Liga prvakov

Manchester City rutinirano do zmage v Budimpešti

Budimpešta, 24. 02. 2021 20.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uvodna tekma osmine finala Lige prvakov med Borussio iz Mönchengladbacha in Manchester Cityjem je potekala v Budimpešti. Nemška ekipa je bila v podrejenem položaju celo tekmo, nogometaši Cityja pa so dosegli po en gol v vsakem polčasu (0:2) in mirno pričakujejo povratno tekmo.

Več videovsebin
  • Vrhunci 2. polčasa tekme LP Borussia Mönchengladbach - Manchester City
    07:59
    Vrhunci 2. polčasa tekme LP Borussia Mönchengladbach - Manchester City
  • Vrhunci 1. polčasa tekme LP Borussia Mönchengladbach - Manchester City
    10:20
    Vrhunci 1. polčasa tekme LP Borussia Mönchengladbach - Manchester City

 

Borussia Mönchengladbacha se je v izločilne boje Lige prvakov uvrstila po dolgih 43 letih, v skupinskem delu je v skupini B zasedla drugo mesto za madridskim Realom. Kot kaže, je nemško moštvo, ki ga vodi Marco Rose, precej padlo v formi, so le na osmem mestu v Bundesligi, medtem ko je njihov tekmec Manchester City precej boljši v domačem prvenstvu. V Premier League City vodi, v skupinskem delu LP pa so bili prvi v svoji skupini, tako da so bili Angleži v tem paru v vlogi favorita. Tekmo je Uefa prestavila v Budimpešto zaradi strogih ukrepov v boju proti pandemiji novega koronavirusa v Nemčiji.

Udarna postava Borussie je izgledala takole: Yann Sommer, Nico Elvedi, Denis Zakaria, Matthias Ginter, Stefan Lainer, Florian Neuhaus, Christoph Kramer, Jonas Hofmann, Ramy Bensebaini, Alassane Plea, Lars Stindl. Trener Pep Guardiola pa je na igrišče poslal naslednje igralce: Ederson, Kyle Walker, Ruben Dias, Aymeric Laporte, Joao Cancelo, Rodri, Ilkay Gundogan, Phil Foden, Bernardo Silva, Gabriel Jesus, Raheem Sterling.

Veselje igralcev Cityja ob golu Bernarda Silve na tekmi v Budimpešti.
Veselje igralcev Cityja ob golu Bernarda Silve na tekmi v Budimpešti. FOTO: AP

Gostje iz Manchestra so bili nevarnejši, pritisk se je obrestoval v 29. minuti, ko je po lepi podaji Cancela s strelom z glavo akcijo uspešno zaključil Bernardo Silva za vodstvo z 1:0. Angleško moštvo je brez težav nadziralo potek tekme, saj prvi polčas se je končal z njihovim vodstvom, Borussia je bila povsem nenevarna, brez strela v okvir vrat.

V drugem polčasu je imel lepo priložnost Gabriel Jesus, da bi povišal vodstvo, a je bil nepazljiv oziroma kar malce nonšalanten, branilec Borussie pa mu je izbil žogo, kar je močno razjezilo trenerja Guardiolo. Videti je bilo, kot da City igra s polovico moči in bolj vzdržuje trenutni izid. Jesus se je odkupil v 65. minuti, ko je dosegel gol iz neposredne bližine za vodstvo z 2:0, po podaji Silve, kar je bil tudi končni izid tekme.

Povratne tekme osmine finala vbodo na sporedu 9., 10., 16. in 17. marca.

Borussia Mönchengladbach - Manchester City
Borussia Mönchengladbach - Manchester City FOTO: AP
Statistika tekme Borussia M - Manchester City
Statistika tekme Borussia M - Manchester City FOTO: Sofascore.com

Izid:
Borussia Mönchengladbach - Manchester City 0:2 (0:1)
Silva 29., Jesus 65.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.