Liga prvakov

Liverpool in Čakir: Nočna mora Parižanov

Pariz, 17. 09. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometni navdušenci že z nestrpnostjo pričakujejo prve obračune skupinskega dela Lige prvakov. Na slovitem Anfieldu se bosta v skupini C pomerila Liverpool in PSG, a Francozi imajo pred obračunom bolj malo razlogov za veselje. Tekmo si lahko 18. septembra ob 20.45 ogledate na Kanal A in VOYO.

Tako Liverpool kot PSG sta poskrbela za dobro popotnico pred začetkom skupinskega dela Lige prvakov. Redsi so pred uvodom v evropsko elitno tekmovanje ugnali Tottenham, mrežo Michela Vorma sta zatresla Georginio Wijnaldum in Roberto Firmino (2:1), Parižani pa so na domači zelenici pometli s St Etienne (4:0).

Anfield številni označujejo kot eno najtežjih gostovanj v Evropi.
Anfield številni označujejo kot eno najtežjih gostovanj v Evropi. FOTO: 24ur.com

Nogometaši s Parka princev bodo tako na Anfield lahko pripotovali povsem spočiti, novih moči pa sta si nabrala tudi Neymar in Kylian Mbappe, ki na petkovi tekmi nista nastopila.

Francozi se dobro zavedajo nevarnosti, ki preži s strani čete Jürgena Kloppa, nogometni strokovnjak Thomas Tuchel pa je svari, da na nogometni zelenici nikoli ni enostavno. "Vem, da mnogo ljudi naš spopad z Liverpoolom označuje kot najpomembnejšega," je začel Nemec in nadaljeval: "Sam pa sem prepričan, da ni pomembno, najsi igramo v Nimesu, Guingampu ali pa pred domačimi navijači s St Etienn.. vsaka tekma je zahtevna. Zavedamo se, da je Anfield eno izmed najzahtevnejših gostovanj v Evropi. St Etienne je bil zato dobra generalka."

Thomas Tuchel še ni pozabil bolečega poraza proti Liverpoolu v Ligi Europa.
Thomas Tuchel še ni pozabil bolečega poraza proti Liverpoolu v Ligi Europa. FOTO: AP

Z novo zmago v francoskem prvenstvu Parižani na Otok odhajajo še samozavestnejši. "To bo velik test za nas, vendar smo samozavestni," poudarja Tuchel, ki je na lastni koži že lahko izkusil peklensko atmosfero slovitega Liverpoolovega hrama. Pred dobrima dvema letoma je vodil dortmundsko Borussio v četrtfinalu Lige Europa, njegovi varovanci pa so na Anfieldu po pravi drami klonili s 4:3.

A to še ni vse. Obračun je sodil Cüneyt Čakir, ki bo delivec pravice tudi na tokratni tekmi skupinskega dela. A tudi PSG nima dobrih spominov na Turka, ki je do sedaj dvakrat sodil Parižanom: obračun s Chelseajom se je končal z 1:1, v minuli sezoni pa so pod budnimi očmi Čakirja Francozi izgubili še proti Bayernu iz Münchna.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ChampionsLeague17
17. 09. 2018 08.46
+2
čakir jih že čaka