ajax

Bo Kane nared že za drugo tekmo?
Skupaj s Pochettinom je na novinarski konferenci govoril tudi napadalni vezist Lucas Moura, ki je močno namignil, da bi lahko bil Kane nared za morebitni finalni obračun v Madridu z zmagovalcem para Barcelona-Liverpool ali celo za povratno tekmo z Ajaxom v Amsterdamu.

STRELCI

"(smeh) Moura ni razumel vprašanja. Je pa to bilo predrzno vprašanje," je o tej temi povedal nasmejani argentinski trener. "Harryju Kanu gre zelo dobro. Njegovo okrevanje poteka dobro. Začel je malce teči. A ne moremo ustvariti ideje, ki je ne moremo doseči. Je v dobrem stanju in bomo videli, kaj se bo zgodilo."

'Lahko dosežemo karkoli'
Poleg Kana bo na prvi tekmi v Londonu manjkal tudi v zadnjih tednih izjemni južnokorejski napadalec Son, ki je kaznovan, poškodovani so tudi branilec Serge Aurier, srednji vezist Harry Winks in napadalni vezist Erik Lamela. Napadalec Vincent Janssen, ki je nedavno po dolgem času spet dobil priložnost na tekmi Premier League, nima pravice nastopa, medtem ko sta vezist Moussa Sissoko in branilec Jan Vertoghen močno vprašljiva.

"Naš moštveni duh je takšen, da lahko dosežemo karkoli in vse je mogoče. To je naša moč," še pravi Pochettino. "Imamo izvrstno priložnost, da lahko tu igramo polfinale, to se ni zgodilo pogosto. Prvič smo v polfinalu Lige prvakov, zato moraš pokazati spoštovanje do tekmovanja in nasprotnika, ker bo težko. Za to tekmo je nemogoče biti utrujen. Tako je razburljivo. Vse pa je v glavi."

PREDTEKMO

PARA

Tottenham vs Ajax
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.