Liga prvakov

Oblak znova nepremagan, Dinamo remiziral, Tottenham ponižal Zvezdo

Madrid, 22. 10. 2019 20.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Začel se je tretji krog Lige prvakov. Atletico Madrid našega Jana Oblaka je z 1:0 doma ugnal Bayer iz Leverkusna. Zagrebški Dinamo je gostoval pri ukrajinskem Šahtarju. Končalo se je z 2:2, kar našim južnim sosedom zagotavlja lepo popotnico pred drugo polovico skupinskih bojev. Na gostovanju v Londonu se je opekla Crvena zvezda, ki je prejela kar pet zadetkov.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Atletico Madrid - Bayer Leverkusen
    01:58
    Vrhunci tekme Atletico Madrid - Bayer Leverkusen
  • Vrhunci tekme Club Brugge - Paris Saint-Germain
    04:13
    Vrhunci tekme Club Brugge - Paris Saint-Germain
  • Vrhunci tekme Galatasaray - Real Madrid
    02:33
    Vrhunci tekme Galatasaray - Real Madrid
  • Vrhunci tekme Juventus - Lokomotiva Moskva
    02:45
    Vrhunci tekme Juventus - Lokomotiva Moskva
  • Vrhunci tekme Tottenham - Crvena zvezda
    04:14
    Vrhunci tekme Tottenham - Crvena zvezda
  • Vrhunci tekme Olympiakos - Bayern
    03:49
    Vrhunci tekme Olympiakos - Bayern
  • Vrhunci tekme Šahtar Doneck - Dinamo Zagreb
    02:49
    Vrhunci tekme Šahtar Doneck - Dinamo Zagreb
  • Vrhunci tekme Manchester City- Atalanta
    04:10
    Vrhunci tekme Manchester City- Atalanta
Alvaro Morata je odločil srečanje.
Alvaro Morata je odločil srečanje. FOTO: AP

Varovanci Diega Simeoneja znova brez prejetega zadetka

Atletico Madrid je na dobri poti, da se uvrsti v osmino finala Lige prvakov. Po treh tekmah ima na svojem kontu sedem točk. Tokrat je bil doma boljši od Bayer Leverkusna. V izenačeni tekmi, ki ni ponudila veliko priložnosti, je eno redkih izkoristil rezervist Alvaro Morata. Španski napadalec je v 78. minuti v polno zabil po strelu z glavo. Jan Oblak je znova stal med vratnicama Colchonerosov. Od 70. minute dalje, ko je iz igre odšel Koke, pa je celo nosil kapetanski trak.

Atletico - Bayer L.

Juventus v svojem slogu do preobrata proti Lokomotivi

Moskovska Lokomotiva je v Torinu vodila večji del srečanja, nato pa je Paulo Dybala v 77. in 79. minuti z dvema zadetkoma poskrbel za veselje domačinov. Najprej je sprožil fantastičen strel z razdalje, nato pa izkoristil odbito žogo po strelu Alexa Sandra. V skupini D ima stara dama prav tako sedem točk in se bo na zadnjih treh tekmah z Madridčani udarila za prvo mesto.

Izjemno pomembna točka za zagrebški Dinamo

Dinamo Zagreb se je na stadionu Metalist znašel v zaostanku v 17. minuti, ko je v polno meril Jevgen Konopljanka. Odgovor Zagrebčanov je prišel le nekaj minut kasneje, ko španski dragulj Dani Olmo pred domačimi vrati ni imel težjega dela. V drugem delu si je nerazumno napako privoščil Šahtarjev vratar Andrej Pjatov, ki je brez pravega razloga v svojem kazenskem prostoru storil prekršek za enajsmetrovko. Z bele točke je bil kasneje natančen Mislav Oršić. Zadnji zadetek na tekmi smo videli v 75. minuti, ko je za delitev točk poskrbel 20-letni Brazilec Dodo. Naš reprezentant Petar Stojanović je imel tokrat nekoliko bolj ofenzivno vlogo, odigral pa je vso tekmo. 

Šahtar - Dinamo Zagreb

Tottenham proti Crveni zvezdi pozabil na slabo formo 

Navijači Spursov si zagotovo niso predstavljali, da bodo njihovi ljubljenci v sezono vstopili tako skromno. V Ligi prvakov so imeli pred tretjim krogom le eno točko, na zadnji tekmi pa jih je nemški Bayern naravnost ponižal, v Londonu je bilo 2:7. Tokrat pa je bila slika na novem domovanju Tottenhama povsem drugačna. Londončani so narekovali visok ritem igre, ki Crveni zvezdi ni dopustil, da bi bila občutneje nevarna. Mrežo Srbov je po kotu prvi načel Harry Kane, ko pa so se gostje nekoliko odprli, so domači to znali izkoristiti. Do konca polčasa je dvakrat zadel Heung-min Son. V drugem je na 4:0 kmalu povišal še Erik Lamela. Pirotehnike tokrat zaradi kaznovanosti organiziranih gostujočih navijačev ni bilo mogoče videti, je pa počilo v 72. minuti, ko je svoj drugi zadetek na srečanju za končnih 5:0 zabil Kane. 

Tottenham je tokrat spomnil na predstave iz lanske sezone.
Tottenham je tokrat spomnil na predstave iz lanske sezone. FOTO: AP

Na drugi tekmi v tej skupini je Olympiakos gostil Bayern. domači so pred vročim občinstvom sicer povedli, a so Bavarci do konca pripravili preobrat. Ob zadnjem sodnikovem žvižgu je na semaforju pisalo 2:3. Prvo ime tekme je bil poljski napadalec Robert Lewandowski, ki nadaluje s fantastičnimi predstavami, tokrat se je med strelce vpisal dvakrat. 

Olympiakos - Bayern

PSG koraka k prvemu mestu v skupini A, Real do izjemno pomembne zmage

Parižani po treh tekmah ostajajo stoodstotni. Po Real Madridu in Galatasarayu je padel še Club Brugge. Čeprav je manjkal Neymar, Kylian Mbappe pa je srečanje začel le na klopi, to favoriziranim Parižanom na gostovanju v Belgiji ni bilo poznati. V prvem polčasu se je med strelce vpisal Mauro Icardi. Kmalu po začetku drugega dela je v igro vstopil že prej omenjeni Mbappe, ki je nato v pičlih dveh minutah odločil srečanje. Sprva je zabil za zvišanje na 2:0, nato pa še asistiral Icardiju za Argentinčev drugi zadetek na tekmi. Da je bila mera polna, je 20-letni Francoz do konca tudi sam zabil še dva zadetka, bilo je 0:5. 

Real Madrid je imel v skupini A po dveh tekmah le točko in si zato na vročem gostovanju v Carigradu nikakor ni smel privoščiti poraza. Prvi so preko Florina Andona zapretili domači nogometaši, a se je z izjemno parado izkazal v zadnjem času zelo kritizirani Thibaut Courtois. Romun je imel minuto za tem novo priložnost, a je bil še drugič uspešnejši belgijski vratar. Zapravljeni priložnosti je v 18. minuti kaznoval Toni Kroos, ki je v slogu največjih mojstrov zabil po asistenci Edena Hazarada. Kot se je kasneje izkazalo, je bil to edini zadetek na srečanju. 

Lestvica

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
23. 10. 2019 15.28
-9
z eno nogo smo ze v osmini finala..nebi bil presenecn ce bo Dinamo letos to kar je Ajax bil lani
gullit
23. 10. 2019 16.35
+7
malo pretiravaš itak ;) drugače pa velik poklon Dinamu da se uspešno kosajo z bogatejšimi, kot Ajax da.
Carrasco
23. 10. 2019 08.40
-5
Znova haha . Pokažite statistiko strelov na gol a u slovenski reprezentanci je tudi vedno znova nepremagan
Carrasco
23. 10. 2019 08.41
-7
v domačem prvenstvu je blo 1-1 oni pa znova v naslovu
šumar
23. 10. 2019 08.40
+2
a ronaldo ni igral haha
mariomandzukic
23. 10. 2019 07.51
-16
kva se zgodi ce dinamo,1 sezono Ne rasproda 3 ctrt ekipe??izdominira..smo na pragu spomladanske Lige Prvakov,kar ni uspelo se nobenemu klubu iz Ex Yuge,razn Hjduku..od kar je nov Format Lige prvakov..neverjetna dominacija
aciviica
22. 10. 2019 21.53
+5
Ajoj ,Stojanovič pri Dinamu pa jok od joka...
09ZarMan10
23. 10. 2019 13.23
-1
res je, Stojanović bi trenutno lahko igral le še za Real. ...
AtleticoSLO
22. 10. 2019 21.51
+3
Vamos Atleti!!!