Liga prvakov

Karim Benzema z zadetkoma Realu priigral prvo mesto in osmino finala

Madrid, 09. 12. 2020 20.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Real Madrid je v zadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakov ugnal Borussio iz Mönchengladbacha, s čimer je le potrdil napredovanje v osmino finala. Kljub porazu so se iz skupine B med 16 najboljših prebili tudi Nemci, saj se je obračun med Interjem in Šahtarjem končal brez zmagovalca. Junak tekme v Madridu je bil Karim Benzema, ki je dosegel oba zadetka za zmago z 2:0.

Več videovsebin
  • Vrhunci sredinih tekem zadnjega kroga Lige prvakov (2. del)
    12:46
    Vrhunci sredinih tekem zadnjega kroga Lige prvakov (2. del)
  • Vrhunci sredinih tekem zadnjega kroga Lige prvakov (1. del)
    14:42
    Vrhunci sredinih tekem zadnjega kroga Lige prvakov (1. del)
  • Karim Benzema zabil tudi drugi gol na tekmi
    01:08
    Karim Benzema zabil tudi drugi gol na tekmi
  • Karim Benzema zabil za 1:0
    01:01
    Karim Benzema zabil za 1:0

Kapetan galaktikov Sergio Ramos, ki je poškodbo staknil na tekmi med Španijo in Nemčijo pred nekaj tedni, je začel tekmo. Za Madridčane je nazadnje igral pred dobrim mesecem, ko so v prvenstvu s kar 1:4 izgubili proti Valencii. Zinedine Zidane je ob njem v osrčje obrambe postavil še Francoza Raphaela Varana. V sredini je začel preverjeni trio Luka Modrić, Toni Kroos, Casemiro, v napadu pa sta bila poleg glavnega strelca zadnjih dveh sezon Karima Benzemaja še mlada Brazilca Vinicius Junior in Rodrygo. Na drugi strani je trener Marco Rose od prve minute v ogenj poslal zelo napadalno usmerjeno enajsterico. Ob prvih zvezdnikih v konici napada Marcusu Thuramu in Alassanu Pleaju je namreč začel tudi Breel Embolo. Med vratnicama je bil ponovno izkušeni Švicar Yann Sommer, pred njim pa njegov rojak Nico Elvedi in Matthias Ginter.

Gostje, ki v Bundesligi slovijo po visokem presingu, tega v prvih 45 minutah nikakor niso potrdili. Predvsem po svoji desni strani je Real brez težav prihajal na polovico Borussie, odlično je sodelovala naveza Vazquez – Rodrygo. Prav ta dva nogometaša sta pri zadetkih v prvem delu sodelovala kot asistenta.

Real Madrid je do vodstva prišel že v deveti minuti. Lucas Vazquez je z desne strani poslal uporaben predložek, ki ga je med številnimi branilci gostov, ki so odreagirali preveč medlo, v zadetek pretvoril Benzema. To je bil zanj tretji gol v tej sezoni Lige prvakov. Na drugi strani so gostje kmalu po prejetem zadetku zapretili, ko je sprožil Marcus Thuram, a Thibaut Courtois ni imel težav.  Bistveno bolj nevarno je bilo pred vrati Reala v 25. minuti. Nemci so izvedli bliskovit protinapad, po katerem se je v odlični situaciji znašel Plea, a njegov strel ni bil dovolj dober, da bi uspel premagati Courtoisa. Francoski napadalec ga je poskušal ugnati z lobom, a je to izvedel slabo, tako da je žogo končala izven okvirja. 

Kazen za zapravljeno pa je prišla v 32. minuti. Kot da bi gledali ponovitev akcije za 1:0, le da je namesto Vazqueza kot asistent sodeloval Rodrygo. Nadarjeni Brazilec je z desne strani odlično zaposlil Benzemaja, ki se je osamljen znašel pred Sommerjem, tako da z glavo ni imel večjih težav za 2:0. Prednost belega baleta bi bila lahko ob odmoru še višja, v polno je namreč meril tudi Modrić, a je bil njegov zadetek upravičeno razveljavljen, saj je bil eden od nogometašev domačih pred tem v prepovedanem položaju. 

Real držal niti gre, Borussia brez pravih priložnosti
Gostujoči strateg Rose je s potezo med polčasoma jasno pokazal, kaj si je mislil o predstavi svojih varovancev v prvem polčasu. Pred nadaljevanjem se je namreč odločil za dvojno zamenjavo, vstopila sta Valentino Lazaro in Denis Zakaria, v garderobi pa sta ostala Embolo in Oscar Wendt. A tudi ta taktična sprememba ni vplivala na potek tekme. Madridčani so imeli še naprej niti igre v svojih nogah, Borussia pa je kljub nekoliko višjemu pokrivanju na domači polovici še naprej prežala na protinapade.

Za Benzemaja je bil to 527. nastop v dresu galaktikov, s čimer se je na lestvici nešpanskih nogometašev z največ nastopi pri Realu na prvem mestu izenačil z Robertom Carlosom. 

Okvir vrat dvakrat rešil goste
Gostje so tako do prve resne priložnosti v drugem delu prišli šele v 66. minuti. Florian Neuhaus je poslal podajo s prostega strela, obramba Reala je žogo uspela odbiti, a le na Pleaja, ki je bil v kazenskem prostoru v ugodnem položaju, a je imel pred seboj preveč nogometašev, da bi uspel natančneje zaključiti. Ostalo je pri 2:0, kar pa bi se kaj kmalu spremenilo v 74. minuti. Strel Ramosa z glavo je s fantastično parado zaustavil Sommer, žoga pa je nato prišla do Benzemaja, ki jo je brez premisleka s pravo bombo znova poslal proti vratom gostov, a mu je veselje preprečila prečka. Dve minuti zatem je bil znova na delu okvir vrat, ki je preprečil še veselja Vazqueza. Španec je nastreljal vratnico po lepi asistenci strelca obeh zadetkov v prvem polčasu. 

To pa je bilo tudi vse, kar se akcij pred obema goloma tiče. V zadnjih minutah so gostje spoznali, da tokrat ne bodo prišli do točk, Real pa je zadovoljno ohranjal žogo v posesti in tako brez težav srečanje pripeljal do konca. Po zadnjem žvižgu sodnika Bjorna Kuipersa je sicer sledilo še nekaj napetosti, saj se je srečanje v Milanu zavleklo še za nekaj minut, na koncu pa se je končalo brez zadetkov. To pomeni, da so se med 16 najboljših prebili tudi varovanci Marca Roseja, ki so s tem prišli do enega največjih uspehov v klubski zgodovini. V Evropsko ligo se je kot tretji iz skupine B preselelil Šahtar, Inter pa je še tretjič zapored razočaral svoje navijače na evropski sceni in je sezono sklenil kot zadnji. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga prvakov, skupina B, 6. krog:

Real Madrid – Borussia Mönchengladbach 2:0 (2:0)
Benzema 9., 32.

Začetni Postavi:

Real: Courtois; Vazquez, Varane, Ramos, Mendy; Modrić, Casemiro, Kroos; Rodrygo, Benzema, Vinicius.
Borussia: Sommer; Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt; Neuhaus, Kramer, Stindl, Embolo, Thuram; Plea.

Koronavirus pasica november

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.09

S statistiko junaka tekme se tudi poslavljamo

Hvala, da ste nas spremljali. Ne pozabite, ob 23.30 sledijo še vrhunci vseh današnjih tekem na Kanalu A. Bodite z nami in lahko noč.

23.05

Igralec tekme? Karim Benzema

Statisitko zagotavlja Sofascore.

23.05

Statistika tekme

Zagotavlja jo Sofascore.com.

23.00

Sledi še statistika tekme, čez slabe pol ure pa boste lahko na Kanalu A že spremljali tudi vrhunce vseh ostalih tekem

22.59

VIDEO: Benzema je zabil tudi drugi zadetek na tekmi

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (198)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
10. 12. 2020 18.16
+3
ko je potrebno zmagati, zmagajo...to je ta karakter ekipe ki z zidanom rusi meje neverjetnega...vamoooooos campeeeeoneees..
Lima33
10. 12. 2020 12.55
+5
Končno lahko tudi pohvalim Real... Bravo in pohvalno za trud, željo... Edino Vinka je komedija in je z naskokom največja prevara od nogometaša!!! Pri njemu je samo šprint pohvalen ostalo pa grozljivka... Casemiro tudi postaja obupen pa o njegovi hitrosti je škoda besed... Zrel za klop!! Modriču pa kapa do tal!! Ta človek je res genij za nogomet!! Pri teh letih tako igrati in toliko je res vrhunsko!! Veliko nog.genijev v teh letih že kilce pridobivalo ali pa so zamenjali klub kjer so samo trenirali... Bravo Luka!!
Anticripstoned
10. 12. 2020 12.27
+5
Čestitke Realu za res dobro predstavo
Vladimir.Krutov
10. 12. 2020 11.25
+7
Bom še tu čestital realu za zmago...tekme nisem gledal ker sem predvideval tak rasplet...bom danes komentiral barco ker je članek še svež....prvi penal lahko ga sodi ali pa ne ga je in to ni sporno da trener ne poduči aruhona proti komu bo igral je malo čudno...roka pijaniča absolutno penal žoga ni šla kamor je bila namenjena....roka lengleta zame penal plus karton...da sem sam trener težka bi mu bila po tekmi....sama igra in postava ki jo je izbral plus izjava da bo igral z najmočnejšo postavo sem vedel da iz te moke ni kruha...grizmann ni vreden nič evrov je samo navaden hinavec...poglejte si kdaj njegovo mimiko obraza vam veliko pove...pijanič kao kralj sredine za nekatere zavira igro da o hitrosti sploh ne začenjam dva obrambna vezista pol pa pričakuj neki rezultat....trincao ki ga večina omenja kot zgrešenega...kombinacija z destom deluje problem da je ekipa totalno neuigrana ...naredita potezo dve ali tri potem pa oba obstaneta in ne vesta ali naprej ali podati messiju...moj dragi luzer koeman si enak kot valverde...valverde menjal skoz cutinja ti pa skoz trincaa....kaj sledi....težek mesec in pol do novega vodstva....ali naj začasni predsednik sedaj menja trenerja pol pa pride novi in bi spet menjal s svojim........moj zaključek vsi mladi morajo ostati plus vsi nazaj iz posoje.....januarja pripeljat garsijo in menjat trenerja......nekih pokalo pac letos ni za pričakovat....na mladih svet stoji......določeni pa ima komentarje ki imajo rdečo nit ki že prehaja v vrvico....
Vladimir.Krutov
10. 12. 2020 11.26
+0
Reala nisem gledal ker sem še enkrat gledal barco....toliko v vednost
Trend01
10. 12. 2020 11.42
+2
Zanimivo. Gledaš Barcelono 2x, a zadnjič si pisal, da ne navijaš za njih. Le za nekoga... Tako si pač napisal.
Vladimir.Krutov
10. 12. 2020 11.53
+0
Preberi še enkrat....iz določenega razloga piše....
cripstoned
10. 12. 2020 18.17
vladimir...taksen klub kot je real madrid ne potrebuje taksnih cestitk podmuklih in dvolicnih oseb...raje studiraj o novem imenu profila ki ga bos imel naslednjo sezono...
alien8potnik
10. 12. 2020 11.02
+8
končno igra kot se šika :) zelo zelo dobro. vinicious razočaral. rodrygo (kljub temu, da igra na svoji slabši strani) izjemen. modrić - čudovito. 35 let in kakšna igra. bravo, bravo, bravo!
larionov
10. 12. 2020 12.42
+3
samomojemnenje
10. 12. 2020 10.12
+7
Čestitke Realu in ATM za zmago. Kot sem že rekel, Real bo to dobil rutinirano in res je bilo tako. Se pa ne morem odločit ali je bil boljši Vasquez ali Modrić. Mi je pa žal, da Vasquez igra za Real, kjer ga ne znajo dovolj ceniti. Človek je dober, kamor koli ga postaviš. Bo pa verjetno v soboto spet na klopi, če bo Dani igral. Pa bi moral biti Lucas prva izbira na RW.
Lektor Jure T.
10. 12. 2020 10.19
-6
Morda imaš prav za RW, ampak za RB Lucas pač v obrambi ni dobra izbira. Le krpa lahko ko je luknja. Ga je pa v zadnjem času tudi slaba forma zaznamovala
Trend01
10. 12. 2020 10.28
+3
Lucas ni ravno za RW. Bolj za RM (a potem se zruši sistem 4-3-3). Tako lahko dela, pomaga spredaj, na sredini, zadaj. Lucas je garač. Neumorni.
alien8potnik
10. 12. 2020 11.04
+4
prav imaš glede lucasa. agilen igralec. gladko igra desnega bočnega zdajle kot da je to njegova naravna vloga. bolj koristnega igralca od njega v ekipi rm ni. res izjemna predstava tako luke kot lucasa :)
blueboy0
10. 12. 2020 11.28
+3
Meni osebno je Lucas boljši na tem bočnem položaju kot pa na krilu, kjer sem vedno imel občutek, da mu manjka nekaj več tehničnih sposobnosti ter konkretnih zaključkih napadov. Je velik garač, a vsaj jaz nisem bil nikoli tako zadovoljen nad njegovo igro kot sedaj, ko je v tej napadalno bočni vlogi.
mptour
10. 12. 2020 09.15
-6
Dvoličneži. Samo godrnjanje, ko vam ne gre, pol pa ena zmaga, ste pa svetovni prvaki. Benza že dve leti naganjate iz kluba, zdej je pa glavni frajer. Isto Zidan.
Lektor Jure T.
10. 12. 2020 10.20
+6
Konan
10. 12. 2020 09.07
+3
Bravo real, se vsaj ne userjejo ko je treba igrat
Dany75
10. 12. 2020 08.56
+7
Odlicna predstava Reala,predvsem Lucasa in Modrica,se dobro da je Benz bil ucinkovit,saj sta oba predlozka pri golih bila res vrhunska..poznal se je tudi Ramos ki je odigral rutinsko..mendy nekoliko slabse...Vinko pa spet brezglavo...ce bi le vsako tekmo odigrali tako zavzeto..
Ciercq
10. 12. 2020 09.38
-4
brez super predložkov o Benzemaju danes nebi bral noben.Pozabljaš da ima Benzema plus 30 Vinicius pa 20 velik več tekem ima za sabo
Lektor Jure T.
10. 12. 2020 08.42
+8
Kollerik ma dopust do sobote
larionov
10. 12. 2020 12.36
+4
Kolerik gleda posnetke iz tekme, če je kje kak nepravilno izvajan avt, da bodo spet sodniki krivi
Trend01
10. 12. 2020 08.31
+0
No, pa imamo. 9.12.2020 je datum, ko je Real končno pokazal, da celo zna igrati tudi v sezoni 2020/21. Končno več resnosti na igrišču. Visoko pokrivanje, odlično na sredini. Saj je bilo nekaj napak, a vseeno so jih hitro popravili (razen tiste, ko je Lucas na sredini žogo izgubil in je Plea za »mišjega« zgrešil. Casemiro nekoliko veliko napak. Varane se boji žoge in jo takoj odpelje tja na desno (k sreči) in hitro potem odda. Spredaj pa slabše spet Vini Jr. Tudi Rodrygo nič posebnega spredaj, a se je odkupil z odlično podajo na Benza (v obrambi in sredini pa se je zelo trudil). Benz pa spet nazaj. Končno. A kot ga poznamo, bo to trajalo verjetno 4-5 tekem, potem spet luknja nekaj tekem. Odlična pa na sredini tako Kroos, kakor sploh Modrić, ki si je zaslužil, da bi zadel. Fantastično je spet Lucas odigral (kljub tisti napaki) in garal zadaj, na sredini in spredaj. Lepo od Zidana, da je dal možnost ogleda tekme z zelenice tudi Arribasu. Tako se dela. Ko je možnost, treba dati notri nadebudne fante. Da vidi, da vidimo, ali se bodo tekme ustrašili ali ne. Čestitke vsem španskih klubom, da so se uvrstili v nadaljevanje. Real ima pa srečo (in znanje), da je prišel do prvega mesta, ki mu omogoča mnogo, mnogo ugodnejši žreb. A vse je možno. So se pa »losali« ekip kot so: Bayern, City, L'pool, Chelsea, BvB, Juve, PSG. Sami »težkometalci«. Ja, splačalo se je potruditi in zmagati. V primeru neodločenega rezultat bi pa v Liga Evropa igrali! P.s. – je Ramos res tako močan atribut, ali je to le v glavah igralcev? Že v soboto pa Atleti. Ob 21.00. P.p.s. – uvodni gol za Atlete je zabil Hermosa, ki je bivši Realov igralec.
Trend01
10. 12. 2020 08.33
+1
Se spomnite tiste debate o "super ligi". Poglejte si zmagovalce skupin + nekateri, ki so drugi ali tretji. Nora liga bi bila. A na škodo drugih ekip po Evropi. Žal.
Ciercq
10. 12. 2020 08.34
-3
Ta liga je že nareta! Čeferinči je zgodovina nogometa
Ciercq
10. 12. 2020 08.35
-4
Trend01
10. 12. 2020 08.38
+0
Še ena opomba. Tisto, ko je obrambni igralec 'Gladbacha povaljal žogo in jo dobil v/na roko, bi - strogo gledano, po pravilih - moral biti penal. A mi je všeč, da ga ni piskal, ker se ji igralec nikakor ni mogel ogniti. Pa tudi pomagal si s tem ni nič.
Ciercq
10. 12. 2020 08.42
-2
Lenglet pa je gol preprečil je rekla UEFA nad Messijem pa prekrška ni bilo samo ronči je bil pod prekrškom mladinec barcelone ga je odrinil kot "penaldo zna past"
Ciercq
10. 12. 2020 08.43
-1
Po novem bodo žepe dobili na hlačah..da bodo roke nosili v žepih in letali za žogo..To so čeferinkova pravila
Ciercq
10. 12. 2020 08.44
-3
Čeferin je reku da lahko igraš nogomet z rokami v žepu rok ne potrebuješ za ravnotežje
Campeones36
10. 12. 2020 09.22
+6
ne bluzi, noben obrambni igralec ne gre z obema rokama pred napadalca.
samomojemnenje
10. 12. 2020 10.16
-2
Campeones34, prav rad bi enkrat doživel, da bi kakšen Ronaldofil objektivno priznal, da pa je morda le kdaj kakšen penal nad Ronaldom prehitro dosojen. Ampak dvomim, da bom to doživel.
cripstoned
10. 12. 2020 18.19
-1
trend tako je igral real do zacetka korone potem pa padec...upam da bo zdaj drugace in da so na zadnjih 2 tekmah pridobili potrebno samozavest da zrusijo se atlete in se jim priblizajo na 6tock...bolj vesel bom zmage proti atletom kot pa proti nemcem...enako kot sem bil bolj vesel zmage nad sevillo...
Ciercq
10. 12. 2020 08.30
-6
Otroke ki so posilili deklico v Ljubljani so priprli bivšega Realovca pa so pustili pri miru odkler je igral za real Madrid, potem je plačal 400 000 evrov in ostal na prostosti! Otroke pa bodo zaprli v pravični EU kjer besede črni nesmeš rečt ...F off čeferinovci in EU
realmadrid the best
10. 12. 2020 08.19
+6
Realova najboljši prvi polčas v zadnjem letu.
Lektor Jure T.
10. 12. 2020 08.08
+4
prenesti to željo še na tekmo z atleti, tam je zmaga prav tako NUJNA
Lektor Jure T.
10. 12. 2020 08.05
+7
Kollerik, upam, da boš preživel, ta portal potrebuje "dvorne norčke" kot si ti..ti si njihov vodja (moj poklon)...včeraj ti je splavala po vodi edina želja, ki si jo imel v letu 2020..predvidevam, da si ponoči vrtel posnetek tekme in iskal sodniške napake..si našel morda kakšno napačno izvajanje avta ali kaj podobnega?
Paštašutar
10. 12. 2020 08.03
+6
Že res ds ta Borusija ni neka ekipa ampak vseeno konćno ena lepa predstava. Možni nasprotniki Lazio,Atlanta,Porto in Leipzigu. Zdej pa poskusite strast Atlete,da bi bilo prvenstvo še zanimivo.
Paštašutar
10. 12. 2020 08.05
+2
Trend01
10. 12. 2020 08.12
+3
Uf, jebemtiš. Morda več ob kateri uri igrajo, ko bodo "čez lužo"? Že to, da Izraelci igrajo v Evropi mi ne štima. Pa Kazahstan... Ti si pa še severnoameriške notri dal... He, he. "Atlanta". Se zgodi.
Paštašutar
10. 12. 2020 08.43
+6
Ajej,mam sam tri razrede osnovne šole, še dobro mi gre😅😅😅
Lektor Jure T.
10. 12. 2020 08.02
+6
Po dolgem času spet super tekma reala, predvsem prvi polčas..veliko želje, veliko borbe, kombinatorike, vtekanj..povsem druga ekipa kot denimo na tekmi pri nemcih doma..če bodo tako nadaljevali, se nimajo česa bati..no, LP ravno ne bodo osvojili, manjka malo kvalitete, ampak v borbo za domače prvenstvo, španski pokal in super pokal pa se lahko resno vpletejo..jasno s takim pristopom kot včeraj..
HALAcR7
09. 12. 2020 21.59
+5
blueboy0
09. 12. 2020 21.59
+5
Ne vem kdaj je Real nazadnje odigral tako dober polčas. Zakajjj ne morejo vedno igrati tako intenzivno, energično in direktno?? Očitno jim more voda ornk v grlo tečt, da se le odločijo, da odspilajo kot znajo! Nemci so drugače odlična ekipa, a so jih danes čisto nevtralizirali. S takšno igro (počakajmo se sicer na drugi polčas) sem prepričan, da bi se lahko kosali z marsikom, a očitno je to dokaz, da drugače niso tako motivirani in željni zmage kot so to danes. Vsaj sam si ne znam drugače pojasnit takšno ogromno razliko med igro in borbenostjo, med danes in na prejšnjih tekmah.
Konan
09. 12. 2020 21.59
-7
Samomojemnenje lutka trendova haha
samomojemnenje
10. 12. 2020 10.20
+3
Mazda3, drži se komentiranja o skupnih tuširanjih in podobno. Ampak tukaj je govora o nogometu. Saj bi človek tudi s tabo kaj debatiral, ampak o tuširanju, posilstvih in pobiranju mila mi ni za debatirati. Trend zna zbosti? Seveda zna. Zato pa smo navijači različnih klubov in se kdaj tudi zbodemo. Ampak v mejah normale.