Liga prvakov

Klopp ob mislih na Porto zaskrbljen zaradi prihodnosti Maneja

Liverpool, 07. 04. 2019 13.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Liverpoola so si s petkovo zmago v domači Premier league proti Southamptonu 'kupili' nekaj dni miru v pripravi na torkov prvi četrtfinalni obračun v elitni ligi prvakov, ko bodo ob neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO (od 20.40 dalje) na kultnem Anfield Roadu gostili Porto.

Prvi četrtfinalni obračun v ligi prvakov med Liverpoolom in Portom si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Kanalu A in VOYO v torek, 9. aprila, od 20.40 dalje!
Lanski finalist lige prvakov Liverpool bo v četrtfinalu najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu v torek na Anfieldu gostil Porto. Z zadnjo prvenstveno zmago nad Southamptonom (3:1) so si varovanci nemškega stratega Jürgena Kloppa pripravili pozitivno popotnico pred obračunoma s portugalskim velikanom, ki bi ju po vseh nogometnih kriterijih oziroma izkušnjah morali odločiti v svojo korist.

Toda Porto ni edina 'skrb' izkušenega Kloppa, saj se v ozadju vse bolj 'dogaja' tudi v smeri potencialnega odhoda odličnega senegalskega napadalca 'redsov' Sadia Manea k madridskemu Realu. Ni skrivnost, da si povratnik na klop 'galaktikov' Zinedine Zidane v novi sezoni želi boljšega, agresivnejšega in predvsem novih lovorik željnega Reala, v katerega koncept pa naj bi sodil tudi Senegalec. Čeprav v vodstvu Liverpoola trdijo, da je Mane srečen na Anfieldu, pa v isti sapi ne morejo oziroma ne smejo zanikati vse večjega 'pritiska' predsednika Madridčanov Florentina Pereza in njegovih sodelavcev v želji, da bi poleti k največjima Zidanovima željama - Edenu Hazardu in Paulu Pogbaju - priključili še pri navijačih rdečih zelo priljubljenega Manea. 

Nizozemski reprezentančni napadalec Memphis Depay je že nekaj časa na radarju vodstva Liverpoola, v kolikor bi Sadio Mane po koncu letošnje sezone Anfield Road zamenjal za Santiago Bernabeu.
Nizozemski reprezentančni napadalec Memphis Depay je že nekaj časa na radarju vodstva Liverpoola, v kolikor bi Sadio Mane po koncu letošnje sezone Anfield Road zamenjal za Santiago Bernabeu. FOTO: AP
Toda tudi Klopp s sodelavci ne sedi križem rok, saj se zaveda, da bi brez ustrezne zamenjave v primeru Senegalčevega odhoda največ izgubilo prav moštvo, čigar strategija igre temelji na izjemnem napadalnem trojčku Mo Salah - Roberto Firmino - Sadio Mane. Zato so na Anfieldu že pred časom navezali stike s predstavniki odličnega nizozemskega reprezentančnega napadalca z začasnim delom pri francoskem Lyonu Mamphisa Depaya. Slednji je na zadnjih 39 tekmah v dresu svoj čas serijskega francoskega državnega prvaka dosegel osem zadetkov, še bolj pomembno vlogo pa je v novoustanovljeni ligi narodov lansko jesen odigral v dresu z državnim grbom, kjer je na zadnjih osmih reprezentančnih preizkušnjah prispeval sedem zadetkov in štiri podaje.

Liga prvakov Liverpool - Porto, Man United - Barcelona
Liga prvakov Liverpool - Porto, Man United - Barcelona FOTO:
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Noki
11. 04. 2019 09.20
+1
Bo Real dal £250M za Manea? Dvomim. Razen, če bo hotel izsilit prestop, tako kot Cou. Potem bo mogoče cena malo nižja. S prodajo Coutinha je pool dejansko pridobil, tudi s prodajo Manea za dober denar, lahko samo pridobi.
resnicaosvobaja
07. 04. 2019 20.43
+13
No Trend01 takih tvojih bedarij pa še ne. V Realovo šolo po tvoje sodi Ramos , ki je pred Realom sezono in pol igral za Sevillo v La ligi, po tvoje mednje sodi Marcelo, 20 letnik s polletnim stažem v Realu preden zaigra za prvo moštvo v ligi prvakov. Alba ,rojen v Barceloni, se učil nogometa v Barceloni 1996-2005, od tega La Masia 1998-2005, je pa bolj tako-tako. Teoretično me zanima , boš de Jonga in de Ligta, če prideta v Barcelono, decembra 2019 pripisal La Masiji
resnicaosvobaja
07. 04. 2019 21.01
+12
Igralci iz Realove šole , ki igrajo za Real :Hakimi ,Mayoral,Nacho, Lucas, Carvajal, Lorente, Mariano....nič od nič
Kolosej6
07. 04. 2019 21.01
+8
Ma pusti ga, vidi se da pumpa svojo ekipo do onemoglosti. Povdarja podatke ki gredo Realu v prid. Na zacetku ko zacnes brat njegove poste bi se mislis da je nevtraln in povdarja zgolj gola dejstva, a kar hitro spoznas da na prefinjen nacin uporablja podatke ki so v prid svoje ekipe..
resnicaosvobaja
07. 04. 2019 21.23
+8
Če pogledamo zadnji el clasico in če je to ena od prestižnih tekem , ki se ne jemlje z levo roko sta šoli zastopani v obeh enajstericah takole:La Fabrica 1, La Masia 5 igralcev v prvi postavi. To pa ni več podobno
Trend01
07. 04. 2019 21.32
-7
T.i. @resnica. Kaj spet nakladaš? Alba je igral v tujih moštvih med 16 in 23 letom. 7 LET. 2005-2012. Ali to ni dovolj dolgo obdobje? In, če smo že natančni sem napisal, da mi ni čisto jasno ali je ali čisto prava Barçina šola. Omenjaš Ramosa. Ja, Ok. Pa poglejmo. Ramos se je prebil v A ekipo Seville v letu 2003 in odigral 3 tekme. Brez zadetkov je bil. Naslednjo leto je odigral večino tekem, a kot desni bek. Zadel 2x. Potem pride v Real kjer ga postavijo na CB-ja ter tudi DM-ja. Nato se je začel šele razvijati. Kot CB. Ja, Ramosa je Realova šola naučila nogometa. Ne Sevilla. Sevilla ga je le pripravila, da se ni ustrašil. Hakimi? Eden najboljših bekov v Bundesligi. Nacho? Allrounder. Letos slab. Sicer soliden in hvaležen igralec. Carvajal zanič? Resno? Kateri Llorente? Diego se je odlično znašel v Sociedadu, a so ga poškodbe zaustavile. Marcos? Dober igralec. Ki se je katapultiral v tej sezoni. Mayoral, Mariano? Ja, slabo. In? Ima Barcelone le igralce, ki vsi uspejo? P.s. - navijaška zaslepljenost te ne bo daleč pripeljala. Ter tebi podobnim.
resnicaosvobaja
07. 04. 2019 21.51
+9
Ti ne razumeš pojmov nogometna šola in razvijanje ali uspešnost igralca. Po tvoji nakladalni in vsiljeni logiki, so vsi, ki napredujejo v novem klubu produkt šole tega kluba . Večje bedarije pa še ne. No zdaj bom pa še jaz naštel nekaj igralcev La Masie: Dembele , ki ga je Dortmund le naučil, da je hiter, Ter Stegen, ki ga je Borussia naučilale degažiranja... nadaljujem v tvojem svetu? Svoje kriterije imej zase, kot ima Marca svojo statistiko doseženih golov in se drži številk...in ko boš sešteval plače v GBP vsota ni samodejno v EUR
Trend01
07. 04. 2019 21.56
-1
El Clásico? Tu pa treba vprašati sprva Lopeteguija in nato Solarija kaj sta s takšno postavo želela narediti.
resnicaosvobaja
08. 04. 2019 07.11
+12
Po mojem sta hotela zmagati. kaj pa ti meniš ?
aciviica
08. 04. 2019 07.57
+2
tigi66
07. 04. 2019 19.44
-11
Kot opažam hejterjev Reala zelo bolijo mogoči nakupi Reala ker , če jih pride polovica od teh, ki so na seznamu potem naslednjo sezono Real pobere vse kar se da.
resnicaosvobaja
07. 04. 2019 20.09
+16
Kot si rekel ..."mogoči nakupi" Ko boste šli na fasngo, in boste kaj kupili, se lahko pogovarjamo o tem, ostalo so želje ali natolcevanja. Malo že mora boleti, ko imaš denar pa ti ne dajo igralca, ki ga želiš
resnicaosvobaja
07. 04. 2019 20.11
+11
Dobro bo za vas, da se prevetrite že zaradi el clasicov, drugače bomo prisiljeni izvajati rotacije ravno proti Realu
resnicaosvobaja
07. 04. 2019 19.27
+11
Trend v vrhunski ekipi igrajo vrhunski igralci, ki so lahko iz lastne šole, če so tako dobri. Žal se dobri iz La Masie težje vključijo zaradi obilice kvalitete, ki jo med drugimi ima tudi Barcelona in dejstva, da "morajo" zmagovati na vseh tekmah na vseh področjih. Včerajšnja tekma je bila zelo pomembna glede nadaljnih rotacij, zato je tudi ekipa igrala v najboljši možni zasedbi. Torej kdo od "velikih" odigra pomembnejše tekme z udarno enajsterico s 45% udeležbo iz lastne šole ? Se je zgodilo , da Arsenal v zlati dobi od vseh 18 prijavljenih igralcev na tekmi ni imel niti enega Angleža in se je zgodilo, da je Barcelona s Pepom imela v določenem delu tekme na terenu samo igralce La Masie.
Trend01
07. 04. 2019 19.43
+1
Zakaj to meni govoriš? Meni je to logično. Nogomet na top nivoju ni hec, temveč boj za lovorike in denar ter hkrati prestiž. Z lastno šolo to ne more uspeti niti eni sami ekipi na svetu.
Trend01
07. 04. 2019 19.45
-4
Sem le odgovoril tvojemu "strankarskemu" kolegu, @krneki, da se moti in, da ne kako je v modernem nogometu. Odgovor je bil na tole: "Real bi pokupil vse kar leze in gre in potem so klubi kot City, Psg in podobni "umetni" klubi.., kakšno licemerstvo.. "
resnicaosvobaja
07. 04. 2019 19.58
+3
Zmotilo me je edino tvojih 78% tujcev, pravi odraz pa je vendarle "udarna" enajsterica
Trend01
07. 04. 2019 20.16
No, za elitno 11erico je malo drugače. Če upoštevam pri Kataloncih: Ter Stegen, Piqué (32) - Umtiti/Lenglet - Roberto, Busquets (30) - Rakitić (31) - Coutinho/Arthur , Dembélé - Suárez - Messi ali pri Realu (tu je težje, ker eni zdaj igrajo le zato, da se bodo lažje prodali; a po mojem "the best 11") Navas, Reguilón - Ramos (33) - Varane - Odriozola, Llorente - Kroos - Modrić (33), Asensio - Benzema (31) - Vinícius. Torej so po 4je domači igralci. Kot pravim; Alba je pod vprašajem. Za naslednje leto se pri Kataloncih stvar ne bo dosti spremenila. Enako pri Realu. Morebitni nakupi Pogbaja, Hazarda ne bo vplivalo na % domačih igralcev. Na to bi vplivalo le, če oddide Varane. Drugi domači ostajajo.
krneki_123
07. 04. 2019 20.24
+1
Trend, moj komentar je bil v zvezi s tem, da ko Real, pa tudi Barca, United, Bayer, Milan, da ne naštevam dalje, kupujejo, je vse ok, nekateri so pa umetni klubi. To je vse. Če šteješ Ramosa med domače, pa daj še Viniciusa. ;)
Trend01
07. 04. 2019 20.33
Vinícius bi/bo postal domači igralec, ko bo v klubu vsaj še 7,8 let, in, ko bo kot nogometaš pod Realovim trenerjem napredoval. Sicer ne bo nikoli "domač". Le kupljen igralec. O umetnih klubih govorijo le ljudje, ki se na nogomet ne spoznajo. Kako za vraga naj pa en klub v tej dobi pride na "evropski tron", če ne z nakupi in zraven tudi z odličnim delom z A ekipo in podmladkom. T.i. "umetni klubi", že dolgo niso več umetni. PSG, City imata odlično nogometno šolo. Poglej rezultate. Enako Chelsea, Barcelona, Real. Ajax, Italijani. A dejstvo je, da s tem "odličnim podmladkom" težko kaj resnega narediš v članskem, top tekmovanju. Zato je potrebno ekipo nadgraditi. Žal.
Trend01
07. 04. 2019 20.34
+1
Še najslabši podmladek od top evropskih ekip ima Bayern. Dejstvo. To govorijo rezultati.
krneki_123
07. 04. 2019 20.41
+1
No, saj se strinjam s tabo. Je pa zame zadnji veliki igralec, ki ga je Real naredil Raul.
Trend01
07. 04. 2019 21.35
Raul je imel karizmo. Ni veliko takšnih. In s tem se rodiš ali pač ne.
blazter
07. 04. 2019 18.05
+0
Zidane ima na listi že os nekdaj iste igralce, ker ni več CR7, je dodal Maneja.
krneki_123
07. 04. 2019 17.48
+4
Real bi pokupil vse kar leze in gre in potem so klubi kot City, Psg in podobni "umetni" klubi.., kakšno licemerstvo..
Trend01
07. 04. 2019 18.14
-3
Jp. Suárez, Dembélé, Coutinho, ter Stegen, Cillesen, Umtiti, Lenglet, Semedo, Arthur, Rakitić, Vidal, De Jong. Zdaj "želite" de Ligta... Trenutno 18 tujcev ali 78%. Še "ta, t.i. nemški klub" Bayern na katerega se veliko sklicujete (ker ste "prijatelji"): Neuer, Alaba, Süle, Boateng, Kimmich, Martínez, Thiago, Sanches, Coman, Ribéry, Robben, Lewandowski... In to sta ekipi s katero se navijači radi pohvalijo, da se "fila" iz lastnih šol. Ja, to bo. Šoping na polno.
krneki_123
07. 04. 2019 18.38
+3
tigi66
07. 04. 2019 18.48
-1
Trenutno ima Real % več domačih igralcev iz svoje šole kot Barca tudi če kupi vse te,ki jih ima na seznamu, ker gredo ven Kros,Bale in še nekaj.
Trend01
07. 04. 2019 19.28
+0
Zakaj bi pisal Realove %? Saj ti jamraš, da samo kupuje. Verjetno jih ima njaveč, kajne? A ti ni dovolj, da sem ti za tvoj klub, ki NIČ ne kupuje, to napisal? Ajd, da boš lažje preživel. Real? 13 tujcev ali 52%. Barcelona? 18 ali 78%, Atlético? 13 ali 56,5%, Sevilla? 15 ali 62,5% Valencia? 13 ali 59,1% tujcev. Plus povsod od omenjenih seveda še španski igralci, ki so bili kupljeni kot izdelani nogometaši.
tigi66
07. 04. 2019 19.36
-1
Ja barca iz svoje šole nima tako kvalitetnih igralcev kot Real zato kupuje tujce.
Trend01
07. 04. 2019 19.53
Dejstvo je takšno. Real ima iz svoje šole 40% (10) igralcev (sem upoštevam tudi Varana (od 16-ega leta dalje v klubu), Ramos (od 19tega), Marcelo (20tega), Carvajal in Lucas. Barcelona ima po enakem kriteriju takšnih igralcev 6, oz. 7 ali 26 oz. 30% (od 23ih). Zraven sem štel Piquéja. Za Albo je pa bolj tako-tako. 5 let se je vmes izobraževal v drugih klubih. No, ta je tista. Ali 6 ali 7 lastnih igralcev.
Carrasco
07. 04. 2019 15.50
-11
Čemu ku#čev članek o ku#čevem klubu? ni lovorik cele dneve o prestopih ki jih nebo
jodr
07. 04. 2019 15.10
+10
Pa koga vse si ta ku*čev Real ne želi v svojih vrstah? Upam,da bo Čeferin tudi na področju nakupa igralcev določil limit!
bala sena
07. 04. 2019 15.24
+0
real sploh nima denarja kupili bojo tolk kolker bojo prodali+100 mil. sj pa vidiš kopujejo odpadnike argentinske pa portogalske lige.
Trend01
07. 04. 2019 17.40
-2
Raje razmisli kako lahko klub ostane na vrhu (razen z nakupi)? Nemogoče. Vsi, vsi klubi imajo cel kup tujcev. Od ekip iz XY lig, do top klubov. Tako razmišlja (iz vzhoda proti zahodu) Juventus, Napoli, Inter, Milan... Bayern, BvB..., PSG, Lille, Lyon, Marseille... Real, Barcelona, Atlético, Sevilla, Valencia... Man City, Man United, Arsenal, Chelsea, Tottenham, L'pool... V končni fazi tudi Porto in Ajax. Kaj se torej, @jodr, "usuvaš" na Real. V kolikor bi malo podrobneje spremljal še kakšne bolj relevante tuje medije, bi vedel, da je želel Zidane Manéja že lani. Mbappé je bil tudi že na lanski listi. Pogbaja si je Zidane želel pred sezono, ko je nato prestopil v United. Itd, itd. Ko boš dojel, da se vrhunskih rezultatov brez nakupov top igralcev ne dosegati, boš lažje nogomet spremljal. Nogomet je del profi športa in profi šport je vedno bil in bo - velik posel. P.s. - pred tremi leti (enako kot Pogba), je bil v špilu tudi Kante, a je zaradi Casemira in deloma Kroosa, zadeva padla v vodo. @bale - ne bluzi. Real denar ima. Ne na pamet in "kar nekaj", če ti klub ni všeč.
Trend01
07. 04. 2019 17.45
-2
Pa še nasvet. Ne verjemi vsemu kar pišejo mediji. Sploh kar pride iz angleških t.i. "Dailyjev" ali španskega Cadera itd, itd. Beri Marco, Sky, BBC, nemške medije, tudi italijanski kar nekaj vedo ter tudi L'Équipe zna kaj pametnega povedati.
tigi66
07. 04. 2019 19.02
-1
Bravo Trend, mislim,da je bolj Barca tista, ki nima denarja ker zadnja leta kupuje igralce ki ne opravičijo svojega denarja (Cutinjo,Paulinjo,...)poleg tega LP prinese več denarja kot Španska liga.