Liga prvakov

Verbičev Dinamo le še korak oddaljen od Lige prvakov, za elito se bo 'udaril' z Belgijci

Kijev, 15. 09. 2020 20.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odigrane so bile tekme tretjega kroga nogometne Lige prvakov. Ukrajinski nogometni klub Dinamo Kijev je le še korak oddaljen od nastopanja v skupinskem delu. Klub slovenskega reprezentanta Benjamina Verbiča je na domačem stadionu v tretjem krogu kvalifikacij za elitno evropsko klubsko tekmovanje ugnal nizozemskega predstavnika AZ Alkmaar z 2:0.

Benjamin Verbič
Benjamin Verbič FOTO: AP

Benjamin Verbič je v igro vstopil v 76. minuti pri vodstvu domačih z 1:0. Zadetek za vodstvo je dosegel Luksemburžan Gerson Rodriguez v 47. minuti. Piko na i ob zmagi je postavil Ukrajinec Mikola Šaparenko v 86. minuti. Kijevčani so si z zmago že zagotovili vsaj nastop v skupinskem delu evropske lige, za preboj v Ligo prvakov pa bodo v "play-offu" igrali proti belgijskemu Gentu, ki je premagal avstrijski Rapid z Dunaja z 2:1 (1:0). Za poraženo moštvo je 86 minut odigral slovenski nogometaš Dejan Petrovič, zadetka za napredovanje Genta pa sta v prvem polčasu dosegla Nemec Niklas Dorsch in Ukrajinec Roman Jaremčuk. V sodnikovem dodatku je za Avstrijce zadel Yusuf Demir

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnja, tretje tekma današnjega sporeda je potekala v Grčiji. Pomerila sta se PAOK in Benfica, presenetljivo pa so bili boljši domači, ki so portugalskega predstavnika izločili z izidom 2:1 (0:0). Za Grke sta v drugem polčasu zadela Grk Dimitris Giannoulis in Srb Andrija Živković, ob koncu tekme pa je tolažilni zadetek za lizbonsko moštvo dosegel Portugalec Rafa Silva. Za nastop v skupinskem delu Lige prvakov se bo PAOK pomeril z ruskim Krasnodarjem.

Izidi, Liga prvakov, kvalifikacije, 3. krog:
Dinamo Kijev - Alkmaar 2:0 (0:0)
Rodriguez 49., Šaparenko 87.

PAOK - Benfica 2:1 (0:0)
Vertonghen 63./ag, Živković 75.; Silva 90.

Gent - Rapid Dunaj 2:1 (1:0)
Dorsch 36., Jaremčuk 59., Demir 90.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.