Liga prvakov

Ten Hag vrača udarec Angležem: 'Mi dobimo 10 milijonov, kaj pa oni?'

London, 29. 04. 2019 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ajaxov trener Erik ten Hag je na novinarski konferenci pred torkovo tekmo polfinala Lige prvakov s Tottenhamom priznal, da preboja katere od nizozemskih ekip med štiri najboljše na stari celini pred sezono ni mogel napovedati nihče. Ten Hag se je odzval tudi na pritožbe iz londonskega tabora glede razporeda, ki jim pred torkovim obračunom ni šel na roko.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Londončani kljub utrujenosti verjamejo v uspeh proti Ajaxu
    02:08
    Iz 24UR: Londončani kljub utrujenosti verjamejo v uspeh proti Ajaxu
  • Nogometaši Ajaxa preizkusili zelenico stadiona Tottenhama v Londonu
    02:34
    Nogometaši Ajaxa preizkusili zelenico stadiona Tottenhama v Londonu
  • Zadnji trening Tottenhama pred prvo tekmo polfinala Lige prvakov z Ajaxom
    02:09
    Zadnji trening Tottenhama pred prvo tekmo polfinala Lige prvakov z Ajaxom

Evropska pot Ajaxa je v tej sezoni Lige prvakov vodila skozi skoraj vse največje nogometne prestolnice stare celine. Po tem, ko so se Nizozemci zelo dobro upirali Bayernu na obeh tekmah v skupinskem delu, so varovanci Erika ten Haga v izločilnih bojih še dvignili svojo raven in po branilcu zadnjih treh naslovov in 13-kratnemu prvaku Real Madridu izločili še Juventus, ki je imel s Cristianom Ronaldom spet smele načrte v boju za izmuzljivo lovoriko z velikimi ušesi.

VERJETNOST

"Če živimo sanje? Ja, seveda. Želimo nadaljevati s to krivuljo," je ob zadnjem druženju z mediji v ponedeljek na Tottenhamovem stadionu povedal Ten Hag. "Seveda je izjemno, da smo v polfinalu Lige prvakov. Nihče ne bi mogel tega napovedati na začetku sezone, da bo nizozemska ekipa na koncu v polfinalu Lige prvakov. Če pa si to kot klub ti, pa tudi zaradi načina, na katerega smo prišli do te točke, mislim, da je to preprosto prekrasna izkušnja," je nadaljeval.

Ten Hag (na fotografiji) nadzira zadnji trening svojih varovancev v Londonu.
Ten Hag (na fotografiji) nadzira zadnji trening svojih varovancev v Londonu. FOTO: AP

'Ne počivamo zgolj na naših lovorikah'
"S tem tudi dozoriš. To je nekaj izvrstnega zate. To lahko dodaš v svojo orožarno. Mislim tudi, da je to tudi moto naše ekipe. Nekaj smo že dosegli, a želimo si storiti še veliko več. Želimo se še izboljšati. Ne počivamo zgolj na naših lovorikah. Želimo se le izboljševati vsak dan in vsak dan se moramo izboljšati še bolj," pravi šele 49-letni strateg.

Veliko prahu je, vsaj v Veliki Britaniji, dvignilo dejstvo, da so Ajaxu vodilni pri nizozemski Eredivisie tudi tokrat šli na roko in prestavili njihovo ligaško preizkušnjo ter aktualnim podprvakom omogočili teden dni počitka pred gostovanjem v Londonu. Nizozemski velikan se sicer še vedno bori na vseh frontah, v prvenstvu z branilcem naslova PSV Eindhovnom, v pokalu pa bo finalni obračun odigral z ekipo Willem II.

Razposajeni Frenkie de Jong (v sredini) s soigralci na Tottenhamovem stadionu.
Razposajeni Frenkie de Jong (v sredini) s soigralci na Tottenhamovem stadionu. FOTO: AP

Nepravična tudi delitev zaslužka z naslova TV-pravic?
"O tem res ne morem povedati veliko. Vedno so različne okoliščine. Igramo v nizozemski Eredivisie, imamo deset milijonov (evrov, op. a.), ki jih dobimo od televizijskih pravic, Tottenham pa dobi ... No, ne vem, koliko dobijo, a dobijo veliko več. Je to še vedno nepravično? Je to nepravično zanje ali za nas? To so okoliščine. Vsak je v drugačnih. Moraš se le spopasti z njimi. To počnemo in tako je," je žogico kolegu Mauriciu Pochettinu, ki je v zadnjem času veliko omenjal večjo utrujenost svojih varovancev v primerjavi z Nizozemci, vrnil Ten Hag.

Družbo mu je ob tokratnem druženju z mediji delal vezist Donny van de Beek, ki se je prav tako dotaknil daljšega počitka, v katerem je lahko po zaslugi razumevajočega vodstva državnega prvenstva užival v zadnjih dneh.

"No, meni je vedno všeč, če igram veliko tekem. A mislim, da je v tem trenutku res dobro, da smo imeli teden počitka. A videli bomo, kako dobro bomo igrali jutri. Toda mislim, da je vedno dobro imeti nekaj počitka. To gotovo ni slaba reč. A z igranjem veliko tekem zapovrstjo si tudi zelo dobro pripravljen," je zatrdil 22-letni nogometaš.

PREDTEKMO

Tottenham vs Ajax
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bezigrad2005
30. 04. 2019 07.30
+11
Komaj čakam, da uživam danes v igri Ajaxa. Vrnili so čar nogometu in res škoda, da ekipa ne ostane skupaj. Na koncu pa denar pokvari igro in ubije klube ki delajo z mladimi.
Le vkup uboga gmajna
30. 04. 2019 07.22
+7
Pochettino že išče izgovore za poraz.
timotej debeljak
29. 04. 2019 21.29
+17
Čeprov vedno navijam za angleže. Pa zdej prvoščem Ajaxu osvojitel naslova.