Liga prvakov

Liverpool in Ajax z različnima popotnicama v torkov derbi Lige prvakov

Liverpool, 30. 11. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V torek si boste lahko na VOYO in Kanalu A od 20.40 dalje ogledali obračun Liverpoola in Ajaxa. Redsi so prejšnji konec tedna v angleškem prvenstvu le remizirali z Brightonom (1:1), medtem ko so Nizozemci v domači Eredivisie s petardo odpravili Emmen. Četa Jürgena Kloppa si proti Ajaxu ne sme privoščiti drugega zaporednega evropskega poraza, ničla pa tudi za goste nikakor ne pride v poštev. Vse to napoveduje sila zanimiv derbi skupine D, ki bo neposredno odločal o potnikih v osmino finala.

Josip Iličić je pred slabim tednom dni z Atalanto ugnal Liverpool, sedaj pa ga čaka danski Midtjylland.
Josip Iličić je pred slabim tednom dni z Atalanto ugnal Liverpool, sedaj pa ga čaka danski Midtjylland. FOTO: AP

Liverpool je v soboto na gostovanju pri Brightonu dolgo vodil, na koncu pa so domači izenačili v tretji minuti sodniškega dodatka po sumljivo dosojeni enajstmetrovki. Izgubljeni točki sta Redse še toliko bolj boleli, ker so bili praktično vso tekmo boljši nasprotnik, za nameček pa jim je sodniška ekipa razveljavila kar dva zadetka. 

Kapetan Jordan Henderson je bil zaradi remija pričakovano razočaran. Po tekmi je dejal, da bi si po prikazanem s soigralci zagotovo zaslužil vse tri točke. Vsaj eno pa bo nujno moral doseči v torek, ko na Anfield prihaja Ajax. Morebitni drugi zaporedni domači poraz v Ligi prvakov (Liverpool je prejšnji teden z 0:2 izgubil proti Atalanti, op. a.) bi aktualne angleške prvake pred zadnjim krogom skupine postavil v sila neugoden položaj. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugi strani pa isto velja tudi za Ajax, ki je v soboto sicer pokazal odlično formo, ko je na gostovanju s petardo ugnal Emmen. Trenerja Erika ten Haga lahko veseli tudi dejstvo, da je bilo med strelci kar pet različnih nogometašev – v polno so namreč merili Davy Klaassen, Zakaria Labyad, Lassina Traore, Jurgen Ekkelenkamp in Quincy Promes

A uspehi z domačih zelenic, kjer Ajax po desetih krogih vodi s 27 točkami, bodo hitro pozabljeni, če bodo Amsterdamčani še drugič v sezoni izgubili proti Liverpoolu. Morebitna ničla bi jih pred zadnjim krogom najverjetneje postavila v imperativ zmage proti Atalanti, od katere se tokrat pričakuje, da bo prav tako v torek brez težav odpravila danski Midtjylland.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TEDO84bv0MEDO
30. 11. 2020 12.53
Jaz bom gledal Atletico - Bayern.
slo_veter
30. 11. 2020 08.52
+0
za LIV bo težka..
lepdanvsakdan
30. 11. 2020 11.30
+3
Naprej gredo mislim da brez težav tudi če ajax izgubijo...zadnji krog Dance premagajo...ker Ajax in Atalanta med seboj Igrata!
slo_veter
30. 11. 2020 13.01
+1
ja se strinjam, sam stresa pa švica bo pa kar precej .. Saj tudi Danci ne bodo kar padli vznak.
Nimasmisla
30. 11. 2020 08.10
+0
domačo prvenstvo euro liga to je kot dan in noč
glavni Baja
30. 11. 2020 08.05
-1