Liga prvakov

Klopp: Ne verjamem v maščevanje, bilo pa bi lepo, da bi napredovali

Madrid, 06. 04. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometna poslastica se obeta na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov, ko se bosta v Madridu "udarila" Real in Liverpool (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30). V spominu obeh trenerjev, Realovega Zinedina Zidana in Liverpoolovega Jürgena Kloppa, je vsaj malce prisoten spomin na finale Lige prvakov iz leta 2018, ko sta se merila velika tekmeca. Toda tokrat je na sporedu novo poglavje in kot pravi Klopp, mu je kar prav, da je v vlogi favorita madridski klub, redsi pa so v vlogi izzivalca.

Real in Liverpool sta se leta 2018 merila v finalu Lige prvakov, galaktiki so osvojili in slavili naslov prvaka (3:1). Zanimivo je, da sta bila trenerja tudi takrat ista, Zinedine Zidane (Francoz je vmes zapustil Realovo klop, a se je nato vrnil) in Jürgen Klopp, pa tudi kar nekaj igralcev bo znova na igrišču, kot so bili takrat konec maja v Kijevu del finalnega obračuna. 

Takrat je bil odločilni mož tekme Gareth Bale z dvema goloma (Valižan je kot posojen igralec Reala trenutno član Tottenhama), enega je dodal Karim Benzema, za redse je zadel Sadio Mane. Sprememba je tudi ta, da sedaj v moštvu ni junaka tiste tekme Bala, pa tudi portugalskega zvezdnika in dolgoletnega člana belega baleta Cristiana Ronalda, ki je član Juventusa in je letos hitro ostal brez zaključnih bojev v Ligi prvakov. Tekma bo zanesljivo nekaj posebnega, verjetno tudi z dodatno motivacijo, za napadalca Liverpoola Mohameda Salaha. Ta je finale leta 2018 hitro končal, ker ga je poškodoval Sergio Ramos (španskega branilca tokrat zaradi poškodbe ne bo v moštvu), Egipčan pa je takrat igrišče zapustil v solzah.

Prenos tekme Real Madrid - Liverpool danes ob 20.30 na Kanalu A in VOYO, v sredo pa ob isti uri še dvoboj Bayern - PSG.

"Gre za izločilne tekme, odločitev bo padla po 180 minutah ali še kaj več. Vemo, kaj nas čaka, osredotočeni smo na tekmo in nič drugega nas ne zanima. To je za nas enostavno povedano najpomembnejša tekma sezone, ker je to prva naslednja tekma, ki nas čaka. Ne razmišljamo o preteklosti in finalu leta 2018," pravi trener madridskega moštva Zidane.

Podobno razmišlja tudi trener Liverpoola Jürgen Klopp, ki se prav tako ne obremenjuje z omenjeno finalno tekmo. "Tisti večer je bil takrat kar čuden za nas, vendar je to že precej daleč nazaj in ne morem se sedaj jeziti zaradi tega, tega niti ne poizkušam. Nismo na maščevalni turneji. Takšno je življenje. Prav veliko ne verjamem v maščevanje, vendar bi bilo lepo, da bi napredovali," je pragmatičen nemški strateg. 

Trije najbolje ocenjeni vezisti Reala
Trije najbolje ocenjeni vezisti Reala FOTO: Sofascore.com

Zidane je tudi mnenja, da si njegovo moštvo ni zaslužilo kritik med sezono in to bodo želeli dokazati. Real je še vedno v boju za naslov španskega prvaka (tri točke zaostaja za Atleticom) in je še edino špansko moštvo v boju za naslov v Ligi prvakov. Real je na zadnjih 11 tekmah zbral devet zmag in dva remija, Zidane pa meni, da so bili njihovi rezultati podcenjeni: "Tako je moje mišljenje. Na koncu si zaslužimo zaupanje. Tistega, kar je bilo izrečeno, ne moremo spremeniti. Edino, kar nam preostane, je, da vsak dan opravimo svojo nalogo. Vendar pogled na preteklost in zgodovino kažeta, da to moštvo na koncu vedno pokaže drugačen obraz, kot pa je bilo ocenjeno. Nikoli ne obupamo, nikoli." 

Francoski trener v napadu računa na "produkcijo" rojaka Karima Benzemaja. Francoski napadalec je v tej sezoni na šestih tekmah Lige prvakov dosegel pet golov, v španskem prvenstvu pa je dodal še 18 golov na 25 odigranih tekmah. "Dokler je možnost, se vedno borimo do konca. Imeli smo težke trenutke, sedaj smo v dobrem ritmu, čeprav to ne pomeni veliko ta trenutek. Borili se bomo naprej in tekmovali, to je naš cilj," je še dejal francoski strateg, ki ceni trenerja tekmecev: "Klopp je sijajen trener, ki je dosegel izjemne uspehe v Liverpoolu. Ni mi ga treba kopirati, vsak ima svoj slog. Sam se vedno rad naučim nekaj novega. Ko sem opravljal licenco za trenerja, sem analiziral tudi Kloppovo delo."

"Vznemirljivo je, vznemirljivo. Brez dvoma težak žreb, vendar je dobro, saj če pogledaš na vse ostale ekipe, si misliš, "O, bog", ker so vse zasedbe tako močne in kvalitetne. Veselim se teh tekem. Le nekaj več kot dve leti je, ko smo se merili z njimi in bilo je težko za nas, zato je priložnost, da se še enkrat pomerimo, dobra," je še dejal trener Liverpoola. 

Nemec je bil zadovoljen po zadnji zmagi v Premier League, ko so na derbiju premagali Arsenal (3:0), toda pred redsi je nov velik izziv. "Real je ujel pravo formo, gre za zelo izkušeno ekipo. Če kdo ve, kako osvojiti Ligo prvakov, je to prav Real in slišim, da vsi govorijo, da so oni v vlogi favorita. S tem nimam težav, oni so navajeni te vloge, mi pa nimamo težav z vlogo izzivalca," pravi Klopp in za Liverpool pa bo to morda celo lažje, če ne bodo v vlogi tistega, ki mora zmagati.

Predvideni enajsterici naj bi bili videti takole:
Real Madrid: Courtois; Nacho, Varane, Mendy; Vazquez, Modrić, Casemiro, Kroos, Marcelo; Benzema, Asensio;
Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson; Thiago, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Jota, Mane; 

Statistika Real Madrida in Liverpoola
Statistika Real Madrida in Liverpoola FOTO: Sofascore.com
Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov

Prva tekma četrtfinala LP:
Real Madrid - Liverpool -:- (prenos na Kanalu A in VOYO)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
06. 04. 2021 10.59
+2
Liverpool lagano...Salah 2 gola ker mi mesarja da bi ga polomu na začetku tekme...Razen če dobi Salah čelno od Zidana
Scouser96
06. 04. 2021 10.26
+2
Liverpool je absolutno bolsi in mora napredovat
Ka pa mislis
06. 04. 2021 09.34
-3
Kje pa je barca?
HALAcR7
06. 04. 2021 10.05
+0
HALAcR7
06. 04. 2021 10.05
+0
oni se bodo maščevali Realu in navijali za liverpoll,,4:0 sej veš
LojzekBojzek
06. 04. 2021 10.06
+1
copa ste zgubil z območno ligo Španije molč
LojzekBojzek
06. 04. 2021 10.08
+0
Dany75
06. 04. 2021 08.52
+7
Oboji letos ne blestijo kaj prevec..vse bo odvisno od dnevne forme,srece,in taktike..mislim da bo sele povratna tekma dala zmagovalca....upam da Benz izkoristi vsaj eno svojo priloznost...HM
GO INTER
06. 04. 2021 08.28
+2
na koncu polfinale: - bayern - man city - liverpool - chelsea
tekač
06. 04. 2021 08.19
-1
V četrtfinalu navijam še za Angleže, potem nič več....
motorist_mb
06. 04. 2021 08.00
+6
Ajde City in Liverpool gremo dalje!
GO INTER
06. 04. 2021 08.27
+4
HALAcR7
06. 04. 2021 10.06
+2
Od Halerja ati
06. 04. 2021 12.16
+1
Pa saj Barca je v finalu pokala. Proti Alcoyonetu? Aja oni so izpadli tako kot Real 🙈