Liga prvakov

Atletico Madrid po izjemnem preobratu na Anfieldu izločil Liverpool

Liverpool, 11. 03. 2020 20.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.B. / J.K.
Komentarji
194

Atletico Madridu je uspel izjemen podvig. Na povratni tekmi osmine finala na Anfieldu je po zaostanku z 0:2 prišel do kar treh zadetkov – za dva je poskrbel rezervist Marcos Llorente, za enega pa Alvaro Morata –, kar je bilo dovolj za napredovanje med osem najboljših. Aktualni prvaki Redsi pa se tako poslavljalo že v osmini finala.

Več videovsebin
  • Gol Georginia Wijnalduma na tekmi Liverpool - Atletico Madrid
    01:07
    Gol Georginia Wijnalduma na tekmi Liverpool - Atletico Madrid
  • Gol Roberta Firmina na tekmi Liverpool - Atletico Madrid
    01:19
    Gol Roberta Firmina na tekmi Liverpool - Atletico Madrid
  • Prvi gol Marcosa Llorenteja na tekmi Liverpool - Atletico Madrid
    01:14
    Prvi gol Marcosa Llorenteja na tekmi Liverpool - Atletico Madrid
  • Drugi gol Marcosa Llorenteja na tekmi Liverpool - Atletico Madrid
    01:29
    Drugi gol Marcosa Llorenteja na tekmi Liverpool - Atletico Madrid
  • Gol Alvara Morate na tekmi Liverpool - Atletico Madrid
    01:20
    Gol Alvara Morate na tekmi Liverpool - Atletico Madrid
  • Vrhunci tekme Liverpool - Atletico Madrid
    10:14
    Vrhunci tekme Liverpool - Atletico Madrid
  • Vrhunci tekme Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund
    19:08
    Vrhunci tekme Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund

Prvo pravo priložnost smo videli že v prvi minuti. Joao Felix je lepo asistiral Diegu Costi, ki pa je meril mimo Adrianovih vrat. Nato so vajeti igre prevzeli domači, ki so si pripravili nekaj polpriložnosti. Mohamed Salah je meril čez gol, dlani Jana Oblaka pa je prvi resneje ogrel Alex Oxlade-Chamberlain v 14. minuti. Atleti so drugič zapretili preko branilca Felipeja v 20. minuti, a je strel Brazilca šel mimo desne vratnice domačih. Redsi so imeli v zadnjem delu prvega polčasa še nekaj izdelanih situacij, ki pa jih je Oblak uspel ukrotiti. Škofjeločan pa je le klonil v 43. minuti, ko je domače navijače z odličnim strelom z glavo razveselil Georginio Wijnaldum.

V drugem delu je Liverpool nadaljeval s pritiskom. Priložnosti so se vrstile ena za drugo, še najbližje zadetku pa je bil Andy Robertson v v 67. minuti, ko je z glavo iz neposredne bližine zatresel okvir vrat. Oblak je moral kar nekajkrat posredovati, proslavil pa se je predvsem pri strelu Roberta Firmina nekaj minut pred tem. V zaključnih minutah sta svoji priložnosti zapravila še Sadio Mane in Salah, oba sta merila prek vrat. V sodnikovem podaljšku je imel Atletico priložnost, da izpelje protinapad, a se je Felix odločil, da počaka na soigralce. Pri tem je izsilil prekršek in gostje so imeli v zadnji minuti še zadnjo situacijo v rednem delu. Renan Lodi je poslal odličen predložek, ki ga je v zadetek pretvoril Saul Niguez. A veselje Diega Simeoneja in varovancev ni trajalo dolgo, saj je bil španski vezist pri strelu v prepovedanem položaju. Ostalo je pri 1:0, kar je pomenilo podaljške.

Redsi so nagrado za napadalen nogomet v rednem delu prejeli na začetku prvega podaljška. Wijnaldum je po desni strani izpeljal odličen prodor, nato žogo poslal v osrčje kazenskega prostora, kjer je Firmino z glavo zatresel vratnico. A žoga se mu je po veliki meri sreče odbila nazaj, tako da Brazilcu ni bilo težko zabiti za 2:0. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vse bolj je kazalo, da je žilavega odpora Atletica konec, a Colchonerosi niso vrgli puške v koruzo. V 97. minuti si je veliko napako privoščil domači vratar Adrian, ki je žogo nespretno izbil. Gostje so na polovici domačih prišli do žoge, Felix je s podajo lepo našel rezervista Marcosa Llorenteja, ki je z razdalje sprožil natančen strel ob levi Adrianovi vratnici. Gostujoči sektor je eksplodiral in bilo je 2:1. Domači so bili spet primorani napadati, kar so Simeonejevi varovanci kmalu izkoristili. Alvaro Morata, ki je zamenjal asistenta pri prvem zadetku Joaa Felixa, je v 103. minuti izpeljal hiter protinapad, po katerem je lepo našel prav Llorenteja, španski vezist pa je s podobne situacije kot nekaj minut pred tem še drugič premagal Liverpoolovega vratarja. 

V drugem podaljšku so Redsi šli na vse ali nič – v igro sta vstopila tudi Divock Origi in Takumi Minamino –, a si večjih priložnosti niso uspeli pripraviti. Gostje so se namreč zaprli v lastni kazenski prostor in so vse žoge uspeli izbiti. Ko je bil potnik med osem najboljših že odločen, je zadnji žebelj v krsto domačih zabil Morata, ki je kronal protinapad v 120. minuti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glavni junak zmage Madridčanov Llorente je bil po tekmi pričakovano prešerne volje: "Kot ekipa nimamo nobenih limit. Prestanemo in pretrpimo lahko vse. Branili smo se, kot da nam gre za življenja. Ko se celotna ekipa usmeri k enotnemu cilju, se lahko zgodijo velike stvari." 

Zaslužili bi si napredovanje
Bistveno slabše volje je bil Liverpoolov kapetan Jordan Henderson. "Jasno je, da smo razočarani. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo. Ves čas smo bili na visokem nivoju, a na koncu smo prepoceni prejeli zadetke. Takšne tekme smo v preteklosti že izkusili. Zavedali smo se, kako pomembno je, da si ves čas osredotočen. Mi smo si privoščili nekaj minut, ko nismo bili, in to nas je kaznovalo. Zaslužili bi si napredovanja, zato smo zares razočarani," je angleškim medijem razlagal Henderson.

Jan Oblak je bil po koncu srečanja izbran za igralca tekme. Dan zatem, ko je podobno uspelo Josipu Iličiću v dresu Atalante:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga prvakov, osmina finala, druga tekma:

Liverpool - Atletico Madrid 2:3* (1:0) / 2:4**
Wijnaldum 42., Firmino 93.; Llorente 97., 103., Morata 120. 

*Po podaljšku
**Skupni izid

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.31

Konec izjemnega večera na Anfieldu!

Preobrat Atletica v podaljšku je poskrbel za presenetljivega potnika v četrtino finala. Aktualni prvaki Redsi se poslavljajo že v osmini finala. 2:3!

119'

Goool!

Alvaro Morata je pokopal Redse! 2:3! Atletico je med osem najboljših! Kakšen preobrat.

118'

Zadnje minute!

Na Anfieldu teže 118. minuta in vse kaže na veliko veselje Atletica!

114'

Nova menjava Kloppa!

Firmina je nadomestil Minamino.

23.20

Liverpool in vratarji ...

Od začetka sezone 17/18 so Liverpoolovi vratarji naredili največ napak, ki so vodile k zadetkom, izmed vseh ekip v Ligi prvakov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (194)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Xavi Hernandez
12. 03. 2020 18.59
+0
Če gledamo domače prvenstvo je Atletico v La Ligi na 6. mestu, medtem ko Liverpool v Premier League vodi za 25 točk pred drugouvrščenim Cityem. V Španski ligi za prvo uvrščeno Barcelono za 25 točk zaostaja Leganes, ki je na 19 (predzadnjem) mestu. In nato šesti Atletico z 2 golama razlike izloči Liverpool...
resnicaosvobaja
13. 03. 2020 13.24
-2
Angleška liga je videti najmočnejša, ker so vsi povprečni
resnicaosvobaja
12. 03. 2020 17.54
+3
To je rezultat, ko se 6. ekipa La lige udari s 1. ekipo angleškega prvenstva z enim porazom
HalaCr77
12. 03. 2020 12.49
+0
Upam da prestavijo city:Real.če bo imel real Areolo na gol,zgubi 4:0 ziher
AtleticoSLO
12. 03. 2020 12.24
+7
Menim da je včerjsna tekma v spominu ostala mnogim Madridistom...kaksno naklucje da zabijeta dva bivsa realovca (Morata, Llorente) na golu pa Karius št.2
metallica-one
12. 03. 2020 12.32
+5
Jaz mislim da majo tej Liverpoolovi neki sindrom Madrid. Vedno blestijo proti njim haha.
metallica-one
12. 03. 2020 12.32
+3
AtleticoSLO
12. 03. 2020 12.40
+2
HalaCr77
12. 03. 2020 12.43
+3
Karius downgarde,še slabši.jim se tresejo roke.od fantov iz Madrida
resnicaosvobaja
12. 03. 2020 12.13
+3
Ene ekipe igrajo vso sezono proti bunkerjem in jim zato pravimo, da ne igrajo lep nogomet, ampak ti ne jokajo kot Klopp. Včeraj se je videla vrednost igralca tipa Salah, ko mu nasproti stoji gibčen bunker s kontro in potem, je tudi zgodba Coutinha bolj razumljiva.
Die einemaister
12. 03. 2020 12.23
-2
Točno to, samo spodaj imaš "kavčarja", ki ti bo povedal da pojma nimaš, pa še enega "butastomnenje", ki so nogomet samo na xboxu igrali, so pa tukaj super managerji.
samomojemnenje
12. 03. 2020 16.34
+2
Die einemaister...A si v resničnem življenju tudi tak nestrpnež? Tukaj komentiramo in izražamo svoja mnenja in smo večinoma strpni. Če se nekdo ne strinja s tabo in ne misli tako kot ti, ga ni potrebno žaliti.
Die einemaister
12. 03. 2020 16.44
-3
A bejži, ti prilimam tvoj komentar spodak ti "strpnež"??
Die einemaister
12. 03. 2020 16.44
+0
samomojemnenje
12. 03. 2020 16.55
+2
samomojemnenje
12. 03. 2020 17.00
+4
Ko sem napisal, da je Liverpool lani premagal Bayern in Barco in nisem nikogar žalil, še najmanj pa tebe, je sledil tvoj komentar: Die einemaister Ja, ti si rezultat kaj pomeni bit že od rojstva funkcionalno nepimsen.😂😂😂Kaj Barca butastomnenje, Barca se je praktično sama premagala na drugi tekmi, nehaj bluzit nekja v tri dni. 2 0
Die einemaister
12. 03. 2020 20.42
+1
Prvi del ni letel nate ampak na FCL, ki me je žalil, tako, da oprosti, če si mislil, da sem napisal tebi, drugi del, je bil namenjen tebi po smeškotih.
mferk11
12. 03. 2020 11.22
+5
kaj ni City ki je 22 točk za Liverpoolom premagal Real na Bernabeu? To je pokalno tekmovanje v katerem se lahko zgodi marsikaj. Hitro pozabljate da sta lani tako v evropski ligi in ligi prvakov bila odigrana dva Angleška finala. Kavč komentatorji usedite se pa lepo pokovko jejte.
resnicaosvobaja
12. 03. 2020 12.05
+4
Totenham in Liverpool sta v ligi prvakom tam, kjer bi morala biti že lani, da za Chelsea in Arsenal sploh ne izgubljam besed
mferk11
12. 03. 2020 13.02
+2
Se šališ? Liverpool je lani v prvenstvu osvojil 97 točk. V ligi prvakov je ekipa šla čez Bayern in Barcelono. Je izjemna ekipa in je zasluženo osvojila ligo prvakov.
resnicaosvobaja
12. 03. 2020 17.57
+2
6 zaporednih angleških lovorik ima pa Manchester City ?!?
zaraella
12. 03. 2020 11.12
+6
Pa smo dobili nov'ga Kariusa, saj veste kaj mislim, če ne bi dobili prvega gola tudi drugega ne bi...vratar je celo tekmo nabijal žoge čez sredino, nato pa zaj.... tekmo z kratko podajo...ampak vedno so če-ji, žal
resnicaosvobaja
12. 03. 2020 12.23
+3
Vsak izgovor je dober...vratar je storil manjšo napako, ki pa ne bi bila usodna, če bi obramba opravila delo, kot se spodobi
samomojemnenje
12. 03. 2020 10.58
+23
Simeone izjavil: "Jan je najboljši golman na svetu. To kar je Messi za Barcelono, je Oblak za Atletico. On nam prinaša zmage."
Iztok Draksler
12. 03. 2020 11.38
+5
HalaCr77
12. 03. 2020 12.44
Simeone enkrat za messija enkrat za Ronalda.malo dvoličnež
resnicaosvobaja
12. 03. 2020 17.59
+0
"Ampak zmeraj bi izbral Messija..." je zadnji stavek, ki ga pove v komentarju...Jaz ga ne navajam rad, ker sta sonarodnjaka in izjava zato nima take teže, kot jo ima, ko to reče Portugalec ali igralec Reala
Mererrek
12. 03. 2020 10.22
+15
Brez sreče v športu ne gre. Atletico jo je včeraj imel 2 vratnici in kar nekaj obramb Oblaka pa poškodba prvega vratarja Liverpoola ki je za mene trenutno najboljši zraven Oblaka in Ter Stegena
samomojemnenje
12. 03. 2020 10.47
+0
Iztok Po?kaj
12. 03. 2020 11.08
+4
So pač imeli nesrečo in doma izgubili, ter kasirali 3 gole....
resnicaosvobaja
12. 03. 2020 18.00
+1
Druga vratnica ima toliko veze, kot Moratin gol za napredovanje
AtleticoSLO
12. 03. 2020 10.17
+20
BTW.. a je kdo Maria Mandžukica vidu...odkar sta Jojo ter Jan naj igralca v LP...ga nisem zasledil hahah
Iztok Draksler
12. 03. 2020 10.13
+9
atletico je svoje naredil..liverpol ne....samo to je...atletico je zmagal..to je to....
Iztok Draksler
12. 03. 2020 10.29
+0
dobil sem dva minusa trenutno..a to pomen da atletico ni zmagal...a
AtleticoSLO
12. 03. 2020 10.36
+5
Iztok Draksler
12. 03. 2020 10.56
+2
ja vidm..ampak zakaj je tezko priznat..da so izgubili..to je sport...bodo pa drugic zmagal...
AtleticoSLO
12. 03. 2020 11.06
+4
A jbg...tko je..ko za nekoga navijas..tudi jaz bi tezko sprrjel poraz nad Liverpoolom..pa ceprav so se vedno prvaki LP
Iztok Draksler
12. 03. 2020 11.40
+2
ja prvaki lige prvakov..so ze bli..ze to je nekaj..ampak sedaj ce bo vse ok..bodo pa se doma prvaki...to so si pa najbolj zeleli...in zelja se jim kaze bo uresnicila
HalaCr77
12. 03. 2020 09.52
+14
Ali se meni zdi,ali je golman liverpoola vsak strel na gol.dobil gol.
samomojemnenje
12. 03. 2020 10.17
+6
Eno je branil, ko je strel šel direkt v njega, pa še tisto je komaj ujel.
HalaCr77
12. 03. 2020 12.45
+1
KavčStrokovnjak
12. 03. 2020 09.47
+6
Čestitke Atletom za napredovanje. Res atomska tekma!!! Preklel sem našega Jana kako lahko brani VSE pri tako mokrem igrišču in žogi. JBG Tak je nogomet. Zasluženo napredovanje. Sicer sem videl v 1. polčasu nedosojeno roko v kazenskem ampak sodnik je imel svoj kriterij in penala ni bilo. Škoda za tisto neumnost Adriana. YNWA
sportko47
12. 03. 2020 09.38
+2
Upam da vse lige ustavijo čez 14 dni da nekaj časa ne berem več teh vaših nebuloz !
samomojemnenje
12. 03. 2020 09.41
+12
Zakaj pa bereš? Preskoči. Tipičen nergač...
Ka pa mislis
12. 03. 2020 09.46
+3
sportko47
12. 03. 2020 10.40
+1
Kaj boš pisal je vprašanje ? Za naprej al za nazaj to je vprašanje, krr za sprot ne bo novic! Vsake tolk časa vas prebiram bolj zato da vidm če so ste vsi zdravi in na broju kot se reče!
HalaCr77
12. 03. 2020 12.46
tekač
12. 03. 2020 09.27
+3
Smola in tudi nespretnost Liverpoola. Oblak je odlično branil in rešil kar se je dalo, čeprav mislim,da je na visokih žogah v kazenski prostor najslabši, če bi temu lahko rekli ali blažje manj dober. Torej Atletico je bil celo tekmo v podrejenem položaju, vendar so vsi streli ali skoraj vsi končali v golu. Slabša ekipa gre naprej, ni bilo prvič in ne zadnjič.
AtleticoSLO
12. 03. 2020 09.13
+20
Ne zelim provocirati...ampak..folk se zavedte da lhka zrd korone razveljavijo Premier ligo...Liverpool spet brez lovorike....sam upam da do tega ne pride...sam to bi mejil pa ze na katastrofo
DR.Fejsbuk
12. 03. 2020 09.21
+7
AtleticoSLO
12. 03. 2020 09.25
+6
Upam...sam kako....sezone nadaljevali ne bodo...Olimpiske pa Euro...no Euro naj bi se prestavil...no sebojo ze zmenil pa domislil najboljso resitev
tekač
12. 03. 2020 09.30
+4
Atletico slo , dam ti prav, ...prav lahko se zgodi. NBA je to že naredila in precejšna verjetnost je da bo to nardila še Evropa.
AtleticoSLO
12. 03. 2020 09.33
+3
Res je..sem kar vesel da Atleti nismo prvi na lestvici.heheh
Ka pa mislis
12. 03. 2020 09.47
+2
prej bo prvenstvo koncano tk ko je ko pa da razveljavijo. Vsaj tk js mislim.
KavčStrokovnjak
12. 03. 2020 09.48
+0
OK ampak če zdaj ustavijo premiership je L'pool še vedno zmagovalec.
AtleticoSLO
12. 03. 2020 09.54
+1
Jaz menim da lahko naredijo tako da obveljajo samo rezultati iz prvega dela sezone
kurimebolac
12. 03. 2020 10.29
Tako je, predcasno se zakljuci liga. Naslov bo podeljen, ker vedo da ni teorije da jih kdo prehiti. Bolj neugodno bo za one zadnje 3 pa top 4 mesta. Ampak razveljavljena liga ne bo niti slučajno.
DR.Fejsbuk
12. 03. 2020 08.58
+1
Tokrat Liverpool niti za minuto in niti z eno nogo ni bil v napredovanju!
Sisli288
12. 03. 2020 09.15
+4
Se vidi da si zaslepljen in nimas pojma, liverpool je bil od 94 do 97 minute z eno nogo v napredovanju...
DR.Fejsbuk
12. 03. 2020 09.21
-3
DR.Fejsbuk
12. 03. 2020 09.26
-1
med podaljški sem malo kinknil, pač ne navijam za nikogar od teh dveh, zato sem mislil, da so atleti izenačili že pri ena nič! Sedaj vidim, da so bili redsi zares z eno nogo v četrtfinalu:))
AtleticoSLO
12. 03. 2020 09.38
+1
resnicaosvobaja
12. 03. 2020 12.16
+1
denis pohoric
12. 03. 2020 08.51
+9
Uff....tole je pa bil triler do konca prvega podaljska...atletico kot smo navajeni, bunker do smrti popolnoma negledljivo, ampak vseeno sem bil za atlete danes...liverpool je dobro odigral, napaka adriana pa po mojem mnenju usodna...se naslednji teden barca, pa real seveda...potem pa upamo, da se ne odpove vsega skupaj
samomojemnenje
12. 03. 2020 09.35
+5
Naslednji teden bo že vse odpovedano. Tudi Napoli ne bo mogel v Katalonijo k Barci, kot niso mogli danes priti v Španijo Roma in ne Getafe v Italijo.
denis pohoric
12. 03. 2020 11.36
Stipe Mesi?
12. 03. 2020 08.41
+5
Kakšna napaka Klopa. A je res misli, da bo z glavo skozi zid rešil tekmo? Liverpol bi, po moji lajični oceni, moral igrati brez nenehnega pritiskanja, ampak počasi. Pustit žogo nasprotniku, jih pomaknit naprej in potem na sredini vzet žogo in naredit bliskoviti protinapad kar definitivno znajo. Pa bi šli naprej. Namesto tega so se zaletavali v zid, panično držali žogo za vsako ceno in nabijali v prazno.
flamengo
12. 03. 2020 08.41
+12
Če je že moral kdo izločiti liverpool, sem vesel, da ga je Oblakov atletico. Jan je rešil svoj klub 3 ali 4 zadetkov. Liverpoolu zmanjkalo moči na koncu. Obleganje bunkerja je terjalo svoj davek.