Liga prvakov

Evropske rane PSG že v prvem krogu 'posolil' še United

Pariz, 20. 10. 2020 20.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
J.B., J.K.
Komentarji
27

Manchester United je na tekmi prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov slavil na gostovanju pri Paris Saint Germainu (2:1). Poraženi finalisti minule sezone so dolgo časa zaostajali, z enajstih metrov je sredi prvega polčasa zadel Bruno Fernandes, nato z avtogolom Anthonyja Martiala uspeli izenačiti, a na koncu vseeno morali priznati poraz, za katerega je z izvrstnim golom v 87. minuti poskrbel Marcus Rashford.

Več videovsebin
  • Vrhunci prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (2. del)
    15:19
    Vrhunci prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (2. del)
  • Vrhunci prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (1. del)
    12:01
    Vrhunci prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (1. del)
  • Gol Marcusa Rashforda na tekmi PSG - Manchester United
    01:09
    Gol Marcusa Rashforda na tekmi PSG - Manchester United
  • Avtogol Anthonyja Martiala na tekmi PSG - Manchester United
    01:05
    Avtogol Anthonyja Martiala na tekmi PSG - Manchester United
  • Zapravljena 11-metrovka in gol Bruna Fernandesa na tekmi PSG - Manchester United
    04:02
    Zapravljena 11-metrovka in gol Bruna Fernandesa na tekmi PSG - Manchester United

Manchester United se je na "mesto zločina", kjer je pod taktirko Oleja Gunnarja Solskjaerja lani že uspel presenetiti Paris Saint-Germain, vrnil brez stebra obrambe in kapetana Harryja Maguireja, medtem ko je bil francoski zvezdnik Paul Pogba "zrel" le za klop stadiona Park Princev. Solskjaer, ki je kapetanski trak nadel Brunu Fernandesu, je od prve minute presenetljivo v igro poslal tudi Axla Tuanzebeja, ki se je moral s soigralci od prve minute spopasti z udarnim napadom Parižanov: Neymarjem Jr., Kylianom Mbappejem in nekdanjim "vragom" Angelom Di Mario.

Po začetnem merjenju moči je PSG prvi pokazal nekaj ranljivosti v zadnji vrsti, ko je Abdou Diallo nerodno posredoval po predložku s strani in bi kmalu zaposlil Marcusa Rashforda, a je bil še dovolj hiter Keylor Navas. A kmalu je bil na preizkušnjah tudi David de Gea, ki je najprej z lepo parado odbil zavit strel Di Marie z roba kazenskega prostora, nato pa še veliko bolj bravurozno z neposredne bližine ustavil Layvina Kurzawo, ki ga je z ostro podajo zaposlil v prvem polčasu precej nevidni Mbappe.

Prodori Neymarja Jr. (zgoraj) niso imeli veliko učinka na tekmi v Parizu.
Prodori Neymarja Jr. (zgoraj) niso imeli veliko učinka na tekmi v Parizu. FOTO: AP

Navas odličen, a malce 'prehiter'
V 19. minuti je Anthony Martial s samostojnim prodorom prišel do kazenskega prostora, a nato zelo slabo meril proti oddaljenejši vratnici, že v naslednjem napadu pa mu je uspela "dobitna" poteza. Francoz, nekdanji član AS Monaca, se je lepo obrnil ob Dialloju, ki je storil prekršek, glavni sodnik Španec Antonio Mateu Lahoz pa je takoj zapiskal. Fernandes, ki je šele nedavno po seriji uspešno izvedenih strelov z bele pike prvič zgrešil, je bil spet nenatančen, po "poskoku" pred strelom je namreč Navas uganil njegovo namero in mu poskus ubranil, žogo pa so izbili branilci PSG. Toda sodniki so opazili, da je Navas v trenutku strela za nekaj centimetrov stopil s črte svojih vrat, zato je Fernandes dobil novo priložnost, ki je z identičnim strelom (Navas je tokrat krenil v svojo desno) ni zapravil. 

Statistika tekme PSG - Manchester United.
Statistika tekme PSG - Manchester United. FOTO: Sofascore.com

Ko je minilo prvih 30 minut igre, je začel PSG zlahka prihajati za hrbet Unitedove obrambe, toda peterica branilcev se je vedno znova našla na pravem mestu. Tudi takrat, ko se je že zdelo vse izgubljeno, pa so tekmece ujeli v prepovedan položaj. Tako je bilo v 31. minuti, ko je poskušal De Geo preigrati Di Maria in nato padel, a je Španec odlično posredoval, v vsakem primeru pa je stranski sodnik dvignil svojo zastavico. Tudi Neymar Jr. je bil prehiter, ko je z levega boka iskal osamljenega Di Mario, do katerega pa žoga ob izbijanju enega izmed tekmecev spet ni niti prišla, v 33. minuti pa je bilo še najbolj vroče, saj je v dvoboju s Tuanzebejem padel Mbappe, a je po njunem trčenju Lahoz zaradi ugovarjanja pokazal zgolj rumeni karton Neymarju Jr. 

Polčas se je končal z nevarnim strelom Fernandesa z okoli 20 metrov, ki ga je Navas odbil v kot, po kotu, ki je sledil, pa bi ga po novem nerodnem posredovanju kmalu premagal Diallo, a se je žoga skotalila mimo vratnice. Diallo se je nato odkupil z dobrim posredovanjem s hrbta, ko je proti golu skozi kazenski prostor sam že prodiral Rashford, na drugi strani pa je De Gea enkrat prisebno izbil žogo pred Mbappejem, ki bi si po predložku s strani skoraj ustavil težko žogo in pomeril proti njegovemu golu.

Najprej prečka, nato avtogol
V drugi polčas je trener PSG Thomas Tuchel krenil brez Idrisse Gueya, ki ga je v zelo napadalno usmerjeni menjavi nadomestil novinec v ekipi Moise Kean. A kot prvi so bili zelo nevarni "vragi", ki bi kmalu izkoristili (še zdaleč ne edino) veliko napako obrambe PSG, a je Rashford v ugodnem položaju po prodoru v kazenski prostor preslabo podajal proti Martialu. In United bi kmalu hitro plačal za zapravljivost, saj si je Mbappe v 48. minuti pripravil strel znotraj kazenskega prostora in pomeril v daljši kot, a je spet odlično posredoval De Gea. V 51. minuti se je priložnost za strel z roba 16-metrskega prostora ponudila Scottu McTominayu, potem ko spet niso najbolje odbili branilci francoskega prvaka, a je bil poskus Škota precej mlačen.

Nato pa 54. oziroma 55. minuta: najprej bi Kurzawa s ponesrečenim predložkom skoraj presenetil De Geo, a zatresel prečko, v nadaljevanju akcije pa je PSG dobil na voljo podajo iz kota. Neymar Jr. je poslal ostro žogo na prvo vratnico, kjer jo je za hrbet svojega vratarja preusmeril nesrečni Martial. Že v eni naslednjih akcij je skozi kazenski prostor "vragov" prodiral Mbappe, ki pa ga je z izvrstnim drsečim startom ob strelu ustavil Aaron Wan-Bissaka. Dve minuti kasneje je po dobljenem dvoboju ob robu igrišča proti golu (skoraj) sam krenil Rashford, ki pa se je preveč obiral in dovolil, da mu žogo v kot izbije Danilo. Po kotu, ki je sledil, je za las prek vrat z glavo meril Martial, je pa bil na žogi verjetno tudi Navas.

Rashford spet usoden za Parižane
Na drugi strani je bilo takoj spet vroče po zaslugi Keana, ki je točno na robu kazenskega prostora padel po drsečem startu Wan-Bissake, a Lahoz vnovič ni pokazal na belo piko v korist Francozov, posnetke pa so pregledali tudi v VAR-sobi. V 67. minuti je Solskjaer v igro poslal tudi francoskega zvezdnika Pogbaja, ki se je izkazal z nekaj potezami. Tudi s sodelovanjem v akciji iz 70. minute, ki se je končala z močnim diagonalnim strelom Rashforda, a je Navas žogo uspel s konicami prstov preusmeriti v kot. V 74. minuti je v kazenskem prostoru gostov padel še Mbappe, spet se je pomeril s Tuanzebejem, a enajstmetrovke španski sodniki tudi v tretjem ali četrtem "poskusu" niso dosodili.

V 80. minuti je imel United novo veliko priložnost za dosego zmagovitega zadetka, ko se je po podaji Rashforda v globino odprlo veliko prostora Fernandesu na desni strani, podaja Portugalca proti osamljenemu Martialu na oddaljenejšo vratnico pa ni prišla do naslovnika. Toda Rashford je sledil akciji in prišel do žoge, njegov poskus z roba kazenskega prostora pa je spet odlično ustavil Navas. Razen poskusa Neymarja Jr., šlo je za močen strel z okoli 20 metrov po podaji rezervista Rafinhe, ki ga je odločno odbil De Gea, Parižani niso več resneje zapretili vratom "rdečih vragov", ki so v 87. minuti zabili zmagoviti gol: nenadoma je po podaji Pogbaja v kazenski prostor švignil Rashford in natančno zadel s pomočjo vratnice. Razen strela Neymarja, ki je z roba kazenskega prostora poletel prek stičišča vratnice in prečke, je bil lanskoletni finalist LP v zadnjih minutah povsem nemočen, in moral še drugič zapored na tekmah Lige prvakov doma priznati premoč angleškemu velikanu, spet pa je bil zanje z odločilnim golom usoden še ne 23-letni Rashford.

Najkoristnejši igralec tekme PSG - Manchester United.
Najkoristnejši igralec tekme PSG - Manchester United. FOTO: Sofascore.com

Liga prvakov, skupina H, prvi krog:

Paris Saint-Germain ‒ Manchester United 1:2 (0:1)
Martial 55./avt.; Fernandes 23./11-m, Rashford 87.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.05

Hvala vsem, ki ste se nocoj družili z nami, že jutri se spet slišimo, vidimo oziroma beremo, ko bomo spremljali težko pričakovani spopad prvaka Bayerna z madridskim Atleticom! Lahko noč vam, tokrat iz domače kuhinje/dnevne sobe/spalnice/pisarne želim Jan Krstovski.

23.03

Statistika tekme

22.52

Še nekaj statistike ... Najkoristnejši igralec ob polčasu in na koncu tekme - Bruno Fernandes

90'+4

Konec tekme!

Manchester United z drugo zaporedno zmago nad PSG v Parizu spet presenetil finaliste minule sezone Lige prvakov! Ne moremo reči ravno senzacija, a vseeno ni daleč od te oznake ...

90'+2

Pogba tokrat veliko slabše, ob zastavici je izgubil žogo, ki je za PSG. Še dobra minuta igre je Parižanom ostala za izenačenje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Goveja župa
21. 10. 2020 08.57
+3
psg ma samo napad nenormalen ostalo je povprecno, samo ce s takim napadom ne mors dat doma 3 golou unitedu k jih prot totnhamu doma 6 pojedu pol nikol ne bos prvak
motorist_mb
21. 10. 2020 09.21
+4
Icardi bi moral špilat namesto Marie na centrforu
Goveja župa
21. 10. 2020 12.24
+2
loh bi sli 4 4 2 pa mbappe icardi spica neymar di maria na krilih sam lako je bit general po bitki
motorist_mb
21. 10. 2020 08.01
-4
Imajo ubitačni napad samo gola pa ni...mislim da di Maria mora vun!
glavni Baja
21. 10. 2020 08.17
+2
sej on tut sanja da je bog fudbala, tko k Ibrahimović
motorist_mb
21. 10. 2020 08.30
+5
Vivid Money
21. 10. 2020 08.01
+3
tale PSG pa res ne vem kaj bi rad? ima ekipo za sam vrh na koncu pa ga nek ManUtd premaga na domacem pragu....
... 1
21. 10. 2020 08.16
+6
Nek man united??? Resno? Kokrat je pa psg osvojil ligo prvakov? Psg bi bil brez arapcev pa njihovh milijard ena velika nula. Lige prvakov vidli nebi!
Vivid Money
21. 10. 2020 11.30
+0
ne gre se za to....renome je globoko na strani ManUtd-ja, ampak govorim za trenutno situacijo, ki se bomo vsi strinjali, da bi moral tak PSG pojesti trenutno kvaliteto ManUtd-ja.....
drink drunk koma
20. 10. 2020 21.58
+7
Ma kakim presenečenjem, če nimajo za burek...GGMU!
motorist_mb
20. 10. 2020 21.51
-2
Tud za PSG je bil penal...sodniki so lopovi!
Matrax
20. 10. 2020 21.27
+7
Sicer navijam za United ampak tale VAR je komedija, še večja komedija pa tole z golmani na črti. Mislim, da bi morali nardit eno črto pred golovo 50cm naprej in pustit golamu tisti korak ali dva manjša znotraj tiste cone, ker tako je zelo težko branit. Pa še nekaj... V drugo je bilo čisto enako gol pa je obveljal.
CURVANORD Zanetti
20. 10. 2020 21.04
+4
Se dobro da ni kak nas klub v ligi prvakov bi dobili kazen zaradi krsitve polixijske ure
masaker1975
20. 10. 2020 21.32
+5
Teg se ni za bati naslednjih 50 let, da bi naš klub bil v Ligi prvakov 🤣🤣
kadabra
20. 10. 2020 20.55
+6
Če United zmaga dobi 3 točke, če zgubi pa novega trenerja. V vsakem primeru so v plusu :)
NeverGiveUp Slo
20. 10. 2020 20.53
+1
Upam da bomo dobili lepo in pošteno tekmo. Nisem navijač ne enih ne drugih, naj zmaga boljša ekipa. Ajmoo
motorist_mb
20. 10. 2020 20.50
-5
Ajde PSG gremo do finala!
cripstoned
20. 10. 2020 20.16
+1
vraca se liga prvakov in takoj poslastica za nogometne ljubitelje...seveda zmago privoscim unitedu (tradiciji) pa ceprav bo proti bogatemu psgju zelo tezko zmagal...kvaliteta je na strani psgja....
glavni Baja
20. 10. 2020 12.30
+8
pojedl jih bodo v Parizu 😉
Goveja župa
20. 10. 2020 10.49
+4
unitedova obramba je malo da ne slabsa od mariborjeve
Dami27
20. 10. 2020 21.13
+3
mariborjeve? A si hodil v osnovno šolo v Sloveniji?
Alfi2
20. 10. 2020 21.32
+2
ja se dobr da so ze 3 gole fasal ane..kaj je potem psgjev napad? a obstaja beseda sploh ki bi ga opisala?
Nikolajev
20. 10. 2020 09.29
-22
Barcelona bo prvak LP. Z levo roko. Že pomlajujejo ekipo. Baryern ne seže Barceloni niti do gležnjev......Moj komentar je strokoven in objektiven, saj me kot komentatorja objavljajo vsi svetovni mediji.
Goveja župa
20. 10. 2020 10.48
+8
ehjaehja
20. 10. 2020 13.25
+1
nikolajev ti pa moraš nujno iti za komika pa še uspel bi v tem poklicu🤣😂🤣😂
Lisec7
20. 10. 2020 13.37
+4
Nikolajev--še TV Priština 3 predvaja tvoje komentarje
Roglič šampion
20. 10. 2020 20.36
+3
ma dejte ni haha ta nikolajev vsakic objavi komentar s 100% sarkazmom, zajebava se